Hoćemo parking ispred kuće!

Osijek

Hoćemo parking ispred kuće!

Stanari dvadesetak kuća u Gundulićevoj ulici u Osijeku već tri tjedna blokiraju radove na gradnji biciklističke staze koja bi trebala proći ispred njihovih kuća, a od prošloga vikenda na zemljištu između kuća i ceste postavljene su i tri ploče s natpisima kojima stanari traže da im Grad osigura prostor za gradnju parkirališnih mjesta uz prometnicu.

- Prije izbora ovdje su dolazili svi živi političari koji su obećavali da će riješiti potencijalne probleme, a sada kada je vlast uspostavljena nitko nas ne obilazi. Kada smo vidjeli da u Gradu nemamo partnera za pregovore, odlučili smo se za ovaj vid građanskog bunta i parkirali smo svoja vozila na kolne ulaze kako bageri ne bi mogli ništa raditi. Takvo stanje je već 20-ak dana, a s obzirom na to da se sve to vrijeme ovdje nitko nije pojavio, čini se da Gradu ovaj projekt i nije nešto posebno zanimljiv - rekao je jedan stanar koji je želio ostati anoniman.

Ističe da su prije mjesec dana bili na razgovoru s gradonačelnikom Gordanom Matkovićem kojem su predložili kompromisno rješenje - suženje biciklističke staze s projektnih 2,20 metara na 1,5 metara. Time bi, kažu, njima ostalo dovoljno prostora da uz prometnicu sagrade uzdužna parkirališna mjesta.

- Odgovor je bio da se to ne može napraviti, jer je građevinska dozvola izdana na 2,20 metara. Mi i dalje smatramo da su kompromis i dogovor mogući, no iz Grada se još nisu očitovali ni na to što radovi stoje. Doduše, radnici su počeli sada nešto raditi s druge strane, ali ne znam kako će raditi ispred naših kuća jer mi nećemo odustati - rekao je.

Gradonačelnik Matković nam je rekao da nije upoznat s time da postoji nekakva blokada radova u Gundulićevoj ulici, a za kompromis koji su stanari predložili ističe da nema uvjeta.

- Gradnja te biciklističke staze je definirana GUP-om, kojim je definirano i da nakon što se u toj ulici sagradi biciklistička staza, prometnica koja prolazi kroz tu ulicu postaje takvog karaktera da je uz nju zabranjeno parkirati vozila. Mi smo spremni učiniti sve što je u zakonskim okvirima, ali bojim se da će teško biti naći kompromis i suziti stazu - istaknuo je Matković. Član poglavarstva zadužen za urbanizam Tone Papić pojasnio je da se parkirališna mjesta po GUP-u ne mogu graditi.

Papić stanare prijavio policiji i komunalcima
Na naše pitanje kako to da Grad nije reagirao zato što su stanari zaustavili radove, Tone Papić je odgovorio da je to prijavljeno komunalnim redarima i policiji, ali da on ne zna koji je epilog prijave. Bilo kako bilo, radovi stoje već 20 dana, a na mjestu gdje bi trebali biti bageri stoje samo automobili i natpisi stanara koji Gradskom poglavarstvu poručuju: “Hoćemo parking ispred kuća”, “Samo želimo užu biciklističku stazu” i “Gradska upravo, zašto ne želite kompromis sa stanarima?”.

Piše: Nikola Patković/EPEHA/Jutarnji.hr
Foto: bili
Hoću i ja besplatno privatno parkiraliste pred svojom kucom...
je, je, je..bilo bi najpametnije da se staza sad jos i suzi na 1, 50..i ovako je polupromasaj..isjecakana semaforima..kroz grad se stize duplo brze..
Treba popisati sve želje stanara, recimo nekima odgovara da se suzi na 1,5m, netko bi suzio na 0,9m, netko bi povećao na 2,5m, a onaj u sredini ulice bi suzio na 0,2m da može staviti terasu za kafić. I tako onda treba izvesti, jer moraju se poštivati želje glasača. Takav princip treba uvesti za svaku ulicu i svaki kvart, pa da svi iznose svoje ideje, jer svi smo mi vizionari. Neka to bude "brend" grada Osijeka. Naš "brend" će biti kretenizam u prostoru i u glavama!
A zašto nije biciklistička išla kroz susjednu hebrangovu koja je široka ko autcesta i nema ni prometa, i nije trebalo srušiti toliko stabala i unakaziti i tu ulicu kao Vinkovački, reisnerovu, Vrt Jagode truhelke i ostale ulice kojim uređenjem je HSP obogatio naš grad.
majedu govna seljacine jedne. ko je pitao kada se kupovao stan dali ima osiguran parking ispre zgrade i dali ima neki stupic u zemlji koji platis 3000E a to nije ni uknjizeno kao tvoj parking. tko je mene pitao dali ja zelim isto parkiralista ispred mog ulaza u kucu?
to njie NJIHOVO a svoje konzerve isto neka stave sastrane kao sto i svi stavljaju aute jer su svi navikli na jebeni konfor da im auto stoji ispod prozora. neka se setaju kao i ostali ljudi....
jel ima netko sliku gundulićeve prije nego je napravljena biciklistička? nekako mi se čini da su ti stanari ilegalno parkirali na tom području, tj da su zelenu površinu pretvorili u parking.
faktor-x

jel ima netko sliku gundulićeve prije nego je napravljena biciklistička? nekako mi se čini da su ti stanari ilegalno parkirali na tom području, tj da su zelenu površinu pretvorili u parking.

oni žele nazad "svoju" "zelenu" površinu. koliko navodnika... moš mislit bezobrazluka, uzelo im ono što su godinama nekažnjeno uzurpirali!
sta se zale, pa nisu s obje strane biciklisticke staze nego samo s jedne! to sto bi netko parkirao u dnevnu sobu to je njegov problem! ima parkiralista
a i nisam bas promjetio da u gundulicevoj ima problema s parkiranje! prije si stao okomito na cestu sad ces paralelno s cestom e sad to sto neki ne znaju bocno parkirat e to nije problem grada vec pojedinca!
Alchemist

A zašto nije biciklistička išla kroz susjednu hebrangovu koja je široka ko autcesta i nema ni prometa, i nije trebalo srušiti toliko stabala i unakaziti i tu ulicu kao Vinkovački, reisnerovu, Vrt Jagode truhelke i ostale ulice kojim uređenjem je HSP obogatio naš grad.

heh..nije isla kroz hebrangovu, jer onda dogradonačelnica ne bi imala gdje parkirati svoje ljubimce..zakon jačega pajdo :)
Zive u sirem centru grada, pa sta oni ocekuju da se grad Osijek nece nikad uredjivat i mijenjat. ak im to toliko smeta nek prodaju kucu i kupe si negdje na periferiji gdje ce imati parking ispred kuce.
seljačine!!!
Zanimljivo kako se do sad jos nije javio niti jedan stanar iz Gunduliceve...;)
I sad mi bas palo na pamet,sve da i naprave parking po njihovoj zelji,koji se naravno nebi naplacivao po satu,i recimo ja se bas tamo uparkiram pred kucom nekog tko taj parking smatra svojim...i odem,neznam vlakom u Zg na tri dana...i sto bi se dogodilo?Jel' bi onda kokodakali da im je taj prostor oduzet?Kome bi se potuzili sto je na gradskoj povrsini parkirana hrpa automobila ljudi koji ne zive u toj ulici nego su u prolazu?Mislim...pa nije Gunduliceva na perifieriji pa da svaka baba zna tko sto vozi i tko je kome dosao u goste...i tko se i kada i ispred cije kuce smije parkirati...ili grijesim?:D
A ,da zaboravila sam...svi bi fino izvjesili one znakice zabranjenog zaustavljanja i parkiranja na ulazu......pa da...hehehehehe...
Bentena

