Posesivnost
Priznajete li to ili tajite pa kad izadje na povrsinu iznenadite sebe i druge??
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
William H. Bonney
I nije neki početak posta. Di je tu tvoje mišljenje?
William H. Bonney
Ma da, ali tu treba razlikovati dvije stvari, "patologiju" i "fiziologiju". Naravno da bliske ljude voliš, ljubavi bez ljubomore nema, i ljubomora ("fiziološka") je ok.
Ona patološka strana priče nije dobra ni za posesivca ni za ljude koje opsjeda.
Eto mišljenje.
Leteci mungos
@bill, istina da u toj egocentricnosti lezi dio rjesenja, zapravo svo rjesenje. Dok sebe ne volis krajnje iskreno i otvoreno, ne mozes voljeti ni drugi. Nema altruizma bez egoizma.
I ovo za slusanje stoji, ali dok ne cujes sebe, ne mozes cuti ni razumijeti ni druge.
Leteci mungos
@gemi, sve je to medjusobno povezano. Onaj tko ne voli sebe traze od drugih da ga vole vise nego se sam voli. Takve osobe onda u onom drugom vide to "samo ja, ja, ja, ja", a ne vide jedno zdravo samoljublje.
Leteci mungos
Sumnjam da itko moze voljeti drugoga vise nego sebe, a sve te price su samo obmana.
D
nije baš tako dramatično za psihijatriju, nego mislim ono ima dana kad se ne osjećaš baš zgodno, šarmantno, privlačno i ako se onda neka zgodnija maca počne motati oko nogu tvog dragog tad se odjećaš nesigurno. nije to svaki dan, ne daj bože.
D
znala sam da ćeš mi to bacit o glavu, kad-tad)
ovo su već stvari za private
Gemi
A sta je sad odjednom sramota biti posesivan???
Heh, evo ja cu prva priznati da jesam posesivna i prema prijateljima i prema onima koje volim, priznajem da sam u stanju za njih uciniti puno i da to i od njih ocekujem. Nije to nista bolesno, ali znam da to mnoge ljude oko mene zna opteretiti , pa se ponekad tesko nose s tim.
Toliko o mom misljenju, ajmo sad ti ;-)
Miss K
Cicijo!
Baj d vej... otišli smo waaaaaaaay off topic. Netko bi nas mogao kaznit.
goose
jebemu....kad čitam gemi kao da čitam sebe.....to much for me!
![]()
GemiLeteci mungos
@Druga je stvar ono kad forsiras da te SVATKO voli i da se SVAKOM svidis jer se toliko volis da te svi moraju voljeti. Takvi cim cuju jednu negativnu sitnicu o sebi odmah su u frasu.
mislim da tek onda ne volis sebe, zato sto onda nemas niti svoj karakter, niti svoje ja, nego se okreces kako vjetar piri, tj. zelis biti onakav, kakvog te drugi hoce i zele...
ali jedno drugo pitanje... iz procitanih postova sam skontala (mozda grijesim) da puno vas ne razlikuje izmedu posesivnosti i ljubomore? da li postoji granica tj. razlika ili ne? kazem svoje misljenje, cim uspijem sklepati jednu normalnu recenicu, da se moze razumjeti (al je ovaj rvatski tezak, nikako da se uspijem izraziti).
p.s. gemi, jos hvatam zalet, ali uskoro se registriram, promised
D
ja nikad ne bih mogla doći ni na kakvo vodeće mjesto ako uvedeš ono s psihotestom![]()
chiara
mislim da tek onda ne volis sebe, zato sto onda nemas niti svoj karakter, niti svoje ja, nego se okreces kako vjetar piri, tj. zelis biti onakav, kakvog te drugi hoce i zele...
chiara
ali jedno drugo pitanje... iz procitanih postova sam skontala (mozda grijesim) da puno vas ne razlikuje izmedu posesivnosti i ljubomore? da li postoji granica tj. razlika ili ne?
puki
jebiga, ja sam posesivan (po dosad navedenim postovima), cak bih se usudio reci i - bolesno. kak da se toga rijesim? ili kod psihijatra odmah?
ona to jos uvijek tolerira, al sto ako pretjeram?
chiara
@gemi, kakva emocionalna inteligencija, nemaju ti pojma, to je cista kontradikcija.... bar kod mene to ne postoji... u ljubavi uvijek obicavam (ne namjerno) iskljuciti mozak... pa onda razum malo trokira...
