Vrt - jezerce

Društvo, politika

Vrt - jezerce

Pošto neću saditi nikakovo cvijeće (moja draga i limači se time bave) ja sam na sebe preuzeo uređenja većih dijelova vrta : pa samo sin i ja izradili vrtno jezerce.Nažalost slika izrade nemam za sada ovdije,mada mislim da kod kuće na kompu imam par.Za sada imam ove dvije:Ova je prije dva mjeseca dok je jezerce bilo prazno i čekalo sređivanje.

Ovo je slika od prije nekoliko dana,no još je bilo nekoliko prerada i dodataka,slijedi jo sređivanje cigle kao i pozadine..

...hm, zgodno jezerce (sviđa mi se cigla)...samo (nemoj zamjeriti!) - imam osjećaj da je mostić višak obzirom na veličinu jezerca...to si samo iskopao i zaštitio, nije plastično?...koliko je duboko?...šta'š stavit u njega????...
anakonda

...hm, zgodno jezerce (sviđa mi se cigla)...samo (nemoj zamjeriti!) - imam osjećaj da je mostić višak obzirom na veličinu jezerca...to si samo iskopao i zaštitio, nije plastično?...koliko je duboko?...šta'š stavit u njega????...

jezerce je kopano ,dubina oko 80 cm,na dnu je pijesaak radi uvijanja pa sam postavio filc foliju za laminat da se nepokida folija za bazene,koja je stavljena na kraju,te sve zategnuto i obloženo ciglom.U njemu su tri one kako se zvu,zlatne ribe i zasada dvije žabe koje nikako nemogu istjerati.Još je plan nabaviti nekoliko tih zlatnih jer nisu zahtjevne.Ubačena je fontanica al nije snimljena kako radi.
Hmm a mostić sam napravio iz razloga da ribe imaju više hladovine,namime jezerce je preko ljeta 3/4 dana na suncu pa je voda ko na šporetu..
...fino, svaka čast - lijepa ideja....idu li kakve biljke unutra??....ono - lopoči i tak to da žabice mogu skakati? :-)
anakonda

...fino, svaka čast - lijepa ideja....idu li kakve biljke unutra??....ono - lopoči i tak to da žabice mogu skakati? :-)

Unutra je već neka biljka,al nemam pojma koja,a lopoči su slijedeće,sam moram do šoce kad nebude kod kuće..
...što još ide poslije jezerca????...
anakonda

dva labuda kamena i patuljci
gaap

anakonda

dva labuda kamena i patuljci

...iskreno se nadam ne, početak je dobar :wink:

Re: Vrt - jezerce

to gaap jedino da labudove postavim na galeriju ili u leteći položaj,a patuljke ko partizane u grmlje i ovako je već gužva. :lol:

to zmijica: daljnje je izmjena popucale cigle i bojanje pošto su izblijedile,ali samo bezbojnim lakom jer nije loše ovako izbljedito.Također nastavljm i radove u drugom djelu vrta i u voćnjaku slike ako uspijem stavim sutra..

E da zaboravih,ako nekog zanima izrada jezerca,imam slike za ispomoć..
Prekrasno..i ja volim jezerca..imam i mjesta u dvorišu samo što se bojim da se naš bernardinac ne bi na kraju kupao u njem :)
A kako s komarcima ? Da li znaš da svaka otvorena voda je pogodna za njihovo razmnožavanje ?

U jezercu je fontana koja raspršuje vodu tako da voda nije stalna stajačica,a i površina je ipak premala,no nije problem nabaviti sredstvo za uništavanje :evil: tih napasnika.

Imam i ja psa,al ovaj od vode bježi ko od kuge,čim pustim vodu na pipu on je u boksu i ni mrdac. :lol:
...slikice, slikice - samo daj....obožavam lijepe vrtove, a sama sad radim na uređenju dvorišta.....veeeeeliki projekt :-)...
anakonda

...slikice, slikice - samo daj....obožavam lijepe vrtove, a sama sad radim na uređenju dvorišta.....veeeeeliki projekt :-)...