Zanimljivo kako se do sad jos nije javio niti jedan stanar iz Gunduliceve...;)
I sad mi bas palo na pamet,sve da i naprave parking po njihovoj zelji,koji se naravno nebi naplacivao po satu,i recimo ja se bas tamo uparkiram pred kucom nekog tko taj parking smatra svojim...i odem,neznam vlakom u Zg na tri dana...i sto bi se dogodilo?Jel' bi onda kokodakali da im je taj prostor oduzet?Kome bi se potuzili sto je na gradskoj povrsini parkirana hrpa automobila ljudi koji ne zive u toj ulici nego su u prolazu?Mislim...pa nije Gunduliceva na perifieriji pa da svaka baba zna tko sto vozi i tko je kome dosao u goste...i tko se i kada i ispred cije kuce smije parkirati...ili grijesim?:D

Zapravo koliko ja znam radili su peticiju krajem prošle godine protiv te staze, tako da su se javili čim su saznali trasu ali to uopće nije bitno bitna su drveća koje su moroni posjekli!!!

Re: Hoćemo parking ispred kuće!

kreten od novinara stavi sliku,mislim da je divaltova ali gunduliceva sigurno nije, i onda napise clanak da se stanari gunduliceve bune????????
teško je otici do gunduliceve i fotkat :roll:
Alchemist

Zapravo koliko ja znam radili su peticiju krajem prošle godine protiv te staze, tako da su se javili čim su saznali trasu ali to uopće nije bitno bitna su drveća koje su moroni posjekli!!!

Da.Najvise mi je zao lipa...posebno sad kad mirisu ove sretnice preostale...
Ja isto mislim da je divaltova na slici al u tome i je stos jer na divaltovoj ima biciklisticka sto znaci da ce jednog dana tak izgledati i gunduliceva.
Bentena

A ,da zaboravila sam...svi bi fino izvjesili one znakice zabranjenog zaustavljanja i parkiranja na ulazu......pa da...hehehehehe...

koliko je meni poznato, iz zakona iscitano, to moze okacit samo ako zakupi taj dio zemljista!
a sto se tice kolnog ulaza ispred svoje kuce to je javna povrsina!
na kolnom prilazu je zabranjeno parkiranje vozila! nema veze dali zivi pero, djuro ili marko. nema parkiranja. ako postoji kolni ulaz unda se smatra da je parkiraliste u dvoristu ili haustoru a ne na ulici (javnoj povrsini)!
ako se naprave parkiralista uz biciklisticku stazu onda su svima dostupna osim ako stanar ne zakupi parkirno mjeto, onda ga je isti duzan i ogradt!
Circa

Hoću i ja besplatno privatno parkiraliste pred svojom kucom...

A što će ti?
1. ti živiš u zgradi
2. parkiralište ti je besplatno ispred zgrade
3. i tako si najviše na biciklu

Da, kontam i ja da je Divaltova na slici, al nema veze. U svakom slučaju, vjerojatno planiraju sjebat Gundulićevu isto kao i Divaltovu. Parkiranje je zajebana stvar. Ljudi su i prije muku mučili sa parkiranjem, a sada će biti još gore. Osijek umjesto da proveća broj parkirališnih mjesta, on ga smanjuje...

Najveći problem predstavlja vlasnik tvrtke "Reklamart" koja se nalazi u Gundulićevoj ulici na broju 123, kao i ispred kuće koja je na broju 139, u istom vlasništvu tvrtke.
U znak prosvjeda, vlasnik ne želi ukloniti auto sa parkinga.

Ispred broja 139.

Problemi su se stvorili i na križanju sa Ličkom ulicom, gdje su stanari postavili ploče sa svojim zahtjevima.

a to im je sve lijepo reklamart isprintao,vidi se iz prilozenog da su to skupi ploteri kakve oni imaju,hehehe...
u višnjevcu/tenji/brijestu/josipovcu/sarvašu itd svatko ima barem jedno parkirno mjesto ispred kuće koje je isključivo njegovo. ja vidla, 100% znadem! pa dobro se odselili dragi stanari gundulićeve...
pa meni je sasvim normalno da ljudi nisu spremni lako se odreci onoga sto godinama imaju.

masa tih kuca nema kolni ulaz, garazu ... gdje da oni parkiraju ?
to ti je tako u gradovima po citavom svijetu u sredistu grada,a gundika je pet minuta od sredista...na to se ljudi moraju naviknuti...
dabogda im bager zgromio te aute!!!
biciklisticka staza ne mora biti na nogostupu, nego moze biti i na kolniku.

mogli su prosiriti cesto malo s obje strane i napraviti biciklisticku stazu.

ostalo bi drvece, ljudi bi imali gdje parkirati i svi sretni i zadovoljni
to je i moj prijedlog
Ingo

biciklisticka staza ne mora biti na nogostupu, nego moze biti i na kolniku.

mogli su prosiriti cesto malo s obje strane i napraviti biciklisticku stazu.

ostalo bi drvece, ljudi bi imali gdje parkirati i svi sretni i zadovoljni

mislim da ti je rješenje odlično..voze biciklisti..odjednom skreće neki genijalac kao ovaj koji ne želi maknuti svoj auto..i parkira..ukljuci brisače i obriše biciklista sa vjetrobranskog stakla..lol
@radivoje

a kako su se do sada vozili bicikli ?

uostalom, u drugim gradovima gdje je mreza biciklistickih staza puno rasprostranjenija nego kod nas to sasvim dobro funkcionira
Ingo

@radivoje

uostalom, u drugim gradovima gdje je mreza biciklistickih staza puno rasprostranjenija nego kod nas to sasvim dobro funkcionira

voziš bicikl?
od-radivo-je
Ispostavilo se, istragom vrijednih forumaša, da iza ovoga stoji vlasnik Reklamarta, koji si je dao truda i napravio protestne table. Naravno da čovjeku ne odgovaraju ovi radovi, pa gdje će parkirati svoj vozni park od nekoliko automobila vrijednih par stotina tisuća eura. A gdje će mu tek parkirati zaposlenici firme, koja je na istom mjestu? Umjesto da se kupuju bjesni automobili, generalno govoreći, savjetovao bi osječkim poduzetnicima da prvo razmisle o poslovnom prostoru za firmu, parkirališnim mjestima za sebe, radnike, i potencijalne klijente (sve pod uvjetom da su prije toga radnicima dali dobre plaće). Tada nebi morali blokirati građevinske radove od općeg interesa (od korumpiranih nesposobnjakovića na vlasti niti ne očekujem da problem riješe u kratkom roku - pa nemamo ni pauk u gradu, kako bi te aute i makli?)

