Truli grad
Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni
...a i nemam baš kada......
Re: Truli grad
znam kad sam jednog ljeta bio na visu
tamo nema nikoga ali je bila dobra ekipa i super je bilo
ruana
Meni je tolko postalo u Osijeku vani dosadno da vec 2 mjeseca nisam izasla,a jos ni ne planiram. Kakva su vasa misljenja o tome i gdje najcesce zalazite,a da se dobro osjecate?![]()
Odem na cugu s ekipom pa se vratim kući uz dobre filmove i/ili serije. I odma bude bolje
Ili se zaletimo za VK...
Monstrum
cajke su krive za sve
nekima je sve sranje, glupo i dosadno, nekima je dobro samo da je dobra ekipa...
ja spadam u ovu drgu kategoriju...
nisam bila vani mjesec dana, jer sam bolesna i jedva čekam da izađem!!!
Heroina9
Fale neki kvalitetni konceti poznatih bendova ili neki party...preko ljeta mi je npr bilo odlično, osiječko ljeto mladih, ufo, dani piva i takva događanja, jbg bed je što je zima i takvih događanja onda nema. Živnit će sve opet u ljeto.
je tu si u pravu,najbolje je po ljeti,lagano na neku klupicu na pljugicu i cugicu,još se može s bajsom,e kad će to ljeto,il barem proljeće...
justice
Heroina9
Fale neki kvalitetni konceti poznatih bendova ili neki party...preko ljeta mi je npr bilo odlično, osiječko ljeto mladih, ufo, dani piva i takva događanja, jbg bed je što je zima i takvih događanja onda nema. Živnit će sve opet u ljeto.
je tu si u pravu,najbolje je po ljeti,lagano na neku klupicu na pljugicu i cugicu,još se može s bajsom,e kad će to ljeto,il barem proljeće...
Sad se više ni to nesmije

zendra
mogli bi naši gradski oci ili neko sposoban organizirati recimo svaka tri mjeseca neku poznatiju stranu grupu/izvođača u našoj lijepoj novoj dvorani tipa Feithles, D. Guetta, Stereo MCS, Groove Armada, Moby, Kosheen itd
da da hoce sigurno
zendra
mogli bi naši gradski oci ili neko sposoban organizirati recimo svaka tri mjeseca neku poznatiju stranu grupu/izvođača u našoj lijepoj novoj dvorani tipa Feithles, D. Guetta, Stereo MCS, Groove Armada, Moby, Kosheen itd
Ajde nemoj pretjerivat. Gradski oci pojma nemaju tko su FAITHLESS, zajedno sa pola Osijeka. Preskup je to sport i na kraju bi zbog nečijeg zajeba završio kao financijski debakl.
no eto, to su samo 2 događaja koja se ponavljaju no istina da bi trebalo biti više toga, sjetih se Whitesnakea gdje je bilo odlično, a po slikama na Subsima također nije bilo prazno...
treba napravit nešto veliko na što se zna da će bit dobro i to najavit puuuno ranije da se ljudi mogu pripremit...
nake_rado
justice
Heroina9
Sad se više ni to nesmije![]()
Sta taj zakon je dosao na snagu?? Sad cemo se sakrivati u ulicicama

neki koncert recimo,a sto se osijeka tice takav je kakav je i meni je uvijek dobro vani u masi
Izvodjaci koji su bili na Exitu, kod nas nece biti nikad. Mi smo za Srbe, Albanci, a kao kurcimo se kako smo skoro u Europi. Dragi moji mi smo koljevka Balkana. Kod njih gostuju The Prodigy, Underworld, Kemikalci, Sex Pistolsi, Booka Shade, Carl Cox, Richie Hawtin, John Digweed...
a kod nas svake godine redom: Let 3, Rambo Amadeus i neki madjarski metal tribute bendovi...
Damn...
Stavrno se slatko nasmijem na ovakve stvarcice.
Postoji nekoliko agencija u gradu koje su politicki podobne i imaju pravo na organizaciju cega god. Oni medjutim nece organizirati neke financijski riskantne dogadjaje, jer pogadjate, mogli bi popusiti kintu. DA istina je da kod nas nema mladih ljudi (studenata) koji bi izasli na ulice i izborili svoju bolju budusnot kao sto su to napravili u Srbiji. Tako je na kraju krajeva krenuo i Exit. Pokrenula ga je scacica balavaca btw!
Kod nas svi zagrljeni u kolu plesu na Crvenu Jabuku, Zvonka Bogdana... na sve vec vidjeno.
