Komarci!!

Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni

Komarci!!

Poludjela sam od komaraca!!!!!
Tako, dok ležim navečer u krevetu, ne mogu zaspati od vrućine i tihog zujanja kraj uha, padaju mi na um razna čudnovata pitanja. Pa tako i ovo: koliko je komaraca potrebno da bi popili čovjeku svu krv iz tijela? Ako odrastao čovjek u svom tijelu ima oko 4 litre krvi, trebalo bi pronaći koliki obujam krvi može popiti jedan komarac. Je li to kapljica ili više? Koliki je obujam kapljice, pitam se?
Osim toga, shvatila sam da je komarce Bog obdario zujanjem kako bi nas upozorio na te male vampire. No, u 3 ujutro, kada znam da se moram ustati u 8, htjela bih da postoje neki mutirani bezvučni, besvrabni komarci... Pa neka grizu, samo neka ih ne čujem i ne osjetim!!!!

Imate li vi ovakve probleme ili samo ja šizim? :zid:
tonya

Imate li vi ovekve probleme ili samo ja šizim? :zid:

sjećaš se ti one: ide čovjek i mlatara rukama, pa ljudi kažu il' je lud ili je iz Osijeka.

komarnici pomažu, aparatići.......
imam sličan problem... noge mi izgledaju kao da sam iz rata došla... joj... sramota me noge pokazati... :(

a kako svrbe... grrrrrrrrrrr....
ali da stvar bude bolja, samo ženke grizu...
negdje sam pročitala da je znanstveno dokazano da je komarcima draže gristi žene nego muškarce... :(
A TKO ĆE KOGA AKO NEĆE SVOJ SVOGA
:)

Ja sam se preporodio otkad sam stavio mrezu na prozor. Vec dvije godine nisam vidio ni cuo muhu ili komarca u stanu. :)
u pevecu imaju neke super mrežice. Ne moraš ih zakucavati, nego samo naljepiš...

Re: Komarci!!

Ozenis se i pustis punicu u kucu koja ti popije toliko krvi da komarci nemaju sanse!

Ali ionako zatvaramo prozore po danu kad je vani zega a nocu ih i nema.
A i ruzno izgleda kad i naljepis na prozor!
SmokeY

Ozenis se i pustis punicu u kucu koja ti popije toliko krvi da komarci nemaju sanse!

komarnici su u odnosu na punicu jeftiniji (financijski gledano a i za živce).
yellowica

negdje sam pročitala da je znanstveno dokazano da je komarcima draže gristi žene nego muškarce... :(
A TKO ĆE KOGA AKO NEĆE SVOJ SVOGA

Koliko sam ja raznih teorija čula o komarcima:
1. miris znoja ih privlači
2. mlataranje rukama ih samo privlači, ako se smiriš, neće ti ništa (yeah, sure)
3. ako pustiš prvu turu da ti se napije krvi, za 15 minuta ti više neće ništa...

Koliko smo samo raznih sredstava isprobali za uništavanje dotičnih:
1. ono spiralno od Raida što se zapali pa dimi
2. baklje s uljem koje tjera komarce
3. obična vatra s više trave, da se više dimi (to kad smo negdje vani u divljini)
4. ona lampa što ih navodno prži kad se približe
5. autan, off i sva silna sredstva - na litre
6. za po kući: ono od Raida koje se uključi u struju, s plavom pločicom
7. jedno vrijeme smo ih čak svaku večer usisavali sa stropa i iz zraka...
Mislim da bih se sjetila još koječega. Iduća investicija za nas na selu: ona puška koju je patentirao Davor Kezić... Ako izdržiš cijelo popodne u dvorištu da nema komaraca: zaaaakon!
Alana Bates

[Koliko sam ja raznih teorija čula o komarcima:
1. miris znoja ih privlači
2. mlataranje rukama ih samo privlači, ako se smiriš, neće ti ništa (yeah, sure)
3. ako pustiš prvu turu da ti se napije krvi, za 15 minuta ti više neće ništa...
[/quote:b0a87f9c39]

Za znoj ne bih znao, mlatarenje ce ih malo rastjerati ali tek na 3 sekunde.