Biciklističke staze uvijek, sad, i u što većem broju. Što šire, što rasprostranjenije. Ne želimo idiotske biciklističke staze napravljene reda radi - kao npr. u Zagrebu u Gundulićevoj (gdje je staza široka 1 metar, što ne bi bilo tako strašno da se u sredini i duž cijele staze ne nalazi bankina.) Činjenica da netko neće moći nagurati auto ispred svojih vrata ni najmanje nas ne interesira.
radivoje

Ingo

@radivoje

voziš bicikl?

jednako tako bi ja mogao postaviti pitanje, 'vozis li ti bicikl i parkiras li ga 200 m od svog stana/kuce ?
Ingo

pa meni je sasvim normalno da ljudi nisu spremni lako se odreci onoga sto godinama imaju.

masa tih kuca nema kolni ulaz, garazu ... gdje da oni parkiraju ?

Nisi u pravu...
Vazno je odvagati sto se necime dobiva, a sto gubi.
Osobno sam misljenja da je za grad puno vaznija biciklisticka staza od pet-šest parkiralisnih mjesta.
Naravno, ne bi volio biti u kozi onima koji nemaju parkiraliste u blizini, ali ni mene nitko ne pita kako sam kada pred zgradom nemam mjesta za auto.
Ljudi, biciklisticka staza vam je sada pod prozorima, kupite bicikle... :)
treba pustit grad da napravi sto je naumio jer postoji plan za parkiralista uz cestu.

auto semoze postavi na parkiraliste paralelno uz cestu,problem je dali ljudi znaju bocno parkirat!
ovi prosvjedi su gluposti jer zbog inata vlasnika tih vozila, isti ti dobivaju kazne! postoje parkiralista uz cestu.
Ingo

radivoje

Ingo

@radivoje

voziš bicikl?

jednako tako bi ja mogao postaviti pitanje, 'vozis li ti bicikl i parkiras li ga 200 m od svog stana/kuce ?

parkiram bicikl u stanu, budući da nemam garažu kao i dotična gospoda u gundi..
Kontam ipak da je grad trebao osigurati najmanje jedno parkirno mjesto po stanu ili kući. Bicikl je jedno od riješenja al automobil je danas potreba i moraš ga negdje parkirati...
Pa gdje bi stigli da se svakom stanu i kuci osigura parkirno mjesto?!Mislim to je lagano utopisticka verzija...:D
Auto se mora negdje parkirati,da,ali jeli nuzno pred kucom na javonoj povrsini?Po cemu onda,na taj parking ima vise prava covjek koji zivi u kuci pored od gradjanina koji zivi u Donjem gradu?Nikako mi nije jasno kako ljudi zamisljaju imati parking ispred kuce koji ce ,time sto im je ispred kuce,oni koristiti s pravom "prednosti"...jer to su tako radili i do sada...
Pa ni sa godisnjom kartom za parking ti nitko ne garantira da ces se parkirati uvijek tamo gdje zelis jer ti je najblize stanu ili poslu...
slazem se s tobom...parking ispred kuce je javna povrsina ali mi smo svi navikli na luksuz da od auta do kuce napravimo 2 koraka...e sad mozda je to razlog zasto vodimo po broju srcanih oboljenja u hrvatskoj.mozemo to gledati s ljepse strane,mozda ljudi pocnu vise pjesaciti i tako smanjimo bolesti srca:-)
ma stanari jedu gova... da se gundulicevoj naprave 4 trake i pjesacki s jedne i druge strane kao sto je u strosiki ...onda nebi mogli aute ni uzduz ceste staviti.... ma mogu dubit na trepavicama.

to je isto kao i stanari u centru grada... ko je njih pitao dali oni zele placati godisnje parkirno mjesto zato da stanu autom ispred zgrade....??? ista je i ova logika
u pravu si...
W.M. Felt

A gdje će mu tek parkirati zaposlenici firme, koja je na istom mjestu?

radio sam jedno vrijeme kod spomenute osobe i zaposlenici nisu mogli parkirati pred firmom nego koju ulicu dalje.čak ni vozila za osobnu upotrebu (kamioneti) nisu smjeli stajati tamo, nego je uvijek trebalo biti mjesta za klijentelu ili gazdin auto.
to što on iz protesta ne želi maknuti svoje vozilo da bi se nesmetano mogli odvijati radovi ne bi trebalo nikoga dirati.samo treba policija radit svoj posao i uklonit mu auto o njegovu trošku.kad bi svatko tako uzurpirao gradsko zemljište svašta bi se onda nagledali ispred kuća.ljudi imaju tu naviku da je dio ulice i nogostupa pred njihovom kućom njihov i da su oni odgovorni za to te ih se mora pitati za sve.
slavonac

to je isto kao i stanari u centru grada... ko je njih pitao dali oni zele placati godisnje parkirno mjesto zato da stanu autom ispred zgrade....??? ista je i ova logika

još malo pa će se počet naplaćivat ulazak automobilom u centar grada kao u Londonu ili Ljubljani...naravno, neće ih nitko pitati žele li oni to i kako će si donositi malo krupnije kupovine ili bijelu tehniku do kuće...
I,jel' radi policija svoj posao?
oću i ja 100 evra pa mi niko neda
Bentena

Naravno da radi...

http://www.virovitica.info/vijesti/1329

Pravi su u birtiji...
Bentena

radi, radi... danas sam na tom potezu, vozeći se biciklom, obišao bar 6-7 auta 'ladno parkiranih preko cijele biciklističke i dijela pješačke staze.
i ja bi parking ispred zgrade...ali me nitko ne pita...zgrada nam ima preko 100 stanova, a parkirnih mjesta 25 (3 to ustvari nisu, ali ljudi se uguraju)...da pišem i ja koju reklamu (ups, protestnu tablu)?!
W.M. Felt

Biciklističke staze uvijek, sad, i u što većem broju. Što šire, što rasprostranjenije. Ne želimo idiotske biciklističke staze napravljene reda radi - kao npr. u Zagrebu u Gundulićevoj (gdje je staza široka 1 metar, što ne bi bilo tako strašno da se u sredini i duž cijele staze ne nalazi bankina.) Činjenica da netko neće moći nagurati auto ispred svojih vrata ni najmanje nas ne interesira.

apsolutno se slažem.

kamogod da idem, idem biciklom. činjenica da u nekim dijelovima grada ne samo da nema biciklističke staze, nego je i pješačka u katastrofalnom stanju se ne može zanemariti. pješaci nemaju nikakav obzir prema biciklistima .. hoda se nasred ceste, a kada se moraju pomaknuti - smak svijeta.
i sada kada grad poduzima nešto po tom pitanju .. njima teško pada jer neće moći parkirati korak ispred kuće.