Pare koje su dobivene za organizaciju bilo kojeg osjeckog festivala mogle su se iskoristiti za toliko jaka imena da bi vasi unuci pricali o njima. Jbg sta ces kad stvari u rukama imaju priglupi i nesposobni no u drugu ruku poprilicno podobni i ulizivacki raspolozeni ljudi.
BOOYAHH!
(da, znam na šta misliš)
Sorry ako se netko uvrijedio. That was not intention.
Zodijakja čekam Sziget! =D
rise against je ove godine na szigetuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ruana
Meni je tolko postalo u Osijeku vani dosadno da vec 2 mjeseca nisam izasla,a jos ni ne planiram. Kakva su vasa misljenja o tome i gdje najcesce zalazite,a da se dobro osjecate?![]()
pavijanmeni su osobno izlasci u Osijeku dosta dobri... bude i koncerata i festivala, al opet se sve vraća na ono staro da treba i dobra ekipa za izaći van... al sve u svemu meni je dosta dobro i putujući kroz druge gradove sam tek uvidio koliko je njima lošije...
mene iskreno ne zanima gdje je losije, vec gdje je bolje
Ne bih Osijek uspordjivao sa Djakovom i Valpovom, vec sa Rijekom.
ruana
zendra
da da hoce sigurno
KAO DA BI DOŠLI U OVAJ PRČVAJZ!
sad ce pametni pitat zasto ja ne organiziram nesto kad sam vec tako pametan?
evo... decki organiziraju party u oxygenu, tanderbal vol.3; dao bi ruku u vatru da se u osijeku sigurno moze naci 1000 ljudi koji vole elektronsku glazbu. al ne sviraju nick warren i john digweed, pa kao.. nije interesantno... nije maunu.. okupi ekipu, i odi, pa ces vidit da ce ti bit 100 puta bolje nego sjedit kod kuce i trunit ispred komljutera na iskon chatu. ili odi tamo i daj 3 cenera decku koji ima muda oraganizirat nesto, na trunjenje u kuci se uvijek mozes vratit ako ti nebude zanimljivo.
avantgarde
i sta da sad covjek pametno tebi na ovo odgovori?
Pametan čovjek neće ništ odgovorit

da te citiram avantgarde: "Jbg sta ces kad stvari u rukama imaju priglupi i nesposobni no u drugu ruku poprilicno podobni i ulizivacki raspolozeni ljudi."
sta si ti poduzeo da ovom gradu pruzis neku novost? Nista? Sta ne oduzmes ovima priglupima i nesposobnima te "stvari iz ruku" i ne nepravis nesto?? to je ono sto je pisac htio rec...a.k.a. ja. svi samo pametuju, nitko nista ne poduzima, a svi bi htjeli da se nesto pocne dogadjat... salute
kulerznam, kad ja nesto kazem, ljudi obicno ostaju bez teksta.
(i zapitaju se: ko je ovdje lud?)
da te citiram avantgarde: "Jbg sta ces kad stvari u rukama imaju priglupi i nesposobni no u drugu ruku poprilicno podobni i ulizivacki raspolozeni ljudi."
sta si ti poduzeo da ovom gradu pruzis neku novost? Nista? Sta ne oduzmes ovima priglupima i nesposobnima te "stvari iz ruku" i ne nepravis nesto?? to je ono sto je pisac htio rec...a.k.a. ja. svi samo pametuju, nitko nista ne poduzima, a svi bi htjeli da se nesto pocne dogadjat... salute
sto sam poduzeo?
organizirao partye.
jos uvijek organiziram.
btw uskoro ce pred najava ljetnih open air dogadjanja kad me vec vuces za jezik.
raspitaj se prije nego prozivas ljude.
no na stranu organizacija. mislim kako svi imaju pravo izabrati na koji event bi htjeli ici, zar ne? e pa sad ako mene neki shranz i hard techno ne zanimaju, jednostavno tamo necu doc. kraj price.
Frostavantgarde
i sta da sad covjek pametno tebi na ovo odgovori?
