Jel istina!?!

Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni

Jel istina!?!

E, ljudi jel istina da su naši preci morali raditi po nekim firmama samo da bi preživjeli?
gaap

E, ljudi jel istina da su naši preci morali raditi po nekim firmama samo da bi preživjeli?

istina, tada su firme još postojale....
Nije! Njihovi potomci rade po nekim firmama da bi preživjeli!
korisnik

Nije! Njihovi potomci rade po nekim firmama da bi preživjeli!

gdje su te firme? ili zjape prazne ili se ruše.......
a šta se danas smatra firmom?
gaap

Danas to ne moraš, ako hoćeš, država te može uzdržavati, a ti možeš samo sve četiri (ili koliko ih već imaš!) u zrak...
e vidis, ta ideja mi se svidja:)
puki

kako mislite da vas država uzdržava? socijalna pomoć ili da nekoga ukokate pa na državnu hranu???
hm...ma ne...ja sam mislio na onaj "sve cetiri u zrak...(i uzivaj)" dio.
a ni neka socijalna pomoć od 3500 kn ne bi bila loša opcija...
DanicaV

puki

kako mislite da vas država uzdržava? socijalna pomoć ili da nekoga ukokate pa na državnu hranu???

Ne znam, ti bi se trebala sjećati sredine devedesetih, kad su svi ispali umirovljenici, tj. na socijalnoj skrbi, to se tada tako zvalo: mogao si ići u neku mirovinu za neku siću i nikad više ne raditi, ili ostati na jednako mizerno plaćenom radnom mjestu, ali bi onda bar zaradio za punu mirovinu... Znam dosta ljudi koji su tako, u vrijeme rata postali "invalidi", "na skrbi"... I dan danas ništa ne rade, samo lape... A primaju možda oko 1000 kn mjesečno.
A onda se sjetim da moj susjed ide na iskapanja s arheolozima i cijeli dan se prži na iskopinama (student je i ovo mu je dodatna zarada) za 15 kn/h. Studenti kao radna snaga, to je divno i svima odgovara: ne moraju plaćati doprinose i smiju izrabljivati studente koliko god žele...
istina! trebala bi se neka udruga osnovati... koja će paziti da se studenti ne izrabljuju jako....
yellowica

a ni neka socijalna pomoć od 3500 kn ne bi bila loša opcija...

u kojoj državi je tolika socijalna pomoć, pa da se spinklamo i odemo?
prosječna neto plaća za 2005.godinu iznosila je 4.376 Kn, a znaš što je prosjek i koliko je relevantan pokazatelj, pogotovo za našu regiju....
ma to sam napisala dabi bila idealna plaća za ništa ne raditi... da je veća, ne bi valjalo, pekla bi me savjest...
yellowica

ma to sam napisala dabi bila idealna plaća za ništa ne raditi... da je veća, ne bi valjalo, pekla bi me savjest...

e, plaća se u velikom broju slučajeva ne dobiva ni za rad, a kamoli za "ništa ne raditi"
yellowica

istina! trebala bi se neka udruga osnovati... koja će paziti da se studenti ne izrabljuju jako....

Sviđa mi se ideja. Pretpostavljam da bi o tome trebale zasad brinuti sljedeće organizacije: Studentski servis kao organizacija preko koje studenti i dobivaju posao, Studentski zbor koji kao krovna organizacija skrbi o studentima u globalu... I to je to. Međutim, mislim da se nitko ne žali zboru ili servisu da ga poslodavac izrabljuje, radije svi daju otkaz, jer im nije nužda raditi... A kome jest, taj se ne smije žaliti...
gaap

Drop dead...

Cuo sam da su postojale i firme bez klime...

yellowica

koja će paziti da se studenti ne izrabljuju jako....

Evo, ja cu na svoja pleca preuzeti obvezu pazenja i mazenja studentica... necu ih izrabljivati... jako... ;-)
Alana Bates

Studentski zbor koji kao krovna organizacija skrbi o studentima u globalu... I to je to.

Szbor je jedna smijesna organizacija. To je tijelo u koje dolaze (kandidiraju se) iskljucivo ekipa iz kojekakvih mladezi kojekakvih stranaka. Ne zato da bi ucinili neko dobro djelo na korist studenata, vec da bi u konacnici neka stranka imala svoj glas u sveucilisnom Senatu.

Lova koju ministarstvo daje Szboru se uglavnom trosi na organiziranje sportskih dogadjanja (sportovi koje vole glavesine u Szboru), a studentske udruge koje zatraze novce na osnovu gotovih projekata dobiju kikiriki iznose, ili ne dobiju nista.

Da ne govorim o tome da se ekipa iz Szbora, zbog straha za vlastite guzice i ispite, savija kako im dekani sviraju diple.

