Lokacije?

Kultura, zabava, sport, hobby

Lokacije?

Dakle, motivi i lokacije sa fotografija Osijeka se često ponavljaju... dajte koji prijedlog fotografima!
đapić na rekreaciji u sjeni oca domovine na središnjem trgu
govna u zimskoj luci
puna promenada ili tvrđa najlon pičkica koje izgledaju potpuno identično
grafit: moj grad je u kurcu!
Pijana rulja na promenadi kako bljuje.
Bakterije izbliza iz vode u bazenima Kopike.
Gradski stanovi.
zar nisu fotografi imali neke redovne seanse u Mađi i tu u nekom selu? kažu da su modeli bili zgodni...
nek kopiraju lupina... ja bi voljela doći u posjed forografija batine...
čije batine!' heheh
zar motivi ne bi trebali naći autora?
šmucaj se s aparaturom..........
gaap

čije batine!' heheh

m... i mislala sam da će se to tako protumačiti.... sela Batine... naljepši izlazak sunca-IKAD.... na spomeniku...
Osijek, nekako je mali gradić za fotografiranje...
Isis

Osijek, nekako je mali gradić za fotografiranje...

Sve je to do fotografa. Ako zna, napravit će milijun različitih fotografija u svom stanu. Ako ne zna, možeš mu dati cijeli svijet...

A glede lokacija...recimo, stražnja strana katedrale, od škole... pa, pogled na Dravu s donjogradskog šetališta... ili sa sredine Vukovarske ili Strossmayerove, dok auti prolaze s obje strane...
ma slažem se, ali govorimo o gradu općenito, neke poznate lokacije po kojima se vidi da je to osijek
Isis

ma slažem se, ali govorimo o gradu općenito, neke poznate lokacije po kojima se vidi da je to osijek

neka upoznaju nove
DonQuijote

Isis

neka upoznaju nove

Slažem se da treba postojati kreativnost u fotografa, ali mislim da ni Osijek ne njeguje dovoljno svoje posebnosti: kad stranac pomisli na Osijek, sjeti se... hm, pješačkog mosta, Drave, Promenade i to je to.
Poblesavila sam neki dan kad sam (nije vezano za temu direktno, ali indirektno itekako!) pročitala izjavu voditelja Tur. zajednice Valpova da Valpovo nema znamenitosti koje bi privlačile turiste pa je zato tako loše - kako ga nije sramota reći takvo nešto i time nastojati prikriti svoju nesposobnost: radi se, ako smijem podsjetiti, o gradu koji ima savršeno očuvan dvorac obitelji Norman - Prandau, loze koja je stoljećima vladala čitavim područjem praktički do Osijeka, koja je bila dobročinitelj čitavom gospodarskom, kulturnom i inom životu čitavog područja od Osijeka do Donjeg Miholjca i šire. Grad ima vrlo staru crkvu, srednjovjekovni park kakvim se ni veći gradovi ne mogu pohvaliti, vražjeg Matiju Petra Katančića koji je djelovao na tom području i bio prosvjetitelj, i da ne nabrajam dalje... Ako to nije ZNAMENITOST, što jest?????
Tako i u Osijeku: jasno, grad je veći pa se može progurati i puno više znamenitosti, ali identitet, osobnost grada kroz medije, kroz reklamu se mora moći stvoriti kroz više toga od Tvrđe i Promenade....
Ja bih uredio i obnovio katakombe. Uz dobru priču mogla bi to biti turistička atrakcija...
Irci su snimili ulazna vrata u kuće. U jarkim bojama i od toga napravili MOTIV, Englezi su uslikali nekoliko pubova i napravili MOTIV......
od svega se može napraviti nešto.
samo malo mašte.
Bilke

Ja bih uredio i obnovio katakombe. Uz dobru priču mogla bi to biti turistička atrakcija...

