kava
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
">
">
"> "kava" je definitivno najčešće spominjana i najkontroverznija riječ na ovom forumu!!
nescaffe classic, molim
Treba mi kava. Ne mogu funkcionirati bez nje. Prva kava je svetinja, ostale me drže na životu. U ovom trenutku pijem kavu i zaspat ću ko' bebica poslije. Volim kavu.
Crnu kavu, muljevitog dna šalice.
S puno šećera. I čitanje novina na WC-u poslije
Re: kava
Inače s malo mlijeka, vrećica i pol šećera (da, ostavim pola vrećice, to je doza koja mi taman fino sjedne)... prolazi i nescaffe...
U Sarajevu sam jednom skoro dobio po glavi kad sam strusio u sebe baščaršijsku kahvu... elementarno nepoznavanje domaćinske kulture...
Od tada mi se zna odužiti, pa i ohladiti...
nesica sa puno mlijeka i 4 natrena. uuuuu hace

CatCloeovaj topic je kao neki tribute to gazda777
Sumnjam. Napokon se moze o kavi normalno razgovaratio bez straha da ce se pojaviti troll na egotripu.
a ti offtopicatish
goose
a stacu. prije sam stavljala tone secera a sad natrena. kad volim slatko.... al nesmijem![]()
ma smiješ.. jedino slatko ima dušu
tamna strana....proboao sam sve..od turske....jacobsa.....nescaffe...raznih "buckuriša"..al definitivno mi nescafe najviše odgovara.....i to po receptu 2 natrena,1 žlica nescafe,2 dcl vode i 1 dcl mlijeka......
3dcl kave?!
Jel ti svjetliš u mraku?
bit će i druga, treća......... nisam baždarena kada je taj napitak u pitanju.
jedna žlica nesice,dvije šećera,deci i pol vode i par kapi mlijeka
pijem je i previše,kontam da to neće baš dobro završiti,od turske odustala zbog zuba vremena
ela
Obavezna nessica po receptu:
jedna žlica nesice,dvije šećera,deci i pol vode i par kapi mlijeka
sve je stvar ukusa. moj je recept dvije žlice nesice i deci i pol vode, bez mlijeka, bez šećera
mali_ivica
....3dcl kave?!
Jel ti svjetliš u mraku?....
...ne svjetlim u mraku.....al mi zato narastao rep.....
anakonda
...turska po slijedećem receptu: vode cca 4 dl, kad zakuha, ubacim 6 jačih žličica kave, pustim da se podigne još jedaret...konzumiram oko 2 dl vruće i bez šećera...
e, to je kava!
anakonda
...turska po slijedećem receptu: vode cca 4 dl, kad zakuha, ubacim 6 jačih žličica kave, pustim da se podigne još jedaret...konzumiram oko 2 dl vruće i bez šećera...
....ta bi kava i mrtve probudila....
tamna strana
....ta bi kava i mrtve probudila....![]()
tu kavu moš na minus 20 sipat u stojadina i upalit bez čoka
Ne volim onaj 3u1...
Toliko od mene... o kavi!
anakonda...turska po slijedećem receptu: vode cca 4 dl, kad zakuha, ubacim 6 jačih žličica kave, pustim da se podigne još jedaret...konzumiram oko 2 dl vruće i bez šećera...
Vrlo slican recept. Prije, dok sam imao vremena za kuhanje jutarnje kave, znao sam provesti 20 minuta petljajuci oko nje. ;-)
Stavi se voda (puna dzezva) i ka prokljuca skine se i odmah se unutra stavi pola zlice kave (ne vise, jer preburno reagira) i jako promijesa. Nakon toga se doda jos 3-4 zlice.
Takva kava se opet stavi na vatru (slab plamen) i i lagano mijesa. Kava ce se dizati, ali mijesanjem nece prekipjeti. Mijesa se jedno 5 minuta, koliko je potrebno da nestane rizik od kipa. ;-) Tako ju jos 10tak minuta drzimo na plamicku da lagano krcka. Skinemo ju s vatre i ostavimo 15 minuta da se prah slegne.
Kava koja se toci u salicu gotovo uopce nema soca (pretvorio se u prah i pao na dno).
Dalje si svatko dodaje secer/mlijeko po zelji.
tamna strana
anakonda
....ta bi kava i mrtve probudila....![]()
...tako se i osjećam svako jutro prije kave...
LeonKava koja se toci u salicu gotovo uopce nema soca (pretvorio se u prah i pao na dno).
E, kava bez soca........ ne može ti nitko ni vračati.
Skupina bivših studenata, sada uspješnih u poslovnih ljudi, okupila se da bi posjetila bivšeg profesora. Razgovor se ubrzo pretvorio u žalopojke o stresu na poslu i u životu.
Profesor je ponudio gostima kavu i nakratko otišao u kuhinju. Vratio se sa vrčem punim kave i sa puno različitih šalica na poslužavniku – porculanskih, staklenih, plastičnih, kristalnih; neke od njih su izgledale vrlo jednostavno, neke su bile jako skupe, a neke su bile profinjenog izgleda. Profesor je bivše studente ponudio kavom.
Kada su svi studenti uzeli šalice sa kavom u ruke, profesor je rekao: «Ako ste primijetili, sve skupe šalice i šalice vrlo lijepog izgleda su uzete, a na poslužavniku su ostale one jednostavne i jeftine. Iako je normalno da želite samo najbolje za sebe, upravo TO jest izvor vaših problema i stresa».
«Budite sigurni da sama šalica ne daje kavi posebnu kvalitetu. U većini se slučajeva radi samo o vrlo skupim šalicama koje ponekad sakrivaju ono što pijemo. Ono što ste svi vi željeli bila je kava, a ne šalica, no svjesno ste krenuli za najboljim šalicama i tako se počeli međusobno uspoređivati».
«Sada obratite pažnju na sljedeće: Život je kava….a poslovi, automobili, stvari, novac i položaj u društvu su šalice. One su samo oruđa koja drže, sadržavaju i čine život, a vrsta šalice niti određuje niti mijenja kvalitetu našeg života.
Ponekad, ako se usredotočimo samo na šalicu, propuštamo uživati u kavi kojom nas je Bog podario. Bog je pripremio kavu, a ne šalice.
Uživajte u kavi»!