Viza
Društvo, politika
Re: Viza
dođeš u ameriku, daju ti pušku i šutnu te u afganistan.
Re: Viza
Nema toga što nam do sad nisu obećali.
ostvariš prava kao redovni studnet dobiješ vizu za privremeni rad
maniche
ma bježi od toga.
nije istina, dobiješ lopatu i ideš kopat kanale
">
šalu na stranu, kako mi je pričao taj kolega iz amerike, kaže da dobiješ stan u najam i da ti država plaća kao socijalnom slučaju dok ti ne nađu posao ( ili sam ne nađeš ), a onda se dalje sam brineš za sebe... meni se primamljivo čini...
...maniche
ma bježi od toga.
nije istina, dobiješ lopatu i ideš kopat kanale">
šalu na stranu, kako mi je pričao taj kolega iz amerike, kaže da dobiješ stan u najam i da ti država plaća kao socijalnom slučaju dok ti ne nađu posao ( ili sam ne nađeš ), a onda se dalje sam brineš za sebe... meni se primamljivo čini...
imam par frendica koje su kao studentice išle tamo raditi i bilo im je ok.
ali ako je ovo nešto za stalno..ne znam, imaju i oni problem nezaposlenosti..oko 10% ak se ne varam, što bi uvozili strance,davali im stan,socijalu i tražili im posao?
možda, ali ćeš onda brat voće po plantažama.
maniche
imam par frendica koje su kao studentice išle tamo raditi i bilo im je ok.
ali ako je ovo nešto za stalno..ne znam, imaju i oni problem nezaposlenosti..oko 10% ak se ne varam, što bi uvozili strance,davali im stan,socijalu i tražili im posao?
možda, ali ćeš onda brat voće po plantažama.
bolje i 10% nego preko 30% koliko je u osijeku
ma što god da radiš ne može biti gore nego što je ovdje...
nemojte se ljudi zavaravati, nije više nigdje kao što je bilo.
maniche
njihovih 10% je oko 25 mil. ljudi.
nemojte se ljudi zavaravati, nije više nigdje kao što je bilo.
sve mi je to jasno da nije kao što je nekad bilo, ali gdje god da odeš puno će ti bolje biti nego u lijepoj našoj... ovdje se vlada ponaša prema svojim građanima gore od svinjogojca prema svinjama... eto imamo u tom slučaju privilegiju što nas ne kolju...
http://www.dvlottery.state.gov/
Rok za prijavu kandidata za izvlacenje 2011je zavrsen negdje u 11. mjesecu prosle godine. Svake godine se prijavi izmedju 5 i 7 milijuna kandidata iz cijelog svijeta tj. onih zemalja kojima je dozvoljeno sudjelovanje u lutriji. Zatim se izvlaci 55000 kandidata od kojih 50000 dobije "green card" ali tek kad obave potrebne razgovore u US ambasadi.Prosle godine je iz Hrvatske izvuceno oko 70 viza. Prijava je jednostavna i BESPLATNA !
seven-of-nine
@... ne zavaravaj se. koliko god je ovdje sranje- ipak si doma. svugdje dalje si stranac, a to je u ovim vremenima itekako teško biti. imam puno prijatelja koji žive vani i govorim ti ovo iz prve ruke i s najboljom namjerom. svijet ide u kurac i zato- sjedi kući... ili odi na sezonski rad preko ljeta na tri mjeseca, zaradi hrpu love, malo putuj... za to nije problem dobiti vizu, a s pola prve plaće platiš si avionsku kartu i vizu.
hvala na savjetu... meni su stari i sestra u njemačkoj, žive tamo, tako da znam i ja iz iskustva o tim stvarima... ali mi je više puna kapa... jesam ja ovdje kući, ali kako bi reako jedan stih pjesme "iz dana u dan" : "Napokon mirni, napokon slobodni, napokon u svojoj državi, a sada smo siromašni"... lijepo je kod kuće, ali od toga se ne možeš prehraniti