Yasmin

Društvo, politika

Yasmin

Cure, dajte mi recite koja od vas koristi Yasmin.
Hoćete nastaviti nakon ovih gluposti?
Ili pijete neke druge kontracepcijske tablete i dobre su?
Ja pijem Yasmin, ali planiram prestati i tražiti doktoricu neke druge tablete. Ili da napravim sve moguce pretrage da vidim da li je sve ok.
Šta vi mislite?

Re: Yasmin

Pijem Diane 35 od istog proizvođača i jako sam zadovoljna sa njima. Ne vjerujem da postoji nekakva veza između smrtnih slučajeva i Yasmina. ako moram odapet, nek krepam, boli me briga od čega će to biti.

ja sam odustala od tableta (pila sam radi uspostave normalnog ciklusa)...naravno da je lakše s njima kad si s nekim u vezi (nema živciranja kad ti kasni :lookaround: ), ali sam totalno protiv igranja s hormonima. Zašto da si pravim probleme tamo gdje ih nema?! :hmm:
Pijem ih tek pet mjeseci i nemam apsolutno nikakvih zamjerki,ciklus mi je uredan,apetit malo pojačan ali ne smeta,ne pušim,u uputstvima sve lijepo piše...Moja frendica je prestala piti jer se počela jako debljati,eto,nekome nešto odgovara...Najbitniji je redoviti gin.pregled.

Pijem Dijane 35, ali mislim da ću prestati, zbog povremenih neizdrživih bolova u nogama. Ostalih nuspojava nemam.
Pila sam ih nešto malo više od godinu dana.. ispočetka je sve bilo ok, kilaža je ostala ista, akne (zbog kojih sam i počela piti Yasmin) su nestale...

Nakon nekih 8 mj. uzimanja počela sam osjećati strašnu napetost, razdražljivost i nagle promjene raspoloženja (praktički kao da sam u pms-u 30 dana u mjesecu), a pojavili su se i strašni bolovi u nogama...napravila sam pauzu, u međuvremenu sam otišla kod liječnika opće prakse koji mi je na pretragama ustanovio povišeni bilirubin (ne pijem alkohol uopće, ne pijem kavu, ne pušim, niti imam Gilbert sindrom zbog kojeg bilirubin bude povišen)...zatim sam otišla kod ginekologa koji me je poslao na nove pretrage (bilirubin, kolesterol, jetrene funkcije, zgrušavanje, pa čak i na markere za hepatitis).
Test na hepatitise negativan, jetrene funkcije i zgrušavanje ok, kolesterol dosta povišen, bilirubin 3 puta veći od maximuma...

Niti dan danas nije ustanovljeno odakle tolika velika vrijednost bilirubina, još uvijek ne pijem yasmin (sada već 10 mj.), bolovi u nogama su prestali kao i ona napetost i razdražljivost...

U zadnjem razgovoru sa ginekologom ( nakon ponovljenih pretraga), rekao je da mogu nastaviti uzimati Yasmin, ali da ćemo raditi nalaze za spomenute pretrage svaka 4 mj.
Razgovarala sam i sa liječnikom opće prakse, njegove dvije pacijentice (studentice) hospitalizirane su u Zagrebu prije nešto manje od godinu dana baš zbog yasmin tableta..s obzirom da sam yasmin uzimala zbog problematičnog lica, rekao je da bi mi preporučio vraćanje na Diane 35 (no od Diane 35 sam se u roku 3 mjeseca udebljala skoro 10 kg)..

Eto, to je moja priča..trenutno ne pijem nikakve hormonske tablete, a s obzirom na događaje u medijima, mislim da će tako i ostati...
a ja mislio ovdje rijec o Stavrosu... :D

Nego, kada smo kod pilula, osobno sam protiv da moja djevojka pije bilo koje...
Evil Poodingh

a ja mislio ovdje rijec o Stavrosu... :D

Nego, kada smo kod pilula, osobno sam protiv da moja djevojka pije bilo koje...