Sto se tice 3. teorije, nakon 15 min sjedenja na promenadi (predvecer) neces imati ni kapi krvi pa ti zato vise nece nista....

rekla bih da pomaže samo avio zaprašivanje, redovno...
najbolje je družiti se s onima koje komarice više vole...
gazda777

najbolje je družiti se s onima koje komarice više vole...

bravo, i uživat gledajući kako mlataraju po sebi...
hm....tjera ih dim od cigareta (i slicnih smotuljaka), bambus(pricao sa par ljudi iz osijeka,pa nemojte me zajebavati da kao mali niste palili bambus za tjeranje komaraca?!!!),naravno, po vani.
a za kucu - pa...imaju one mreze koje stavis na vrata i prozore...
Oda komarici

Oh, kako bih htjela
Da me sinoć nisi jela
Pila si me cijele noći
Ali ove nećeš moći
Na moje veliko veselje
Past ćeš mrtva kraj moje postelje
Ubit će te novi Autan
Zato će biti sladak moj san
Svraba više neće biti
Niti ću krv uzalud liti
U svatove idem za par dana
Moram izgledati kao s ekrana
Ne smijem ubode imati tvoje
Želim glatke noge moje
Sad izgledaju kao iz rata
Al' stigao je kraj tvoga zanata!
Nema zujanja
brujanja
pijenja...
Samo miran san
I beskomarčev stan!
:devil:
divno... imaš i smisla... to bi nam himna mogla postati... :)
aplauz!!!
Upravo ih zaprašili!!!!!
Slavlje u našem malom mistu.
i u mom... nisam stigla zatvoriti prozore, pa se malo čujem na komarce...

Re: Komarci!!

Još nismo našli odgovor na bitno pitanje:
"... koliko je komaraca potrebno da bi popili čovjeku svu krv iz tijela? Ako odrastao čovjek u svom tijelu ima oko 4 litre krvi."

Pokušajmo ovako: Veličina kapljice nije strogo definirana. U bestežinskom stanju to može biti i velika kugla. Kao lopta, kad ju drži samo kohezija. Ali i promjera planeta, koji ima značajnu masu, tada je stabilnija, djeluje gravitacija. To je teoretski moguće ako joj je temperatura između ledišta i vrelišta (vrelište pada ako nema atmosferu, a sigurno bi se stvorila hlapljenjem.) Tako bi debeli oblak pare tlačio površinu i određivao vrelište, ovisno o veličini kugle i izloženosti radijaciji zvijezde ili planeta oko koje kruži. Također bi temperatura rasla unutrašnjim trenjem, što bi vjerojatno pretvorilo veću količinu u paru. No, ogromni plinoviti planeti postoje i tamo je debeli sloj atmosfere iznad tekućine: Jupiter, još više Saturn...
To je tek početak blablakanja o makro kapljicama. Može još? Dobro, dobro. Neću o mikro kapljicama! Kao mjera nisu zgodne.
Dakle, treba izvagati gladnu komaricu, a da sigurnost bude veća uhvatit ih puno, koju tisuću i pitati jesu li natašte. Potom ih pustiti na grupu dobrovoljaca neka se naloču beštije nikakve (komarice, ne dragovoljni punokrvci!). Onako site ih ponovno vagati. Razliku u težini podijeliti s brojem sitih komarica. Sada već pouzdano možemo reći koliko krvi popije u jednom obroku prosječni minivampir.
Ostalo je jako jednostavno: od 4 litre koliko ima prosječni pučan, oduzeti minimum potreban za život jer će, nakon što blaženu dušicu pusti, u tijelu ispitanika ostati izvjesna količina krvi nedostupna komarcima.

Ziher sam dao neke smjernice i teorijsku podlogu za rješavanje ovog esencijalnog pitanja.

Inače, u narodu od davnina postoji vjerovanje kako pikanjem komaraca čovjek ne pati zbog gubitka krvi, već silne neugode osjećaja svraba koji nastaje ubrizgavanjem sline komarca u mjesto uboda, a održava krv u tekućem stanju dok se vampirić ne naždere. Ove se priče (i bosanske piramide) za sada ne uzimaju ozbiljno, ali tko zna, jednoga dana...
Je, svrab je ono što je kasnije neizdrživo, ne nedostatak krvi.

Ali druga stvar: sad zbog kiše su se u velikoj masi pojavile i muhe - imate li problema s muhama?
ne baš nešto pretjerano... preko dana, klima piči, prozori su zatvoreni... tako da nemaju pristup... a navečer ih ne primjećujem...

-pitaju me ljudi iz splita da li osobe koje se bore za zaštitu životinja ubijaju komarce?
steam

:)Ja sam se preporodio otkad sam stavio mrezu na prozor. Vec dvije godine nisam vidio ni cuo muhu ili komarca u stanu. :)

Komarnik je aposlutno najbolja zastita za gajbu. Par puta sam probao one otrove sto se stavljaju u uticnicu. Uzas! :shit: :puke: Vise je to mene ubilo nego komarce...