Pametan čovjek neće ništ odgovorit

"sta si ti poduzeo da ovom gradu pruzis neku novost? Nista? Sta ne oduzmes ovima priglupima i nesposobnima te "stvari iz ruku" i ne nepravis nesto?? to je ono sto je pisac htio rec...a.k.a. ja. svi samo pametuju, nitko nista ne poduzima, a svi bi htjeli da se nesto pocne dogadjat... salute"
neznam sto sam trebao shvatiti drugacije iz toga!?
ruana
zendra
da da hoce sigurno
a da se prijavite kao volonteri, pa odete do gradskih oca i predložite im tako što te radite na tome. Vjerujem kad bi oci vidjeli da se angažirate i radite da bi i sredstva pronašli, a ako sredstava nema opet organizirati neke priredbe ili nešto sl. na kojim bi se sredstva prikupila. Mladi žele sve na tanjuru, prstom ne mrdaju a samo kritiziraju, a i kad se nešto organizira naprave toliko štete da je to jednostavno ne shvatljivo. Puni ste energije koju neznate usmjeriti u nešto korisno, bar većina vas. Napijanje do iznemoglosti nije način da se energija potroši.
fuj!
Evo što mi je u subotu bilo što me baš razočaralo,jedno,ma nije niti cura,to je dijete sa prijateljicom,godine su im 13 i 14 mrtve pijane nisu mogle hodati nego smo ih našli na dravi takve
jedna završila na hitnoj druga neznam ni sam kako došla kući,....šta su slušale..cajke
Neznam ni na šta se ovo društvo svodi kada se kod nas toliko gleda na to kako je netko obučen šta sluša i slično..ma horor....izlasci van su doista spali na veliku nulu.
Ako neslušaš cajke nemaš nigdje niti za ići. :\
tj imaš ali onda ljudi misle da si klošar
ch0senproblem je općenito u nedovoljnoj mogućnosti izlaženja.U Os se može možda naći nekih 5 lokacija (iako ni za to nisam siguran) koja se nebaziraju na narodnjake,cajke ili što već.A kad pogledaš klubove koji su se pokušali odvojiti od takve vrste glazbe su ili polu prazni ili propali,žalosno što se uopće dozvoljava da takva vrsta glazbe vodi apsolutno svaki stil izlaska van i bazira se na svemu što ta glazba(iako to za mene nije glazba) vodi i vuče za sobom
![]()
Evo što mi je u subotu bilo što me baš razočaralo,jedno,ma nije niti cura,to je dijete sa prijateljicom,godine su im 13 i 14 mrtve pijane nisu mogle hodati nego smo ih našli na dravi takvejedna završila na hitnoj druga neznam ni sam kako došla kući,....šta su slušale..cajke
![]()
Neznam ni na šta se ovo društvo svodi kada se kod nas toliko gleda na to kako je netko obučen šta sluša i slično..ma horor....izlasci van su doista spali na veliku nulu.
tj imaš ali onda ljudi misle da si klošarlol
Na cajke uopće neću trošiti riječi. Odrastala sam u 70-tim godinama kad se slušala prava glazba. I tada su se slušali narodnjaci ali isključivo u Baranji po tamošnjim lokalima i to uz večeru i u večini slučajeva živa glazba. Disco-klubova je bilo u svim dijelovima grada, najpoznatiji naravno Željo i Mini teatar. Željo je bio toliko pun da nisu sve uspijeli pustiti unutra, ljudi su se gurali da uđu. Od mladih ljudi rijetko je tko slušao narodnu glazbu a cajke, pod kojima podrazumjevam "narodne pjesme" koje su teško probavljive, čak i ne pamtim da je itko slušao u mojoj bližoj i daljoj okolini.
Da takvu glazbu ne slušate, vjerojatno bi se dala prilika i drugim vrstama glazbe da se probiju i malo kultiviraju zatrovanu mladež ovim glupim do bola cajkama. Pokušala sam shvatiti što je to što ih privlači takovoj vrsti glazbe i nisam našla niti jedan razlog jer pri slušanju prve takove pjesme došlo mi je na muku. Baš me zanima što je to što mlade privlači da slušaju tako što. Na kraju ispada da je razlog što se možeš napiti uz tu glazbu, jer trijezan tako što stvarno ne možeš slušati.
ch0senmožeš se napiti i uz evanescence,queens of the stone age,AC-DC,black sabbath,queen,...pa da malo neostavim electro scenu praznu moš se i napiti na plaid,trentmoller,booka shade,blu,alexandar kowalski....možeš se napiti i na jazz kao stan getz,marc jordan,miles davis....ugl da nenabrajam šta je prava glazba
možeš se napiti na puno kvalitetnih stvari.... xD nemora ti glazba biti razlog da piješ....
imaš pravo, samo to je pre dobra glazba da bi se našljokao uz nju i da ne znaš gdje ti je dupe a gdje glava. Uz takvu se glazbu uživa, a ako si pijan kao majka nisi svjestan niti što se oko tebe događa, pa kako bi bio svjestan što slušaš. Na takvu glazbu, koji ti spominješ se ne napija. Kako sam se ja npr. mogla napiti uz Santanu, ili J. Hendrixa ili J. Joplin ili Doors ili Deep Purple, Uriah Heep, Roberta Flack..... nema šanseeee, pre dobro je da nebudeš svjestan toga.