Uz dobru priču, sve može biti turistička atrakcija! Neka zatvore Tvrđu za promet i cijelu je prenamjene u turističke svrhe, vrate stari sjaj, obuku statiste u odjeću iz određenog razdoblja. Proširiš priču i imaš turizam! Dodaš katakombe u ponudu, Promenada je ionako među najljepšim šetalištima u Hrvatskoj...
Kažu da je i donjogradsko šetalište lijepo - ja nikad nisam bila tamo... Pa obnova ortopedske bolnice (bivši dvorac Pejačevića!) je makar lijepa slika ako već i ne može biti turistička atrakcija zbog svoje primjene. Pa cijela Europska avenija od knjižnice do Tvrđe: fantastično - tamo se također mogu šetati gospođe i gospoda statisti (samo da su fasade malo očuvanije...).
Kao što rekoh - Osijek ima i puno više toga što se može primijeniti samo kao motiv za razglednicu: Šetač, Krežma, majka s djetetom Oscara Harmona na Gajevom trgu.

(a odat ću vam i jednu tajnu: kad ste na Gajevom, pogledajte gore na zgradu između ekonomije i prava - jeste li ikad vidjeli tu sliku?)
Gledajte iznad sebe, u fasade zgrada, osobito po Radićevoj, ukrasi su nešto nadrealno...
Alana Bates

(a odat ću vam i jednu tajnu: kad ste na Gajevom, pogledajte gore na zgradu između ekonomije i prava - jeste li ikad vidjeli tu sliku?)
Gledajte iznad sebe, u fasade zgrada, osobito po Radićevoj, ukrasi su nešto nadrealno...

Vidio... Ali ima hrpa tih detalja i duž Europske avenije, na glavnom trgu, u onim ulicama između Vukovarske i onog parka gdje je Dom zdravlja...
A jesi vidio krokodile gore iznad slike? :) Pa se postavlja pitanje: tko bi stavio krokodile na secesijsku zgradu? (samo da provjerim, jel secesijska???) Odakle su Osječani donijeli saznanje o postojanju krokodila? Jel u to vrijeme već postojao Zoološki? Čovječe, milijun pitanja!
sa 3 k visine dok skaces padobraom... salim se...
kopacki rit
...donjogradsko šetalište mi je zakon...pogotovo kad gledaš prema gradu sa završetka kod one vojarne...a i druga strana rijeke izgleda smirujuće...
DanicaV

Irci su snimili ulazna vrata u kuće. U jarkim bojama i od toga napravili MOTIV, Englezi su uslikali nekoliko pubova i napravili MOTIV......
od svega se može napraviti nešto.
samo malo mašte.

nema ljepšeg motiva od fildžana kave... :D
...evo je i ovdje...:-)...samo, na filidžanu mora biti ugravirano Osijek 031...
a ima li kakva birtija u kojoj mozes narucit "tursku" kavu uopce?
...kad smo već spominjali Donjogradsko šetalište...

Prilozi

• the spot.jpg
ima jedna lokacija, nitko od tamo nije slikao a ja bih bas zelio al nema tako doabr fotic, radi se o katedrali zelio bih ak onetk omozes da sliak panoramu 360° sa tornja katedrale ako je moguce.thanks
Zuhra

ima jedna lokacija, nitko od tamo nije slikao a ja bih bas zelio al nema tako doabr fotic, radi se o katedrali zelio bih ak onetk omozes da sliak panoramu 360° sa tornja katedrale ako je moguce.thanks

Aj sredi da odemo gore i idemo!

Eto moj prvi post....aj bok svi gdje god bili!
hehehe pokusat cu srediti za jedan vikend pa da odemo na katedralu ok ?

imas opremu ;) (pitam gluposti jel?)
ljudi moji osijek ima dosta lokacija koje može ponuditi kao MOTIV grada...O tome se netreba raspravljati,a ja neznam zaš bi mi govorili fotografima koje da lokacije slikaju nek uzmu fotić i po gradu šetaj i slikaj....

Tagovi