Komarci
Društvo, politika
Dakle, nikakve tabletice, led, zaprasivanje (koliko sam cuo to cime se sprica iz aviona i sa zemlje poprilicno steti i ljudima) i ostale tehnike. Treba isusivati barustine, a to ne moze, jer onda zabe nece imati gdje zivjeti, a bez zaba nema ni roda, a bez roda nema ni djece.
Alo, piloti, jeste i vi ganjali te ruske letece tvrdjave?!
Leteci mungos
Dakle, nikakve tabletice, led, zaprasivanje (koliko sam cuo to cime se sprica iz aviona i sa zemlje poprilicno steti i ljudima) i ostale tehnike.
Nasa zupanija se tretira ledenim granulama koje provjereno nisu stetne za ljude, a unistavaju se licinke komaraca. S obzirom da su komarci koji se izlegu izvan nase zupanije u stanju preletjeti razdaljinu i do 3km da bi nas nasli, eto zgodnog opravdanja za neucinkovitost i svu ulozenu lovu.
pa ajmo redom dakle direktor stanice za javno zdrastvo vam nađe nekog dotičnog doktora za komarce koji če napraviti studiju o bacanju tzv leda iz helikoptera,pa taj doktor komaraca(inače u našim krugovima poznat kao jebivjetar)nađe studiju koja je rađena za "dotjerane",pritoke i rijeku Rajnu bez velikih područja sa močvarnim tlom..
Onda nađu par zelenih prodaju priču kak je ovo super a stara metoda ne valja(on zagađuje ona ubija itd)naravno uz blagosov dragog nam gradonačelnika(koji i sam vjerojatno malo popušio priču a kako ne biste kad vidite taj elaborat).
I eto ga novi zakon,zabrana tretiranja iz aviona ali dopušta se iz helikoptera..Gospoda koja se profesionalno bave aviotretiranjem u Osijeku su Air Spparow,te Air Tractor imate web adrese na netu ...
Dakle natječaj za to vam se ljepo objavi i zatvori u roku od tjedan dana bez ikakve obavjesti jedinim tvrtkama u RH koje se time bave..Natječaji su bili (baš kada su direktori tih tvrki bili na skijanju da se ne bi natjecali)
naravno pobjeđuje Eudora let Vodice(iz dalmacije)vlasništvo brata našeg dragog nam direktora stanice za javno zdrastvo..
Nravano to je samo paravan stvarni vlasnik je naš dragi direktor..
Re: Komarci
Onda dolazi u ove dvije firme i moli ih da oni prskaju jer se više nije dalo izdražati a on bi kao to platio sad ja vas pitam tko je kriv za ovo pa mi Osječani jer dopuštamo da nas vozaju ko sanjke gore dole..
A što se tiče ruskih letjelica leteči Mungose vjeruj pouzdabije su od bilo kojeg aviona na kraju krajeva ti avioni su relativno novi i još se uvijek proizvode i najtraženiji su poljoprivredi..
Na kraju karjeva javni tužitelj je digao tužbu protiv te firme ali zna se kako to završi malo sucu malo odvjetnicima i papaaa
i još samo jedan apsurd sa vionom je zbranjeno dimiti komarce a sa istim sredstvom i istim principom dime iz onih glupih auta pa vas ja pitam šta je unčikovitije neče nas ubijat avionom ali iz auta je dopušteno!!!!!
vlasac
ovako draga Gemi igrom slučaja sam pilot i znam dosta o zaprašivanjima..
pa ajmo redom dakle direktor stanice za javno zdrastvo vam nađe nekog dotičnog doktora za komarce koji če napraviti studiju o bacanju tzv leda iz helikoptera,pa taj doktor komaraca(inače u našim krugovima poznat kao jebivjetar)nađe studiju koja je rađena za "dotjerane",pritoke i rijeku Rajnu bez velikih područja sa močvarnim tlom..
Onda nađu par zelenih prodaju priču kak je ovo super a stara metoda ne valja(on zagađuje ona ubija itd)naravno uz blagosov dragog nam gradonačelnika(koji i sam vjerojatno malo popušio priču a kako ne biste kad vidite taj elaborat).
I eto ga novi zakon,zabrana tretiranja iz aviona ali dopušta se iz helikoptera..Gospoda koja se profesionalno bave aviotretiranjem u Osijeku su Air Spparow,te Air Tractor imate web adrese na netu ...
Dragi Vlasce, ja nisam pilot ali igrom slucaja vjeruj mi, malo vise znam o Zavodu (a ne "stanici" )za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Nitko nije blesav, ali neke price iz mog kuta nisu na zalost za ovaj forum. Usput, "direktor" o kojem pricas vise nije ravnatelj doticne ustanove. Sada je, kako cujem, nakon GMO afere, rukovodece mjesto u ZZJZ zauzeo drugi covjek, bez neke izmjene glede komaraca...