@punki, pa kontroliraj se nekako... ugrizi se za jezik i presuti...
pukiŽivijoooooooooooooliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(al ajd necemo pretjerivati, brzo se zanesem a onda ce ovo sve biti oftopik)
GemiO pa to je Veliki Precjednik sto stane u metar 68 na Vratima Hrvatske, zivijoooooooooooooooo
;-)
Precjedniče, moj naklon! Molim mišljenje o posesivnosti iz Vašeg ugla, jerbo znamo da ste sve to iskusno prebrodili i da ovdasnje curke mogu samo za inat mastat o Vama... Molimo i recept za izliječenje!
Kad pozelim se ravnice, ja odem u Vinkovce...
Sve moje ceste su davno zarasle...stojim na pragu vrata Hrvatske....zovu me zovu ravni Hrvatske...dodjem u Vinkovce![]()
jebga sori morala sam....pristojnije je nego sad da tu pjevam Gatje... ;-)
chiara
a probaj izvuci to od njih... uvijek se drze cool... i sta napraviti? UZAS!!!![]()
dakle muski, cekamo vase misljenje....![]()
![]()
ajd' bas me zanima taj recept... trenutno bi mi bas trebao...![]()
Leteci mungos
Prva stvar koju sam trebao nauciti je (a obicno to ne bude prva stvar koju covjek nauci ;-)) da ne trebam zeljeti ono sto je stetno za mene, ili sto ne mogu imati.
Leteci mungos
Nece nitko pormijeniti svoju koketnost jer to TEBE zivcira, nece nitko prestati flertati jer to TEBE zivcira. Batalis i krenes dalje dok ne naidjes na osobu koja ti odgovara. Ako tako nesto uopce i postoji. Ja sumnjam da postoji.![]()
Jebiga, prica nema happyend, ali vecina stvari u zivotu koja ne ovise o tebi samom suckaju. Zato se treba posvetiti sebi, a ako naidje netko tko ti odgovara - super, a ako ne naidje - boli te tuki.
Alana Bates
Precjedniku pozdrav, ni skontala ga nisam (Sasha)
Gemi
Aj ne agitiraj ovdje! Da su bolji frajeri vec bi tamo bilo hrpa curki, uostalom kad nece Muhamed brdu nek brdo dodje Muhamedu... hehehe ;-)
Gemi
Ja im ne pripadam ni domicilom, ni vjenčanjem, ni furanjem, ni spavanjem, niti mi je važno kako izgledaju (a ima doooooobrih)...samo usenetom. Ma važno je samo da su ekipa i pol i da sam i ja dio Republjike... Iskreno draga Alana, da nije njih nikad ne bih vidjela Vinkovce, saznala da ima ljudi opizdjenih kao ja i stekla par jako dobrih prijatelja.
Da nije njih ne bi me sveti Petar natjerao da po kiši idem na koncert u Osijeku ili u Vinkovcima bez kišobrana, da pečem kiflice i raznosim majice, da vozim nepoznate likove od Walkowa do Masnog i sl. a kad me spizdi PMS oni su mi jedini spas ;-)
Evo sad sam se raspekmezila. Shit
Naravno da te zelimo.
;-)
Alana Bates
Ako tebe nešto smeta na drugoj osobi, ti nikad nećeš moći voljeti tu osobu kakva jest, već ćeš je željeti promijeniti.
