UPOZORENJE! Facebook hack!

Računala, znanost, tehnologija

UPOZORENJE! Facebook hack!

LJUDI! Netko mi je provalio na fejs jučer i sada koristi moj identitet, promjenio je šifru i sve, javlja se mojim prijateljima i sl. Znači netko koga možda znam, 100% iz Osijeka. Ali to je sad samo početak!!!
Upravo pričam frendu na msnu kako mi je netko shebao fejs...smije se on meni, jer je nedavno i par njegovih poznanika provaljen facebook... nakon minutu dvije, ide on provjeriti svoj - i BOOOOM, ne može se logirati ni u svoj!!!
Ja sam sad otvorio novi fejs pod drugim imenom i dodao skoro sve prijatelje koje sam imao i objasnio im što je bilo te ih zamolio da me obrišu s liste prijatelja odtagiraju sa slika.
Evo ne znam što dalje... ali budem li saznao tko je, gotov je!!
A sad svi mjenjajte lozinke ili brišite fejs!!!!!!!! I javite ako se što vama dogodilo.
Zodijak

brišite fejs!!!!!!!!

Jedina pametna u cjeloj priči :)
lol
prvo i osnovno to ti se dogodi zato što se passwordi pamete pomoću firefoxa ili se prilikom logiranja uključi opcija da "ostaneš logiran"
Dakle najbolja zaštita je da pamtite passworde i da ih ne "pamte" nikakvi programi a pogotovo ne firefox ili ie
Zodijak

Ja sam sad otvorio novi fejs pod drugim imenom i dodao skoro sve prijatelje koje sam imao i objasnio im što je bilo te ih zamolio da me obrišu s liste prijatelja odtagiraju sa slika.
Evo ne znam što dalje...

Jel' ti nije bilo jednostavnije kliknuti ono 'I forgot my password',ili kako oni to vec zovu i trebao bi ti stici link za reset na mail? :-)

http://www.facebook.com/reset.php

Re: UPOZORENJE! Facebook hack!

Zodijak

LJUDI! Netko mi je provalio na fejs jučer i sada koristi moj identitet, promjenio je šifru i sve, javlja se mojim prijateljima i sl. Znači netko koga možda znam, 100% iz Osijeka. Ali to je sad samo početak!!!
Upravo pričam frendu na msnu kako mi je netko shebao fejs...smije se on meni, jer je nedavno i par njegovih poznanika provaljen facebook... nakon minutu dvije, ide on provjeriti svoj - i BOOOOM, ne može se logirati ni u svoj!!!
Evo ne znam što dalje... ali budem li saznao tko je, gotov je!!
A sad svi mjenjajte lozinke ili brišite fejs!!!!!!!! I javite ako se što vama dogodilo.

uf, sav sam protrnio ... ovo je tako uznemirujuce saznanje
bazooka_joe

Zodijak

Evo ne znam što dalje...

Jel' ti nije bilo jednostavnije kliknuti ono 'I forgot my password',ili kako oni to vec zovu i trebao bi ti stici link za reset na mail? :-)

Ma ne, meni je izgleda prvo mail provaljen, a ne facebook. Ni tamo se ne mogu logirati.
Ali nema veze, saznao sam tko je, i samo čekam pravi trenutak =D
Zodijak

Ma ne, meni je izgleda prvo mail provaljen, a ne facebook. Ni tamo se ne mogu logirati.

Shvaćam korisnike (ni sa mnom nije drugačije) čiji je pass za mail isti kao i svi passwordi na svim sajtovima ...
Ali ovo 'provaliti' mi baš nije jasno; ako netko ostavi ključ u bravi, onda to baš i nije 'provala', zar ne?
Zodijak

bazooka_joe

Zodijak

Evo ne znam što dalje...

mislim da je najbolje javno obznaniti njegovo ime svugdje LOL
bolje bacit komp kroz prozor
strašno... životi nekih više neće biti isti.... zamišljam strahotu da netko pošalje s mog accounta na fejsu (kad bi ga imao) poruku nekome... inkvizicijski bi ga mučio...
ah kako mi je drago da sam se riješio te gluposti još davno prije.... :)
ajde se vi savršeni koji ste se odrekli facebooka odreknite i interneta općenito :D ono, kad ste već krenuli s detoxom LOL
Frost

ajde se vi savršeni koji ste se odrekli facebooka odreknite i interneta općenito :D ono, kad ste već krenuli s detoxom LOL

pa će nastaviti s botoxom, nemoj tako
Frost

hvala na savjetu... i glupi savjet je dobar, ako je izrečen dobronamjerno i benevolento :)
sreća pa nema ništa na mailu koji ni ne koristim, a na face ništa ni ne skrivam niti imam kakve sočne poruke tako da će voajer brzo odustati. Do 7 ujutro sam svim prijateljima slao poruke da me izbrišu i dodaju na novi profil (hvala bogu nema ih puno jer ne dodajem ne znam koga).
A što se tiče mutavog voajera, rekoh, već znam tko je, samo čekam nešto da se osiguram a to ovisi o vrlo određenom vremenu. A onda će biti krvi...
_Jimmy_

pa će nastaviti s botoxom, nemoj tako

LOL moguće :D
Zodijak

sreća pa nema ništa na mailu koji ni ne koristim, a na face ništa ni ne skrivam niti imam kakve sočne poruke tako da će voajer brzo odustati. Do 7 ujutro sam svim prijateljima slao poruke da me izbrišu i dodaju na novi profil (hvala bogu nema ih puno jer ne dodajem ne znam koga).
A što se tiče mutavog voajera, rekoh, već znam tko je, samo čekam nešto da se osiguram a to ovisi o vrlo određenom vremenu. A onda će biti krvi...

oćeš mu reć u facu da nije to bilo u redu i onda se junački naguravat 5 minuta dok djevojke sa strane plaču a ekipa vas razdvaja?

jeote meni je jučer neko provalio u kasicu prasicu pa neću na internet stavljat upozorenje ljudima da čuvaju kasice prasice jer gradom hara neki kasica prasica manijak

kasica prasica
Ma ne ja sam fin čovjek... to napravim sa strane.
btw, saznao sam tko je, pomogao sam i nekolicini ljudi. Nažalost, to je osoba koju znam ali mi nije bila fb prijatelj. Sad se sve zakuhalo.
a nije ti palo na pamet da većinu nas to ni najmanje ne zanima?
Zodijak@@@@ napiši ime da vidimo jel' među legosima :) ... hoće sad biti bičevanja an trgu :-/

na ovom forumu ima puno stvari i tema koje mene ne zanimaju pa mi ne pada na pamet pisati da me to ne zanima, da mi je bezveze, da je glupo, i sprdat autora, liječit se ovdje. Ak te ne zanima nemoj pisat, ne visi ti nad glavom to, a ako imaš svoje mišljenje pozitivno ili negativno iznesi ga. Odrastite. peace&out
Sve je sad ok i sve je sređeno!
Ali eto nisam bio jedini, tako da... rješilo se i kod ostalih s kojima sam se čuo a da su imali isti problem.
i jel bilo krvi?

Delfin

i jel bilo krvi?

Javno poniženje djeluje puno bolje od krvi :D

Tagovi