solariji
Društvo, politika
misljenja sam da bi covjecanstvo moglo i bez tog izuma 
Re: solariji
porculanski ten je u modi...a ja pratim modu..
zapravo ne mogu pocrnit ovak il onak,ali u solarij bolje ne ić prečesto..a i ne se pretjerano izlagat suncu jer...koža gubi mladenački izgled i sjaj,brže će ti koža izgledati ofucano ako budeš previše to radio!
zapravo ne mogu pocrnit ovak il onak,ali u solarij bolje ne ić prečesto..a i ne se pretjerano izlagat suncu jer...koža gubi mladenački izgled i sjaj,brže će ti koža izgledati ofucano ako budeš previše to radio!
meni je najgori neukus kad žena usred zime fura onaj ten á la janje na ražnju. 
mislim da nitko ne voli vidjeti ispržene curke (ali baš da se vidi da su bile u solariju) onako smežurane i smeđe! nisam nikad bila u solariju(zapravo, jesam, sa 12 godina na 2 minute, na skijanju,bespla-čisto da vidim kak je to, i niš posebno, jer se ofkors ništa nije uhvatilo
)
mislim da bih možda i išla preko zime, budući da sam svijetlije puti,premda preko ljeta pocrnim brzo i jako..
što se tiče
bar u salonu u koji ja idem na depilaciju-nije tako. poslije svake cure koja se sunča, dođe ženska koja tamo radi i dezinficira s nekim sredstvom. i mislim da svi saloni tako rade...
volim kad sam crna,ali ne previše. kao prvo jer izgledam zdravije, inače sam blijeda ko krpa...
mislim da bih možda i išla preko zime, budući da sam svijetlije puti,premda preko ljeta pocrnim brzo i jako..
što se tiče
lolita_grl2
(mislim odvratno,bacit se tamo polugol,a poznato je da taj solarij i ne čiste baš nakon svake mušterije i tretmana),itd.
bar u salonu u koji ja idem na depilaciju-nije tako. poslije svake cure koja se sunča, dođe ženska koja tamo radi i dezinficira s nekim sredstvom. i mislim da svi saloni tako rade...
volim kad sam crna,ali ne previše. kao prvo jer izgledam zdravije, inače sam blijeda ko krpa...
pa iskreno, ljepše mi izgleda jelena veljača sa svojim ultra bijelim tenom nego neke prepržene koke i kokani...
i, kao i lolita, mogu se pohvaliti (barem po mom mišljenju) da ne posjećujem solarije...
draže mi je izležavati se na moru u popodnevnim satima na prirodnom, ne pretjeranom sunašcu...
i, baš što ivan kaže, usred zime spržen?
uopće ne izgleda lijepo..
a smiješno mi je kako se neki stide otići na more bijeli...pa tamo ćeš pocrnit...!!
i još jedna stvar..cure svijetlog tena, uz to plavuše, kad se ko blesave iskvarcaju.....
pa meni je to prilično neukusno i ružno...
i, kao i lolita, mogu se pohvaliti (barem po mom mišljenju) da ne posjećujem solarije...
draže mi je izležavati se na moru u popodnevnim satima na prirodnom, ne pretjeranom sunašcu...
i, baš što ivan kaže, usred zime spržen?
uopće ne izgleda lijepo..
a smiješno mi je kako se neki stide otići na more bijeli...pa tamo ćeš pocrnit...!!
i još jedna stvar..cure svijetlog tena, uz to plavuše, kad se ko blesave iskvarcaju.....
pa meni je to prilično neukusno i ružno...
nekima je bed bit proziran(mislim na ten) na plaži gdje su svi iskvarcani?
dokle god neki razmišljaju šta je ljepše,svijetlo ili preplanulo,a ne misle o zdravlju svoje kože i na načinu kako kolagenska vlakna propadaju dok se pržite ispod floroscentnih lampi ili na pješčanoj plaži u podne,nije za čuditi se kada nakon pet ,šest godina koža izgubi elastičnost,postane suha i izborana,ne pomaže onda nažalost ništa...preventiva od fotostarenja bi bila,ne solarij,i obavezan zaštitni faktor tijekom cijele godine,koža memorira sve i vraća s vremenom,pa sad svatko zna svoje-trend ili zdravlje...
Baš ovih dana čitao, žena dobila opekline na prsima u solariju... pa kome godi, nek izvoli... 

Nikad nisam bila u solariju. Nemam pojma kako to šljaka a ne želim ni saznati. To je jednostavno protiv mojih uvjerenja.
Sad će neki mislit da lažem, al to je stvarno tako. Iako teško pocrnim na suncu, nekako ipak više vjerujem u prirodu.
