Osječki gradonačelnik Anto Đapić pokazao je da zna igrati košarku. Osim što se odazvao sportsko-humanitarnoj akciji koju su organizirale hrvatske košarkaške legende Danira Bilić, Franjo Arapović i Stojko Vranković, Đapić je i zaigrao. Za tu je priliku dobio dres prigodne veličine s njegovim imenom i mjestom centralnog igrača. Košarkaši "pojačani" nogometašem Igorom Štimcem i ostalim poznatim sportašima borili su se protiv učenika osječke Osnovne škole "Mladost".
– Ponekad i ja odem na basket, doduše dosta statično, ali bitna je volja – rekao je Đapić.
Utakmica je dio akcije "1000 koševa za Hrvatsku", kojom se nastoji nabaviti nove koševe na svim hrvatskim terenima. Projekt je započeo u travnju 2005., a prikupljeno je više od milijun kuna i obnovljeno tristotinjak koševa.
Ma ajde, svi ste tako negativno raspoloženi prema malom, a nijedne slike nisu tako brzo obišle Hrvatsku (nijedne koje se tiču akcije 1000 koševa!) Sad će svi klinci navaliti pokazati da čak i oni igraju bolje od ašeg gradonačelnika (znam, opet sam idealist...)