neke stvari treba prihvatiti i naći neko rješenje .. koje za svaki problem postoji ..
u kauflandu akcija - bicikl 400kn,
a WHO je davno izjavio da je potrebno kretati se i praktisirati sport barem pola sata svaki dan .. eto rješenja 8)

garant neće nitko umrijeti, ljudi moji ..
svaka promjena je dobro došla, samo ju treba znati iskoristiti :)
Citam tu na vijestima da su jucer Djapica dovukli tamo na teren u Gundulicevoj i da im je rekao da se plan ,dakle ono sot je odobreno "moze" minjenjati...E,sad...tko je tu s kim i koliko dobar pa ce urgirati i na toj razini da se planovi mjenjaju...neznam...Nije me ni breiga...samo je lagano...zalosno...
Sjajno, debeli skuplja politicke poene tako da izadje u susret trojici graktavih na ustrb svih koji bi tom stazom prolazili biciklima...
pa ja sam bas tamo jucer prolazio i vidio da se biciklisticka suzava i kod autobusne stanice. tj. potpuno nestaje ... ne vidim zbog cega se onda ne moze 20 cm suziti ? pa nije da tamo prolazi u istom trenutku 20 000 bicikala.

ti ljudi tamo nisu protiv biciklisticke .. samo mole da se za par cm suzi.

gdje bi ljudi koji tamo stanuju trebali parkirati aute ? ajde, neka mi netko od vas kaze koje im je najblize parkiraliste ?
što se tiče biciklističkih staza definitivno sam za uvođenje, ali kuće su građene bez dvorišta i bez ulaza-amforta za automobil po starom urbanističkom planu... i slažem se s Ingom gdje bi vlasnici mogli onda parkirati autombile

zar trebamo graditi garaže na 20 katova te masno plaćati mjesečnu kartu???
Gradjani koji nisu spremni na neki kompromis neka si kupe privatni otok i rade sto hoce...
Gdje pise da pred kucom trebaju imati praking???
GDJE???
Ko mene pita kako sam kada nemam gdje parkirat?
TKO?
U svakom slucaju, cini se da ce bit belaja jer Matkovic govori jedno, a Djapic drugo. Sada cemo vidjet cija ruka dalje seze, tko je hrabar, a tko placipicka...
cekaj malo :)

kako ti pricas o KOMPROMISU ako si tako iskljuciv ?

ako im se ne svidja neka si kupe otok ?

to nema ni prizvuka kompromisu.

gradjani ne brane i nisu protiv biciklisticke staze, oni su ti koji traze KOMPROMIS da se samo za par cm suzi staza.
Gle...
Stvar je u tome sto su desetljecima koristili javnu povrsinu kao privatno parkiraliste, a sada ta povrsina ima namijenu od koje ce koristiti tisuce ljudi...
Suzavanja nece biti jer biciklisticka staza, da bi se tako zvala, mora biti siroka 2,20 metara.
Prema tome, inkomodirati nekoliko ljudi za dobrobit svih gradjana ima zeleno svijetlo sto se mene tice...
Di ce parkirati? Iskreno, zaboli me. Vec sam napisao da ih razumijem, razocarani su, ogorceni i sve sto ide s tim. Ne bi im volio biti u kozi, trazit ce parking u okolnim ulicama ili s druge strane Gunduliceve, ali biciklisticka je staza puno vaznija od njihvogo zadovoljstva i privatnog parkiralisnog mjesta.

BTW sve bih dao da mi uzmu nekoliko parkiralisnih mejsta pred zgradom kako bi izgradili biciklisticku stazu. Dolje auti, go bicikl!!!
Ingo

cekaj malo :)

kako ti pricas o KOMPROMISU ako si tako iskljuciv ?

ako im se ne svidja neka si kupe otok ?

to nema ni prizvuka kompromisu.

gradjani ne brane i nisu protiv biciklisticke staze, oni su ti koji traze KOMPROMIS da se samo za par cm suzi staza.

to nije "par cm". ako bi toliko suzili biciklističku koliko predlažu, to bi praktički bila jednosmjerna biciklistička, ljudi se ne bi imali gdje i kako mimoilaziti! ok, neka za "par cm" suze cestu, pa neka ti zabrinuti stanovnici tamo parkiraju.
dakle, ti nisi za kompromis, nego si iskljuciv.

nisi senzibilan na probleme drugih ljudi, i to nije dobro.

suzavanjem staze se ne bi narusila funkcionalnost biciklisticke staze, niti bi se znacajno usporio promet tom biciklistickom stazom. pogotovo zato sto promet tom stazom ne bi bio tako gust.

vece smetnje prometu biciklistickom stazom ce uzrokovati pjesaci koji ce hodati po njoj (jer su pjesacku stazu full suzili) nego sto bi to suzenje od 20 cm predstavljalo problem.

i kao sto mi gradjani imamo pravo na biciklisticku stazu, tako i stanovnici gunduliceve imaju pravo na javnu povrsinu koju su goidnama koristili.

rjesenje postoji i ne treba biti tako iskljuciv
Ingo

tako i stanovnici gunduliceve imaju pravo na javnu povrsinu koju su goidnama koristili.

U tome i je stvar ingo.... To je javna površina i oni nemaju nikakvo pravo na nju... To je kao da si ja prisvojim pravo parkirati na zelenoj površini kod Bijele lađe kad idem u grad!!! Debilana...
Ingo

suzavanjem staze se ne bi narusila funkcionalnost biciklisticke staze, niti bi se znacajno usporio promet tom biciklistickom stazom. pogotovo zato sto promet tom stazom ne bi bio tako gust.

Da, promet je gusci na cesti gdje se pici autima, to je tuzno i nije ti neki argument...
Ingo

vece smetnje prometu biciklistickom stazom ce uzrokovati pjesaci koji ce hodati po njoj (jer su pjesacku stazu full suzili) nego sto bi to suzenje od 20 cm predstavljalo problem.

Niti s ovime nisi u pravu, a dobar primjer je Divaltova.
Tamo su napravljena i parkiralisna mjesta, a problem nisu pjesaci vec vozaci kojima se ne da parkirati 10 metara dalje na slobodno mjesto pa parkiraju na biciklisticku stazu, a kladim se u sve novce svijeta da ce se u Gundulicevoj parkirati na biciklisticku stazu, napravili parkiralisna mjesta ili ne...
Ingo

i kao sto mi gradjani imamo pravo na biciklisticku stazu, tako i stanovnici gunduliceve imaju pravo na javnu povrsinu koju su goidnama koristili.

E vidis, nemaju i iza toga odlucno stojim...
Ta je povrsina moja koliko i njihova jer je, kao sto kazes, JAVNA...
Dakle, oni ne polazu nikakva prava na JAVNU povrsinu samo zato sto je ispred njihovih kuca jer je ta povrsina i dalje JAVNA.
Dakle, ta se JAVNA povrsina moze dobro iskoristiti. Biciklisticka staza je dobro iskoristena javna povrsina.
Ingo

nemaju pravo na javnu površinu koju su godinama koristili, to je glupost.

pred mojom je kućom "sto godina" bila jednosmjerna ulica i u jednoj se traci parkiralo. prije koju godinu su to pretvorili u dvosmjernu i sad tražim parking po okolnim ulicama, a u centru ponekad baš i nije lagano naći parking. tko me pitao? i zašto bi me pitali, nisam platio taj parking koji sam imao, zapravo sam imao privilegij da imam parking pred kućom u centru.
po toj logici, grad bi mogao trasirati zeljeznicki koridor 5c ispod tvog prozora na javnoj povrsini, i ti bi bio sretan jer ce taj koridor doprinjeti razvoju regije.

jer grad na to IMA PRAVO ... a to sto se taj koridor moze napraviti 5 km istocno, nema veze. nama je bitan koridor 5c i to bas pod tvojim prozorom.

uostalom, biciklisticka se mogla raditi i hebrangovom. koja je i sira i daleko manje prometna ulica.
Ingo

po toj logici, grad bi mogao trasirati zeljeznicki koridor 5c ispod tvog prozora na javnoj povrsini, i ti bi bio sretan jer ce taj koridor doprinjeti razvoju regije.

jer grad na to IMA PRAVO ... a to sto se taj koridor moze napraviti 5 km istocno, nema veze. nama je bitan koridor 5c i to bas pod tvojim prozorom.

