Dakle, otvorit će se još dva Cinestara u Novom Zagrebu i Zadru. Treba li Osijeku Cinestar? Koliko idete u kino? Jeste li filmofil ili idete jednom - dvaput godišnje? Gledate li samo blockbustere ili imate selekciju prema drugom kriteriju? Koji žanr filmova gledate?
I na kraju, što mi preporučujete da ne smijem propustiti u svojoj izobrazbi?
a bilo bi to lijepo, ali totalno propala investicija. osijek je prije rata imao pet kinodovrana. od toga su ostale samo dvije (jedna je zapustena, a dvije prenamijenjne). i ta kina posluju s gubitkom. mislim da to ne bi proslo nikako. volim ici u kino! bas volim! samo sto su mi karte dosta skupe i onda se rijetko odlucim ici, a bas mi je zao. volio bih da mogu ici cesce. inace za osijek mislim da su o9va dva kina taman.
Uopće ne gledam blockbustere... uz teške izuzetke. Pratim preko net-a i novina filmsku produkciju, festivale... Točno pikiram što ću gledati a na prvom mjestu je europski film, film malih kinematografija (ne uvijek toliko malih koliko neameričkih).
Žalosno je što smo spali na 2 kina. Mislim da je projekat "kino kultura" super ali u nezgodno vrijeme - ipak odem kad uspijem. Većina dobrih filmova igra u Zagrebu, a do nas dođe čista komercijala koju su svi već odgledali kod kuće na dvd-u.
Multiplex i ne bi bio profitabilan, ali je malo lijepo art kino (a znamo i gdje je prija bio Klub ljubitelja filma i da sad zjapi prazno) bilo bi jako dobro za kulturni život našeg malog grada.
Izbor filmova na OLJK je odličan i gledat ću neke filmove još jedared. Veliko platno je veliko platno. Neka nas samo vrijeme posluži.
p.s.
molim one koji idu u kino da se fino napapaju kod kuće a ne da dva sata šuškaju, mljackaju, telefoniraju, otvaraju konzerve...
Ne, ne treba. Ako i naprave, vidjet će za mjeseca dva da im se to ne isplati i zatvorit će ga. IIRC, u Eurodomu je planirano da bude minipleks s dvije dvorane.
Danice, vidimo se na projekcijama nekih filmova u Uraniji, i unaprijed upozoravam da će biti šuškanja vrećica s kokicama na balkonu ) Coca-colu ću isto otvarati nekoliko puta
Ne, ne znam gdje je prije bio Klub ljubitelja filma - gdje?
Koliko često onda idete u kino (jel skupa karta, kao što kaže super - leptir)? Ja sam zadnji put sad bila na Xmen, Davincijev kod sam propustila, iako mi je i to bila namjera pogledati.
A ovi dodatni sadržaji koje imaju multiplexi: stari filmovi, novi filmovi, meniji za gladne i manje gladne, zajedničke stolice za zaljubljene... komercijala koja nam ne treba?
.
Danice, vidimo se na projekcijama nekih filmova u Uraniji, i unaprijed upozoravam da će biti šuškanja vrećica s kokicama na balkonu ) Coca-colu ću isto otvarati nekoliko puta
nemaš frke, ako mi budeš išao na živce, ja ću biti ta koja će te zamoliti da prestaneš i tako ćemo se uspoznati
p.s.
uvijek biram parter, otprilike 5. red, tako da na balkonu možeš raditi što hoćeš
Ne, ne znam gdje je prije bio Klub ljubitelja filma - gdje?
jesi možda čula za "Lumiere"?
uličica kraj kina Uranija - odmah vidiš zakatančeno i zapušteno zdanje. tu su se nekada davno gledali filmovi, uz cugu. kasnije je bio samo kafić, pa ništa.
