Akne

Društvo, politika

Akne

Znam da se ova tema provlači po svim forumima, al boli me briga...
pun k**** mi je kojekakvih odlaženja dermatologu, kemijskih pilinga na kojima trpim neviđenu bol sam da bi mi lice još više popizdilo, sere mi se od razne kozmetike(ne vrijedi kolko para tolko muzike).. puko mi je film da se samam sebi gadim kad se pogledam u ogledalo...( ne govorim o prištu za vrijeme PMS-a, već o konstantnoj postavi čvimbi, 0-24,24/7, 365 dana)...to me strašno deprimira :cry:
molila bi ljude koji smatraju da su ovoj kategoriji da dobace svoj komentar na ovaj problem, a ljude koji nemaju taj problem nek se suzdrže od komentara-pa nije kraj svijeta- jer ne znaju k**** o čem pričaju... hvala
kolko imaš godina?

Re: Akne

prešla 21
nadala sam se da ćeš reć 15...

da puno ne filozofiram... jesi bila kod doktora Bubalovića?!
Da.. LEgica mi je imala žešćih problema s time i išla je kod Bubalovića i ila Ricutan... I cura sad ima savršeno čisto lice :)

nisam bila kod njega...al idem inače kod dermatologa...a ove tablete Rocutanne (il neš slično), to je neka zajebana kemija...kad to piješ ne smiješ zatrudnit slj godine...
pila sam ja kojekakve -cikline i sl...malo se smiri dok to gutaš...al čim prestaneš odmah se javi...
đizs
zar su tako štetne
kvragu i tinedžerske trudnoće

pa moš ti zatrudnit...al našta će to dijete ličit :roll:
da. znam da dok to piješ ne smiješ zatrudnit ni pod razno, al ono... nećeš zatrudnit i dobro... kvragu, mlada si!

al ak je to tak jako...ne bih baš ni na transplataciju jetre i bubrega...mora da je neki teški otrov...
Eleonora

al ak je to tak jako...ne bih baš ni na transplataciju jetre i bubrega...mora da je neki teški otrov...

čuj... odi do Bubalovića i sve pitaj, nemaš šta izgubit.

a di je on? jel skup?
je otrov je
imao sam i ja problema s licem i prvo što mi je rekla doktorica nedam ti to smeće iako je dermatolog reko da bi to moglo pomoć, rekla je lijepo ako oš to pit morat ćeš promijenit doktora jel od mene neš dobit to nema teorije
u 80% ljudi napravi problema s jetrom i/ili bubrezima i nakon nekog vremena problemi s licem se vrate
prepisala mi je šok terapiju sumamedom 6 komada popit u 6 dana i lice mazat betadinom 25% (jodna tinktura za dezinfekciju)
lice mi se potpuno očistilo pa ćemo vidjet dokle

Meni nije još dala roacutanne, jedan dermatolog mi je htio dati sumamed, al to mi je isto dosta jako i ono, gutat te tablete sam tako..onda ak se zaprave razboliš nema ti spasa...al pila sam, kažem, neke -cikline...
hm
meni ej betadine prepisala kad sam imala upalu grla
za grgljanje

od tada je sastavni dio moje kućne apoteke

Eleonora

Meni nije još dala roacutanne, jedan dermatolog mi je htio dati sumamed, al to mi je isto dosta jako i ono, gutat te tablete sam tako..onda ak se zaprave razboliš nema ti spasa...al pila sam, kažem, neke -cikline...

čuj ako ti toliko smetaju akne probaj sa sumamedom jel ne vjerujem da ti išta drugo može pomoći
kod privatnog dermatologa nemoj ić ni za živu glavu, istrošit ćeš se ajme al ono ajme ajme neće ti ništa reći ni dati ni napraviti što dermatolog u bolnici ne bi napravio/dao a te novce moš spičkat na neke kremice i pizdarije za facu i još će ti ostat para za maramu ak ništ ne pomogne da si prekriješ lice LOL (šala naravno)

ovo je mal off teme...al kad gledam ono sranje pod nož- dolaze i ti ljudi sa fucked up face, pa ona doca ženska(Ava mislim, neš) čuda stvara...mislim, nije valjd jedina sposobna na kugli zemaljskoj...ona im radi neš sa laserom i dijamantne neke pilinge ak se nevaram...e da imam para za tak šta...
me bježi od dijamantnih pilinga

to ti je dermoabrazija
i teško je sranje

znam iz prve ruke, nisam ja išla ali ej meni bliska osoba

grozne patnje
imaš opću anesteziju
ali oporavak je grozan

GROZAN

stalno nositii šešire, pa ona par dana imaš kao neku ajmo reći vrećicu, ali oblik lica na licu da ti štiti kožu, pa limfa

ma joj
prefuj i sve odgovaram od toga

otiđite na bilo što drugo samo ne to

one oho kiseline ili kaj god

A ovaj laser, jel netko to probo?
Preporučam da pročitaš forum.divastique.com,topic-problematična koža...(ima dosta iskustava od cura sa istim ili sličnim problemima,možda nešto pomogne).