Sad će neki mislit da lažem, al to je stvarno tako. Iako teško pocrnim na suncu, nekako ipak više vjerujem u prirodu.
Mojoj je legici guza izgorjela
ops:">
to je najgore,nemoš sjest!
Re: solariji
Ma kakvi solariji, kakvi bakrači, najbolje doć na more, prvi dan na plažu, pa kad se skineš a telo ko Apoljon još onak boja tena ko avet, nek se vidi ko su pravi kontinentalci, pa muneš par piva i onesvjestiš se na sunjari u najbolje doba dana za bit na suncu, između 12-17, zagoriš odma prvi dan pa ostatak mora vičeš "crab people, crab people".
U solariju sam bila samo jednom, inače sam pobornik ˝zdravih˝sunčevih zraka, tamnoputa sam, pa nakon samo dva dana izlaganja istima dobijem fini brončani ten. kao klinka znala sam se po cijele dane pržiti na suncu bez ikakve bojazni da ću izgoriti, nikad i nisam do prošle godine kada sam namuljana kremom sa visokim zaštitnim faktorom i izložena ne tako jakom suncu pocrvenila kao rak. sunce je danas puno štetnije nego prije, i što je najgore njegove štetne posljedice ne nastupaju odmah, melanomi se mogu pojaviti tek nakon 7 godina, bez ikakvog upozorenja, tako da unatoč tome što mi je osobno ljepše vidjeti osobu sa malo jačim pigmentom, zdravlje ipak treba biti ispred izgleda!
po prirodi sam tamnoputa i volim preplanuli ten, a i ne stoji mi nešt bljedunjavo i odem tu i tmao u solarij, ali stvarno ga gledam više kao pripremu za ljeto ili da produžim boju na jesen,,,,ali kontam da tu ima nešto vrlo čudno, kao kod žutog, valjda ljudi ne kontaju kada ih obuzme do kraja i sprže se,,,nije mi to fino
Buduci da mi je koza gradjena od najfinijeg svilenog tkanja, zlocesto Sunce sklono je nasilnom narusavanju tog sklada nevine renesansne bjeline.
Kako bi smanjio crvenilo prepecene kozice i umanjio zasljepljujuci efekt na upijajuce poglede s plaze, prosle godine odlucih preventivno potamniti i pipremiti se za sezonu picigina.
Isao par puta po nesto minuta u stojeci solarij. Zmireci iza onih sarenih naocala za ronjenje i cekajuci da slasna frizerka odskrine vrata pecnice i onako zmirecem mi namulja sise u lice, zamisljah da sam na rubu litice, dok mi laganini maestral titra po mudima.
Misao mi jedino prekidao osjecaj da onaj vonj sto osjetim nije vonj mojih znojnih tabana, toliko dobro se (pre)poznajem.
Osjeti li se u tim stajacim solarijima i inace taj neki cudan miris?
Sto se tice tena, uvijek mi je simpaticno kad nekoj 'prepecenoj koki' skinem oklop, a ono - bajadera! I onda fino primjetis razliku izmedju sprzenih cvimbi na ledjima i netaknute lojne oaze podno ledja. Zapravo, jedina prednost solarija i sunca je terapeutski ucinak na cvimbinjose i izbjeljujuci ucinak na guzno paperje.
Cak i naturisticama ostane neosuncanog dijela (guzni obrazi i sl.), tako da je pomalo smijesno-simpaticno promatrati njihov trud da izgledaju onako kako zapravo ne izgledaju.
P.S. Nakon proslogodisnje probe, odlucio sam njegovati moju renesansnu put, zastupati stajaliste da je bjelilo super i zakon te ne izazivati mogucnost stvaranja koejkakvih zlocudnih pizdarija na mom najvecem organu (kozi, perverznjaci, kozi).
Kako bi smanjio crvenilo prepecene kozice i umanjio zasljepljujuci efekt na upijajuce poglede s plaze, prosle godine odlucih preventivno potamniti i pipremiti se za sezonu picigina.
Isao par puta po nesto minuta u stojeci solarij. Zmireci iza onih sarenih naocala za ronjenje i cekajuci da slasna frizerka odskrine vrata pecnice i onako zmirecem mi namulja sise u lice, zamisljah da sam na rubu litice, dok mi laganini maestral titra po mudima.
Misao mi jedino prekidao osjecaj da onaj vonj sto osjetim nije vonj mojih znojnih tabana, toliko dobro se (pre)poznajem.
Osjeti li se u tim stajacim solarijima i inace taj neki cudan miris?