Ljubomora? Ostavit ću to dok razmislim o tome.
adrian
isto pitanje i ovom tvom
Gemi
A u klinac Adriane, ovo je thread o ljubavi, sexu i romantici, a ti kvaris. ;-)
adrian
znas da nisam ja vise za ljubav, seks, romantiku. bar do daljnjeg
puki
dogovorito!!!
chiara
@leteci pa bas mi se i ne trazi, kad pogledam ove postove, totalno rezignirajuce, u biti i muski i zenske govore o istome tj. da isto osjecaju, samo sto se u praxi tako ne ponasaju... ;-)
chiara
a sto se tice, da sam u krivoj drzavi, to definitivno....(mislim sto se tice pravoga...itd), bas me maloprije probudise neki albanci iz dubokog sna. galamili ko nenormalni ispod prozora... inace ne bi ni u snu u subotu ujutro tipkala po tastaturi... pa ajd ti onda nadi neku pametnu i normalnu osobu u ovoj glupoj drzavi...![]()
Gemi
Sjecam se jednog lika koji je isto tako pricao o duhovnim i nematerijalnim stvarima, satro ne pati on od markiranih stvari, moze ici i pjesice i hrpu slicnih parola...a u biti je imao love (koju je istina i zaradio i ustedio)... Usput volio je neocekivane i skupe poklone, kada je kupovao stvari uvijek je gledao da kupi "kvalitetno" i sa nekim stilom, a kad je birao uvijek je birao "najbolje"...
Svakom šupku više paše svila no čoja što bi se ono reklo.
Spika o materijalizmu i materijalistima je totalno isfurana i prozirna..
Novac,valuta,banknota,kartica i dr. su sredstva kojima u današnje vrijeme podmirujemo naše pridošle obveze u rokovima dospijeća, a da bi bili solventni. Po logici klasificiranja na materijaliste i "produhofnjake", materijalisti bi bili oni koji plaze za lovom radi kupovine materijalnih dobara..Sad ti meni lijepo recio čemu je onaj koji je kupio mercedes lošiji od onoga koji si je za iste novce kupio 10 ha zemlje,ali ne da ju obrađuje,nego da je daje u najam?
Po čemu je onaj koji si je kupio veliki plazma TV dijagonale 120 cm lošiji od onoga koji je otišao na ljetovanje na Karipska otočja. Ni po čemu! Samo je razlika u investiciji!
Opet se vraćamo na staro: da bi mogli sebe zvati produhovljenima i anti-materijalistima bilo bi dobro da se ODMAH odreknemo svojeg auta ukoliko vozimo, TV-a ukoliko ga gledamo (eventualno bi si mogli sačuvati struju i grijanje..)
Cemu preseravanje da mi ne bi tako?
Jebes samohvalu bez samokritike ... svi smo mi skloni ponekad previse trositi ili spizditi na gluposti...svi mi volimo primati i zaraditi...
Zar je posten onaj tko provodi osam sati na radnom mjestu i cese se cijeli dan?
Pa nista nije ukrao...samo se snasao i dobio taj dan priliku da zaradi kruh bez muke.
I dokle god je takvog shvacanja - nema bolje buducnosti.
D
ako ništa drugo, na faxu naučiš da ne možeš sve podatke imati u glavi i da enciklopedije, googleovi i wikipedije mogu biti od velike pomoći, stekneš dobre prijatelje, usvojiš neki novi način razmišljanja.
al to sad stvarno nema nikakve veze s posesivnošću!
desperadosx
Kad smo već kod posesivnosti..Hajde definirajte ova tri pojma:
1. posesivnost
2. opsesivnost
3. ljubomora
i to sva tri vezana uz odnos prema suprotnome spolu
Leteci mungosD
Posesivnost - pretjerana potreba za osjecajem posjedovanja i kontrole. Uglavnom rezultat straha od gubitka voljene osobe. Cesto iracionalna, kao i vecina stvari u ljubavi.
Opsesivnost - pretrejano zabijanje nosa u tudji zivot, najcesce zbog nedostatka vlastitog. Osobe koje imaju svoje brige ne stignu biti opsesivne prema svom partneru.
Ljubomora - kod muskaraca je to posljedica iracionalnog straha da ce im netko drugi oploditi zenku. Barem se meni tako cini, jer ja ne bih bio ljubomoran da mi se riba lize s drugom ribom, dok god to ne bi bilo na emotivnoj razini, a tada bih postao posesivan. ;-)
bas si to fino srocio.... taman.... svaka cast.-... a moram i ja svakom loncu poklopac, sta fali?
Gemi
Koliko ste posesivni prema prijateljima ili u ljubavi??