Drugo što bi bilo pametno je napraviti hormonalne pretrage da se ustanovi pravi uzrok nastanka akni,krenuti sa biljnim preparatima za čišćenje organizma,klasika,to već sigurno znaš: zeleni čaj,voće,povrće,puno tekućine,vitaminski suplementi prehrani...samo treba biti uporan,ako baš ni to ne pokaže rezultat na bolje posavjetuj se sa ginekologom(curama dosta pomažu i Yasmine pilule...)

Od preparative dobri rezultati se postižu aha/bha kremom za noć(voćna i salicilna kiseline koje čiste pore,salicilna je topiva u mastima pa može proći kroz začepljenu poru,djeluje protuupalno) a preko dana OBAVEZAN visoki SPF. Sa laserskim ili mikrodermoabrazivnim tretmanom pričekaj jer se ne preporuča ako je lice upaljeno,a i zima je idealnije vrijeme za takve zahvate. Moja osobna preporuka je bolje postepeno od jeseni krenuti na par tretmana voćnim kiselinama,one daju dobre rezultate,nisu agresivne jer ih u različitim postotcima dobro podnosi i osjetljiva koža,skidaju površinski odumrli sloj kože,ostali preparati bolje prodiru u dublje slojeve,mrljice od prištića s vremenom nestaju...Sve to naravno raditi u provjereno dobrom salonu(mogu ti dati preporuku na PM),ne očekivati blistav ten preko noći,ali uz dobru prehranu,preparativu koja je namjenjena tvom tipu kože,dodatne tretmane koji će ubrzati regeneraciju vjerujem da ćeš biti zadovoljna,sve je to prolazna faza i nemoj očajavati.
Monstrum ima pravo, privatni dermatolog ti nece nista bolje napravit nego ovi u bolnici. ja sam isla neko vrijeme i kod tog bubalovica i "napustila ga". a i na tretman cekas po 4 mjeseca.
sto se roaccutane tice, isto bih ti savjetovala da to ne pijes. to je stvarno gadna kemija. ja sam ih pila, i to u 2 navrata, po preporuci vec spomenutog bubalovica, i nije mi nista pomoglo. sva sreca nisam imala nikakvih posljedica.
jesi provjerila da ti nisu jajnici policisticni? to zna biti uzrok kod dosta zena. mada kod mene nije ni to...
jesi probala benzoilperoxid? postoje gelovi s 5 i 10% tnim benzoilperoxidom. u ljekarni ih mozes narucit iz njemacke... naziv gela je acneroxid. isto uspjesno kod mnogih. ali ne i kod mene... :(
meni nista nije pomoglo, a probala sam stvarno sve moguce kreme, pa i taj djavolji roaccutane, tako da se polako mirim s tim...

Mislim da ću otić prvo kod ginekologa, da se to ispita sa hormonima...ak na toj strani sve štima, vjerojatno ću se držat te lokalne terapije, zbilja ne bi pila nikakve tablete više(ionako mi se pokazalo sam kao privremeno rješenje)...i da spomenila si jak SPF, a koje kreme koristiš(vjerojatno neki avene i sl), ne bih htjela da mi samo još više zamasti, pa se preko ljeta šuga nakupi, pa mi lice bukne u jesen.. ajd ak je neko bio na laserskom tretmanu, il zna nekog ko je bio, da malo kaže nešta o tome...
moje iskustvo:
imao sam dosta problema prije koju godinu s aknama, imam ih i sada ali je bolje. puno bolje.
u početku sam išao na one tretmane gdje te zasipaju alkoholom, sumporom, pare lice i bockaju iglicom uz riječi: "to sve treba izaći inače će se vratiti".
i izašlo bi ali bi se vratilo.
kada sam, valjda, dopizdio dermatologinji uvalila mi je geomycin tablete. isto vrlo nezdravo za jetru, bubrege... malo sam požutio ali lice se očistilo za vrijeme tretmana. nakon toga nastavio sam koristiti eucerin losion i kremu što je polučilo odlične rezultate... oboje u ljekarni košta oko 220kn i dostatno je za nekih mjesec ipo do dva korištenja.

ali naravno... u čitavoj toj priči bitan su faktor tip kože, ishrana, način života... i mislim kako je uvijek preporučljivije popričati s liječnicima nego samonicijativno poduzimati nešto...

