Dakle, citati iz posljednje pročitane knjige koji su vas se dojmili.
Moja posljednja pročitana knjiga: Haruki Murakami - Južno od granice, zapadno od Sunca.
''Kiša mi danas godi kao djetetu koje prvi puta u životu jede sladoled''.
''Neki put, dok te gledam, čini mi se da gledam u daleku zvijezdu, rekao sam. Sjajna je, ali to je svijetlo staro desetke tisuća godina. Možda zvijezda više ne postoji. A opet mi njezino svijetlo katkad djeluje stvarnije od svega ostaloga''.
''Za kišnih večeri jedva da sam mogao disati. Kiša je iskrivljavala vrijeme i realnost. Kad me sanjarenje izmorilo, zurio sam kroz prozor. Bio sam napušten u beživotnoj, sasušenoj zemlji. Vizije su isprale boju iz svijeta. Sve, baš sve, svaki prizor koji sam vidio, djelovao je jednodimenzionalno, kao jadan nadomjestak. Svaki je predmet škriputao poput pijeska i bio jednako bezbojan. Proganjale su me riječi koje mi je stari školski kolega uputio na rastanku. Ima mnogo raznih načina da se živi. I mnogo raznih načina da se umre. Ali na kraju... ostaje samo pustinja''.
Citati...
Kultura, zabava, sport, hobby
Re: Citati...
Bulgakov-Majstor i Margarita
"Riječ je o tome da općenito čovjek nije zanimljiv ako u škrinjici njegove nutrine nema iznenađenja."
"Riječ je o tome da općenito čovjek nije zanimljiv ako u škrinjici njegove nutrine nema iznenađenja."
aldous huxley- brave new world
"Čovjek izliven i obrađen kao Alfa poludio bi ako mora obavljati posao Epsilona- poluimbecila- poludio, ili porazbijao sve oko sebe. Alfe se mogu potpuno socijalizirati -ali samo pod uvjetom da im se osigura posao predviđen za Alfe. Jedino se od Epsilona može očekivati epsilonska požrtvovnost, jer to za njega i nisu žrtve već put najmanjeg otpora. ....Čak i kad ga izliju on ostaj e u boci, nevidljivoj boci infantilnih i embrijskih fiksacija. Naravno svatko od nas ide kroz život unutar boce.No da smo kojim slučajem Alfe, naše bi b oce, govoreći slikovito, bile goleme..."
uf....jedva ga istipka...
"Čovjek izliven i obrađen kao Alfa poludio bi ako mora obavljati posao Epsilona- poluimbecila- poludio, ili porazbijao sve oko sebe. Alfe se mogu potpuno socijalizirati -ali samo pod uvjetom da im se osigura posao predviđen za Alfe. Jedino se od Epsilona može očekivati epsilonska požrtvovnost, jer to za njega i nisu žrtve već put najmanjeg otpora. ....Čak i kad ga izliju on ostaj e u boci, nevidljivoj boci infantilnih i embrijskih fiksacija. Naravno svatko od nas ide kroz život unutar boce.No da smo kojim slučajem Alfe, naše bi b oce, govoreći slikovito, bile goleme..."
uf....jedva ga istipka...
hladno pivo:
"bolje grob nego job"
nije iz knjige, al pjesma (naslov) je prezakon
"bolje grob nego job"
nije iz knjige, al pjesma (naslov) je prezakon
Isto nije iz knjige, Ćiro jednom rekao :
jebeš čovjeka koji nije toliki realist da ne vjeruje u nemoguće.
jebeš čovjeka koji nije toliki realist da ne vjeruje u nemoguće.
"Kada svi ljudi misle isto, nitko od njih ne misli mnogo"