Re: Komarci
Zanimljiva rasprava se pokrenula oko komaraca. Znaci li to da mi s komarcima pusimo i da nas toliko unistavaju jer si netko stavlja pare u dzep!? Ne treba zaboraviti da su lokalni izbori blizu i da su osjecki komarci prilicno lokalna stvar - dakle, komarci bi mogli razrijesiti cvor oko izbora.
Sad jos jedino ostaje pitanje ciji su igraci taj iz Zavoda, i ekipa sto zaprasuje. Jesu to Glavasevci, Kramaricevci, Sanaderovci, Tudjmaninovci, Nedicevci, ... ;-)
Zna li tko?
Nego, zna li se tocno sastav tog otrova?
Usput, kako je bilo prije rata? Neki ljudi spominju da se prije rata prasilo na sve strane i dosta oko Osijeka (po Baranji i sl.) i da zbog toga nije bilo toliko komaraca.
Jel' zna netko pouzdano i konkretno kakve su razlike u odnosu na prijeratno vrijeme?
P.S. Hebote, bas si kontam, nama je taj rat nulta godina....
Gemi
vlasac
ovako draga Gemi igrom slučaja sam pilot i znam dosta o zaprašivanjima..
Dragi Vlasce, ja nisam pilot ali igrom slucaja - radim tamo gdje radim, i vjeruj mi malo vise znam o Zavodu (a ne "stanici" )za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i cijeloj ekipi i elaboratu. Nitko nije blesav, ali neke price iz mog kuta nisu na zalost za ovaj forum. Usput, "direktor" o kojem pricas vise nije ravnatelj doticne ustanove. Sada je, nakon GMO afere, rukovodece mjesto u ZZJZ zauzeo dipl.oec.Stjepan Rudan bez neke izmjene glede komaraca...
oprosti nisam znao da su budalu smijenili ali mi onda reci zašto još uvijek podržavate ideju bacanja leda iz zraka..Znam da je ta metoda bila učinkovita vani u Njemačkoj ali nije se baš pokazala učinkovita u Hrvatskom podunavlju..
Dobro moramo uzeti u obzir da je tu i kopčaki rit i da je pravo trajno riješenje isušivanje močvarnog tla a to bu za kojih 100 godina osim toga šta nam sve to vrijedi ako srbi ne obave to isto na svojoj strani a da bi se to desilo treba napravit sporazum a to bu čekalo..
Nego do tad mi trebamo alternativu taj led ne smatram alternativom prvenstveno zbog količine komaraca šta ti predlažeš..
Pošto vidim da imaš zanimljivih stajališta volio bih čuti tvoj kut gledanja pa mi se javi privatnom porukom jer mislim da rekla ti nešto pozivno ili negatvno o mojoj struci i aviotretiranju dobro je došlo ako če pomoči osijeku i ljudima koji ovdje žive pa makar ukinuli aviotretiranje u potpunoti
Leteci mungos
@ vlasac, kontam da su ti avioni mrak, jedino sto su malo stari. Sjecam se kad sam kao pican gledao kako mi nadlijecu nad kuceom i sipaju taj bijeli dim.![]()
Nego, zna li se tocno sastav tog otrova?
Usput, kako je bilo prije rata? Neki ljudi spominju da se prije rata prasilo na sve strane i dosta oko Osijeka (po Baranji i sl.) i da zbog toga nije bilo toliko komaraca.
Jel' zna netko pouzdano i konkretno kakve su razlike u odnosu na prijeratno vrijeme?
P.S. Hebote, bas si kontam, nama je taj rat nulta godina....
što se tiče stranačke obojenosti ekipa koja je radila i mutila sa tim komarcima bili su Kramaričevi ljudi mislim meni je žalosno da različite firme za dezinskeciju i deratizaciju uzimjau za hektar prskanja 220 kn od grada onada te iste firme iznajme neku od ove 2 firme za prskanje ona te dvije firme dobiju 20 kn po hektaru i onda dode ekipa novinara i pitaju ekipu iz grada gdje ode lova pa znate hma? lova znate avioni su skupi znate hm?? i tako ti ide dok ljudi poput debelo perzijca iz bilja zarade masnu lovu i to čistih 200 kn po hetaru pa si uzmi računicu..
Sve je to stara dobra matematiku uzmi neko da bi on imao
i pazi sad ovo onda ekipa novinarcica dode i pljuje po pilotima mislim da je sramaotno..
Osječki zeleni nemaju veze s zaprašivanjem komaraca!
Brigu o tome kako će nas što više i što češće jesti komarci Grad Osijek prepustio je Merdićevom istraživačkom timu od 6 ljudi, koji inače komarce, opasne nametnike i prenosnike krvnih zaraza, promatraju isključivo kroz prizmu znanstvenih istraživanja.