Eleonora

Mislim da ću otić prvo kod ginekologa, da se to ispita sa hormonima...ak na toj strani sve štima, vjerojatno ću se držat te lokalne terapije, zbilja ne bi pila nikakve tablete više(ionako mi se pokazalo sam kao privremeno rješenje)...i da spomenila si jak SPF, a koje kreme koristiš(vjerojatno neki avene i sl), ne bih htjela da mi samo još više zamasti, pa se preko ljeta šuga nakupi, pa mi lice bukne u jesen.. ajd ak je neko bio na laserskom tretmanu, il zna nekog ko je bio, da malo kaže nešta o tome...

Avene u svakom pogledu odličan izbor dermokozmetike,iako sam čitala negdje da Bioderma ima liniju proizvoda photoderm sa visokim zaštitnim faktorom za problematčnu
kožu.Lice ti se neće mastiti ako uzmeš fluid umjesto kreme.
avene kreme, a i opcenito kreme, su preteske premasne za ovakvu kozu.
preporucila bih ti spomenuti biotherma photoderm max fluid spf 50+. ja ga koristim na moru.

Dal to ima u ljekarni za kupit, kolko para?
Eleonora

Dal to ima u ljekarni za kupit, kolko para?

da, ima u ljekarni, sigurno ces naci u onoj preko puta katedrale. kosta cca 100 kn.
ovako... od svoje 14. godine uvijek sam imala prištiće po t-zoni. bila sam u bolnici kod dermatologa sa 16 godina kod dr. Biljana čiji mi savjeti baš ništa nisu pomogli, naprotiv. sve što mi je rekao bilo je:
1. ne diraj (super savjet koji od uvijek poštujem)
2. ne okusi čokolade (bullshit!!!!!!!)
3. svake večeri dobro mlakom vodom umij lice i ničim ga nemoj mazati (nakon par dana faca mi se sva izljuskala).
i tako sam se ja godinama mučila s mojim čvimbama sve do prošle godine. početkom 2007. stanje se pogoršalo (čvimbe propupale i na obrazima) i ja se uputih u ordinaciju dr. Bubalovića. dao mi je da pijem doksiciklin tijekom 3 mj i stanje se malo poboljšalo pa mi je rekao da to više ne pijem i ako se stanje pogorša, obavezno da se javim. i tako i bi, u 7. mj prošle godine faca mi je bila puna odvratnih gnojnih bolnih kratera i ja opet k Bubaloviću. u međuvremenu su mi dijagnosticirani policistični janici. Bubalović me poslao izvaditi krv (masnoće i jetrene probe) i budući da je nalaz bio b.o., dao mi je ozloglašeni roaccutane uz detaljne upute i upozorenja. od tog trenutka moj je život krenuo uzlaznom putanjom!!!! slušala sam sve što su mi tamo rekli i u prosincu 2007. prestala sam piti roaccutane. od tada dolazim kod Bubalovića svaka 2 tjedna na krioterapiju i svakih 3 mj na tretman lica i kontrolu liječnika. savršeno sam zadovoljna apsolutno svime! nije mi žao niti jedne jedine kune koju sam tamo ostavila. nije mi žao niti novca koji sam ostavila u ljekarni na preparate koje mi je on preporučio. obožavam tog doktora, ordinaciju i medicinske sestre.
nemam dovoljno riječi hvale za tu ordinaciju u Vukovarskoj 32. toplo preporučam i podsjećam da se kožne bolesti liječe dugo te njihovo liječenje iziskuje 3 vagona strpljenja i 2 i pol vagona suradnje s dobrim dermatologom.

Još ću malo vidit sa svojim dermatologom, ak se stanje do jeseni ne poboljša i ne budem zadovoljna tom lokalnom terapijom, možda skoknem do tog bubalovića...
paperje

i novca koji sam ostavila u ljekarni na preparate koje mi je on preporučio.