Bude,bude samo sad sam na poslu,a zaboravih fotić majkumu.

Evo da ispunim obećanje:
slika 1. ovako je zgledalo mjesto prije jezerca:

slika 2. Kopanje nisam slikao,tko hoće napraviti zna kopati(ili ima žrtvu),ovdje je na dno već postavljena filc folija za laminat:

slika 3.Folija za bazene postavljena,na mjestima gdje su biljke je prorezana(ostavite si veći dio folije oko biljke da vam se s vremenom ne povlači.Prije postavljanja cigle usipajte vodu 2/3 jezerca da se folija namjesti.

slika 4. Još malo pa gotovo:

slika 5. Na kraju popunite rupe oko biljaka zemljom i obrežite višak folije(ostavite do 5 cm više folije i zavrnite pod ciglu ili sakrijte kamenom.Dosipajte vodu do vrha.

...odlično, 5 iz zalaganja.....upravo sam shvatila da nije problem napraviti takvo što....štoviše, sviđa mi se što si ostavio biljke ovako mjestimično.....jedino mi onaj most malo ne leži, nekako mi baš djeluje kao da previše zatvara....al' dobro je, možda ti ukradem ideju :-)....
anakonda

...odlično, 5 iz zalaganja.....upravo sam shvatila da nije problem napraviti takvo što....štoviše, sviđa mi se što si ostavio biljke ovako mjestimično.....jedino mi onaj most malo ne leži, nekako mi baš djeluje kao da previše zatvara....al' dobro je, možda ti ukradem ideju :-)....

Ma slobodno ukradi,ak zapneš tu sam za pomoč..
A hebiga ako maknem mostić,još mi treba samo FANT za fiš i imam ručak kad je vani +35
sollo

anakonda

Ma slobodno ukradi,ak zapneš tu sam za pomoč..
A hebiga ako maknem mostić,još mi treba samo FANT za fiš i imam ručak kad je vani +35

...ha, čuj - nije ni to loša ideja :-)....shalu na stranu, moja bi ideja bila napraviti mini-sjenicu....znači, hlada imaš iznad cijelog jezerca, visinu odrediš sam - opla, sve se lijepo vidi :-)

Neloša ideja,sam onda bi i ja u hladovinu..A jezerce nije dovoljno veliko da se u njemu brćkam... :lol:

E sad slijede slike dvaju vrtova,(s lijeve i desne strane kuće )i voćnjaka ,nažalost sliku ulaza u dvorište sam posijao pa ću morat ponovo slikati..

Još je sve u zelenom tonu,al kad procvjeta sve je sasvim drugačije..
...eh, malo samokontrole i eto :-)
...baš htjedoh reći da imaš puno zelenila, to nije loše...pogotovo mi se sviđaju trave i grmovi, ali definitivno bi malo trebao razbiti malo nekim cvijećem ili drvećem u bojama......
anakonda

...baš htjedoh reći da imaš puno zelenila, to nije loše...pogotovo mi se sviđaju trave i grmovi, ali definitivno bi malo trebao razbiti malo nekim cvijećem ili drvećem u bojama......

Bit će boja kad procvatu ruže i ostalo cvijeće kojem naziv zna samo moja žena.
sollo predivno izgleda jezerce. ako radis honorarno javi mi se hahahhah

svaka cast i pohvale

Hvala,hvala..
što se tiče pomoći oko radova tu sam da pomognem,a za honorar hmmm. već ćemo se dogovoriti :hypocrite: .

a i ispričavam se što nestignem prije odgovarati,biga.velko dvorište pa posla ko u priči,a i ideja nefali..
samo ti radi, onda ce biti i novih slikica :) sad cekam ribice i lopoce, mozda kakvo novo bilje. danas je dan idealan da se mal ceprka po dvoristu, iako je nedjelja

a cuj...honorar :) pa ljudi smo , dogovoriti cemo se :) samo nemoj biti skup (citaj zlocest) hahahahahahaah

poz od mene
Ma bit će svega samo sam prošle dane odradio jedan drugi projekt ,pa me to malo zaokupilo.
Nedjeljom nemam naviku raditi,(osim u firmi,a eto danas me spopala smjena).
želim ti ugodan ostatak dana i uživanja u odmoru..

pozz..