Aha, aha, znam koja je uličica. Idealno mjesto za ljubitelje filmova, prilično filmično...
bijaše bilo predivno.
gledali smo filmove na platnu, čak s video projekcijom.kvaliteta slike nije uvijek bila naj, ali si vidio neke filmove koji još nisu stigli u produkciju ili uopće nisu. fine fotelje.
nemaš frke, ako mi budeš išao na živce, ja ću biti ta koja će te zamoliti da prestaneš i tako ćemo se uspoznati
p.s.
uvijek biram parter, otprilike 5. red, tako da na balkonu možeš raditi što hoćeš
Ah, onda se nikad nećemo upoznati
Ja isključivo izabirem balkon - osim ako su u društvo neki tvrdokornici koji isto tako vole parter kao ti. Onda nekako istrpim gledanje filma i ukočenost vrata poslije...
Ah, onda se nikad nećemo upoznati
Ja isključivo izabirem balkon - osim ako su u društvo neki tvrdokornici koji isto tako vole parter kao ti. Onda nekako istrpim gledanje filma i ukočenost vrata poslije...
ćirni tko sjedi u prvim redovima.....
što se tiče filmova na OLJK, valjda će vrijeme poslužiti da budu na otvorenom. gušti su gušti.
ćirni tko sjedi u prvim redovima.....
što se tiče filmova na OLJK, valjda će vrijeme poslužiti da budu na otvorenom. gušti su gušti.
Makar mi je gledanje kina na otvorenom ogroman gušt (plus mogućnost pijenja piva i grickanja pereca uz film), prošlih godina sam skužio da mi je pauza od 10-15 minuta dok se promjene role na jednom projektoru u Vegi ipak malo preveliki moodkiller. Tako da ću ići drugi dan u Uraniu na 'reprize'.
Makar mi je gledanje kina na otvorenom ogroman gušt (plus mogućnost pijenja piva i grickanja pereca uz film), prošlih godina sam skužio da mi je pauza od 10-15 minuta dok se promjene role na jednom projektoru u Vegi ipak malo preveliki moodkiller. Tako da ću ići drugi dan u Uraniu na 'reprize'.
to je baš fino staroverski..........
osim toga, uvijek se smrznem i svečano obećam da ću se primjereno odjenuti......
Volim pogledati film, ali to ne znaci da redovno odlazim u kino. Jednostavno me ne privlaci sjedenje u jednom polozaju za vrijeme cijelog filma bez pauze za toalet. Znam da se ljudima dopada ozvucenje kina, ali meni je ipak preglasno. Vise volim pogledati film u udobnosti vlastitog doma, na glasnoci ugodnoj uhu i mogucnosti pauze za pisanje.
Ako sagrade multiplex (koliko sam nacuo ima u planu) mislim da ce sigurno biti posjeceniji od ova dva kina koja trenutno imamo. Ako nista drugo bar u pocetku zbog toga sto je novo, a za kasnije nemam pojma. Koliko znam da je multiplex u Zagrebu dobro posjecen premda je vec proslo dosta vremena od otvaranja. Mozda ce i ovaj u Osijeku tako...
ne treba nam multiplex, zapravo nam treba malo dobrih filmova. Njih možeš i po kiši gledati. sjedenje do tri sata u kinu na istom mijestu bez piš i čik pauze je zamorno i još ako je film jadan... straubolno
da želim pauzu za vrijeme filma gledao bih kod kuće... u kinu mi nije potrebna jer imam tu sreću da uvijek nađem neki dobar film uz kojeg mi vrijeme proleti... a ako ne zapamtim radnju filma onda uzmem pirat i pogledam ga opet...
problem kod osječkih kina je što za filmove (a ima i onih filmova koji nemaju reklamu na teveu) rijetko ko sazna na vrijeme... ja sam za da vincijev kod saznao da je u OZu par dana prije nego su ga prestali prikazivat... ili oni žele samo da dolaze samo ''građani'' ili jednostavno ne znaju kako informirati ljude...