Rekao sam ja...
Antiprotivan...
Ja sam pila yasmin samo mjesec dana i nisam osjecala nikakve nuspojave, ali sam onda otisla u Madju po tablete i dobila tamo yasminelle ( imaju manje hormona nego Yasmin)... ali meni je glupa ta hajka na yasmin, po meni su lijecnici ti koji su dijelom krivi jer ne prave potrebne pretrage. Meni je moj lijecnik dao dva recepta, za yasmin i triqillar i rekao nesto u stilu da su oba manje vise ista, razlika je u cijeni i kao na yasmin se jos nitko nije zalio, a s ovim drugim je bilo nesto nuspojava... Pretrage? Aha... Rekao mi da procitam upute i neka pazim da li ce se stogod promijenit, pa ako stogod osjetim, neka prestanem s tabletama jedan mjesec i onda neka pratim ima li kakvih promjena...
Tu je drugi dio krivnje na djevojkama koje su zanemarivale simptome... misim, kako mozes ne primijetit otezano disanje?! Da nisam dobila yasminelle (uz to sto imaju manje hormona su i jeftinije), ja bi ostala na yasminu.
pijem ote jasminke dulje od godinu dana i super su mi i sve! mogu se i ševit i sve. i neću imat bebu i sve! novinari svašta pišu i sve! senzacija prodaje novine i sve! od nečeg se umrijeti mora i sve. bolje umrijet sretno iševljena nego da me nedojebanu pogazi kamijon i sve! amen i sve! :)
Nastavila sam piti yasmin i zasad je sve ok. Nikad nisam ni imala neke od spomenutih simptoma, a pijem ih već 3 god, ak ne i više. U samim uputstvima yasmin tableta piše da se komplikacije javljaju u prvoj godini uzimanja i ako se primjete simptomi, odmah kod liječnika..

Pila sam Cilest 6 godina - nisam imala apsolutno nikakve negativne učinke tih tableta na svoj organizam , smanjili su se bolovi , ciklus je bio kao švicarski sat , nisam se debljala , nisam bila razdražljiva-PMS gotovo nisam ni osjetila..
Više ih ne pijem, ne zbog afere Yasmin , već sam jednostavno odlučila prestati - ako se jednog dana ponovo odlučim na takvu kontracepciju sigurno ću opet uzimati Cilest.
Što se tiče Yasmina - mislim da se kod uzimanja bilo kakvih kontracepcijskih pilula treba obratiti pažnja na eventualne nuspojave ( u slučaju bilo kakve mučnine,glavobolje,lupanja srca,otežanog disanja itd) odmah prestati s uzimanjem i pod hitno k liječniku. Priče nekih ginekologa "proći će vas" "to je početna rekacija bla bla" su van svake pameti!
paperje

pijem ote jasminke dulje od godinu dana i super su mi i sve! mogu se i ševit i sve. i neću imat bebu i sve! novinari svašta pišu i sve! senzacija prodaje novine i sve! od nečeg se umrijeti mora i sve. bolje umrijet sretno iševljena nego da me nedojebanu pogazi kamijon i sve! amen i sve! :)

u jebote sad sam i ja pozeljela te jasminke
ja pijem jasmin skoro dvije godine. pocela sam ih piti zbog bolnih onih danda:) i tu su mi super. ali ovo je zadnji mjesec da ih pijem, bas zbog ovih jadnih cura. umrijet nam je kakko god, ali ovo je stvarno glup razlog.
i ja sam jedna od onih koja je pila i odmah nakon mjesec dana prestala,jer sam krvarila 40 dana od njih. ginekolog mi je rekao da je to normala za prvi mjesec uzimanja,al kad sam mu rekla da sam svih 40 dana curila kao inače prva 2-3 dana,izbezumio se... bila sam živčana,ljuta,kao da mi je cijeli svijet nestao...pomalo i suicidna,umorna i beživotna,valda od te silne krvi koje sam izgubila,užas. tko ne mora nek ne pije. i udebljala sam se,da-što mi jedino od svega toga nije teško palo.
I ja sam odustala, barem privremeno, od Trinovuma.. nisam dugo napravila pauzu i sad su me ove priče zadnjih dana samo potaknule da napravim tu pauzu koja je i inače potrebna.. ali navikla sam se na sigurnost pilula, pa ćemo vidjeti kako će to funkcionirati sada..
Ja sam godinama pila sve moguće tablete i niti jedne mi nisu odgovarale! ..mislim da se stvorila prvelika pompa oko Yasmina, a mislim da su sve te tablete ito s...,drugo pakovanje! Hormoni su hormoni i to je to, niti jedne nisu bezazlene, samo su osjetljivije nesretnice završile kobno i to baš sa Yasminom...

