CocaCola

Društvo, politika

CocaCola

pijete li colu i u kojim količinama?
često pomislim kako sam ovisna o tom smeću, jer više valjda ne mogu probaviti ručak bez da popoijem barem jednu čašu. no, čula sam za puno gore slučajeve - za ljude koji piju nekoliko litara na dan ili uopće ni ne piju ništa drugo. navodno da rastura jetru gore od alkohola...
kakvo je vaše mišljenje o crnoj, gaziranoj tekućini koja se (možda) slučajno zove COCA cola?
Jesus, ne mogu vjerovati da to netko pije...
Na strasnu stetnost...ali karamelizirani okus sa C02? Ima hrpe boljih pica...
ja gotovo da i ne pijem, rijetko... kad se baš prejedem, pa mi treba nešto gazirano. inače, ako negdje i naručim nešto gazirano, to je uglavnom mineralna ili neki tonik.
da nije zdrava to stoji, ja ju osobno pijem ponekad..ali zato je jako dobra kod drugih stvari, npr.ublažava grčeve u stomaku i pomaže kad imaš proljev, da se tako izrazim, oma te zatvori.. :wc: :pepsi:
Rajnus

Na strasnu stetnost...ali karamelizirani okus sa C02?

Dušu dalo za stvaranje celulita!

Al pijem ju... i čips jedem... i sve radim što ne smijem!!! :sorry:
ja ju volim u kombinaciji s pivom, iliti dizel. :D
ona zero mi je grozna, neka mi je napadno slatka, baš su ju nakljukali tim sladilima.
Otkad ne pijem pivo gdje stignem kljukam se kolom. Kada kod kuce kupim onda je to sinalco ili sky, ali gdje god odem u neku birtiju pijem samo coca-colu...
Općenito izbjegavam gazirana pića. Pijem ju s lošim vinom, daklen bambusić. Isto tako je neprocjenjiva kada na brzaka ukipam par tanjura maminog graha i kada počnu bolovi i grčevi u tibici.....
K'o klinka sam tamanila colu..svaki dan pola litre..zgadila mi se i sada pijem fantu limun ili schweps bitter lemun.. jedino se još zna zalomiti sa bambusom..ali to su stvarno rijetki trenuci..
Rajnus

Jesus, ne mogu vjerovati da to netko pije...
Na strasnu stetnost...ali karamelizirani okus sa C02? Ima hrpe boljih pica...

ma joj, meni je tako fina, pogotovo za žeđ po ljeti, ili s mineralnom kao tursko. i tonom leda. ništa bolje protiv vrućine.
a skontala sam da na mene ima i odlično anti-mamurlučko djelovanje nedjeljom popodne kad se probudim :roll:
jbg, radim na redukciji konzumacije iste...
Meni su puno finiji vocni sokovi. Gazirano osim piva pijem samo ako se nadjem (svatovi) gdje je masna hrana pa onda popijem casu...
ja pijem CC u mješavini s vinom ili pivom :)
čula sam foru da kada bi se usipala CC u npr.kadu prljavu od salitre i ostavila preko noći, da bi u jutro kada bila cakum-pakum :)
roca

bambus da, ali cola s pivom??!!
jako rijetko,ako i pijem onda je to u obliku bambusa
CatCloe

roca

mmm...da, ima okus sličan karameli :)
Popijem tu i tamo, imo sam prije naviku s Mladjom maznut po večeri 2L kole+po kile kikirikija, pa smo odustali od toga, Mlađu žiga oko srca, biće da su krvne žile zatvorene il na dobrom putu, uglavnom slabo sad nešto pijuckam to crno smetje, nevalja
Jednom u tri mjeseca popijem čašu, čist ono ak me baš spopadne želja za gaziranim.. i onda požalim za 20 minuta jer se sva napirim i grlo me boli i ... ko mimoza heh. A šta š.
ne pijem, ne zelim se nepotrebno trovat. bolji su vocni sokici
aggy

i to je pitanje, većina voća nije vidjelo, sama kemija.
Coca colu pijem rijetko samu,uvijek u kombinaciji s vinom ili rumom. Jedino kad sam gladna popijem čašu kole..pa mi na neki način zavara glad, ako trenutno nisam u mogućnosti jesti... :D

Re: CocaCola

ja kolu žderem ko kokice, nemogu bez kole to mi je jednaka ovisnost kao cigarete i kladionica. što je najgore nekad mi se i zgadi kad je pijem onak izlapjelu u pol 11 navečer al sljedeći dan sve po starom, znam popit dnevno i do 3 litre :pepsi:
Jako rijetko...doma gotovo da nikad ne kupujemo, eventualno se tu i tamo zaželimo nečeg sličnog, pa kupimo Coctu.
To što kažeš vezano za probavljenje ručka:) ..ja preferiram mineralnu. Isti učinak..
Jedino to što je netko rekao da pomaže kod kojekakvih grčeva i bolova u želucu..istina..onda mi je jako draga! :D
Kola samo u kombinaciji s vinčekom ili jeger/amaro/pelin i sličnim napitcima alkoholnog karaktera....
CATic znam kako ti je, ja sam jedno duze vrijeme svako jutro na prazan zeludac pio pola litre cole, neponovljiv osjecaj (naravno pricamo o cugi) i skontao sam da mi tad najbolje prija. za razliku od case mlijeka u isto vrijeme kad mi bude zlo.
najbolji lijek protiv zedi i smirivanja iste... kad mi je odlicna onda i pijem samo da je ledenooo hladna
roca

CatCloe

roca

mmm...da, ima okus sličan karameli :)

mmmmm fino je to... !! :D
DonQuijote

aggy

i to je pitanje, većina voća nije vidjelo, sama kemija.

neka, i to je bolje od cole :wink:
skoro svaki dan po jednu 0.5 ili 0.25
Jako rijetko, kad vani jedem pizzu, naručim i colu uz to...to je valjda još iz djetinjstva kad su pizza i coca-cola bili poseban doživljaj
OK! Znamo da ima otrova u sebi, da radi rupe na jetrima, umištava zube, meso i tako dalje i tako dalje.
I šta sad?
ja je ne pijem ,mama mi nije dala da pijem kad sam bila mala tako da nisam stekla tu ovisnost.
Preferiram pivo...
kola? šta je to?
sam u kombinaciji jeger-kole,od sokova samo cedevita..zivim na tom..znam da nie ni to zdravo u pretjeranim kolichinama.. a moa frendica pije po 2,3 litre kole na dan!! stari joj kupuje te pakete,i ona to sam sipa u sebe..užas

Tagovi