Jel može naziv preparata? (vjerujem da i ostale zanima) :wink:
ma može! najprije sam koristila avene cleance gel i onu odgovarajuću matirajuću kremicu (zajedno oko 180 kn), a kasnije mi je preporučio da malo promijenim pa sad koristim effaclar gel i effaclar k emulziju (la roche posay)-to je zajedno oko 210 kn. ne zvuči jeftino, ali dugo traje i zaista vrijedi.
Hvala,i kontala sam da je tako nešto,sa salicilnom i aha.

Zanima me, dal je netko možda probao od avena nešta za sunce, neke kreme i sl., a da se od nje nije umastio i da mu koža nije poslje buknila( i da nije pocrvenio)... 8)
Ja sam koristila sunblock milk za lice sa spf 25,dobra kremica,ta je iz bijele linije postoji i naranđžasta od te sam imala tester sa uva/uvb 60 emulzija je i piše da je za osjetljivu kožu,razlika je u teksturi pa je najbolje zatražiti testere(tete u ljekarni preko puta katedrale su jako ljubazne)...Meni su bile ok kremice ali misli da su za izrazito masnu kožu jake,iako su njihovi proizvodi ne komedogeni,sve je individualno.

Sad planiram uzeti od Bioderma photoderm
spot spf 50+... (a za masnu kožu skolonu aknama u liniji photoderm imaju i akn sprej,faktor 30.),nisam probala.
probala avene emuzilju 50 + (narancasta). premasno, zacepilo mi pore.
photoderm akn sprej spf 30 bila mi bolja od avena, ali i jos uvijek malo masna.
jos sam u potrazi za savrsenom, ovo ljeto isprobavam photoderm max fluid 50 +...
kao i obično, kako i inače stoji u našem zdravstvu, a vidim da je to prešlo i na pacijente, liječe se poslijedice, a ne uzrok bolesti....
...očito je nekakav poremećaj u pitanju,,,neću lupetati kakvi negu ću ti reći da se kod mene radilo o tome da moj organizam ne prerađuje dobro šećer,,,pa sam onda izbacila šećer iz prehrane, ne svaki naravno nego ovaj rafinirani termički ne obrađeni, a to znači da ne šećerim kavu ili čaj i ne jedem kolače koji su posuti šećerom nakon pečenja i to je to....a patila sam se godinama nakom puberteta, naravno bila sam kod Bubalovića, trošila novce na čišćenja (iako i danas idem na njih, ali sada su učinkovita),,, eh da,,i to o šećeru sam sama skontala,,,takve stvari ti niti jedan lijčnik neće reći,,,moraš sama shvatiti što ne valja,,,kada sam jerkla to mojoj liječnici ona je rekla da to nema nikakve veze,,,,naravno,,,ali ja znam da kada mi netko u gostima skuha kavu sa šećerom, a ja nisam prethodno naglasila, ujutro mi se pojavi prištić...sretno mačkice,,,
Ovo je potpuno točno što je fairy napisala,šećer je strašno štetan za kožu ako znamo da uzrokuje propadanje kolagena i elastina koji su bitni za lijepu kožu bez bora i prištića... i ja sam ga izbacila,ali tek od nedavno.Umjereno konzumiranje, u namirnicama nižeg glikemijskog indeksa može proći.
@svebor@geomycin???? zar je to štetno????
ja sam prije 2 i pol mjeseca imala alergiju na licu
i jedan mali dio lica izbili su mi neki vodeni plikići, crveni-pretpostavka kriva krema za lice tj. koristila sam za suhu, a ne za mješovitu kožu(sad kupujem avene cleanance emulsion sa kojom sam jako zadovoljna(osim sam cijenom LOL ) i nakon 4 dana sam već vidjela poboljšanje na koži, noćne kreme ostavljam masne). otišla sam kod dermatologinje u bolnicu koja me odmah spucala kod doktorice Vukušić koja mi je to prepisala... na uputstvima koje uvijek pročitam nigdje ne piše da su toliko štetne te kapsule.... za 3 tjedna uz upotrebu samo noću kreme rozamet, a ujtro avene cicalfate lice mi se vatilo u prijašnje stanje, dakle prekrasno čisto.... nemam nikakve posljedice, barem za sada.... osim zabrane sunčanja koje iovako nisam pobornik te naveliko izbjegavam sunce do hodam ulicom itd...