Pijem Diane 35 sad 5. mjesec i nemam nikakvih nuspojava, mogu reci samo dobre stvari.
iako Diane jesu tablete na najvećom koncentracijom hormona na trzistu meni vjerojatno odgovaraju jer ih ne pijem zbog pristica ili cisto kontracepcije vec zbog policisticnih jajnika. obavila sam krvne pretrage na kojima se vidio disbalans hormona koji je povezan upravo sa takvim jajnicima.
uglavnom mišljenja sam , što se tice ove hajke oko Yasmina, sve kontracepcijske tablete imaju slicne nuspojave koje su detaljno navedene u uputama. jesu li tablete Yasmin uzrokovale smrt onih djevojaka ne znam, no ako ste primjetili nijedan doktor nije na tv-u dao jasno misljenje o tome i potvrdio nego su te sve tvrdnje dali laici. moguce je da su tablete potaknule određena zdravstvena stanja, no ne vjerujem da su se ona dogodila odmah, jedan dan je cura dobro, drugi dan umrla. za onu curu iz Zadra ako se ne varam je receno da je nekoliko tjedana ignorirala glavobolje i jos neke simptome. e pa jebajga.
smatram da ne treba odmah prestajati sa uzimanjem tableta ako vam vidno ne skode, ali TREBA raditi pretrage cim cesce (4-6 mjeseci) kako bi se moglo dobro pratiti zdravstveno stanje organizma. hoce li neke tablete vama odgovarati ili ne je vrlo individualno bas zbog individualne kolicine hormona koje vase tijelo izlucuje.
pila yasmin godinu i po dana,nikad nikakve komplikacije dobila par kila,mozda je od njih a mozda i nije,prestala pit zato sto vise neam razloga

sve u svemu mislim da je ta cjela scena oko yasmina,maximalno glupa....nikad nist nikom nije bilo od tog i sad odjednom na dnevniku kazu da je cura umrla od tog ( s tim da nemaju dokaza) i odjednom svi umiru bas od yasmina,svima su lose,svi prestaju pit ...

molimte

glupost
I cijela priča prošla.. ili što bi narod rekao prošla baka s kolačima.. vrtila se priča malo po medijima i sve palo u zaborav a tisuće cura i dalje piju Yasmin i sve ostale lijekove i tablete..
jednostavno rečeno, medijska hajka jer tada nije bilo zanimljivije priče.. no eto nam Hodakice, Pukanića..
Neki dan je bilo na tv-u, ali mi je taman tada zvonio telefon pa nisam sve čula..
radilo se o uzimanju kontracepcijskih tableta i konzumiranju grejpa..navodno savršena kombinacija za stvaranje krvnog ugruška..itko gledao? Zna li netko više o tome?
nece grejp uzrokovati stvaranje krvnog ugruska...nema smisla bas
vec neke supstance koje se nalaze u prirodnom soku grejpa mogu utjecati na kontracepcijsko djelovanje pilula tj smanjiti ga.
zato se curama koje uzimaju kontracepcijske tablete u svrhu zastite od trudnoce ne preporuca preveliko konzumiranje grejpa.

nisam inace gledala tu emisiju i ne znam o cemu se radilo ali ovo znam od prije
zEE-kAY

nece grejp uzrokovati stvaranje krvnog ugruska...nema smisla bas
vec neke supstance koje se nalaze u prirodnom soku grejpa mogu utjecati na kontracepcijsko djelovanje pilula tj smanjiti ga.
zato se curama koje uzimaju kontracepcijske tablete u svrhu zastite od trudnoce ne preporuca preveliko konzumiranje grejpa.

nisam inace gledala tu emisiju i ne znam o cemu se radilo ali ovo znam od prije

vidi se da nisi gledala..nisu pričali o smanjenom djelovanju kontracepcije, već o stvaranju ugruška kod povećeg uzimanja grejpa AKO se piju kontrac.tablete, a spominjali su i još neke tablete..
:wink:

Tagovi