žao mi je bilo što nisam saznao za Saw 2 (ako je i bio)... kod nastavka je radnja kao i kod prvog dijela bila originalna...
e da... da ne budem offtopic... multiplex se isplati jer bi na neki način više privlačio ljude (neki još ne znaju da su oba ova kina renovirana prije par godina)... ja bih sigurno išao bar jednom tjedno pogledat nešto...
e da... da ne budem offtopic... multiplex se isplati jer bi na neki način više privlačio ljude (neki još ne znaju da su oba ova kina renovirana prije par godina)... ja bih sigurno išao bar jednom tjedno pogledat nešto...
idem u kino kad igra film koji sa napikirala jer pratim filmske stranice, ali većina tih filmova ne dođe u Osijek. a nema do velikog platna.
ne treba nama multiplex, nama treba kino, kvalitetniji program, kino koje neće otići u stečaj.
problem kod osječkih kina je što za filmove (a ima i onih filmova koji nemaju reklamu na teveu) rijetko ko sazna na vrijeme... ja sam za da vincijev kod saznao da je u OZu par dana prije nego su ga prestali prikazivat... ili oni žele samo da dolaze samo ''građani'' ili jednostavno ne znaju kako informirati ljude...
žao mi je bilo što nisam saznao za Saw 2 (ako je i bio)... kod nastavka je radnja kao i kod prvog dijela bila originalna...
Čuj, uvijek možeš saznati za filmove koji trenutno igraju u novinama na zadnjim stranicama tamo gdje su vodiči događanja po gradovima. Međutim, meni se par puta dogodilo da nisam naslov asocirala uopće s filmom kad sam ga pročitala u novinama. A i vjerujem da dovoljan broj puta prođeš po gradu da vidiš što trenutno igra. Filmovi koji su osobito razvikani će biti i na prednjim stranicama novina, tipa "Gospodar prstenova" oduševio Osječane itd.
Možda je istina da bi multiplex privlačio više ljudi, kao i McDonalds na početku: prvih mjesec dana ljudi dolaze da bi vidjeli šta je to, a zatim skuže da je to kao trgovački centar - mjesto obiteljske zabave itd., već što god što su nam Ameri donijeli, pa bi onda vodili djecu vikendom tamo...
Ali ustvari, ono što je najvažnije jest da filmovi budu dobri, odnosno - privlačni publici.
Ono što do nas najviše dolazi je holivudska kinematografija. A ta je uglavnom sadržajno namijenjena mlađoj populaciji. I to, po mogućnosti, dosta neizbirljivoj glede kvalitete radnje (samo da je efekata!). A ti su klinci većinu toga vidjeli prije nego li su ti filmovi službeno uopće prešli Ocean! Tako da će se na odlazak u kino, koje je, btw, i preskupo za njihove mogućnosti, odlučiti samo u slučaju nekih megahitova krcatih ranije-nikad-viđenim specijalnim efektima.
Za izbirljivije, da ne kažem filmofile (u koje se povremeno volim ubrojiti), rijetko se na repertoaru nađe nešto dovoljno privlačno. A i unutrašnjost modernih kina mi je preodbojna, plastična i treš!
A i unutrašnjost modernih kina mi je preodbojna, plastična i treš!
Sve prethodno stoji, ali sam ostavila ovu posljednju rečenicu. Kada su obnavljali kina, zaista sam se ponadala da će biti ugodnija (sjedalice npr.), boji zvuk, kvaliteta slike. Ali što se tiče unutrašnjeg uređenja, odabira boja, ne znam tko je radio........ strava. Manje komercijalno kino je Urania, tako da sam tamo češće, i stvarno mi je žao što je tako kičerajski uređeno.
Ne mislim da su ulaznice preskupe. Radije ću dati dvadesetak kuna za jedan dobar film, nego otići u videoteku u za istu lovu podići dva blockbustera. Osim toga, svi koji dođu u kino, duplo više potroše na grickalice, sokove..... kao da ne znaju gledati film bez hrane, pa više ne znam da li su došli jesti, gledati film ili čak telefonirati (što je postao narodni običaj). Najbolje je kad u ključnoj sceni nego fino jede košpice i samo to se čuje u cijelom kinu.
Dakle, otvorit će se još dva Cinestara u Novom Zagrebu i Zadru. Treba li Osijeku Cinestar? Koliko idete u kino?