@paperje@krioterapija??? na licu??? neeee... ja idem na krioterapiju jedno godinu i pol dana u razmacima, ali zbog spuštenih stopala-stvaraju mi se naboji zbog koji mi je bolno nositi visoku petu, ali to sad nema veze... uglavnom krioterapija na licu ili bilo kojem dijelu tijela(vidljivom, ne stopala) je nepreporučljiva kako mi je rekla doktorica, jer izbjeljuje kožu.... pogotvo preko ljeta... tako da bi ja razmislila da sam na tvom mjestu o nastavku terapije

@fairy@ u potpunosti je istina da treba saznati uzrok.... mogući uzroci moje alergijske reakcije su: karijes, manjak željeza, kriva krema za lice-ovo zadnje pretpostavljam da je, jer čim sam prestala koristiti stare kreme za suhu kožu lice mi se poboljšalo. također sam počela par puta tjedno prati sa avene cleanance gelom za umivanje....

-moja zabluda da imam suhu kožu je bila u tome što imam T-zonu i ona je masnija od obraza pa prividno stvara osjećaj suhoće. nisam mogla vjerovati kad mi je to doktorica rekla i uvjeravala sam ju u suprotno, ali sam ju poslušala i otišla u ljekarnu i dala dobre pare za kremice i gelove-poboljšanje je bilo kroz 2-3 dana

---btw uskoro idem kod doktorice da prekinem terapiju, jer se mora nakon poboljšanja još mjesec dana piti terapija da se ne bi vratilo

---trebam sad preporuku neke dnevne kreme za mješovitu kožu sa zaštitnim faktorom???
MissTake

@paperje@krioterapija??? na licu??? neeee... ja idem na krioterapiju jedno godinu i pol dana u razmacima, ali zbog spuštenih stopala-stvaraju mi se naboji zbog koji mi je bolno nositi visoku petu, ali to sad nema veze... uglavnom krioterapija na licu ili bilo kojem dijelu tijela(vidljivom, ne stopala) je nepreporučljiva kako mi je rekla doktorica, jer izbjeljuje kožu.... pogotvo preko ljeta... tako da bi ja razmislila da sam na tvom mjestu o nastavku terapije

srećo, ne brini se ti ništa oko moje face. vjerujem da čovjek zna šta radi. napokon, dermatolog je s dugogodišnjim iskustvom u struci, jel. jako mi je dobro objasnio da na krioterapiju mogu i tijekom ljeta, ali se 1-2 h nakon krioterapije ne smijem pojaviti na suncu jer tretirana koža može potamniti. tako ja dođem oko 19.45 i nema sunca, nema frke. uostalom, zar misliš da bi moje arijevsko lice moglo još više izblijediti? :)
he he
ovo oko arijevskog respect
a čuj nemam blage
ali meni je dokotrica zabranila
Miss- za mješovitu kožu najbolje uzeti fluid a ne kremu,recimo Bioderma photodrm max fluid spf 50.

Jako dobre recenzije ima obnavljajući fluid od La roche posay-effaclar k,zaglađuje površinu lica i učinkovit je za prištiće,sadrži patentiranu molekulu LHA,koja radi svakodnevno mikroljuštenje,čisti i sužava pore(zvuči jako obečavajuće za cure sa masnom i problematičnom kožom),uzet ću ga i ja za dane kad lice poludi u pms-u :)

Imaju i verziju H koja se preporuča dehidriranoj koži nakon raznih tretmana...
tnx

bila sam danas kod doktorice(gotova sam sa terapijom) i rekla mi je da imam iznenađujuće brz oporavak weeeeee (za manje od 3 tjedna, nešto što se liječi mjesecima)

i žicala sam ju kremu
preporučila mi je avene sprej za zaštitu od sunca SPF 50+

i malo sam popričala s njom, kakve mi je stvari rekla o kremicama koje kupujemo, naježila sam se
I ja imam jednu preporuku.

Problem sa aknama nisam imala ja nego moja sestra i to do njene 23 godine. Pretpostavljam da je velika razlika u tome je li problem kozmetički ili hormonalni, ali ono što ja mogu dati kao savjet je da probaš biljnu mast KOLIGEN. Mast se može kupiti u Kauflandu i Emmezeti na onom štandiću kod Travara MB. Mojoj je sestri pomogla već nakon prve potrošene doze i lice joj se lijepo očistilo. S vremena na vrijeme ju koristi i dalje. Uz tu mast je vrlo preporučljivo piti i čajnu mješavinu za izlučivanje štetnih tvari iz organizma (koji se također može kupiti kod travara), pogotovo ako je u pitanju teži oblik akni.