Priznajete li to ili tajite pa kad izadje na povrsinu iznenadite sebe i druge??
William H. Bonney
Tebe dugo nije bilo sve od onda kad te Hađ pozvao da iyađete skupa.....nije ti sad malo neugono desperadosu
GemiPa nema veze s vezom,al' da se razbije povremeno monotonija...
Ovo jako ima veze s posesivom...ccc
Gost
Nije poezija samo zato što ima rimu (ne želeći vrijeđati tvoj nedvojbeni talent da nam zgadiš današnji ručak, te još neke obroke!). A nihilistička? Nikaaaaaad...
P. S. Ti ko Aralica pišeš "pjesme s ključem", ha? (sad bi se onaj kome je zaprijećeno trebao prepoznati?)
desperadosx
Kako ti tekst na ekranu može zgaditi ručak?
Što bi ti se onda desilo da nalaziš šarafe i matice u grahu???????????????????
Gost
Nije poezija samo zato što ima rimu (ne želeći vrijeđati tvoj nedvojbeni talent da nam zgadiš današnji ručak, te još neke obroke!). A nihilistička? Nikaaaaaad...
P. S. Ti ko Aralica pišeš "pjesme s ključem", ha? (sad bi se onaj kome je zaprijećeno trebao prepoznati?)
Gost
desperadosx
Kako ti tekst na ekranu može zgaditi ručak?
Što bi ti se onda desilo da nalaziš šarafe i matice u grahu???????????????????
onda vjerujem da misliš da mi sa šmirglom brišemo naše bulje..
Gost
Osjetljiva sam na pisanu riječ, i finu razliku između književnosti i čistog nedostatka toalet- papira.
William H. BonneyU toj egocentričnosti leži i dio riješenja, ne treba ljude gledati kroz sebe jer istina je da nismo svi isti. Malo iskočiš iz svoje kože i puno objektivnije moš vidit stvari pa time i korigirati svoje postupke.
Da, najbitnije, treba znati slušati.
deer_hunterWilliam H. BonneyU toj egocentričnosti leži i dio riješenja, ne treba ljude gledati kroz sebe jer istina je da nismo svi isti. Malo iskočiš iz svoje kože i puno objektivnije moš vidit stvari pa time i korigirati svoje postupke.
Da, najbitnije, treba znati slušati.
zato je to ženama teže shvatljivo...
Vilazato sto mi jadne nemamo pisu!!! pa nam nista nije jasno!!!
![]()
![]()
![]()
MalamacaVilazato sto mi jadne nemamo pisu!!! pa nam nista nije jasno!!!
![]()
![]()
![]()
da, mi jadne moramo razmisljat mozgom
mislim, ko jos razmislja mozgom???![]()
![]()

gazda777MalamacaVilazato sto mi jadne nemamo pisu!!! pa nam nista nije jasno!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Malamacagazda777MalamacaVilazato sto mi jadne nemamo pisu!!! pa nam nista nije jasno!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
il radi nes korisno s tim jezikom il ga drzi za zubima![]()
gazda777Malamaca
radim. kavu ispijam...s užitkom...
Malamacagazda777Malamaca
radim. kavu ispijam...s užitkom...
wtf?

gazda777
upravo kavu pijem, što nije jasno?

Malamacagazda777
jasno je to da ne znas uzivat

gazda777Malamacagazda777
ahaaaaaa....ali svaki dan pokušavam...![]()
![]()
![]()
Malamacagazda777Malamacagazda777
ahaaaaaa....ali svaki dan pokušavam...![]()
![]()
![]()
pokusavas, al ti ne daju, a?![]()

Malamacati imas nekih problema, a?
gazda777
osim što nemam više kave...ne.
![]()
![]()
Vilagazda777
osim što nemam više kave...ne.
![]()
![]()
je, i ti nikad ne lazes!!!
pa jebiga, nisam dijete da povjerujem!
Vilau tom slucaju mi je drago sto te ne poznajem! jer ako govoris istinu - bila bih ljubomorna (na tvoj zivot bez problema) a ako lazes bila bi tuzna jer se zavaravas!!!!
mislim razvijene su citave teorije o rjesavanju problema, a ti ih nemas . . .