Vera-os
Baš me zanima što je to što mlade privlači da slušaju tako što. Na kraju ispada da je razlog što se možeš napiti uz tu glazbu, jer trijezan tako što stvarno ne možeš slušati.
Muškarci na takva mjesta izlaze skoro isključivo zato što na takvim mjestima ima jako puno lakih djevojaka.A ženske ili zato što su drolje ili wannabe sponze(najjadnija vrsta sponzi je na takvim mjestima) ili kombinacija te dve kategorije,ili su zalutale(takvih je najmanje).
kopileVera-os
Baš me zanima što je to što mlade privlači da slušaju tako što. Na kraju ispada da je razlog što se možeš napiti uz tu glazbu, jer trijezan tako što stvarno ne možeš slušati.
Muškarci na takva mjesta izlaze skoro isključivo zato što na takvim mjestima ima jako puno lakih djevojaka.A ženske ili zato što su drolje ili wannabe sponze(najjadnija vrsta sponzi je na takvim mjestima) ili kombinacija te dve kategorije,ili su zalutale(takvih je najmanje).
Ako je tako, onda je to još jadnije. Pitam se kad su se to vrijednosti izokrenule i lova je postala tako bitna da curama nije važno apsolutno ništa i da su spremne na sve nebi li došle do love????? Mojoj generaciji lova nije predstavljala ništa, o novcu nikad nismo raspravljali jer ta kategorija jednostavno nije bila bitna. Doduše, mogli smo zaraditi uvijek preko STUC-a ako nam je baš trebala, ali spustiti se na tako nizak nivo radi novca...........nema teorije. Mi smo se i seksali i glazbu slušali iz čiste ljubavi.
davorccc
ruana
zendra
da da hoce sigurno
KAO DA BI DOŠLI U OVAJ PRČVAJZ!
Pa ako u gradurinu tipa Varazdin mogu doci Bob Dylan, Santana itd., zasto ne? Ali za organizaciju treba novaca, ja sam prije par godina nesto kontao, ali kad sam vidio koliko treba ulozit u to, odustao jer mi je bilo preskupo i previse slozeno da sam izvedem.
Vera-os
kopileVera-os
Ako je tako, onda je to još jadnije. Pitam se kad su se to vrijednosti izokrenule i lova je postala tako bitna da curama nije važno apsolutno ništa i da su spremne na sve nebi li došle do love????? Mojoj generaciji lova nije predstavljala ništa, o novcu nikad nismo raspravljali jer ta kategorija jednostavno nije bila bitna. Doduše, mogli smo zaraditi uvijek preko STUC-a ako nam je baš trebala, ali spustiti se na tako nizak nivo radi novca...........nema teorije. Mi smo se i seksali i glazbu slušali iz čiste ljubavi.
nažalost ali istinito.Današnji izlasci van su postali sve oko toga kakav auto imaš,i koliko cura(čitalj drolja,sponzorša) možeš platiti neku cugu.Bitno da akd prolaze pored rondela nama nabacuju pogrbljeni smješak tipa vidi budale što klošare ^^ . Žalosno jako ali današnje cure koje idu na cajkama je samo u glavi šta dečko vozi i koliko novaca ima,..niti je bitno kakva je osoba ili slične stvari tipa karaktera i ostaloga.Nebitno ni odakle je ni ništa drugo...samo da ima BMW i puno love...fuj gade mi se takve cure i najrađe bih ih protjerao iz grada da mogu...teško se danas u OS nađe normalna i pristojna cura ^^
little_beebože, kako imate iskrivljeno mišljenje
))
Pa vidiš da žudimo za prosvjetljenjem, hajde objasni nam ti što je to tako privlačno u cajkama i u tekstu npr. suzama sam ljepio tapete jer si odvela mi dijete, ili ne plaći na pragu da mi vrata ne navuku vlagu............o glazbi koja prati tako dubokoumne riječi neću ni govoriti.