Možda će se činiti blesavo što ja tu preporučujem nekakvu billjnu mas i čaj, posebno nakon svih ovih terapija koje su ranije nabrojene, ali ja mislim da vrijedi probati. Biljna mast košta 50 kn a čajna mješavina 32 kn za 25 dana, tj. 60 kn za 45 dana. Inače, terapija biljem traje minimalno 3 mjeseca, tako da treba i malo strpljenja. Kažem, vidjela sam učinak masti, preporučila sam ju i drugim ljudima koji su vrlo zadovoljni.
Ja preporučujem dr. Davorina Bubalovića (212-111) ima svoju privatnu ordinaciju na Vukovarskoj ulici...
Nisam imala previše problema s kožom, ali dovoljno da mi ide na živce
On mi je preporučio losion za lice Novaderm (42 kn) i Hyseac sapun (70 kn)...dva mjeseca sam uzimala i tablete..Roaccutane. Nije mi se ništa dogodilo od njega, ali jako ga je rizično uzimati. Pa mi je ginekolog dao kontracepcijske. Sada pijem njih i uz to koristim losion Novaderm i sapun Hayseac.
Sada više ne izbijaju akne, lice je skroz čisto i puder mi ne treba...pa eto..ako netko želi...
Problemi od početka puberteta,....prvo mi doktorica dala onaj klimadmicin losion i neke kreme,...i onda oso na dermatologiju kod one dr.Šustić,...i ona odma dala Roacutan iako me prvo triput pitala jesam siguran,....

i dok sam čito nuspojave bilo me strah,...zbog raznih terapija s njima(2,3 tablete na dan),....al ev sad nakon 6mj lice upotpunosti čisto, novih akni nema več 2 mjeseca,....

sam da preporučim nemojte ih dirat ko ja baxuz da vam neostanu ožiljci koje onda jos poslje morate "peglat",....
paperje

nemam dovoljno riječi hvale za tu ordinaciju u Vukovarskoj 32. toplo preporučam i podsjećam da se kožne bolesti liječe dugo te njihovo liječenje iziskuje 3 vagona strpljenja i 2 i pol vagona suradnje s dobrim dermatologom.

Također! Nisam smjela piti Roaccutane zbog određenih kontraindikacija, ali mi je dr. Bubalović puno pomogao. Imala sam katastrofalno lice ( cure s policističnim jajnicima znaju o čemu govorim) i zimi je stanje uvijek puno gore nego ljeti (osjetljiva koža), ali uz njegove tretmane i propisanu terapiju bilo je podnošljivo.

Sada, prema preporuci dermatologa, koristim samo losion s klindamicinom i običnu Niveu. Prištići se jave samo sporadično, pred menstruaciju, a ožiljci od onih groznih akni su gotovo neprimjetni, barem ljeti.

Privatan dermatolog nikako nije "bacanje novaca", s obzirom da sam ja s odjela za dermatovenerologiju izlazila s hrpom recepata koji mi, eto, ničemu nisu koristili, stanje se samo pogoršavalo ili je eventualno ostalo na istome. Vitamini A, vitamini C, antibiotici., ove kreme, one kreme, losioni, kortikosteroidni dermatici (Locacorten N)... sve to skupa nije bilo vrijedno ni truda ni novaca.

Smatram da Bubalović nema nekakve astronomske cijene, a i da ima... ma, dala bih sve novce koje imam da se riješim toga jer je teško živjeti s kompleksima zbog problematičnog lica i sa strepnjom kad ujutro staješ pred ogledalo.
Evo samo da iskažem svoje oduševljenje nakon tjedan dana korištenja Effaclar K fluida od La Roche Posay.
Idealan za mješovitu/masnu kožu (moja je takva ljeti,mješovita),nemam akne ali je odličan protiv suzbijanja bilo kakvih nečistoća na koži,koristi se danju(može i za noć),odlično matira,ne isušuje,površina lica je tako fino glatka,ma divota:)...cijena 100 kn.
Pročitah sve ove vaše probleme i moram priznati da nikada kod dermatologa nisam išla, iako sam imala standardnih problema sa bubuljicama, aknama, mitiserima i svim ostalim nametnicima i to do prije 3-4 godine. Tada sam počela koristiti Vichy Normaderm liniju i od tada mi je lice sasvim u redu.. Proizvodi nisu baš jeftini (pogotovo kada se koristi cijela linija) ali su odlični i efektni.
Korisitm dnevnu i noćnu kremu (svaka cca 150 kn), zatim gel za umivanje (130 kn), tonic za čišćenje lica (120 kn), korektor (100 kn), štapić u kojem je gel za isušivanje bubuljice (100 kn), kremica za popravljanje ožiljaka (130 kn) te tekući puder iz iste kolekcije (140 kn). Koža je glatka, ne masti se, puder je lagan i transparentan, pore se sužavaju iz dana u dan i cijela kolekcija vrijedi tih novaca obzirom da svaki preparat dosta dugo i traje. Npr. tonic za čiščenje lica traje 6 mjeseci (svakodnevno korištenje), gel za umivanje još i duže, a svaku kremu kupim otprilike 2x godišnje..
marrai