Ovoliko debilan primjer cu samo citirati, necu ga komentirat...
gle, ako ti to ne razumijes, ja stvarno tu ne mogu pomoci :)
Ingo

gle, ako ti to ne razumijes, ja stvarno tu ne mogu pomoci :)

Istina...
Ingo

pa ja sam bas tamo jucer prolazio i vidio da se biciklisticka suzava i kod autobusne stanice. tj. potpuno nestaje ... ne vidim zbog cega se onda ne moze 20 cm suziti ? pa nije da tamo prolazi u istom trenutku 20 000 bicikala.

covjece..tu si na forumu, pišeš li ga pišeš..a, da li si uopće pročitao članak..2,20 m na 1, 50 m.. po tebi 20 cm..ili par cm..
uostalom, biciklisticka se mogla raditi i hebrangovom. koja je i sira i daleko manje prometna ulica.

staza se nije mogla raditi susjednom hebrangovom..razlozi su dijelom politički..dijelom funkcionalni..
Ingo

gdje bi ljudi koji tamo stanuju trebali parkirati aute ? ajde, neka mi netko od vas kaze koje im je najblize parkiraliste ?

vodovod...javna povrsina je...
Ajd' sad fino svi na pocetnu naslovnu stranicu portala pa procitajte kako se sve moze kad se hoce...obecavati...
Posve mi je smjesno ovo sve skupa..Dugogodisnji korsnici javne povrsine traze da im grad napravi i uredi parking ispred kuca...naustrb biciklisticke staze...ok...I sve da oni to kao i naprave...i sad ja,ponovit cu situaciju...sirota u neznaju parikram ispred necije kuce...i onda nadjem ,recimo, razbijenu sajbu jer sam parikirala na privatni parking...hm...tko ce mi biti kriv?
A sutra ce tamo,opet,recimo,iznuknuti neka visekatnica,i sto ce onda,kome ce se onda novi stanri buniti,sto da se poploci,suzi...jer je tu "nekad" bila javna povrsina na kojoj su neometano parkirali ljudi koji su nekad zivjeli na prostoru srusene kuce...
A,limuna mu zutog,grad se razvija..ak' vam nije po volji da vam nije limeni ljubimac pod prozorom a...preselite se na periferiju,uvucite se pet metara od javne povrsine i napravite poplocenu povrsinu ispod prozora...ili jos bolje...napravite garazu...
Ja svoj parkiram kad ima mjesta pred zgradom,a kad nema,zamislite,odvezem se 100-200-300 metara dalje...

Nije se ovoliko halabuke podiglo ni kad su se sjekla stabla po gradu...NAZALOST...
Stanovnik sam gundulićeve ulice i imam kolni ulaz, kakav bi to nacin bio da mi se netko parkira ispred kuce i samim tim mi blokirao izlaz ili ulaz automobilom u dvorište/ulicu?
evo vidiš
ja sam donedavno imala dvorište za parkirati i zato šo je frustrirana baba htjela da u dvorištu bude trava i klupe, a živi 15sec od promenade-pješke prisiljena sam parkirati u rupi hotela osijek gdje čobani svakodnevno zablokiraju sa svojim terencima izlaz

naravno da je premija uhvatiti mjesto. to se sve čak na tu mjeru da ponekad moram planirati u koje doba dana želim otići negdje s autom jer postoji veliak mogućnost da nećemo naći mjesto.... do sada iz očitih razloga nikad pauk nije odvukao niti 1 terenca

blokiranje ulaza/izlaza sasvim uobičajena pojava

da li se itko iakd zapitao kako je stanovnicima ulica oko KBO???

nažalost ovi na vlasti se ne mogu odlučiti kome da se uvuku u pakšu

ali kontam najbolje je ovim s automobilim jer se na nafti zarađuje
Pa koliko sam shvatila ne traze stanovnici prosirenje kolnih ulaza nego pravljenje park-placeva uzduz biciklisticke...predpostavljam da se ne bune oni koji imaju kolni ulaz,dakle i prostor untar dvorista za parkiranje,nego oni koji to nemaju pa su do sada parikrali na javnoj povrsini...
A naravno da se nitko iole obziran i savjestan nece parkirati na kolni ulaz ako preko njega prolazi biciklisticka staza...
Bentena

A naravno da se nitko iole obziran i savjestan nece parkirati na kolni ulaz ako preko njega prolazi biciklisticka staza...

al će se zato 'ladno naparkirat na biciklističku...prođeš Divaltovom i u slalomu si jednak Kostelićki.bar po vještini, brzina je ipak na njenoj strani
Evo nekoliko vozila u vlasnistvu chobana...
Snimljeno prije nekih pola sata.
E sada, zasluzuju li ti i takvi cobani besplatno parkiralisno mjesto na javnoj povrsini?
Zasluzuju li ista u odnosu na bicikliste koji ne zagadjuju, ne stvaraju guzve, ne trube i ne stvaraju guzve u vozilima GPP-a???
Da ne bi bilo zabune, ista takva situacija je i u Divaltovoj, gdje je biciklisticka staza pretvorena u parkiraliste, usprkos tomu sto ima dovoljno parkiralisnih mjesta...
Posto znam da celnici Grada citaju i prate forum, neka i ove fotke uzmu u obzir...
AJMO MATKOVIĆU, NEMA POPUŠTANJA BAHATIM VOZAČIMA AUTOMOBILA!!!

vozilo chobana broj 1 parkirano na kolni prilaz i preko staze

vozilo chobana broj 2 parkirano na kolni prilaz i preko staze

vozilo chobana broj 3 parkirano cijelom duzinom vozila na stazi
razmišljanje o tome kamo sad parkirati auto za ove ljude je nezamisliv intelektualni napor. da bi im se pomoglo trebalo bi im ubacit par kazni za krivo parkiranje.
al pobogu, cijeli život su parkirali pred kućom!šta sad?
i ja bi auto ispred kuće...pa nema :) ne moš i pare i jare...i ovce i novce...i cestu,i biciklističku stazu i stazu i levo i desno ovo ono... :)
imam osjećaj da se pobunjeni stanovnici Gundulićeve nikako ne mogu opredijeliti što im zapravo smeta, što im je u ulici važno, koliko im je zapravo bitan okoliš itd. najprije su se žestoko bunili zbog uništavanja zelenila, a sad im je baš jako bitno parkiranje pod prozorom. de alo, oćete l' vi čistiji zrak il' miris oktana na prozoru?
paperje

. de alo, oćete l' vi čistiji zrak il' miris oktana na prozoru?