little_bee
bože, kako imate iskrivljeno mišljenje))

PsychoSoldier
treba napraviti nekakvi party na kopici, na bazenima... nesto kao sto je bilo na gradskim. ako je moglo na gradskim biti, ne vidim razloga zasto ne bi moglo ni na kopici
zato što nema više normalnih ljudi koji bi otišli na to :\
Vera-osch0senproblem je općenito u nedovoljnoj mogućnosti izlaženja.U Os se može možda naći nekih 5 lokacija (iako ni za to nisam siguran) koja se nebaziraju na narodnjake,cajke ili što već.A kad pogledaš klubove koji su se pokušali odvojiti od takve vrste glazbe su ili polu prazni ili propali,žalosno što se uopće dozvoljava da takva vrsta glazbe vodi apsolutno svaki stil izlaska van i bazira se na svemu što ta glazba(iako to za mene nije glazba) vodi i vuče za sobom
![]()
Evo što mi je u subotu bilo što me baš razočaralo,jedno,ma nije niti cura,to je dijete sa prijateljicom,godine su im 13 i 14 mrtve pijane nisu mogle hodati nego smo ih našli na dravi takvejedna završila na hitnoj druga neznam ni sam kako došla kući,....šta su slušale..cajke
![]()
Na cajke uopće neću trošiti riječi. Odrastala sam u 70-tim godinama kad se slušala prava glazba. I tada su se slušali narodnjaci ali isključivo u Baranji po tamošnjim lokalima i to uz večeru i u večini slučajeva živa glazba. Disco-klubova je bilo u svim dijelovima grada, najpoznatiji naravno Željo i Mini teatar. Željo je bio toliko pun da nisu sve uspijeli pustiti unutra, ljudi su se gurali da uđu. Od mladih ljudi rijetko je tko slušao narodnu glazbu a cajke, pod kojima podrazumjevam "narodne pjesme" koje su teško probavljive, čak i ne pamtim da je itko slušao u mojoj bližoj i daljoj okolini.
Da takvu glazbu ne slušate, vjerojatno bi se dala prilika i drugim vrstama glazbe da se probiju i malo kultiviraju zatrovanu mladež ovim glupim do bola cajkama. Pokušala sam shvatiti što je to što ih privlači takovoj vrsti glazbe i nisam našla niti jedan razlog jer pri slušanju prve takove pjesme došlo mi je na muku. Baš me zanima što je to što mlade privlači da slušaju tako što. Na kraju ispada da je razlog što se možeš napiti uz tu glazbu, jer trijezan tako što stvarno ne možeš slušati.
ne sjećam se baš Mini Theatra 70 godina?
kopileVera-os

gazhšto imate zadrta razmišljanja pa to je strašno. Znači pola vaših prijateljica i cura što ih znate su dronfulje i sponzoruše. Znam hrpetinu cura koje slušaju cajke a nisu ni jedno od to dvoje nego su baš ispravne i normalne cure. Nekažem da nema drolja i sponzoruša al ima ih svugdje na svakoj glazbi. Kakve veze ima glazba koju neko sluša sa osobnosti te osobe. Cure idu na cajke jer se može plesat normalno na tu glazbu a ne da bi si našle sponzora.
Stvar je u postotku.
Notorna je činjenica da su u npr Q clubu većina ženski drolje i wannabe sponze tj inkliniraju ka takvim obrascima ponašanja.
Blues festival
OLJK
OLJM (kakav je da je)
UFO (kakav je da je)
Jesen uz Osječko
Moto susreti
Filmovi u Waldingeru, Barutani
Teatar
+ masa stvari "sa strane", od izložbi, koncerata, i slično
(99% ovoga se nalazi na Osijek 031)
Postavljam si pitanje kako nekim ljudima može biti dosadno u Os (u vezi izlazaka), a nekima treba odmor od svega na što idu. Znate gdje se odgovor nalazi: U NJIMA SAMIMA- u njihovom uskom krugu interesa, neinformiranosti, lijenosti.
Reći ću im otvoreno: LIJENI ste, NEINFORMIRANI, spremni otići samo na RAZVIKANE događaje (ako i na te), a kukate (da ne kažem "ispuštate sadržaj iz rektuma") da nema ništa.
Neke dične Osječane može biti sramota što niti ne znaju gdje je Arheološki muzej, kamoli da su bili u njemu. A mogli su, i to besplatno- Noć muzeja.
Neki dični Osječani su takvog mentaliteta da na neke događaje koji su besplatni neće ići jer su besplatni, a na one koji se naplaćuju neće ići jer se naplaćuju. Razumijete što hoću reći? Nikad im ne odgovara.
Dragi moji, vama bi i u Parizu za tjedan dana postalo dosadno.
(Ogledni primjer: predstava je u Rektoratu, pola gledališta puno, ali glavno da su birtije u Tvrđi prepune.)
