@svebor@geomycin???? zar je to štetno????
ja sam prije 2 i pol mjeseca imala alergiju na licu
i jedan mali dio lica izbili su mi neki vodeni plikići, crveni-pretpostavka kriva krema za lice tj. koristila sam za suhu, a ne za mješovitu kožu(sad kupujem avene cleanance emulsion sa kojom sam jako zadovoljna(osim sam cijenom

) i nakon 4 dana sam već vidjela poboljšanje na koži, noćne kreme ostavljam masne). otišla sam kod dermatologinje u bolnicu koja me odmah spucala kod doktorice Vukušić koja mi je to prepisala... na uputstvima koje uvijek pročitam nigdje ne piše da su toliko štetne te kapsule.... za 3 tjedna uz upotrebu samo noću kreme rozamet, a ujtro avene cicalfate lice mi se vatilo u prijašnje stanje, dakle prekrasno čisto.... nemam nikakve posljedice, barem za sada.... osim zabrane sunčanja koje iovako nisam pobornik te naveliko izbjegavam sunce do hodam ulicom itd...
@paperje@krioterapija??? na licu??? neeee... ja idem na krioterapiju jedno godinu i pol dana u razmacima, ali zbog spuštenih stopala-stvaraju mi se naboji zbog koji mi je bolno nositi visoku petu, ali to sad nema veze... uglavnom krioterapija na licu ili bilo kojem dijelu tijela(vidljivom, ne stopala) je nepreporučljiva kako mi je rekla doktorica, jer izbjeljuje kožu.... pogotvo preko ljeta... tako da bi ja razmislila da sam na tvom mjestu o nastavku terapije
@fairy@ u potpunosti je istina da treba saznati uzrok.... mogući uzroci moje alergijske reakcije su: karijes, manjak željeza, kriva krema za lice-ovo zadnje pretpostavljam da je, jer čim sam prestala koristiti stare kreme za suhu kožu lice mi se poboljšalo. također sam počela par puta tjedno prati sa avene cleanance gelom za umivanje....
-moja zabluda da imam suhu kožu je bila u tome što imam T-zonu i ona je masnija od obraza pa prividno stvara osjećaj suhoće. nisam mogla vjerovati kad mi je to doktorica rekla i uvjeravala sam ju u suprotno, ali sam ju poslušala i otišla u ljekarnu i dala dobre pare za kremice i gelove-poboljšanje je bilo kroz 2-3 dana
---btw uskoro idem kod doktorice da prekinem terapiju, jer se mora nakon poboljšanja još mjesec dana piti terapija da se ne bi vratilo
---trebam sad preporuku neke dnevne kreme za mješovitu kožu sa zaštitnim faktorom???