Sto se tice tena, uvijek mi je simpaticno kad nekoj 'prepecenoj koki' skinem oklop, a ono - bajadera! I onda fino primjetis razliku izmedju sprzenih cvimbi na ledjima i netaknute lojne oaze podno ledja. Zapravo, jedina prednost solarija i sunca je terapeutski ucinak na cvimbinjose i izbjeljujuci ucinak na guzno paperje.
Cak i naturisticama ostane neosuncanog dijela (guzni obrazi i sl.), tako da je pomalo smijesno-simpaticno promatrati njihov trud da izgledaju onako kako zapravo ne izgledaju.
P.S. Nakon proslogodisnje probe, odlucio sam njegovati moju renesansnu put, zastupati stajaliste da je bjelilo super i zakon te ne izazivati mogucnost stvaranja koejkakvih zlocudnih pizdarija na mom najvecem organu (kozi, perverznjaci, kozi).
Leteci mungosa nismo ni mislili da imaš neki veći organ...:pna mom najvecem organu (kozi, perverznjaci, kozi).
e ovako, ja obožavam biti tamna,a s obzirom da mi to majka priroda nije omogućila, onda se ja sama brinem za to. Zadnjih 5 godina idem u solarij s kojim sam jako zadovoljna,nikada nisam pocrvenila niti dobila neko kožno oboljenje i da napomenem da mi solarij pomaže i pri smanjivanju bolova kod mjesečnice. Počinje ići na solarij negdje u 2. mjesecu otprilike 2 puta tjedno po 15 minuta i koristim kreme za solarij koje mi održavaju kožu vlažnom i glatkom, u 6. mjesece kad već imam jako lijepu boju kupim si i tablete za tamnjenje s puno B vitamina i onda na more i na moru iskreno pretjerujem na suncu što je jako loše i trudim se kontrolirati barem zadnje 2 godine i onda opet ništa do 2. mjeseca nagodinu. I za one neupućene, nikada nemam zagoreni,pregoreni,ofucani izgled kože jer ne pretjerujem. Toplo savjetujem svima da odlaze u solarije,ali one provjerene jer izbor lampi te redovno održavanje istih i stručnost osoblja koji su tamo da vas savjetuju i održavaju higijenu su najbitniji faktori u cijeloj priči....pozz
Eh da,zabluda broj 1.- nitko ne izgleda zagoreno,pregoreno, ofucano i izborano odmah jer koža u mladosti 95% štete od sunca popravi sama,ali problem nastaje kod pretjeranog izlaganja bez zaštite jer koža skuplja unutarnja oštećenja koja su vidljiva oko 30-e godine.Svaka je bora rezultat nevidljivog formativnog procesa koji je trajao desetak godina,i zato bolje spriječiti nego liječiti(što bi narod rekao),stoga, faktor 15 tijekom godine,30 pa i više kada smo na plaži...jedino takav oprez može poštedjeti obožavateljice preplanulosti skupih sastanaka s laserom kada požele ukloniti pigmentacijske mrlje.
p.s. Vgin*tonic@ da li si znala da su tablete za samotamnjenje jako štetne 
MissTakep.s. Vgin*tonic@ da li si znala da su tablete za samotamnjenje jako štetne
Čitala sam baš nedavno o tome,kod nas ih prodaju pod biljni proizvod
kao za poticanje proizvodnje melanina, dok su u Sad-u zabranjene.
Ma nema ništa bolje od domaće mrkve iz vrta
nažalost sad nemam članak, ali ako ga uspijem iskopati priljepim ga... uglavnom te tablete su jako štetne i čak zabranjene
i da napomenem da mi solarij pomaže i pri smanjivanju bolova kod mjesečnice.
gle, ja sam pisala svoje iskustvo po pitanju solarija, a ti piši svoje i sve 5...
Ne kontam čemu vrijeđanje?!
Ne kontam čemu vrijeđanje?!
Pa ne, samo ti meni objasni i potkrijepi svoje iskustvo. Šta to točno solarij napravi da ti prestanu bolovi? Takvu glupost još nikada nisam čula.
možda zbog topline,nemam pojma,ali znam da sam presretna što više ne moram se grčiti od bolova i piti po 2-3 voltarena, motati deke oko leđa i tako to.....znam samo da pomogne
inače sam 2 nijanse bijeliji od krede...ali se ne trudim previše ispraviti to, ako nekoga zasljepljuje kad se skinem...nek se smije ili neka ne gleda
Nikada nisam otišla, niti ikada mislim!
Nisam nikad bio obzirom da za par dana na suncu pocrnim kao džipsi... samo mi ide na živac onaj kontrast jetijevski bijele bulje i ostatka brončano preplanule kože.
