Volite li cvijeće?

Društvo, politika

Volite li cvijeće?

Da li je dovoljno samo ga zalijevati, ili mu treba i pričati?
...hmmm...ako mislimo na isto "cvijece"....onda je dovoljno da ga samo zalijevam.......8)
tamna strana

...hmmm...ako mislimo na isto "cvijece"....onda je dovoljno da ga samo zalijevam.......8)

da, na cvijeće bez navodnika, čitala sam da bolje uspijeva ako mu se priča, da cvijeće reagira na tu energiju koju šalješ
...s obzirom kako ja pricam svom cvijecu....cudi me da uopce i imam još cvijeca.....al opcenito ne vjerujem u te price....kao što sam jednom procitao da krave daju više mlijeka ako slušaju ozbiljnu glazbu.....
moje raste kao ludo i bez pričanja... možda se i mjuza broji... ili zvuci sexa LOL LOL
a čuj......volim cvijeće...ali da mu pričam :nene:
možda me ne shvaća jer često pričam sama sa sobom,odnosno sa svojim imaginarnim prijateljEm Danielom... LOL
Cvijecu ne, travi da... :smoke2:
obožavam cvijeće, imam ga hrpu doma, u dvorištu, u stanu..volim više zelenilo..cvijeće mi oduzima puno vremena, dok ga sredim..ali volim to
zato i kupujem cvijece ,,ali vjestacko,,,nemoras se brinut o njemu,,,,,a balkon cvijece je rezervirano za suprugu

Re: Volite li cvijeće?

Volim kaktuse i ostale stvari što ne cvjetaju. Nisam ljubitelj pljevljenja i ostalih briga sa cvijećem niti mi se razgovara s maminim prijateljicama o maćuhicama (grozno!). Imam nekoliko zelenih rođendanskih cvjetnih poklona i onaj najdraži cvijet sam nazvala po najdražem filmu LEON!

Ja ga obožavam, ali kod mene sve naraste do čudovišnih razmjera, da se bojim proći više kraj nekih, da me ne pojedu.
Jedino kaktussssss!
Ja imam kaktus i dvije palmice. Jedna se počela sušiti. :( Što ću s njom, kme?
tonya

Ja imam kaktus i dvije palmice. Jedna se počela sušiti. :( Što ću s njom, kme?

Da li ti stoji na mjestu gdje ima dovoljno svjetla, da joj nije pretoplo, da je ne zalijevaš previše u grijanoj prostoriji, da li ti miruje negdje na hladnom preko zime ili je u toplome, da li si ju presađivala, prihranjivala u vrijeme vegetacije... jebga, 100 faktora ima.
meni je nedavno krepo moj kaktus..kme kme kme ....

Ja imam u tegli mamu kaktus sa 17 kaktusčića koji dobivaju svoje kaktusčiće. Izgleda čudovišno. Opet ću ga morati presađivati. A mamu kaktus sam ukrala iz škole u sedmom razredu.
haha.... mogu ja dobit jednog malog kaktusića.... soba mi prazna bez njega.... :(
Kod mene niti jedan kaktus ne preživi više od 2 mj...na zadnji je roknuo oxfordov rječnik :'( sobno cvijeće baš ne volim previše (najviše zbog prašine na koju sam alergična)...
volim ruže (crvene i bijele) što u vazi, što u dvorištu...i bijele orhideje :inlove:
Moguće je da mi je palmica na pretoplom mjestu... Morat ću ju premjestiti, ali ne znam još gdje, kme. :(
..ja mislim da na ovoj cijeloj zemaljskoj kugli ne postoji osoba, koja se može mjeriti sa mnom po pitanju neznanja o cvijeću.. vrste cvijeća ne prepoznajem uopće, o povrću da i ne govorim (razlika između peršinovog i mrkvinog lista???) ..da tek ne spominjem to kojekakvo presađivanje i petljanje sa zemljom, ili nekakvo pljevljenje, ne daj Bože!! Ali volim vidjeti cvijeće.. ooobooožavaaammm zumbule i njihov miris.. ah!
Ja volim cvijeće. Nije baš da se znam baviti njime, tipa: obrezivati ga, presađivati i tako to, ali kad mi netko pokloni neki sobni cvijet potruditi ću se naučiti kako se o njemu brinuti.. Obzirom da mi je stan takav, trenutno u njemu imam samo jedan cvijet, tj. lišće jer ne cvijeta a u uredu imam vodenu palmu, još neki i neki koji cvijeta.. za taj zadnji sam mislila da ništa od njega kad on procvjetao u 12. mjesecu i cvjeta ko lud.. a isto tako obožavam ruže, karanfile i margarete..
Imam jedan u uredu, i 5 komada kod kuće. Naravno mislim na kaktus.