Osječani nemaju naviku odlaziti u kino, a ja odem u Cinestar svaki puta kada noćim u Zagrebu. U Osijeku ne idem često u kino jer su kina loša... zvuk je kriminalan, a slika ovisi o projektoru koji je uključen u kojem dijelu filma.
Obzirom na moje visinske gabarite, ni fotelje nisu ono što bi trebale biti iako su sama kina više manje OK uređena.
Daklem, da se otvori normalno kino u Osijeku, bio bih redovit gost.
ne treba nam multiplex, zapravo nam treba malo dobrih filmova. Njih možeš i po kiši gledati. sjedenje do tri sata u kinu na istom mijestu bez piš i čik pauze je zamorno i još ako je film jadan... straubolno
Ovo je istina... ne smijem ponijeti veliko pivo u kino ako film traje duže od 2 i pol sata
Obzirom da su mi doma slika i zvuk s DVDa svjetlosnim godinama od osječkih kina (a i blizina frižidera s hladnim pivom i mokrog čvora igraju bitnu ulogu), nije baš da mi se ide na trosatne projekcije u kina...
Pa ne mislim da su osječka kina toliko loša, mislim da su za niansu lošija od, recimo zagrebačkog Brodweya. ono što je loše u osječkim kinima to je vlasnik tih kina....
Kad odlasci u multipleks i konzumacija brendiranih kokica i tacosa iz malih porcija od stlačenog stiropora postane stvar prestiža među osječkom avangardom, svi će ići u kino.
Dizat će se krediti, odlaziti u minus - da bismo mogli reći:
"Nu! Eto ga i u nas. Multiplekas! A mi tam već bili, da... Nemoražvjerovat."
Pa ne mislim da su osječka kina toliko loša, mislim da su za niansu lošija od, recimo zagrebačkog Brodweya. ono što je loše u osječkim kinima to je vlasnik tih kina....
Pa sad.... loše misliš. Rješenje je jedino da odeš na koju predstavu tamo i onda da se vratiš u Zvijezdu i Papuk. Ono su kina za reducirani broj gledatelja, s novim projektorima i audio sustavima. Ovo kod nas je Strava & Užas. Ako ćemo se već šamarati eufemizmima
Kad odlasci u multipleks i konzumacija brendiranih kokica i tacosa iz malih porcija od stlačenog stiropora postane stvar prestiža među osječkom avangardom, svi će ići u kino.
Ići će samo ispočetka... kao što su išli na Gradske bazene, u katedralu '92. ili novootvoreni kafić/diskač koji je toga trenutka in.
ne podnosim hollywood,
volim sve ostale filmove, s prefernciom ka francuskim, ceskim, ruskim, finskim
uglavnom filmovima poslije kojih se ne osjecas kao da si pojeo mcdonalds
E ja mislim da ce u Osijeku biti jedino Multiplexiglass na čošku Vukovarske i Trpimirove.
A što se tiče Lumiera tamo bješe jeftino kuhano vino i cjelovečernje projekcije njemih filmova i puno normalnih ljudi, tako da je sada nemoguće to ponoviti.
ja obožavam ići u kino! godišnje odem minimalno 20-tak puta. samo problem mi je u zadnje 2 godine nije bilo dobrih 20 filmova. ne rangiram filmove kao na samo blockbustere ili neke "must see" pa da onda idem gledat. već jednostavno idem gledat one za koje mislim da mi gledanje na mom malom tv ekranu ne može pružit isto zadovoljstvo kao i na velikom platnu. obožavam nezaivisne ali isto tako volim i komercijalne ako su dobri. sramota je što osječka kina propadaju. jer stvarno ne znam koje zadovoljstvo predstavlja gledanje nekog pirata sa super lošim slikom i zvukom na kučnom pc-u. film je umjetnost (dobro ne svi filmovi) i treba se tako i odnosit prema njemu.
p.s. 20 kn za kino i nije neka lova s obzirom da za to ne možeš ni 2 piva popit!
Ko nemože, ja za 24 kn popijem tri i to teretna.
Hehe ko gledo ovaj srpski film sa Tarikom :"Oš bebu ili fetus???"( radi se o Hainikenima od 0,5 i 0,3)