Mislim da miris oktana baš i nisu mogli izbjeći ni prije, al bar je bilo zelenila.
Što jest jest, ulicu su potpuno ogolili i izgleda preružno. Svojedobno je Osijek bio proglašen najzelenijim gradom u Europi a vid nas sad, rušimo sve što je zeleno i pretvaramo u lijepi sivi beton. Pogledajte samo na šta sada liči Vinkovačka...
Ja sam stanar gunduliceve ulice i podržavam blokadu reklam-arta. Vidim da je većina ljudi koja se javlja ovdje ogorčena svojim trenutnim statusom vezanim za parking pa vrlo jasno želi i ostalima takvu nesreću umjesto da gledaju na svoje probleme. Nitko iz gundulićeve nije protiv biciklističke, već je za to da se ista suzi. Kao takva 2.20m, dovoljno je široka da se auti njome voze i stvarno nije potrebna. Vas koji pljujete po "nama" nemogu shvatiti nikako, nije mi jasno, biciklistička bi bila 1.50m, više nego dovoljna za bicikliste (vas), bilo bi zelenila i bilo bi mjesta za parkiranje... u čemu je vaš problem?
capri

u čemu je vaš problem?

Sad cu ti ja reci u cemu je problem...
Ja sam stanar Vijenca Ivana Mestrovica, zivim u zgradi ispred koje je parkiraliste. Parkiraliste je dimenzionirano prije vise desetljeca kada nije bilo ovoliko automobila. Danas je ono premalo, prepuno i cesto nemam mjesto za parkiranje ravno ispred svog ulaza.

Znas sto onda ucinim?
Parkiram malo dalje pa prosetam do kuce!

Ispred moje zgrade ima i zelena povrsina, ima i poprilicno siroka pjesacka staza. Ipak, nije mi palo na pamet trazit od nekog da suzi stazu, jer pjesacima ne treba toliko sirine, pa da naprave jedno parkiralisno mjesto samo za mene.

Oces da ti kazem u cemu je jos problem?
Problem je u tome sto vas nekoliko zadrzava projekt od vaznosti za cijeli grad. Problem je u tome sto ste bahati cobani i sto pricate o nekim pravima koja ste si sama dodijelili i sto onda jos bahato pitate "u cemu je vas problem?" Gdje pise da stanari Gunduliceve imaju pravo na besplatno parkiralisno mjesto ravno ispred svojih kuca?
Gdje to pise? Ako nadjes negdje, budi siguran da cu i ja trazit parkiralisno mjesto pred svojom zgradom.
juhhuuu!!! sve što je Circa napisao potpisujem! bolje ne bi ni ja srocila.... (y)
@capri to ti se zove hrvatski jal

poznati smo po tome da se veselimo kad susjedu krepa krava, i volimo jako zavirivati u njegov tanjur ... pa ako 3 dana dobro ruca, onda je sigurno lopov jer odakle mu inace.

i jasno ... 'ako ja nemam gdje parkirati jer zivim na trgu slobode' onda zasto bi neki tamo iz gunudliceve imali parking pred svojom kucom.

tipicno razmisljanje.

ja bi jos shvatio protivljenje da se dovodi u pitanje biciklisticka staza ... ali trazi se samo suzavanje bicklistice staze sto je sasvim razumljiv i prihvatljiv zahtjev.

u blizini tih kuca ne postoji nikakvo parkiraliste osim onoga kod vodovoda ... i bas nisam siguran da bi radnici vodovoda bili sretni da im stanovnici gunduliceve zauzimaju njihov parking.

sebicno je razmisljanje 'ako ja ne mogu ili nemam ... ne trebaju ni drugi moci ili imati'
Ingo

sebicno je razmisljanje 'ako ja ne mogu ili nemam ... ne trebaju ni drugi moci ili imati'

U ovoj prici jedino je sebicno sto njih nekoliko stoji na putu biciklisticke staze koja povezuje istocni i zapadni dio grada za sve njegove gradjane...
nemoj izvrtati istinu

oni ne stoje na putu bicklistice staze, nego oni stoje na putu siroke biciklisticke staze
Ja sam stanovnik Gundulićeve ulice, imam kolni ulaz tako da me ne zabrinjava velicina biciklisticke staze - No, postoje stanovnici koji nemaju kolni ulaz, a sad kako je napravljena biciklisticka staza, nece biti u mogucnosti ni parkirat automobil ispred svoje kuce...što s njima?!?!

@Circa, rekao si da ako nemaš parking ispred ulaza, ti parkiraš malo dalje i prošetaš....nažalost, kod stanovnika Gunduliceve nema "malo dalje", oni uopce namju nikakv drugi parking u blizini gdje bi mogli parkirat svoje limene ljubimce i prošetat. Pokušavam se sjetit gdje je najbliži parking...hm...postoji parking kod vodovoda, ali kao što @Ingo kaže, to je za njihove potrebe, a ne za potrebe ostalih stanovnika....pada mi na pamet samo onaj parking kod Trgovačke škole, i parking u Županijskoj ulici što je velika udaljenost od početka-kraja Gundulićeve ulice....

Ponavljam, imam kolni ulaz tako da me problem gundulićeve ulice ne zabrinjava, ali što s onima koji nemaju kolni ulaz i u blizini nema drugih parkirnih mjesta gdje bi mogli parkirat, što s njima???
što je sa stanovnicima onih ulica oko KBO???
jel' ikoga briga kako je njima kad su posjete???
kako je stanovnicima u centru kad je najveća špica 10-15h, kad i ne isparkiravaju jer kontaju da neće biti mjesta kad se vrate kući???
parking kod vodovoda je gradsko zemljiste i mogu ga koristiti svi,samo sto to velika vecina ne zna...nema vodovod pravo na taj parking.
codar

parking kod vodovoda je gradsko zemljiste i mogu ga koristiti svi,samo sto to velika vecina ne zna...nema vodovod pravo na taj parking.

Siguran?!?! ;)
100% ;-)
codar

100% ;-)

Ne znam i nisam siguran, tako da neću puno ulaziti u to...