Malecka, rezervirat ću bebu kaktus za tebe, pa kad dođem sljedeći put na zasjedanje forumaša dobit ćeš pikavca.
volim kamilicuuu
mrzim cvijeće
1step2far

Malecka, rezervirat ću bebu kaktus za tebe, pa kad dođem sljedeći put na zasjedanje forumaša dobit ćeš pikavca.

yey..hvala hvala...dobit ćem kaktus!!!!!!!
1step2far

a jel bi mogla i ja dobiti jednog.. ? pazit ću ga, obećavam!

Za tebe, bejbe sve. Ako se vidimo uskoro u domicilnoj nam birtiji ti donosim kaktus-bebu.
1step2far

Za tebe, bejbe sve. Ako se vidimo uskoro u domicilnoj nam birtiji ti donosim kaktus-bebu.

super!! daklem, u subotu na šanku ćemo da se vidimo ja, ti i beba kaktus! ..al ajd ga, molim te, presadi, opljevi i sve te fore.. da ne bih ja nešto.. hm, zeznula :D
..ako preživi kod mene ovakve, to će onda značiti da sam spremna za kontakt s ljudima.. (tako mi je rekao moj američki psihijatar)

Cvijeće cvijeću!

Kaktusi su sukulentne biljke koje pripadaju porodici Cactaceae, a potječu iz Amerike (Sjeverne, Srednje i Južne sa susjednim otocima). To su uglavnom bodljikave trajnice koje se odlično suprostavljaju suši zahvaljujuči sočnom i mesnatom sastavnom tkivu. Naziv sukulent odnosi se na svaku biljku sočnog tkiva stabljike i lišća, a često i korijena, koje zadržava vlagu i omogučuje biljci normalan razvoj u razdobljima sušnog vremena.

Savjeti za zalijevanje: biljke u loncima jednom u
proljeće i jesen: 7-10 dana,
ljeto: 4-5 dana.
Ovi podaci vrijede u slučaju kada je temperatura od 21°-27°C u proljeće i jesen, a preko 35°C ljeti.

Mali savjeti za dvije buduće vlasnice kaktusa.
hvala hvala.... hih
1step2far

Kaktusi su sukulentne biljke koje pripadaju porodici Cactaceae, a potječu iz Amerike (Sjeverne, Srednje i Južne sa susjednim otocima). To su uglavnom bodljikave trajnice koje se odlično suprostavljaju suši zahvaljujuči sočnom i mesnatom sastavnom tkivu. Naziv sukulent odnosi se na svaku biljku sočnog tkiva stabljike i lišća, a često i korijena, koje zadržava vlagu i omogučuje biljci normalan razvoj u razdobljima sušnog vremena.

Savjeti za zalijevanje: biljke u loncima jednom u
proljeće i jesen: 7-10 dana,
ljeto: 4-5 dana.
Ovi podaci vrijede u slučaju kada je temperatura od 21°-27°C u proljeće i jesen, a preko 35°C ljeti.

Mali savjeti za dvije buduće vlasnice kaktusa.

aee A zato se moj kaktus osušio!! O Bože, kažu mi da sam pravi majstor za uništavanje sobnih biljaka, ni kaktus mi nije osto živ :cry:
Ali zato volim ružee i gladijole i svo ono šareno cvijeće koje je u vrtu. :D
A meni su super orhideje, evo imam jednu u dnevnom (baka se brine za nju,tak da je živa i prekrasna), i preecute mi je kad netko za Valentinovo pokloni orhideju,crvene ruže su mal' isfurane-orhideje su "unique" :wink:
i volim i ne volim - ovisno s koje strane se gleda

volim ga gledati kako raste na livadi...i kod nekoga kod kuće tko se zna o njemu brinuti

ne volim baš dobivati rezano cijeće
i NE VOLIM imati cvijeće u stanu, nemam niti jedan cvijetak

tko želi dobro cvijeću i meni NIKADA mi neće pokloniti živo cvijeće, meni je i kaktus uvenuo...

Ne volim cvjetnice, imam nekoliko kaktusa i nekakva dva fikusa (sad jel jesu ili nisu fikusi, baš i ne znam). Jednog toliko volim da čak ima ime: Leon, po omiljenom liku iz filma koji je također imao cvijet.
Inače, lijepo je dobiti ukusno napravljeni buket kao poklon, zar ne?
Ne vidim se da ću ikad saditi maćuhice i ruže, samo trava zelena u dvorištu.
Joj, ja sam kao klinka s bakom sadila cvijeće u dvorištu i uvijek je bilo super i jako je lijepo izgledalo.. a neki dan ubijem cvijet što mi je buduća svekrva poklonila, jerbo ga nisam baš presadila dobro.. :( no čini se da mu je nešto korijenja ipak ostalo i primilo se jer još neki listići izlaze i mali cvijetići.. baš mi ga je bilo žao.. al trudim se održati ga na životu..

Tagovi