Uostalom, najbolji pokazatelj koliko je Szbor kvalitetno i ozbiljno tijelo koje radi na korist studenata, moze nam biti nedavni slucaj "Osijek nikada nece biti Mostar". Gore ponizno jednoumlje nije bilo ni za vrijeme SFRJ.

Ni "z" se nije culo...a ne da su se organizirali prosvjedi...

Zbog svega ovoga ne treba cuditi sto se na mnogim fakultetima (za sada u ZG, ali ce inercijom doci i ovdje) studenti samoorganiziraju i zaobilaze to smijesno partijsko tijelo.
yellowica

potpisujem.
treba rabiti samo studentice... :P :D
Leteci mungos

Alana Bates

Studentski zbor koji kao krovna organizacija skrbi o studentima u globalu... I to je to.

Szbor je jedna smijesna organizacija. To je tijelo u koje dolaze (kandidiraju se) iskljucivo ekipa iz kojekakvih mladezi kojekakvih stranaka. Ne zato da bi ucinili neko dobro djelo na korist studenata, vec da bi u konacnici neka stranka imala svoj glas u sveucilisnom Senatu.

Lova koju ministarstvo daje Szboru se uglavnom trosi na organiziranje sportskih dogadjanja (sportovi koje vole glavesine u Szboru), a studentske udruge koje zatraze novce na osnovu gotovih projekata dobiju kikiriki iznose, ili ne dobiju nista.

Da ne govorim o tome da se ekipa iz Szbora, zbog straha za vlastite guzice i ispite, savija kako im dekani sviraju diple.

Uostalom, najbolji pokazatelj koliko je Szbor kvalitetno i ozbiljno tijelo koje radi na korist studenata, moze nam biti nedavni slucaj "Osijek nikada nece biti Mostar". Gore ponizno jednoumlje nije bilo ni za vrijeme SFRJ.

Ni "z" se nije culo...a ne da su se organizirali prosvjedi...

Zbog svega ovoga ne treba cuditi sto se na mnogim fakultetima (za sada u ZG, ali ce inercijom doci i ovdje) studenti samoorganiziraju i zaobilaze to smijesno partijsko tijelo.

Htjela sam napisati nešto krajnje sarkastično, ali mislim da ne mogu napisati išta što bi bilo dovoljno sarkastično... :)
Alana Bates

Htjela sam napisati nešto krajnje sarkastično, ali mislim da ne mogu napisati išta što bi bilo dovoljno sarkastično... :)

Ti si bliska Szboru... napisi nesto...

Jedine stvari za koje se izbori Szbor su dekanski rokovi, koji bi ionako bili doneseni...

Ponavljam, smijesna organizacija, pogotovo kad se ponderira s lovom koju dobiju od poreznih obveznika...
yellowica

koja će paziti da se studenti ne izrabljuju jako....

Evo, ja cu na svoja pleca preuzeti obvezu pazenja i mazenja studentica... necu ih izrabljivati... jako... ;-)

ali ja još nisam studentica ;)
Leteci mungos

Alana Bates

Ti si bliska Szboru... napisi nesto...

Jedine stvari za koje se izbori Szbor su dekanski rokovi, koji bi ionako bili doneseni...

Ponavljam, smijesna organizacija, pogotovo kad se ponderira s lovom koju dobiju od poreznih obveznika...

Ja sam BLISKA zboru? Ma odaj mi svoj neimenovani izvor...
ehhehehe....grijesi proslosti, grijesi proslosti... :P
:)
Leteci mungos

po bolonjskom sustavu vise ne....
puki

ehhehehe....grijesi proslosti, grijesi proslosti... :P
:)

Jel te moram doć tuć? Ha? ;)
pa, moze :)
nemoj,,,, nego, vratimo se mi na "firme"....

koje vam je najbolje bivše poduzeće.... gdje se vidite prije 25 godina?
yellowica

nemoj,,,, nego, vratimo se mi na "firme"....

koje vam je najbolje bivše poduzeće.... gdje se vidite prije 25 godina?

kao gazda... :D
Dobro pitanje: gdje se vidite PRIJE 25 godina? S obzirom da završavam pravo (i onda je pravo postojalo, zamislimo samo to, samo što je umjesto Osnova ekonomske teorije, odnosno sad Političke ekonomije postojala recimo (morala bih provjeriti) teorija samoupravljanja i planskih gospodarstava, Rimsko pravo teško da se imalo mijenjalo, Nacionalna povijest je bila drugačija, ali Opća ne osobito (kladim se da je i knjiga iz koje mi danas učimo ista kao prije 25 godina...), možda je postojao neki tamo marksizam, komunizam itd.), tako da bih prije 25 godina sigurno radila u državnoj službi, pošto je bilo malo samostalnih odvjetnika (ili se varam?) - u upravnoj organizaciji kao neki inspektor ili slično.
gaap

Jel istina!?!

Sretan Božić
o bože...opet počinje...jać opet popušiti žuti...a on ništa.. jebemu...ali ovo je jače od mene...

Tagovi