Drava/bazeni
Osijek031.com rubrike

Nisam biolog, ali mi se čini da je za razvoj štetnih mikroorganizama puno pogodniji bazen nego rijeka koja stalno cirkulira. Istina da je rijeka malo blatna, ali i Ganges je, pa ga smatraju svetom rijekom. Još kad bi u Hrvatskoj postojalo nešto slično nekakvoj inspekciji, pa da Belišće i Uljara, i tko zna još tko, tu i tamo plate pokoju kaznicu za izlijevanje otpada u Dravu, nitko sretniji od mene.
A ni u bazenima se ne kupam.
Re: Drava/bazeni
Monstrumi ja sam presto ić na kupanje otkad nema otoka na pampiki, ovo sve mi bezveze totalno, tamo sam bar mogo zapalit, potuć se s obadima, bit izgrižen od strane trilijona komaraca, naletit na čudovišne parcove, lasice i ostalu živad, kopika, želja i neptun mi nekako nemaju "ono" što je imao pampas
...jel da....pampika je bila zakon,,,,i nemojmo zaboraviti pse koji su bili ravnopravni članovi zajednice i svi skupa smo se valjali po tuđim ručnicima,,,,
...jooooj baš mi sada jaaaako nedostaje,,,
fairyMonstrumi ja sam presto ić na kupanje otkad nema otoka na pampiki, ovo sve mi bezveze totalno, tamo sam bar mogo zapalit, potuć se s obadima, bit izgrižen od strane trilijona komaraca, naletit na čudovišne parcove, lasice i ostalu živad, kopika, želja i neptun mi nekako nemaju "ono" što je imao pampas
...jel da....pampika je bila zakon,,,,i nemojmo zaboraviti pse koji su bili ravnopravni članovi zajednice i svi skupa smo se valjali po tuđim ručnicima,,,,
...jooooj baš mi sada jaaaako nedostaje,,,
i meni isto, lijepo se valjaš po onom vrelom pjesku a pseto nečije te onak zbunjeno gleda u facu, pored tebe neka ekipa pljuga, i viš još 7 takvih istih ekipa, plićak ajme ludilo do pola drave, a da ne spominjem da nemoš doć do otoka ako malo po vodi se ne probrćkaš, a kad je malo veća drava moš i na glavu s benta skočit, picigin najbolji, svuda ista dubina do gležnja i šibaj, nikad gužva ma bilo je zakon, jebga nema više zbog mosta
jel da....jaoooo
vratite nam pampiku,,,,LoonaMrzim taj most samo i isključivo iz razloga što je uništio kupanje na Pampasu...2006. smo se zadnji put kupali tamo i baš kao što Monstrum reče - ekipa, pljugica (možda smo i popušili koju zajedno
)
mogu se kladit
evo jedne anegdotice:
ljeto gospodnje ako se ne varam 2002 ili 2003 neb znao sadtočno i klasika, došo lega po mene sjeli u reno 4 tzv. plavi fantom i pravac kopika, na konjičkom ostavit fanotma i onda lagano pjehe do pampike, uživat u prirodi, cvrčcima i svemu što taj dio grada donosi, dolazak do pampike legosi čekaju na bentu i onda se spustit u šumicu, drava blago spuštena i pogled nećkanja i onaj usklik joooooj a neda mi se sad tu prelazit vodu al neko mora probit led i pljas u vodurinu i za tren si preko, lijenim korakom nać naj naj mjesto, ne preblizu žbunja zbog leteće žgadije ni preblizu vode da te svaki pas koji izlazi iz vodurine ne usere dok se otresa, taman negdje na pola gdje je pjesak suh i vruć, ručnik, pod ručnik torba sa smrznutom vodom (nakon prvog kupanja je od sunjare već popustila i jebeno osvežava) i papuče, lopticu svom snagom napucat i onda trk zanjom da je nečije pseto ne potrga, picigin od 15-20 minuta i onda nazad po J****
p.s. ekipa raspoložena za picoš može se od sljedećeg tjedna svaki dan javiti budali u zelenim gaćama za upoznavanje, druženje i moguću vezu. slika obavezna
Ah Mladjo bas si saljiv,nismo primjetili ovo s pjeskom rasutim kupalistem jerbo se jos nismo zahuktali onak pravo s kupanjcem,ako te sretnemo budemo te potegnuli za zelene gace
kelly
...radovi su gotovi, navodno je pjesak poravnat..možda nešto i bude kad Drava opadne...![]()
Bio maloprije tamo, mostograditelji pokrali sav pijesak i sad izgleda fakin depresivno:
A ima jedno 200 metara nizvodno krasno mjesto gdje bi mogla biti nova plaža... samo da se nasipa hrpa pijeska jer da čekamo da to Dravulja sama napravi, načekali bismo se. Ako ste prolazili, negdje na pola puta između mosta i hipodroma. Budem uslikao drugom prilikom tu lokaciju!
ja se kupam na kopici... mal bazeni, mal drava i tak...