Vratimo se na temu...Doselio sam se u Osijek prije nešto više od deset godina, i pri odabiru kupnje kuće gledali smo da ima parking ispred...pronašli-kupili....što sad?!?! ostajemo bez tog parkinga, iako je to igralo veliku ulogu pri kupnji kuce. Na srecu imam kolni ulaz, pa ću bar moci auto parkirat u svom dvorištu. Neki stanovnici nemaju kolni ulaz i nemaju parking, i treba napomenut da nisu protiv gradnje biciklisticke staze, nego samo žele da se ta staza suzi, zar traže previše??? ...
e sad zamisli da svi pocnu ucijenjivati grad svojim zahtijevima...
meni su napravili kada su obnavljali gundiku sranje pred vratima,podigli kolnik za pjesake iznad mog ulaza u kucu i sad mi voda ulazi u dvoriste,nazvali ih i rekli im to a oni nas ladno otpilili...i sto sad,da parkiram auto nasred ulice i prosvjedujem?!!!
codar,

to sto ti nisi bio u stanju reagirati kada si trebao nikako ne opravdava tvoj stav ( ako ja nemam, nisam nista poduzeo da imam, pa zasto bi onda oni imali? ).
da meni ulazi voda u moje dvoriste zbog lose izvedenih radova trazio bi odstetu!

circa i misstake,
vasim komentarima samo potvrdjujete da jeste od onih koji nemaju parking, time ste ogorceni i ne zelite da itko ima parking. jako zalosno razmisljanje.

p.s. zato sto ja nemam, nebi nitko drugi trebao/smjeo imati. to mozete i otvoreno tako reci jer smo ovdje navikli na takve stavove.
capri

circa i misstake,
vasim komentarima samo potvrdjujete da jeste od onih koji nemaju parking, time ste ogorceni i ne zelite da itko ima parking. jako zalosno razmisljanje.

Ovim komentarom si potvrdio da ne gledas dalje od nosa i da na monitoru vidis samo slova, a ne i recenice...
Dakle, ja sam rekao da ja pred svojim ulazm imam parkiraliste. Dakle, JA IMAM PARKIRALISTE i nije mi jasno di si procitao kako ja nemam parkiraliste pred zgradom.
Nadalje, ne bi mi palo na pamet radovati se tudjem problemu jer jednostavno nisam takav.
Citas moje postove selektivno, a tako ih i komentiras pa je svaka rasprava uzaludna i stoga odustajem, a ti malo prouci pravila struke pa ces vidjeti da se ta i takova biciklisticka staza ne moze suzavati makar se ti na glavu posadio. Ako se staza suzi, nece proci tehnicki pregled, a ti to pokusaj utuviti u svoju nasekiranu glavicu...
@circa ... sto se tice struke i tehnickog pregleda ... daj mi molim objasni fenomen prestanka te biciklisticke staze koje ulazi u ugibaliste za autobus ? ... kako mislis da bi taj fenomen mogao proci tehnicki pregled i koja struka poznaje takav prekid biciklisticke staze ?
Ingo

@circa ... sto se tice struke i tehnickog pregleda ... daj mi molim objasni fenomen prestanka te biciklisticke staze koje ulazi u ugibaliste za autobus ? ... kako mislis da bi taj fenomen mogao proci tehnicki pregled i koja struka poznaje takav prekid biciklisticke staze ?

Konstantno propustas point price.
Point je u tome da ce, popusti li se graktavcima u Gundulicevoj, svi pocet graktat i trazit ispunjenje i realnih i nerealnih zahtjeva...
Zato sam i naveo kako mnogi nemaju parkiraliste pred kucom pa ne grakcu i ne traze sta ti ja znam sta...
I sta si sada navro na mene, dozvoli da nam se misljenja ne susrecu. Ionako imas problem s Gradom, a ne s Circom pa svu tu energiju usmjeri na Matkovica. Ili bolje Djapica, cini se da mu ta tri glasa iz Gunduliceve puno znace na izborima...
Spomnje se i kako stanari traze samo kompromis. Meni je zanimljivo kako netko moze traziti kompromis, a sam nije na njega spreman.
Ako vec zelite protestirat i trazit ispunjenje zahtjeva, barem se organizirajte, dajte da vam to vodi netko pametan pa ucinite to kako treba... Ovo je samo graktanje i doista je iritantno...
capri- izgleda da ni ti ne kontas bit priče...parking pred kucom nije privatno zemljiste nego javno...grad ima pravo s njim raditi sto ga je volja i nijedan pojedinac ne smije stajati na tom putu jer nema zakonsko pravo na to.mnogim ljudima u gradu je uzet parking u svrhu naplate parkinga od elektromodula i sad bi oni svii trebali tamo praviti demonstracije i bune da se udovolji njihovim uvijetima?!!!
a sto se tice reklamarta...sta mislis da je to napravio neki siromasni jadnik koji ima krntiju od auta i kojeg nitko ne zna,sto bi onda bilo?mislim da bi mu uklonili auto bagerom i nastavili s radovima kao da se nista nije dogodilo.
eto samo zato spominjem tu bahatost i nepotizam nekih osječkih kvazi mangupa koji imaju srama suprotstaviti se gradu...
i to mi ide na k...c
zeros

Doselio sam se u Osijek prije nešto više od deset godina, i pri odabiru kupnje kuće gledali smo da ima parking ispred...pronašli-kupili

capri

ne zelite da itko ima parking. jako zalosno razmisljanje.

p.s. zato sto ja nemam, nebi nitko drugi trebao/smjeo imati. to mozete i otvoreno tako reci jer smo ovdje navikli na takve stavove.

Malo se griješi ovdje. Vi nikada niste imali parking. Vi ga nikada na tom mjestu nećete ni imati. Vi ste samo godinama parkirali na javnu površinu bez naknade. Sada je tom vremenu došao kraj, jer eto, stvari se mijenjaju.

Slično je bilo i sa naplatom parkinga. Javljali su se oni koji su cijeli život besplatno parkirali, pa sad odjednom moraju plaćati. Vrlo jednostavno, vremena se mijenjaju. Nekad nije bilo gužve, pa je parking bio besplatan, a nekad je i benzin bio jeftiniji + nije bilo gužve na cestama, pa nije bilo potrebe za biciklističkim stazama.

Da u gradu kojim slučajem postoji pauk, problem bi bio riješen. Zapravo, da u gradu postoji sposoban gradonačelnik, koji ne ovisi o svom debelom vođi, problem bi opet bio riješen. Auti bi se sklonili, vlasnici bi to platili, i staze bi se sagradile.

Sužavanje biciklističke staze? Postoji razlog zašto je biciklistička staza široka toliko koliko jest. Nekakav standard širine. Ne želimo staze reda radi, kao one u Zagrebu (gdje bankina prolazi po sredini). Ako se dva biciklista ne mogu mimoići bez opasnosti sudara, i pritom govorim o biciklima širokog volana, cruiserima, onda to nije biciklistička staza nego sranje. Nećemo sranje da bi 50-ak kuća imalo parking.

Žao mi je ako stanari nemaju gdje parkirati. No zato ne treba trpjeti cijeli grad. Žao mi je i stanara kuća pored kojih preko noći nikne zgrada od 5 katova, stanara pokraj kojih kvazi-poduzetnik preko noći otvori birtijetinu, stanara pokraj koji HEP sagradi trafo-stanicu, netko automehaničarsku radionicu, praonicu automobila, disko klub, smrdljivu pečenjarnicu, tramvajsku stanicu, golemu svijetleću reklamu, trgovački centar, itd., itd. Zato treba biti "vizionar", i razmišljati par godina unaprijed.
W.M. Felt

Malo se griješi ovdje. Vi nikada niste imali parking. Vi ga nikada na tom mjestu nećete ni imati. Vi ste samo godinama parkirali na javnu površinu bez naknade. Sada je tom vremenu došao kraj, jer eto, stvari se mijenjaju.

Upravu si, nikad nismo imali ni nikad nećemo imati...slažem se...

