no ubrzo sam uvidio kako je to zapravo nemoguća misija.
naime povodom promocije trebao sam odijelo. i tako se ja prvo zaputio u varteks. naša virma, tradicija ovo ono i skoro pao u nesvjest kad sam vidio cijenu odijela. čuka me strefila počeo sam se štrecat tamo skoro došla ona žena i pitala gosn jel vam dobro. neću navesti cijenu, samo ću reći da je jedno sasvim normalno odijelo bilo u rangu pierre carden odijela i to ne ovog što je sad bilo na sniženju i na rasprodaji. katastrofa i naravno da nisam kupio naše odijelo nego sam kupio neko drugo.
ajmo dalje. trebale mi cipele. i tako se zaputio ravno gdje, pa u borovo naravno. ista spika, tradicija ovo ono, naše RVACKA!! RVACKA!! i imam šta vidjet. cijene visoke ali prihvatljive no modeli kata-faking-strofa. iskreno ne bi dao da me sahrane u takvim cipelama, da me crvi žderu i seru ne bi dao neb matere mi moje. i naravno ne kupih naše cipele kupjo talijanske mašala dobre za na odjelo
nema veze ajmo dalje. patriotiziran do jaja odem ja tako u konzum u špeceraj s materom da joj pomognem teglit budalaštine i naravno birat hranu kojekaku isključivo domaćih proizvođaća i naravno bruka do isusa.
ajmo redom. one konzervirane budalaštine. uvatio se podravkinog graha u konzervi (crvenog ali i bijelog) no sjetih se super duper emisije na haerteu potrošačkog koda koja kaže "prije kupovine pogledajte odakle je roba i ko je proizvodi". i tako ja bacim oko na proizvođaća crvenog ali i bijelog graha i imam šta vidjet. "za podravku proizvodi bla bla bla ITALIJA". em što proizvodi italija em je skuplje za 1-2 kn.
uvatim se podravkinog kukuruza. "za podravku proizvodi la l ala la la mađarska" i naravno skuplje za 1-2 kn.
uvatim se jebenih gljiva. "za podravku proizv.." ček ček ček ne piše. piše proizvodi podravka. reko mašala to kupujem deder da vidim cijenu. paz sad 4kn skuplje od drugih gljiva. skoro sam u nesvjest pao, praktički sam mogao kupiti 2 konzerve gljiva stranog proizvođaća potpuno iste kvalitete.
uvatim se zvjezdinih maslina. porijeklo ploda grčka. pa dobro reko dokle jebote.
i tako sam došao do zaključka da im jebem mater svima
i sanaderu i polančecu i šukeru i svima. oni će mene forsirat da kupujem domaće a domaćeg nema. mi ne proizvodimo ništa i onda se pitamo zaš smo u kurcu. e nabijem ti državu taku.
e sad pitanje za vas. da li kupujete domaće. šta gledate kod kupovine. hoćete li kupiti nešto manje kvalitetno i skuplje ako je naše ili ćete ipak kupiti nešto kvalitetnije i jeftinije, a strano jer po današnjem šopingu sam skonto da se ne isplati jednostavno kupovati naše i da smo osuđeni na propast. al to je samo moje mišljenje. da čujem vaše
).