Evo samo da iskažem svoje oduševljenje nakon tjedan dana korištenja Effaclar K fluida od La Roche Posay.
Idealan za mješovitu/masnu kožu (moja je takva ljeti,mješovita),nemam akne ali je odličan protiv suzbijanja bilo kakvih nečistoća na koži,koristi se danju(može i za noć),odlično matira,ne isušuje,površina lica je tako fino glatka,ma divota:)...cijena 100 kn.

ako stavljas ujutro mozes li na njega nanijeti puder? bude ok?
Vichy je navodno mnogo lošiji na hrvatskom tržištu nego vani.
loomerlorea

marrai

ako stavljas ujutro mozes li na njega nanijeti puder? bude ok?

Da,osim što taj fluid ne sadrži spf pa bi bilo dobro koristiti puder ili obojanu kremu sa zaštitnim faktorom.
tonya@ sve je bolje vani nego u Hrvatskoj, i to ne samo kreme... već i deterdženti(npr ariel), aztim kupke(10puta je bolji dove iz austrije)
javan tajna je da se imaju drukčiji standardi za svako tržište
zapravo beru pare

vichy kremice-koliko sam čitala problem nastane nakon što se prestanu koristiti jer se lice navikne na njih-pa se problemi vrate nakon prestanka upotrebe, nisam probala

avene-prezadovoljna sam ovim kozmetikom... korisitm celanance gel za umivanje, cleanance emulsion seboregulatrice matifiante-uopće ne ostavlja masni sjaj, odmah se upije, predobra(koji mi je spas, prvih 3 dana sam bila nezadovoljna, ali se tad umanjio efekt... napravila sam fatalnu pogrešku kod mješovite kože-koristila masne kreme jer sma mislial zbog obrzaa da imam suhu, a osjećaj suhoće je kontraindikacija s t-zonom), te sam si kupila avene sun spray spf50+... malo je skuplji 146kn, ali dobar je... za lice ne žalim dati novac...

koristila sam njihovu kremu cicalfate koje je također dobra

za suhu kožu bih preporučila cold kremu

a za osjetljivu nešto fenomenalno-avene tolerance extreme
tonya

Vichy je navodno mnogo lošiji na hrvatskom tržištu nego vani.

Ne bih se baš složila.. nisam primjetila nikakvu razliku između istih Vichy proizvoda kupljenih kod nas, u Mađi ili Austriji.. svi su jednaki, a niti na koži nisam primjetila da mi je ista krema, ali kupljena u Beču, bila bolja ili donijela veće poboljšanje. Učinak je uvijek bio isti, to da mi je koža čista i bez bubuljica, glatka, ne masti se..
Nisu svi proizvodi na našem tržištu lošiji. Ima ih, ali ima i puno onih koji nisu.
A za Vichy sam naišla da proizvodi za naše tržište (i okolne zemlje) imaju smanjene neke bitne sastojke, dok, eto, Avene, s kojim se Vichy često uspoređuje, nema. S druge strane, nisam uspoređivala na sebi kao Loona, pa su ovo samo glasine.
Ovdje se stvarno može pročitati zanimljivih stvari... ali mi se na kraju toliko sve zbrkalo, da opet ne znam šta da mislim.
Ja nemam toliko problema s nečistim licem (ono - čvimba tu i tamo, podnošljivo..) ali me zato muče dekolte i leđa. Preko zime srednja žalost, ali sada po ljeti zlo i naopako, Sodoma i Gomora, mrtvi četnici i Černobil! Od sunca i kupanja se stvar pogorša za 300%, prošlo ljeto nisam nosila uopće otvorene majice koliko je strašno bilo.
Prije par mjeseci sam bila kod Bubalovića u dva navrata. Oba puta mi je dao antibiotike od kojih se stanje popravilo, ali se ubrzo sve opet vratilo. Tako da sam odustala od njega (a i nekako mi je djelovao kao da radi automatski, bila sam unutra 2 minute... za 100 kn možda ipak malo površno), jer mi se nije više gutalo antibiotika, ali su me vaši komentari o njemu naveli da tu odluku ipak još jednom preispitam..
Ukratko, toliko je užasno da mislim da mi ne bi pomoglo ni da se zalijem kerozinom i zapalim.. imam feeling da bi gamad preživjela... mamu im radioaktivnu!!!
Moira

Oba puta mi je dao antibiotike od kojih se stanje popravilo, ali se ubrzo sve opet vratilo.

