Alana Bates
Čuj, obećala sam si da me tvoje uvrede neće više živcirati i vrijeđati na osobnoj razini, ma koliko nisko (i osobno) išle
Ako si obećala sebi, zašto to govoriš meni? Kao da se uvjeravaš u nešto što si si obećala.
U ostalom, citiraj - pa ako sam te uvrijedio - ja ću se i ispričati.
Alana Bates
(da sam "dasa", kao što kažeš, tražila bih te ispriku, kad bih smatrala da bi to ičemu pridonijelo).
Pravi čovjek pogriješi i shvati to. Onda se ispriča, i bez zahtjeva za isprikom.
Alana Bates
kako i sam Einstein jednom reče: "Sve je relativno."
Floskula. Milijardama puta ponavljanja tako da je izgubila važne elemente.
Einstein je u posebnoj teoriji relativnosti rekao da je jedina apsolutna "stvar" c, a sve ostalo, uključivši i prostor, relativno.
Dakle, nešto mora biti apsolutno i superordinirano svemu.
Inače, ne bi imala hijerarhiju. Sve bi bilo relativno, klimavo i
uvijek naopako.
Alana Bates
Još jednom ti ponavljam: NARAVNO da nitko nikad ne bi smio nikoga udarati, niti bi itko ikome mogao psovati roditelje (odnosno, verbalno ga napadati), i ako je za incident netko kriv, kriva su obojica: jedan što je izazivao, a drugi što se našao izazvan. Civilizacija je daleko napredovala, ali ovakve stvari će se ponavljati, jer nikad nismo previše civilizirani ili dovoljno kulturni.
Pa nisam ni ja to rekao, ali svođenjem na zajednički nazivnik i kolektiviziranjem ispada da se muhe ubijaju topovima.
A ovakve stvari će se događati ne zato jer nismo kulturni, nego zato što polučuju enorman uspjeh.
Italija će, izravno i neizravno utržiti 6 mlrd. €.
Od toga što je Materazzi napravio cijela zemlja ima koristi. A u tome mu je svesrdno pomogao Zidane.
Nemojmo dakle mješati kruške i jabuke, nije on tako ni naivan, ni izgorio od želje i pritiska. Ipak mu je ovo - drugo finale, a u prethodnom se svjetski proslavio.
Zato kažem da je "vaša" zvijezda kreten i seljak te da je moguće pogriješiti tako gadno da ta greška teži apsolutno više nego cio besprijekoran život.
Alana Bates
Čuj, i ti si u ovoj debati, koju si započeo, prekršio pravilo kulturnog ophođenja i poštovanja tuđeg mišljenja. Pravila se na tebe ne odnose?
Citiraj.