Blago vama s kućama i vrtovima... ili barem privatnim terasama gdje možete cijenjenu kantu izložiti UV vazdušenju.
Blago vama s kućama i vrtovima... ili barem privatnim terasama gdje možete cijenjenu kantu izložiti UV vazdušenju.
Al super su mi one plave drolje što u pol zime odu u kvarc mašinu na tjedan dana i izađu zagorene. I još kad namažu usne nekim bijelim ružom pa to sve fino blešti. Predivno nešto 
S obzirom na to da sam prirodna plavuša poprilično svijetlog tena, morala bih živjeti u solariju da bih bila "tamna", tako da se nikad nisam ni trudila. Priznajem, zavidim tamnoputima jer u velikoj većini imaju ljepši ten i zdraviju kožu, ali mislim da većina cura jednostavno nije svjesna da taj učinak maslinastog, mediteranskog tena ne mogu postići umjetnim tamnjenjem i prženjem na podnevnom suncu.
Nakon što sam ove godine na moru pošteno izgorila uz faktor 15, vratila sam se svom zaštitnom faktoru 30 i bez njega ne izlazim. A koža lica i tijela mi je umjereno preplanula, taman dovoljno da, uz kosu koja mi ljeti praktički pobijeli, ne izgledam "zagoreno"
Bez obzira na trendove i ukuse, ne bismo smjeli ići iznad svojih mogućnosti, a osobito ako to radimo na uštrb zdravlja.
Nakon što sam ove godine na moru pošteno izgorila uz faktor 15, vratila sam se svom zaštitnom faktoru 30 i bez njega ne izlazim. A koža lica i tijela mi je umjereno preplanula, taman dovoljno da, uz kosu koja mi ljeti praktički pobijeli, ne izgledam "zagoreno"
Bez obzira na trendove i ukuse, ne bismo smjeli ići iznad svojih mogućnosti, a osobito ako to radimo na uštrb zdravlja.
Ja opet kao cigojner nakon treće ovogodišnje ture mora... a kako će tek biti nakon zadnje, četvrte
A bulja se bjelasa... čudo jedno
A bulja se bjelasa... čudo jedno
Vidim da nema ovdje spomenutih solarija, tj. koji vam je najbolji itd.. Ja osobno nisam poklonik solarija, ali kontam otići iz dermatoloških razloga, tj. jer pomaže kod prištića.. Samo, kod mene je problem što sam klaustrofobična i nikako ne mogu otići u ležeći, već samo stojeći, pa bih molila za informaciju gdje ima neki dobri stojeći solarij, da nije skup, i da je, ako je moguće, blizu trga?
ne znam kod centra, ali ima u sklopu Emmezete solarij...imaju 2 lezeca i jedan stojeci solarij
ovaj stojeci je najjeftiniji 3kn/min
nakon 5 posjeta imas 6 min gratis....
ovaj stojeci je najjeftiniji 3kn/min
nakon 5 posjeta imas 6 min gratis....
Hm, kod Emezzete mi je ipak malo predaleko..
Probati ću iskemijati negdje bliže..
Hvala svejedno
Hvala svejedno
podmena traffica test
salon "melita"u prolazu kod ugostiteljske......ulica hrvatske republike 19c...imas stojeci...curke su super...minuta-3 kn...
salon "melita"u prolazu kod ugostiteljske......ulica hrvatske republike 19c...imas stojeci...curke su super...minuta-3 kn...
Super, budem onda taj škicnula! Thx 
Može li netko preporučiti uredan ležeći solarij po mogućnosti sa redovno mijenjanim lampama?
Na jugu,nova narancasta zgrada,salon se zove Tropic.Curke su super,sve pet.I jeftiniji je nego ostali - 2kn.
e ok...malo da podignem i update-am ovu temu...
kakvo je sad stanje..ima li u Osijeku negdje turbo solarij...relativno povoljniji...recimo 3 kn/min? po mogucnosti u predjelu centra/Retfale...da ne moram bas na drugi kraj grada
i ne...ne trebam odgovore tipa lezi u dvoristu...imas dovoljno sunca itd...
znam zasto pitam...hvala unaprijed !
kakvo je sad stanje..ima li u Osijeku negdje turbo solarij...relativno povoljniji...recimo 3 kn/min? po mogucnosti u predjelu centra/Retfale...da ne moram bas na drugi kraj grada
i ne...ne trebam odgovore tipa lezi u dvoristu...imas dovoljno sunca itd...
znam zasto pitam...hvala unaprijed !
ajd da i ja updejtam temu nakon 2 godine... jel zna netko solarij u Osijeku sa špricanjem boje? Oni koji se razumiju će znati o čemu pričam. Hvala