Sudeći po mišljenju HNS-a na konferenciji za novinare održanoj 23.lipnja, saborski zastupnik Antun Kapraljević smatra kako Slavoniji nedostaju sredstva neophodna za razvoj, stav o postojanju slavonskog lobija u Saboru jednostavno je nemoguć, a trojka Sanader-Đapić-Glavaš čine trokut unutar kojega nestaju svi projekti vezani za Slavoniju i Baranju.
Zbog ovog posljednjeg spomenutog, konferencija je nosila naziv «Slavonski bermudski trokut». HNS ističe kako bi najbolje rješenje bilo ponovno raspisivanje izbora te je pozvan gradonačelnik Đapić da svojim napuštanjem mjesta gradonačelnika zaustavi daljnje nazadovanje Grada Osijeka.
Politički milje između čije dvije vatre se Slavonija trenutno našla vjerujem da uzrokuje naglo propadanje i nedostatak perspektive. Međutim, prilično smo uhvaćeni u škrip i ne vidim koji je način da se taj trokut "rasplete": Đapićeva ostavka ili Đapićev ostanak na vlasti, Glavašev odlazak u zatvor ili poraz HDZ-a na izborima....
OK, politika je bar savršena prilika za različito topičarenje, praktički ništa nije offtopic, a vi nekako uspijete nabasati na Einsteina i Teslu????
Ipak, kužim da smo svi vjerojatno već toliko razočarani politikom da radije mijenjamo temu na bilo što drugo.
U svojoj sam kratkoj karijeri odraslog građanina Hrvatske oko 5 puta uspjela otići na izbore, i otišla sam svaki put: kontam si da ako ja poništim taj listić, ili ako zaokružim makar zelene ili Đurđu Adlešić (ovo zadnje sam izmislila!), netko će bar imati harder time da lažira moj listić i prikaže ga u svoju korist.
Bila sam, doduše, i u par biračkih odbora (za predsjedničke izbore - 2 kruga: ugodnih 700 kuna), i zgrozila sam se kad sam vidjela da u biračkom odboru smiju sjediti stranački ljudi, samo predsjednik i zamjenik ne smiju imati stranačku pripadnost: 2 člana i njihovi zamjenici bez problema smiju.
Mjesto u kojem živim pak ima 2 i pol tisuće stanovnika: čini mi se nemogućim da se od tog broja ne može naći 6 nestranačkih osoba (odnosno, na 3 biračka mjesta: 18 osoba).
No možda sam u krivu, možda propis ima smisla...
OK, politika je bar savršena prilika za različito topičarenje, praktički ništa nije offtopic, a vi nekako uspijete nabasati na Einsteina i Teslu????
talentirani smo...
što se tiče glasanja, i ja odem uvijek, makar da poništim listić....
a u odborima su sjedili uvijek isti, kao da su pretplaćeni na mjesta tj. lovu
ja sam definitivno za to da se debeli makne, čak me i sramota što mi je on gradonačelnik, ali brine me alternativa! nazad kramer - -sranje, oporba nam je u kurcu nikog prepoznatljivog, zeleni - ludi, crveni - povampireni, crni - dižu previše spomenika, plavi - tko su to plavi? dakle, ostaje anarhija - ali ne kao bezvlađe ili već kao ne-vlast, društvo u kojem će vlast i autoritet zamjeniti samoorganizacija, društvo ravnopravnosti, ravnopravne i pravedne distribucije svih proizvoda, ukratko, društvo u kojem svaka osoba može zadovoljiti svoje potrebe, a da pri tome ne radi na štetu drugih...
ja sam definitivno za to da se debeli makne, čak me i sramota što mi je on gradonačelnik, ali brine me alternativa! nazad kramer - -sranje, oporba nam je u kurcu nikog prepoznatljivog, zeleni - ludi, crveni - povampireni, crni - dižu previše spomenika, plavi - tko su to plavi? dakle, ostaje anarhija - ali ne kao bezvlađe ili već kao ne-vlast, društvo u kojem će vlast i autoritet zamjeniti samoorganizacija, društvo ravnopravnosti, ravnopravne i pravedne distribucije svih proizvoda, ukratko, društvo u kojem svaka osoba može zadovoljiti svoje potrebe, a da pri tome ne radi na štetu drugih...
Basically, ostaju one dobre ideje na kojima je zasnovan socijalizam, ali kako su se i one pokazale neprovedivima u praksi (ali zbog loših naravi individua, ne zbog toga što je sustav bio loš u cjelini...), ostaje nam... hm... pa ništa.
DanicaV
Alana Bates
talentirani smo...
što se tiče glasanja, i ja odem uvijek, makar da poništim listić....
a u odborima su sjedili uvijek isti, kao da su pretplaćeni na mjesta tj. lovu
Čuj, ja bih sad branila one koji su "pretplaćeni na mjesta", ali najčešće se to sad tako i događa - iako u mojoj općini imaju više postava koje rade, pa se ekipe izmjenjuju ovisno o izborima, ali ipak se radi o određenoj više-manje jedinstvenoj skupini. Ipak, da se netko prijavi, ne bi mu uskratili rad na izborima, to ne.