Evo uspio sam uslikati ribice,a lopoči čekaju da šoca zbriše na jadran.. :lol:

Prilozi

• IMG_0160.JPG
kako ovo primamljivo dijeluje na ove vrucine......:)

Lijep pozdrav svima,

Malo čudno organiziran forum, no dobro. ( Postoji dio na forumu za novopridošle da se predstave, vidjeo sam i čitao - nebih sad do toga došao ni pod razno ). Neda mi se više tražiti...

Zgodno jezerce, fino što si si dao truda, da je samo malo veće...., no obično smo ograničeni prostorom, financijama i tko zna čime sve ne...
Kad uhvatiš vremena možeš pročitati malo o tome ovdije http://www.cvijet.biz/cvijece/vrtovi/vodenivrtovi/index/
Mogao bi ti se pojaviti problem sa životinjama koje ne želiš u vrtu ukoliko ti je Drava u blizini ( naročito ako si otvoren dijelom vrta ).
Ja sam postavio bazen ( kupljen na sajmu ) i nisam stigao ubaciti ribice. Naravno dvije tri žabe su odmah bile prisutne, nije ih toliko ni problem uloviti no netale su bez da sam to učinio.
To je bio loš znak, pojavila se zmija koja ih je pokupila. Nije ona problem no mnogi se plaše i nije im ugodna. Osjeti vodu na velikoj udaljenosti i to ju privuče. Kasnije će otići ako nema hrane, privuku ju i žabe kreketanjem u večernjim satima.
Ovaj problem je moguće rješiti kemijskim sretstvima...
Hvala na informacijama.
Što se tiče Drave ona je desetak km daleko,a sve su kanale i bare isušene, a zanimljivo je i to da žabe ili ne krekeću ili ih ja nečujem.
No žabe su koliko sam čuo od drugih pokazatelj dab je voda ispravna..

Hvala na http.ima stvarno supač informacija..
sollo hahahahah kakvu si ti kemiju bacio pobogu unutra kad te niko ne napada??????

ak cujemo neko raseljavanje nomada i susjeda odjednom, to je kod tebe jeli? hahahahahaa

ma jezerce je zakon. ja sam se bacila na uredjenje malenog prostora ispred vrata, vrt i cijetnjak. nemam puno no onak malo kamenja i kamenjar je gotov, par porusenih debla, puzavice i nije tako ni lose :)))) ugodna zelena oaza u centru grada
Jojj dobar,sorry na kašnjenju u odgovaranje,al eto mjenao sam posao pa sam rijetko na netu,al se nadam da će se uskoro malo poboljšati.A što se tiče kemije nema ništa mada samo malo VOODOO huga,huka čiri bu i čiri ba (( šala))
...de, ozbiljno - jesi ubacivao kakvu kemiju u vodu protiv komaraca?....
još nisam ništa ubacivao,vjerujem da su one dvije ili više žaba (žabetina) smazale ličinke,jer ih nema.

Umalo zaboravih,prije nekoliko dana smo bili na Jankovcu i pogodite što sam doneo::
lopoči in da lake: :P

Prilozi

• IMG_0310.JPG
pop-ap-teta

sollo hahahahah kakvu si ti kemiju bacio pobogu unutra kad te niko ne napada??????

ak cujemo neko raseljavanje nomada i susjeda odjednom, to je kod tebe jeli? hahahahahaa

ma jezerce je zakon. ja sam se bacila na uredjenje malenog prostora ispred vrata, vrt i cijetnjak. nemam puno no onak malo kamenja i kamenjar je gotov, par porusenih debla, puzavice i nije tako ni lose :)))) ugodna zelena oaza u centru grada

Nevrijedi ništa bez slikica :)

Tagovi