...
a gdje je neptun???![]()
gdje je Neptun??
pa ako do sada nisi znao gdje je a rođen si u Osijeku e onda lega nemoraš ni znati!
...
a gdje je neptun???![]()
ja se kupam na kopici... mal bazeni, mal drava i tak...
na kraju pijane promenade, iza zgrade starog vodovoda.
Uma
U njoj sam naucila plivati, provela cijeli život uz nju, nebrojeno puta sam je preplivala,jucer sam plivala u njoj, danas...sutra...ako Bog da još puno godina cu se kupati u njoj,obožavam je...ljubav i strahopoštovanje koje osjecam prema njoj je neizrecivo,Drava bez razmišljanja!
Osijek nije Osijek bez kupanja u Dravi.
W.M. Felt
Istina da je rijeka malo blatna, ali i Ganges je, pa ga smatraju svetom rijekom.
To nije blato, nego pijesak i mulj. A čak i kad je mulj, to je sveti mulj.
Moira
![]()
![]()
Osijek nije Osijek bez kupanja u Dravi.
To nije blato, nego pijesak i mulj. A čak i kad je mulj, to je sveti mulj.![]()
Tako je Moira, ti me kontaš
Prošle godine negdje krajem 7. mjeseca sam čamcem prolazio tamo i bilo je ono veliko brdo ali i otok, bilo dosta ljudi.
Sada kad nema Pampasa osuđen sam na kopiku, i to žali bože na bazene. Imam ludu ekipu, jedan se boji dubine i zmija (!!!), drugi ne zna plivati, a trećem je tako svejedno. I onda ja moram u bazene, i to onaj middle, kao igrati picigin i paziti da ne potopiš neko djete. Strašno.
Drava rules!
Znam da se jako puno priča o tim bolestima al ja sam takva dok ju sama ne dobijem neću se smirit,al znam da je to nešto loše
Ja odrasla tako.
Mladjo ova snimka picoša ti je super, ali
zar se više ne igra tako da se trči u krug?
Znači sve isto i bacanje i pljaskanje i gutanje pijeska i tu i tamo koja uhvaćena lopta, ali se i trči u krug pa se to sve radi.
Zamisli ti dalmoši oće brendirat picigin kao svoj, baš smo blesavi što se nismo sjetili prvi.
Joj sad se sjetim jednom davno je moj lega želio naučiti jednu švabicu kako se igra picigin i što je to uopće .
Onda je stao jer nije znao kako bi pa je rekao :
Ich demonstrire.
Mi popadali i dan danas je ta izreka aktualna u našem društvu.
Sve dobro.
NEKI11istina, ovaj matori na snimci (moj stari od 54 godine) je pričao kako se picigin u to vrijeme i igrao u krug i nije bilo pigzibnera ko danas već isključivo probrana ekipa koja je čak imala svoju publiku. i tako probali mi u krug; nije to čak ni izgledalo loše, ali brate mili pocrkali svi za 10 minutaDrava definitvno.
Ja odrasla tako.
Mladjo ova snimka picoša ti je super, ali
zar se više ne igra tako da se trči u krug?
Znači sve isto i bacanje i pljaskanje i gutanje pijeska i tu i tamo koja uhvaćena lopta, ali se i trči u krug pa se to sve radi.
Zamisli ti dalmoši oće brendirat picigin kao svoj, baš smo blesavi što se nismo sjetili prvi.
p.s. još jednom ponavljam, svi koji nemaju straha od bacanja po vodi i pijesku su dobrodošli. obratiti se ekipi sa snimke

Monstrum
i ja sam presto ić na kupanje otkad nema otoka na pampiki, ovo sve mi bezveze totalno, tamo sam bar mogo zapalit, potuć se s obadima, bit izgrižen od strane trilijona komaraca, naletit na čudovišne parcove, lasice i ostalu živad, kopika, želja i neptun mi nekako nemaju "ono" što je imao pampas
bit će opet otok, a te tvoje parcove , lasice itd. nisam NIKAD SUSRELA ; a život sam provela na pampiki. ( Onaj topli dio dana) Tog življa ima više kod mene u komšiluku.