I onda nakon antibiotika završim kod ginekologa pa se liječim vaginaletama i drugim lijekovima od antibiotika.. :roll:
Jebem ti žensko!!!
A jesi probala otići kod kozmetičarke da ti dobro s nečim očisti kožu i napravi dubinski piling i sve ono drugo što rade i tako nekoliko puta?
Ili napraviti alergijski test? Možda ti i sunce smeta, zapravo, vjerojatno ti smeta, a moguće i da ti je koža (tj. epiderma) na tom dijelu tijela drugačija pa to iziskuje drugačiju njegu..
Trenutno sam digla ruke i noge od svega... pa tako prištavim po svijetu. Dovoljno sam u jajima zbog hrpetine drugih stvari, pa sam brigu o tome ostavila za jesen i li neka druga sretnija vremena ;)
Ovo za sunce bi moglo imati veze s istinom..
Malo sam čitala prethodne postove..iskustva su razna, nekome nešto pomaže..
Moje 2 frendice su išle kod dr. Bubalovića (jedna je pila Roaccutan uz kontracepcijske, a druga samo kontracepcijske i to obje Diane 35) i naravno već navedene kreme kremice koje on preporučuje.

Ja sam mijenjala 3 dermatologa, a zadnji je dr. Ivana Ručević iz KBO - odjel za kožne i spolne bolesti.
Da odmah razmjasnim, lice mi je bilo najgore moguće - hrpa ožiljaka, hrpa akni i to gigantskih i naravno bolnih ( tko me zna, jako se dobro sjeća ) :)
Moja terapija je bila također uzimanje kontracepcijskih tableta, Vichy Normaderm linija proizvoda i naravno 1 mjesečni kozmetološki tretmani.
Rezultati su bili vidljivi nakon 6 mj. , a nakon godinu dana lice mi je bilo fenomenalno!
Naravno tu su bile i krioterapije koje su mi maknule one ružne ljubičaste fleke od prastarih akni.

i još nešto, isprobala sam stvarno sve proizvode iz linije normaderm..i jedino što je stvarno potrebno je gel za umivanje, dnevna krema i onaj mali aktivni koncentrat protiv akni..ostalo je bacanje novaca (bar po mojem iskustvu)!

Liječim se od postkontracepcijskih akni. Naime, prestala sam piti pilule u kolovozu i od tada mi je tijelo popizdilo, ne toliko lice, koliko leđa, to je bio jedan apsolutan užas za picajzlu poput mene. prvo sam mislila da sam alergična na neke stvari koje sam baš tada počela konzumirati, pa sam prestala jest to, pa sam izbacila sve vuneno i sintetičko iz odjevnih predmeta... No, ništa, i dalje upaljene akne koje nemaju kraja, samo crvene mrlje po leđima. Onda sam se napokon odlučila posjetiti dermatologa i dobila sam dijagnozu da je to reakcija na prestanak uzimanja kontraceptiva i to Diane35 koje su uglavnom sačinjene od ženskih hormona te im je glavno djelovanje zapravo endokrinološko a kontraceptivno samo usput. Uglavnom, rečeno mi je da u mojem tijelu pojačano djelovanje imaju muški hormoni i da je to uzrok svemu. Dobila sam kremu, gel za pranje lica i antibiotike i stanje se izuzetno popravlja, jako sam zadovoljna. Iako je početak terapije bio koma i naživcirao me strašno, isplatio se.
o super...sad vidim sta mene ceka za koju godinu
nadala sam se da su to samo glasine kod prestanka uzimanja Diana..
dammit...
evo samo da kazem svoje iskustvo s dermatologom u vu: on je ok, ali sestra koja čisti lice je koma, cistila mi je lice svega 20 min, pola toga nije očistila, a potkozne akne zbog kojih sam i isla nije ni dodirnila, 100kn ako se mene pita su bačeni.. Jel zna tko kakva je sestra Marina u Os u kožnoj ambulanti( čiti lice)?

Tagovi