Volite li cvijeće?
Društvo, politika
tamna stranada, na cvijeće bez navodnika, čitala sam da bolje uspijeva ako mu se priča, da cvijeće reagira na tu energiju koju šalješ
...hmmm...ako mislimo na isto "cvijece"....onda je dovoljno da ga samo zalijevam.......![]()

možda me ne shvaća jer često pričam sama sa sobom,odnosno sa svojim imaginarnim prijateljEm Danielom...

Re: Volite li cvijeće?
tonyaJa imam kaktus i dvije palmice. Jedna se počela sušiti.
Što ću s njom, kme?
Da li ti stoji na mjestu gdje ima dovoljno svjetla, da joj nije pretoplo, da je ne zalijevaš previše u grijanoj prostoriji, da li ti miruje negdje na hladnom preko zime ili je u toplome, da li si ju presađivala, prihranjivala u vrijeme vegetacije... jebga, 100 faktora ima.
sobno cvijeće baš ne volim previše (najviše zbog prašine na koju sam alergična)...
volim ruže (crvene i bijele) što u vazi, što u dvorištu...i bijele orhideje

1step2far
Malecka, rezervirat ću bebu kaktus za tebe, pa kad dođem sljedeći put na zasjedanje forumaša dobit ćeš pikavca.
yey..hvala hvala...dobit ćem kaktus!!!!!!!
1step2far
Malecka, rezervirat ću bebu kaktus za tebe, pa kad dođem sljedeći put na zasjedanje forumaša dobit ćeš pikavca.
a jel bi mogla i ja dobiti jednog.. ? pazit ću ga, obećavam!
1step2far
Za tebe, bejbe sve. Ako se vidimo uskoro u domicilnoj nam birtiji ti donosim kaktus-bebu.
super!! daklem, u subotu na šanku ćemo da se vidimo ja, ti i beba kaktus! ..al ajd ga, molim te, presadi, opljevi i sve te fore.. da ne bih ja nešto.. hm, zeznula
..ako preživi kod mene ovakve, to će onda značiti da sam spremna za kontakt s ljudima.. (tako mi je rekao moj američki psihijatar)
Savjeti za zalijevanje: biljke u loncima jednom u
proljeće i jesen: 7-10 dana,
ljeto: 4-5 dana.
Ovi podaci vrijede u slučaju kada je temperatura od 21°-27°C u proljeće i jesen, a preko 35°C ljeti.
Mali savjeti za dvije buduće vlasnice kaktusa.
1step2far
Kaktusi su sukulentne biljke koje pripadaju porodici Cactaceae, a potječu iz Amerike (Sjeverne, Srednje i Južne sa susjednim otocima). To su uglavnom bodljikave trajnice koje se odlično suprostavljaju suši zahvaljujuči sočnom i mesnatom sastavnom tkivu. Naziv sukulent odnosi se na svaku biljku sočnog tkiva stabljike i lišća, a često i korijena, koje zadržava vlagu i omogučuje biljci normalan razvoj u razdobljima sušnog vremena.
Savjeti za zalijevanje: biljke u loncima jednom u
proljeće i jesen: 7-10 dana,
ljeto: 4-5 dana.
Ovi podaci vrijede u slučaju kada je temperatura od 21°-27°C u proljeće i jesen, a preko 35°C ljeti.
Mali savjeti za dvije buduće vlasnice kaktusa.
Ali zato volim ružee i gladijole i svo ono šareno cvijeće koje je u vrtu.
A meni su super orhideje, evo imam jednu u dnevnom (baka se brine za nju,tak da je živa i prekrasna), i preecute mi je kad netko za Valentinovo pokloni orhideju,crvene ruže su mal' isfurane-orhideje su "unique"
volim ga gledati kako raste na livadi...i kod nekoga kod kuće tko se zna o njemu brinuti
ne volim baš dobivati rezano cijeće
i NE VOLIM imati cvijeće u stanu, nemam niti jedan cvijetak
tko želi dobro cvijeću i meni NIKADA mi neće pokloniti živo cvijeće, meni je i kaktus uvenuo...
Inače, lijepo je dobiti ukusno napravljeni buket kao poklon, zar ne?
Ne vidim se da ću ikad saditi maćuhice i ruže, samo trava zelena u dvorištu.