Onemogućavanje particije...

Računala, znanost, tehnologija

Onemogućavanje particije...

Znači 1 hard - 3 particije.... C, D, E... 2 sustava XP (na c i na d)... Ne želim da ovaj na c, vidi išta od ovoga na D.... Ali "hide" mi nije rješenje jer se lako ponovno dođe na D... Da li je netko upućen kako se eventualno može "disableati" određena particija?
o čemu ti laprdaš?! ne želiš da particija C vidi pariticju d? ktk?!
weirdfreak

Znači 1 hard - 3 particije.... C, D, E... 2 sustava XP (na c i na d)... Ne želim da ovaj na c, vidi išta od ovoga na D.... Ali "hide" mi nije rješenje jer se lako ponovno dođe na D... Da li je netko upućen kako se eventualno može "disableati" određena particija?

Misliš nekom drugom korisniku računala onemogućiti pristup D: particiji?
weirdfreak

Nisam istraživao jer se nemam potrebe zamarati s time, ali google mi je prijatelj ;)
bazooka_joe

Nisam istraživao jer se nemam potrebe zamarati s time, ali google mi je prijatelj ;)

Hvala na pokušaju, no kao što već rekoh, ne treba mi "hide", nego "disable"... s ovim što si našao preko googla samo sakriješ particiju. U takvoj situaciji dovoljno je da u adress baru napišeš "d:" i već si opet na toj particiji bez obzira što je nevidljiva...
weirdfreak

Hvala na pokušaju, no kao što već rekoh, ne treba mi "hide", nego "disable"...

A da u operativnim sustavima jednostavno ne dodijeliš niti jednu slovnu oznaku particiji? Illi još bolje - unmount?
To bi bilo jedino rješenje.

Administrative Tools > Computer management

U istome:
Storage > Disk Management > Desni klik na particiju > Change drive Letter and Paths > klik na Remove.

Ovo ne bi trebalo fizički makniti niti oštetiti particiju, a u operativnom sustavu ona ne bi trebala postojati.

Za slučaj da nemaš Administrative tools:
Desni klik na Taskbar > Properties > Otvori karticu Start Menu
Na istoj klikni na Customize > Otvori Advanced Karticu
Kopaj pod "Start Menu Items"... Trebali bi biti na zadnjem mjestu pa odaberi želiš li ih vidjetu u Start Meniju
Ne mozes nikako da sakrijes na 1 hdd particije,vec ih samo mozes dijeliti...ali ako hoces da onemogucis pristup drugom korisniku na tu particiju imas partition locker i zakljucas...

Tagovi