Stavis tu mrezicu i miran si...
općenito su mrežice super stvar... čak i one ribarske
Mora se posebno paziti sto ce se uhvatiti u mrezu... Vidi sto se motoristima uhvatilo...

nju su sigurno izgrizli komarci večer prije, pa se sad odlučila zaštititi...
kad malo bolje razmislim.... prije izboli... :)
yellowica

Jedino sto nije bas zastitila dio gdje je primila najvise uboda... ;-)
možda i je... ne vidi se baš najbolje....
hoće li kiša ohladiti i komarce?
Leteci mungos

yellowica

Jedino sto nije bas zastitila dio gdje je primila najvise uboda... ;-)

Prostak... :)
boze...koja je funkcija takve striptizete? (ne zelim vrijedjati na izglednoj osnovi,ali..)
Leteci mungos

Mora se posebno paziti sto ce se uhvatiti u mrezu... Vidi sto se motoristima uhvatilo...

jesu li bili dovoljno trijezni da je vrate u vodu?
puki

boze...koja je funkcija takve striptizete? (ne zelim vrijedjati na izglednoj osnovi,ali..)

Fakat sam se i ja zapitala čiji je to domet... Možda su je unajmili da privlači komarce, onak da bude kao krijesnica među odjevenima, pa je komarice uoče, a ostale ostave na miru. :-)
vidiš, to je super teorija... ha da....

riba je baš ono loša.. kontam da ju ni komarci ne bi uboli...
Never mind that: šta sad s tim što se uključi u struju, jel vam valja ili ne?
pa ja sam to imala, ali malko mi to ima neugodan miris...
ma naviknes se...ja sam to imao davno. a sad ih samo pokusavam ignorirati (komarice, jel...)
savjet - otvori prozor - od buke prometa ih neces cuti, a najvjerojatnije ces zaspati prije nego te neka ubode. meni upali.
a šta ako živi na osami?

jel komarci više žive na osami ili u gužvi?
mmm...ne znam. kladio bih se na gužvu....
Alana Bates

Never mind that: šta sad s tim što se uključi u struju, jel vam valja ili ne?

pomažeee. preporučam.
komarice me previše vole. koristim sva moguća sredstva da se obranim. i imam u torbi kremice koje pomažu ako se ne obranim. putujuća apoteka.
puki

ma naviknes se...ja sam to imao davno. a sad ih samo pokusavam ignorirati (komarice, jel...)
savjet - otvori prozor - od buke prometa ih neces cuti, a najvjerojatnije ces zaspati prije nego te neka ubode. meni upali.

ako živiš u mirnom kraju i imaš dobar sluh....... bolje komarnici i aparatići na struju.......
pa - da. ali ako nekome smetaju, ovo je najbolja zamjena. siguran sam.
yellowica

a šta ako živi na osami?

jel komarci više žive na osami ili u gužvi?

Žive najviše uz vode, osobito močvare. A kako mi u Slavoniji imamo takvih napretek (vidi Baranju, vidi Dravu, vidi kod nas Karašicu, vidi Vučicu itd.), kraj kakvih u krajnjem slučaju i živimo, mislim da ih ne možemo baš izbjeći...
Inače, komarci žive koliko - 2 dana. Razmnožavanju im pomaže toplo i vlažno vrijeme. Zato temperatura ispod -23 celzijeva stupnja preko zime pobije sva legla koja hiberniraju da bi se izlegla preko ljeta... Kako prošla zima i nije bila osobito hladna, dogodilo se - ovo.
ne bi urekla, ali mene već 2 dana nije ubo niti jedan... točnije niti jedna
yellowica

ne bi urekla, ali mene već 2 dana nije ubo niti jedan... točnije niti jedna

to se zove "apstinencija"...
ili tako nekako...
ja bi to nazvala... ne ujedanjem...
dovoljan je jedan
za što? :)
Da ti zagorča život.
Eve mene je jedan kapitalac gnjavio do 3 ujutro, a možda i duže, ali sam odlučila zaspati. Posljedice ćem tek vidjeti.
ja sam oko 1 imao killfrenzy, tako da sam mirno spavao. potrebna je samo dobra, lagana papuca...zasto komplicirati?
i zagarantirane su fleke po zidovima...
ovisi...
fino sam ih nahranila neko veče u Tvrđi, sad baš super ispikano izgledam.
imaš kozice?
opet su došli
di?

Tagovi