CD Tvrđe

Osijek

CD Tvrđe

Ovih dana bit će završen dizajn ovitka novog CD-a Turističke zajednice Osijek, čija prva naklada iznosi 300-tinjak primjeraka, na pet jezika (hrvatski, engleski, njemački, talijanski i mađarski), a proizišao je iz tiskanoga prospekta Tvrđe. Cijeli projekt stajao je oko 25 tisuća kuna.

Na CD-u je sažeta povijest i karta Tvrđe, a klikom miša na 30-ak poznatih lokacija i objekata otkrivaju fotografije i podrobniji podaci istih. Posebno su i detaljno obrađeni Muzej Slavonije i franjevačka crkva Sv. Križa, koji su otvoreni javnosti i čije izložbe i druge sadržaje turisti mogu posjetiti.

Očekuje se da će CD brošura biti značajan prilog za planirani upis Tvrđe na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine.

Nena031
Nek metnu i onu ruševinu s istočnog ulaza te sve straćare u prvi plan, sigurno će nas primiti.
8

Nek metnu i onu ruševinu s istočnog ulaza te sve straćare u prvi plan, sigurno će nas primiti.

mašala.
jednom sam preko STUC-a očitavala brojila struje. nemaju sve straćare ni struju, a u neka ljudska staništa se penješ ljestvama.
DanicaV

mašala.
jednom sam preko STUC-a očitavala brojila struje. nemaju sve straćare ni struju, a u neka ljudska staništa se penješ ljestvama.

Pa sta ce im struja. U ono vrijeme nije bas bilo struje, a te stracare su onda jedine zadrzale izvorno obiljezje...
Lugar

Pa sta ce im struja. U ono vrijeme nije bas bilo struje, a te stracare su onda jedine zadrzale izvorno obiljezje...

mali je problem kad vidiš da tu i danas žive, zamisli, ljudi......
DanicaV

mali je problem kad vidiš da tu i danas žive, zamisli, ljudi......

Da, znam. Onda cemo i njih zastiti poveljom pa nam mogu sluziti kao atrakcija.
Lugar

[Da, znam. Onda cemo i njih zastiti poveljom pa nam mogu sluziti kao atrakcija.
[/quote:d8a478bc02]

vjeruj mi, izgledali su samo jadno. nimalno atraktivno.

super je bilo kad je trebalo očitati brojilo u crkvi. k'o da Bogu ispostavljaš račun.
DanicaV

nemaju sve straćare ni struju, a u neka ljudska staništa se penješ ljestvama.

Josipovac, naselje Matije Gupca alias Tovljač.
Tamo vuk poštu nosi, a lisica govori kol'ko je sati.
Nema veze s Unescom, ali lijepo je prisjetiti se.
DanicaV

vjeruj mi, izgledali su samo jadno. nimalno atraktivno.

Ma znam o cemu pricas, samo se salim.

A ocitavala si struju i u crkvi? Kakav je osjecaj jednom njima uruciti racun? (znam da je izvan svakog topica - sorry, al' zanima me)
Lugar

A ocitavala si struju i u crkvi? Kakav je osjecaj jednom njima uruciti racun? (znam da je izvan svakog topica - sorry, al' zanima me)

Dođe ti da se smiješ k'o lud a svećenik te vodi u crkvu i pokazuje brojilo. Za mene je prava crkva u kojoj gore svijeće, kad ono lampice.
8

DanicaV

nemaju sve straćare ni struju, a u neka ljudska staništa se penješ ljestvama.

Josipovac, naselje Matije Gupca alias Tovljač.
Tamo vuk poštu nosi, a lisica govori kol'ko je sati.
Nema veze s Unescom, ali lijepo je prisjetiti se.

I Petrijevci imaju svoj Tovljač, ako smijem primijetiti. Znači, sve je u imenu...
Alana Bates

I Petrijevci imaju svoj Tovljač, ako smijem primijetiti. Znači, sve je u imenu...

Petrijevci i Josipovac su buduća konurbacija i aglomeracija. :-)

Zamisli, voziš budućom autcestom i još u Mađi ti stoji znak: Kijarat/Izalz/Exit/Ausfahrt "Petrijevci"
8

Zamisli, voziš budućom autcestom i još u Mađi ti stoji znak: Kijarat/Izalz/Exit/Ausfahrt "Petrijevci"

normalno, pa znaš iz povijesti ono "Petrijevci Republika"????
Svi znaju za to, mi smo to morali učit u osnovnoj školi. Još bolje je da smo tako umišljeni da smo uvjereni da su Petrijevci sagrađeni na mjestu rimskog grada po imenu Mursella (iako postoje podaci da je gradić bio ipak dalje!)

8

Alana Bates

Petrijevci i Josipovac su buduća konurbacija i aglomeracija. :-)

Šta misliš, da onda kupujem koji plac? :)
Ma dajte molim vas. Kakvi Petrijevci, Visnjevac, Josipovac, Osijek.
Pa ni sam grad nece imati svoj izlaz/ulaz autoceste. Mi jos uvijek imamo "seoskog staresinu".
U prolazu ce nas Madjari gadjati limenkama i plasticnim bocama koje cemo skupljati i nositi na otkup. Kod samog Osijeka bit ce znak:"Ovo je naselje nepoznatog imena!"
:) :) :)
Alana Bates

Šta misliš, da onda kupujem koji plac? :)

Autocesta trasirana, zemljište izvlašteno, mafija se obogatila... Za tebe sumnjam da ima išta slobodno. :)

Ali znam da su pred koji mjesec radili pištolji po Zagrebu jer je highway Zg-Si isto tako istrasirana, mafija pokupovala beskorisna zemljišta, a onda se majstori dosjetili i translatirali dionicu i zaobišli mafijaške posjede.

Tagovi