No, zašto onda mi snosimo troškove za sve što se dogodi ispred naše kuće?!?!?
Prije nekih par godina ispred moje kuće došlo je do puknuća kanalizacijske cijevi koja je stara više od sto godina, i nalazila se točno ispod ceste. Bušenje ceste, mijenjanje cijevi, ponovo asfaltiranje, sve je to na kraju udarilo po mom džepu. Pitanje, ako je sve to ispred moje kuće javna površina, zašto ja moram plaćat te troškove???
wf felt- u potpunosti se slazem s tobom,ne bi ni ja bolje napisao:-)
zeros jesi ti dobio račun za te radove ili govoriš o plaćanju doprinosa kojekakvih?
da to i mene zanima.cisto sumnjam da dobijes racun od vodovoda ili tak nesto osim ako je pukla cijev iza brojila odnosno na tvojoj strani.
faktor-x

zeros jesi ti dobio račun za te radove ili govoriš o plaćanju doprinosa kojekakvih?

Račun...crno na bijelo....

codar

da to i mene zanima.cisto sumnjam da dobijes racun od vodovoda ili tak nesto osim ako je pukla cijev iza brojila odnosno na tvojoj strani.

Jasno je meni ako cijev pukne na mojoj strani, ali ovo je daleko od moje strane.....Pokušali smo s njima dogovorit da mi probušimo rupu a oni nek samo promjene cijev, pa bi na taj nacn smanjili iznos računa, odbili su nas jer mi ne smijemo izvoditi nikakve radove na javnoj površini, tak da smo ih morali platit za sve što su napravili, iako to nije na mojoj strani, nego je na javnoj. Kad smo ih upitali zašto tako, odgovor je bio kratak "jer se ta cijev nalazi ispred vaše kuće"...
zeros

faktor-x

Račun...crno na bijelo....

codar

Jasno je meni ako cijev pukne na mojoj strani, ali ovo je daleko od moje strane.....Pokušali smo s njima dogovorit da mi probušimo rupu a oni nek samo promjene cijev, pa bi na taj nacn smanjili iznos računa, odbili su nas jer mi ne smijemo izvoditi nikakve radove na javnoj površini, tak da smo ih morali platit za sve što su napravili, iako to nije na mojoj strani, nego je na javnoj. Kad smo ih upitali zašto tako, odgovor je bio kratak "jer se ta cijev nalazi ispred vaše kuće"...

to je meni nešto jako čudno...
ja mislim da bi morao ici na sud s njima jer mi je ovo ne logicno i ako je to stvarno istina onda su te zahebali i to dobrano.niko nikada nije platio radove vodovoda na javnoj povrsini,to znam sigurno jer imam bliske ljude koji rade u vodovodu i upravi.
čudno baš...imao sam situaciju gdje je pukla cijev ispred moje kuće. došao je vodovod, iskopao i pokrpao i to je bilo to.nikakav račun.
ako je kvar na tvojoj strani, iza brojila prema tvojoj instalaciji onda plaćaš ti a ovako bojim se da su te zaje....
faktor-x

čudno baš...imao sam situaciju gdje je pukla cijev ispred moje kuće. došao je vodovod, iskopao i pokrpao i to je bilo to.nikakav račun.
ako je kvar na tvojoj strani, iza brojila prema tvojoj instalaciji onda plaćaš ti a ovako bojim se da su te zaje....

ako su me zajebali, onda nisu samo mene, još desetak stanovnika Gundulićeve je tako prošlo.

Vratimo se temi....koliko ja znam, glavni krivac zastoja radova u Gundulićevoj ulici je vlasnik Reklam-arta, jer on najviše gubi ako se biciklisticka staza izgradi, gubi parking koji mu je potreban za njegove klijente, i naravno da može porkirati svog porsche-a i mercedesa.
a ima parking iza firme u koji stane 10-tak auta i u koji se ulazi sa druge strane...stvarno je covjek ne zasitan
Circa

a ti malo prouci pravila struke pa ces vidjeti da se ta i takova biciklisticka staza ne moze suzavati makar se ti na glavu posadio. Ako se staza suzi, nece proci tehnicki pregled, a ti to pokusaj utuviti u svoju nasekiranu glavicu...

Vidim da jako volis pametovati, izvoli podatke
"Najmanja propisana širina biciklističke staze ili traka za jedan smjer je jedan metar, a za dvosmjerni promet 1,60 metara"

Dovoljno bi bilo da se sa obje strane gunduliceve napravi po metar, uz to bi stala i zelena povrsina i bocno parkiraliste uzduz cijele gunduliceve...

capri

"Najmanja propisana širina biciklističke staze ili traka za jedan smjer je jedan metar, a za dvosmjerni promet 1,60 metara"

Dovoljno bi bilo da se sa obje strane gunduliceve napravi po metar, uz to bi stala i zelena povrsina i bocno parkiraliste uzduz cijele gunduliceve...

Odakle tebi taj podatak?

Nema šanse da je 1,60m dovoljno za dvosmjerni promet!
zar ne misliš da ako prave i s jedne i s druge strane to poskupljuje sve skupa za duplo?
rijetko rijetko gdje sam vidio biciklističku s obja strane ulice.
faktor-x,
istina da, skupo. Mozda bi i imali za to da se manje krade...

zeros,
to je tako zakonom propisano. Nisam osobit vozac bicikla, pa sad ni neznam reci dali je to dovoljno ili ne. Mislim da osoba na biciklu nije sira od pola metra ili? Pa mogli bi se fino mimoilaziti... a i da stave 1.80m opet bi bilo dovoljno mjesta i za drvored i parking.
Uglavnom, stanje se moze ispraviti manjim zahvatom i uvjeren sam da ce gradska uprava tako i postupiti.
Unatoc svemu, drago mi je da imamo jednog "mangupa" kao direktora reklam-arta koji moze tj. ima financijska sredstva da blokira radove dok se ne dodje do nekog rijesenja/kompromisa.
capri

Ne bi to bilo dobro. Zašto? Zato što je ona druga strana sama po sebi puno uža od ove strane kroz koju sada ide staza, i još ako i tu prođe biciklisticka staza širine od jedan metar, nastao bi isti problem kao što je i sada na ovoj strani gundulićeve.
capri

Ovako debilnu koncepciju zbilja ne treba komentirati...
capri

Circa

a ti malo prouci pravila struke pa ces vidjeti da se ta i takova biciklisticka staza ne moze suzavati makar se ti na glavu posadio. Ako se staza suzi, nece proci tehnicki pregled, a ti to pokusaj utuviti u svoju nasekiranu glavicu...

Vidim da jako volis pametovati, izvoli podatke

naranvo da bi bilo dovoljno. jer i tako je biciklisticka staza u sastavu s pjesackom stazom, i tako ce i po biciklistickoj hodati pjesaci, a ako se slucajno mimoidju dva bicikla, mogu zagaziti 20 cm i na pjesacku stazu.

sve bi se to moglo rijesiti kada bi bilo dobre volje i razumjevanja ... a ne ovako 'na noz' i prepuno pakosti
šta na sve ovo kaže TataMata?
e ovo nema smisla vise,pocinje biti beskonacna rasprava...

Tagovi