Onda odu u neki veći grad (ili čak manji) i super se provedu. Pa naravno, jer čovjek kada negdje otputuje:
pod 1) ostavi sve ono što ga opterećuje za sobom
2) nastoji otići na nekakve kulturne događaje, upoznati grad u koji je došao
3) ima određeni budžet koji je spreman potrošiti.
A kad bi samo jednom pokušali ove stvari pod 1,2 i 3 uključiti u Osijeku, vidjeli bi kako bi im bilo dobro, štoviše-još bi im bolje bilo nego što zaista je, jer bi iz negativnog stajališta prešli u pozitivno.
Živjeli! Ja odoh danas na predstavu a u petak i subotu na jazz koncerte.
zen031
Postavljam si pitanje kako nekim ljudima može biti dosadno u Os (u vezi izlazaka), a nekima treba odmor od svega na što idu. Znate gdje se odgovor nalazi: U NJIMA SAMIMA- u njihovom uskom krugu interesa, neinformiranosti, lijenosti.
Reći ću im otvoreno: LIJENI ste, NEINFORMIRANI, spremni otići samo na RAZVIKANE događaje (ako i na te), a kukate (da ne kažem "ispuštate sadržaj iz rektuma") da nema ništa. Dragi moji, vama bi i u Parizu za tjedan dana postalo dosadno.
(Ogledni primjer: predstava je u Rektoratu, pola gledališta puno, ali glavno da su birtije u Tvrđi prepune.)
Šta je loše u uskom krugu interesa?
Po meni je puno lošije kada nekoga zanima sve i svašta,i u sve gura svoj nos,i onda na kraju u biti o ničemu nema pojma.
kopile
Šta je loše u uskom krugu interesa?
Po meni je puno lošije kada nekoga zanima sve i svašta,i u sve gura svoj nos,i onda na kraju u biti o ničemu nema pojma.
Ne mislim da "guranje nosa u sve i svašta" dovodi do toga da "na kraju u biti o ničemu nema pojma". Svatko ima drugačije kapacitete, potreba, sposobnosti.
Znači li da netko tko se interesira samo za jedno područje, na tom području postaje ekspert? Ne.
Uzak krug interesa sam naveo kao jedan od razloga. Zapravo, ovo što me pitaš: "Što ima loše u uskom krugu interesa?", ja mislim da ima. Možda bi bilo loše imati preširok krug interesa, pa ne stići na sve, s tim bih se složio. (Hm, kažeš: "puno je lošije"; dakle-ipak je loše?)
ch0senlittle_bee
bože, kako imate iskrivljeno mišljenje))
![]()
ne vidim slike
zen031
Znači li da netko tko se interesira samo za jedno područje, na tom području postaje ekspert? Ne.
Puno je veća vjerojatnost za da nego za ne.
Vidim, izdvojio si to što sam napisao o krugu interesa. Za ostalo nemaš zamjerki?
zen031Slažem se s tobom, a što da se još neko od nezadovoljnika mrdne pa da sam pokrene i kreira nekakvo zanimljivo događanje. Pannonian nije nastao sam od sebe, SAFT također, Zidine....primjera ima ko u priči (naravno pozitivnih) i svima koji su uključeni odajem priznanje...uključite se malo i u ovaj natječaj
Čuj, želim reći da netko tko ima uzak krug interesa nema opravdanja prigovarati da se ne događa NIŠTA.
http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=20212 sudjelujte uzmite nagrade...mislim ono... ej ljudovi, ajmo malo.....
gazh
što imate zadrta razmišljanja pa to je strašno. Znači pola vaših prijateljica i cura što ih znate su dronfulje i sponzoruše. Znam hrpetinu cura koje slušaju cajke a nisu ni jedno od to dvoje nego su baš ispravne i normalne cure. Nekažem da nema drolja i sponzoruša al ima ih svugdje na svakoj glazbi. Kakve veze ima glazba koju neko sluša sa osobnosti te osobe. Cure idu na cajke jer se može plesat normalno na tu glazbu a ne da bi si našle sponzora.
hm pa jesu zapravo
seven-of-nineMeni je Osijek ludnica. Ekonomska situacija katastrofa, ali društveni život odličan. Imam super prijatelje, zakon ekipu, krećem se u zanimljivim krugovima i nikad mi nije dosadno. Sve ovisi o tome kako si posložiš stvari u glavi.
Nisu svi te sreće.