Što se tiče priče o ledenim kuglicama koje uspješno zamrzavaju larve komaraca po dravskim i kopačkim ritovima, treba javnost upoznati s činjenicom da je u sklopu spomenutog međunarodnog projekta, u osječkoj slobodnoj zoni postavljen pogon za proizvodnju i distribuciju ledenih kuglica za komarce. Naime, Mocotec i Phoenix Aviation Service Gmbh
partneri su u projektu, te su u Osijeku instalirani u sklopu projekta.
Kroz cijeli ovaj slučaj osječkih komaraca jedino se može zaključiti da je veliki novac bačen u neki besmisleni znanstveno-istraživački projekt, da se od 2002.godine pa do kraja projekta ovdje vrti teška lova, a da komaraca ima sve više.
Možda su ledene kuglice koje se proizvode u osječkom Mocotecu ustvari hrana za komarce. Možda su stanovnici osječko-baranjske županije dio nekog biotehnološkog pokusa. Možda je sve ovo obična lakrdija znanstvenika koji vrlo često vode čovječanstvo u samouništenje.
Uglavnom, dragim građanima poruka : Osječki zeleni, izjedeni od komaraca, nikome nisu zabranili da zaprašuje komarce. Čak naprotiv, bilo bi zgodno da onoga tko je dopustio da se u Osijeku provodi ovaj glupi projekt za pranje novaca, komarci izbodu i zaraze malarijom, encefalitisom, Q-groznicom i drugim prljavštinama.
Zahtjevamo od Zavoda za javno zdravstvo da vrati u praksu dobre stare avio-tretmane, pa ćemo moći preživjeti period do jesenskih dana.
Osječki zeleni
Što se niste okomili na Merdićevu ekipu prije nego baš sada..
Bojim se da vi niste ni Z od zelenog osim kada je lova u igri..
možda onda dobijemo i koju dodatnu kintu od države?
ekipa koja se sada bavi tzv.kontrolom komaraca očito je nesposobna, kako to da se nitko nije sjetio potražiti pomoć i savjet WHO-a ....ili su i za to nesposobni!?
gaap
@vlasac.....prijatelju, za razliku od razno-raznih gradskih lopova zeleni nisu ni na gradskoj ni na županijskoj ni na državnoj sisi...i molim da se osječki zeleni ne mješaju s udrugom koja se zove "prijatelji kopačkog rita" predvođenu darkom vargom te ocem i sinom mikuškom koji osječanima poručuju da se dobro obuku i našpricaju repelantima kako ih komarci ne bi grizli. nadalje, osječki zeleni, za razliku od Zelenih Hrvatske nikada se nisu i neće baviti politkom niti svoj rad usmjeravati u političke svrhe. Osječki su se zeleni do sada, više ili manje uspješno, borili i izborili za zabranu prodaje parka Vidikovac Novaliću, prestanak devastacije parka prirode papuk zbog rada kamenoloma Kamen Ingrada, zagađenja drave, zabrane sadnje gmo usjeva u županiji...
ekipa koja se sada bavi tzv.kontrolom komaraca očito je nesposobna, kako to da se nitko nije sjetio potražiti pomoć i savjet WHO-a ....ili su i za to nesposobni!?
čuj na ovo posljednje pitanje trebala bi odgovoriti GEMI,mislim da je ona više stručnija za ova odgovor..
a ja bih te pitao da mi ovu svou rečenicu obrazložiš "prestanak devastacije parka prirode papuk zbog rada kamenoloma Kamen Ingrada, zagađenja drave, zabrane sadnje gmo usjeva u županiji uspljei ste bravo nako što se sve to več desilin u županiji"... Iskreno zakon o zabrani aviotretiranja ste vi prvi podupirali i tražili izglsanje da je meni za sva vaša sranja neka subvencija bilo bi ljepo..
Naime lako je sjediti i laprtati šta treba i kako treba ali zaniljivo je kako se ta ekipa Osječkih zelenih napalila na zakon o aviotretiranju kada je trebao diči na snagu sve su podržavali jer subvencijama su im se prijetili kao što sada pred izbore mjenjaju ploču što nisu izdali ovo priopčenje na dnveniku prije pola godine ili prije 2 mjeseca veča baš sada i ovog trenutak pa stvar je jednostavna zasvrbilo ih u guzici jer su svjestni da neče biti para kad se ekipa u gradu izmjenja a to ih tako svrbi da se stvorio gadan osip moj opsip čim čujem Osječi zeleni bilo na vjestima ili u novinama...Nisi više osječani mutavi shvačaju neke stvari istina sporo ali polako doči če sve na svoje
zato, prijatelju, pucaš na krivu adresu!!!!
