pericaxxja samo ne kužim ak je ta cura tolko tog stvarno napravila, zašt ju onda toliko branite??? da mene neko pljuje na glupom forumu, a to nije istina, pa ne bi gubio vrijeme opravdavat se nekim budalama. samo ostaje otvoreno pitanje – da li ima razloga smišljat opravadanja i jel nešto od toga što piše i istina? mal mi je glupo da, bez obzira na razloge, pišete nečiji životopis na forum, a s druge strane prigovarate jer se iz ranijih komentara moglo vidjeti o kome se radi. ko da je bitno ko koliko radi u kojoj udruzi, ko šta trenira, ko šta svira itd. treba bit izvrstan u svom području. i ja sam se jedne godine prijavio za top stipendiju (nije bitno koji sam faks) i nisam imao šanse. ne zbog prosjeka, nego zato što dobitnike biraju sponzori koji nisu ni profesori, ni dekani, nego face iz firmi koje daju pare. a oni ne gledaju prosjeke, ni nagrade, ni znanstvene članke, i ne znam šta ste tu već napisali, nego odabiru na temelju onoga kako ste se prezentirali. pa ako je netko studirao i uz to nešto npr. svirao, a netko drugi je istovremeno studirao i volontirao sa djecom, ovo drugo sigurno bolje zvuči. a očito je da se cura o kojoj pričate zna jako dobro prezentirati... al jel to ono što tražimo od top studenta?
pitanje je šta bi trebalo više vrednovati? jer ne možete uspoređivat društvene znansti, tehničke znanosti, prirodne znanosti i umjetnost. neko ko svira neki instrument mora vježbat cijeli dan i nema vremena ić volontirati i zajebavat se u udrugama. znači li to da se on manje trudio od nekog drugog ko je imao manje obaveza na faksu pa je imao vremena za druge stvari?
de smirite se malo i nemojte od ovih foruma stvarati sprdnju... jer rijetko kome se čitaju komentari od 5 strana... e jebiga, sad sam ga i ja odužio...
istina, potpuno si u pravu, treba se znati samoprezentirati da bi dobio top stipendiju jer se piše životopis u obliku pisma a ne natuknica
NO prije svega treba imati konkretne činjenice s čim ćeš se samoprezentirati KUŽIŠ frajeru? I sve te činjenice moraš potvrditi svim živim diplomama, potvrdama, preporukama... vjerodostojinih mentora i institucija
i od 38 stipendista bilo je i vrhunskih sportaša, glazbenika i volontera
SVI su zaslužno dobili bez obzira na oblik aktivnosti koji su odabrali, žao mi je što nema par stotina top stipendija onda bi je i ti vjerojatno dobio...
P.S.jel to Josephina sad još i spol promijenila pa opet nove profile otvara?
al ajd bar se oštrica otrova istupila, možda jednog dana i sama sebi prizna kako je jako pogriješila u svojim procjenama...