Sa boldanom tvrdnjom se ne slažem ni najmanje,puno toga ako ne i sve ovisi o okolnostima.Možeš ti sebi u glavi slagati ne znam kakve konstrukcije,ali to ne vrijedi ništa ako su te konstrukcije u prevelikom neslaganju sa stvarnošću.
seven-of-nineMeni je Osijek ludnica. Ekonomska situacija katastrofa, ali društveni život odličan. Imam super prijatelje, zakon ekipu, krećem se u zanimljivim krugovima i nikad mi nije dosadno. Sve ovisi o tome kako si posložiš stvari u glavi.
Ja se s ovim u potpunosti slažem.
Svih vrsta događanja u gradu ima - izložbi, koncerata, predstava i glazbe svih vrsta, samo se treba informirati gdje i kada i onda izvući guzicu iz kuće. Osijek je najljepši grad u kontinentalnoj Hrvatskoj s predivnim mjestima za vožnju, šetnju, sjedenje i hedonizam svih vrsta.
I slažem se da svatko tko si želi urediti život ovdje to može savršeno. Također se slažem da su pritom, naravno, ljudi među kojima se krećeš i neki minimum financijske sigurnosti od vitalne važnosti.
dadida
Vera-osch0senproblem je općenito u nedovoljnoj mogućnosti izlaženja.U Os se može možda naći nekih 5 lokacija (iako ni za to nisam siguran) koja se nebaziraju na narodnjake,cajke ili što već.A kad pogledaš klubove koji su se pokušali odvojiti od takve vrste glazbe su ili polu prazni ili propali,žalosno što se uopće dozvoljava da takva vrsta glazbe vodi apsolutno svaki stil izlaska van i bazira se na svemu što ta glazba(iako to za mene nije glazba) vodi i vuče za sobom
![]()
![]()
ne sjećam se baš Mini Theatra 70 godina?
Da, bio je u Radničkom domu ili ti Radnjaku.
Moira
Svih vrsta događanja u gradu ima - izložbi, koncerata, predstava i glazbe svih vrsta, samo se treba informirati gdje i kada i onda izvući guzicu iz kuće. Osijek je najljepši grad u kontinentalnoj Hrvatskoj s predivnim mjestima za vožnju, šetnju, sjedenje i hedonizam svih vrsta.
I slažem se da svatko tko si želi urediti život ovdje to može savršeno. Također se slažem da su pritom, naravno, ljudi među kojima se krećeš i neki minimum financijske sigurnosti od vitalne važnosti.
Ne, rijetki to mogu.Ali s obzirom da si žensko onda razumijem tvoje idealiziranje i gledanje stvari s ružičastim naočalama.
astecA ma ja bi isto najradije pozatvarao sve narodnjačke klubove ali... Strah me onda da bi polupijane natapirane blondice u ultrakratkim minićima i nezgrapnim hodom u štiklama počele dolazit tamo gdje ja zalazim... A onda bu nereda
![]()
...
U svakom slučaju provod u ovom gradu je smeće,i ova dosadna ljetna noć uvijek iste zajeb................i smješkovi tisuće ljudi skriveni iza tisuću maski,UŽAS
sajko
U svakom slučaju provod u ovom gradu je smeće,i ova dosadna ljetna noć uvijek iste zajeb................i smješkovi tisuće ljudi skriveni iza tisuću maski,UŽAS
Ovo mi nije baš najjasnije.
kopile
Moira
Ne, rijetki to mogu.Ali s obzirom da si žensko onda razumijem tvoje idealiziranje i gledanje stvari s ružičastim naočalama.
A možda jednostavno neki ljudi imaju pozitivan, a neki negativan pristup i to sa spolom nema nikakve veze.
Moira
A možda jednostavno neki ljudi imaju pozitivan, a neki negativan pristup i to sa spolom nema nikakve veze.
Itekako ima veze sa spolom,jer je ženama neke vrlo bitne stvari puno lakše postići nego muškarcima(kao npr naći partnera).
lufusKakve to veze ima s kvalitetom izlazaka? I na čemu uopće temeljiš tu tvrdnju?
Nema s tim nikakve veze.
Tu tvrdnju temeljim na iskustvu.
kopile
Tu tvrdnju temeljim na iskustvu.
Nije baš lijepo iznositi vlastite frustracije suprotnim spolom u kontekstu opećg stanja u društvu ili gradu.
Koliko sam upućen od strane mojih prijateljica i one su frustrirane pasivnim dečkima i 'slabim izborom', moje mišljenje je da bi obje strane trebale malo više rakije piti
Glupo selo Velika ima DOF, a Osijek ne može napraviti događaj za više od 400 ljudi, to mi je potpuno neobjašnjivo.