Svi bi da zivimo u cistom i nezagadjenom gradu, s cvrkuvatim pticicama, rodama koje nas prelijecu i kenjaju po nama, patkama, labudovima.
E, pa gospodo, i komarci ulaze u hranidbeni lanac tih ptica, kao i gomila drugih kukaca koje potamani taj otrov. Plus sto je taj otrov sigurno stetan i za ljude, samo sto za ovo nemam konkretnih argumenata, pa bih volio cuti misljenje onih koji znaju.
Čuj gaap sorry ak si mislio da je napad na tebe nema veze sa tobom ,sorry ak je tak ispalo,vjeruj mi provjerno znam da si slali pra pisama potpore tome da se donese zakonik supljalji su dokumnte vršili pritisak i preko medija i preko gradske vlasti..
U biti oni su bili samo marionete u cjelom cirkusu kako zaraditi jer se naša vlast mogla ograditi i reči gle i čuvari prirode su uz nas to treba ozakonit pa onda ovom sa helikopterom dati da radi na račun države to je smisao svega bio pozdrav..
Leteci mungos
@vlasac, vidim da se kontas u problematiku aviozaprasivanja (heh, jesi pilot ili nisi?! ;-)) ... ajd daj neke brojke o aviozaprasivanju. Ono, koliko kosta let, hektar i te djidje, koliko oni naplacuju. Ti si sigurno daleko upuceniji od svih nas u te price, a i vi piloti sigurno pricate u hangarima (osim sto radite tko zna sto jos ;-))...
...dragi vlasac, iako smo se maknili od Osječkih zelenih, vratiti ću se na njih...vrlo dobro mi je poznat rad OZ koji je započeo još prije 10tak godina i btw. udarni sastav se nije mijenjao od tada...znači ljudi nakon 10 godina borbe (najčešće protiv vjetrenjača) ipak znaju o čemu pričaju...druga stvar: OZ nikada nisu bili financijski podržavani od strane države ili nedajbože lokalnih vlasti, ma koja god politička struja bila na vlasti...sav financijski udjel dolazi preko raznih natječaja za NV udruge na koje se može svatko prijaviti...a to što OZ imaju stil "udri nogom vrata i uđi" mnogi naravno ne odobravaju...pogotovo ako se tiče njih i njihovih interesa...hvala na pažnji...
Znanstvenici zaduženi za svemirski program razvili laserski pištolj za ubijanje komaraca
Skriveni sadržaj
AMERIČKI znanstvenici razvijaju laserski pištolj koji će biti u stanju ubiti milijune komaraca u nekoliko minuta.
Laser koji je popularno nazvan "oružje za uništavanje komaraca" puca na životinjice jednom kada "prepozna" zvučnu frekvenciju koju "male beštije" proizvode mahanjem krilcima. Laserska zraka ubije komarca tako da ga na mjestu spali, pišu svjetski mediji. Ovu sjajnu "spravicu" razvijaju neki od astrofizičara iz programa nazvanog "Star Wars" u kojem su se tijekom Hladnog rata razvijali anti-raketni štitovi.
Program financirao Bill Gates
Ovaj program za masovno ubijanje komaraca zamišljen je, u prvom redu, za sprječavanje širenja malarije. Voditelj projekta Jordin Kare rekao je kako će laser biti "sposoban" na širokom području u samo nekoliko minuta "spržiti" milijune komaraca.
Ovaj izum će najviše koristi afričkim zemljama koje imaju najviše problema s malariju. Na tom kontinentu svakih 30 sekundi od te bolesti koju prenose ženke komaraca umre jedno dijete. U svijetu godišnje ima oko 300 milijuna slučajeva obolijevanja od malarije od kojih milijun ljudi umre. Kare tvrdi kako njihov izum neće štetiti ekološkom sustavu "napadnutog" područja, jer ne postoje "dobri komarci". Navodno te zrake neće djelovati protiv drugih insekata, a cijeli projekt financirala je zaklada koju vodi Bill Gates.
Index.hr
cekat cemo da nas komarci iznenade ... kao sto volimo da nas snijeg u sijecnju iznenadi... i onda ce se pojaviti jedan od 'spasitelja' i spasiti nas tih krvozednih malih bestija.

Možda ne smrdim dovoljno pa se ne skupljaju

Leteci mungos
Hoce li Grad Osijek kupiti nekoliko ovakvih lasera i instalirati ih na rubove grada? ;-)
zašto na rubove grada??? A što s okolicom?
Hvala bogu pa komarac nezna gdje počinje grad.
Komarci
PsychoSoldierzahvali se suhom vremenu, odnosno cinjenici da nije bilo poplava ove godine
upravo to ... nizak vodostaj i susa.
djelatnici nemaju apsolutno nikakve veze sa ovim ... osim sto su vjerovatno potrosili sve novce