Vlaja_
Nije baš lijepo iznositi vlastite frustracije suprotnim spolom u kontekstu opećg stanja u društvu ili gradu.
Koliko sam upućen od strane mojih prijateljica i one su frustrirane pasivnim dečkima i 'slabim izborom', moje mišljenje je da bi obje strane trebale malo više rakije piti![]()
Glupo selo Velika ima DOF, a Osijek ne može napraviti događaj za više od 400 ljudi, to mi je potpuno neobjašnjivo.
Ako su frustrirane pasivnim dečkima neka onda one preuzmu inicijativu(ne vidim šta ih spriječava).
Ali to je naravno nemoguće jer za tako šta treba imati muda.
Ta cijela priča o pasivnosti današnjih dečki je presmiješna(posebno kada dolazi iz usta osoba koje nikada u životu nisu inicirale niti jednu vezu).
astecA ma ja bi isto najradije pozatvarao sve narodnjačke klubove ali... Strah me onda da bi polupijane natapirane blondice u ultrakratkim minićima i nezgrapnim hodom u štiklama počele dolazit tamo gdje ja zalazim... A onda bu nereda
![]()
...
ma malo puno gluposti pricas
LijaOSKukajte po forumu i sjedite i dalje kući! Osijek nije truli grad! TKO hoće izlazit van, bit će mu dobro pa kakogod bilo, svak si svoju feštu u glavi napravi. Jupi jea!!!!!!!
i agree on that one.
zen031
Jazz festival
Blues festival
OLJK
OLJM (kakav je da je)
UFO (kakav je da je)
Jesen uz Osječko
Moto susreti
Filmovi u Waldingeru, Barutani
Teatar
+ masa stvari "sa strane", od izložbi, koncerata, i slično
(99% ovoga se nalazi na Osijek 031)
Reći ću im otvoreno: LIJENI ste, NEINFORMIRANI, spremni otići samo na RAZVIKANE događaje (ako i na te), a kukate (da ne kažem "ispuštate sadržaj iz rektuma") da nema ništa.
Neke dične Osječane može biti sramota što niti ne znaju gdje je Arheološki muzej, kamoli da su bili u njemu. A mogli su, i to besplatno- Noć muzeja.
Neki dični Osječani su takvog mentaliteta da na neke događaje koji su besplatni neće ići jer su besplatni, a na one koji se naplaćuju neće ići jer se naplaćuju. Razumijete što hoću reći? Nikad im ne odgovara.
Dragi moji, vama bi i u Parizu za tjedan dana postalo dosadno.
Onda odu u neki veći grad (ili čak manji) i super se provedu. Pa naravno, jer čovjek kada negdje otputuje:
pod 1) ostavi sve ono što ga opterećuje za sobom
2) nastoji otići na nekakve kulturne događaje, upoznati grad u koji je došao
3) ima određeni budžet koji je spreman potrošiti.
A kad bi samo jednom pokušali ove stvari pod 1,2 i 3 uključiti u Osijeku, vidjeli bi kako bi im bilo dobro, štoviše-još bi im bolje bilo nego što zaista je, jer bi iz negativnog stajališta prešli u pozitivno.
Živjeli! Ja odoh danas na predstavu a u petak i subotu na jazz koncerte.![]()
Bravo Lega!!!
mene to isto najvise zivcira kod ljudi kad pricaju negativno, a nemaju ni pojam sto ima u gradu, niti su se kad zainteresirali otici na ono sto se nudi!
cak i sto se tice kafica, koliko ih ima u Osijeku... vecina ljudi ima svojih max 10-tak kafova u koje zalazi i to je to, a vidi samo u zutim stranicama koliko ih ima.
zanima me koliko cesto se odvazite otici u kafic u kojem niste nikada bili i gdje ne poznate nikoga?
(to je ko hrana ako svaki dan jedes istu-mora dojaditi)
ruanaMeni je tolko postalo u Osijeku vani dosadno da vec 2 mjeseca nisam izasla,a jos ni ne planiram. Kakva su vasa misljenja o tome i gdje najcesce zalazite,a da se dobro osjecate?
Old bridge pub i Luna, standardno za one koji nisu za cajke. Da barem ima više klubova gdje za vikend ima živa svirka - ne bi bilo toliko cajki, a Osijek bi se ipak malo urbanizirao. Dobra piva i dobra rock svirka - sasvim dovoljno za dobar provod (možda i koja dobra teta i to je to).