Prvi maj

Društvo, politika

Prvi maj

naslov sve govori..slazu li se planovi,gdje se ide za praznik rada..?
Najvjerojatnije klasika - kod katakombi
moraju se slagati, osijek, sumica =)

Re: Prvi maj

tux

naslov sve govori..slazu li se planovi,gdje se ide za praznik rada..?

dal se tebi slaze plan za 2.maj =) u bastionu?
ah prvi maj...vatra, pogrjelo meso, mortus pija do 10 ujutro, pa onda kad požderete sve idete okolo s noževima u lov na jelene a lokalci u čuđenju i strahu zaključavaju domaće životinje...jedva čekam iako ne znam kako će ove godine sve ispast
možda subotica na trenchtown festival ili klasika katakomebe a možda i petrijevci :D
ja se još uvijek nadam da ću užicat da ne radim
moto susret MK "My way", zračna luka na čepinskoj

plakat
gaap

plakat

...svinjarije opet???? :twisted: ...demit, zasto ja uvijek moram propustati sve dobre stvari... :cry:
...meni ce prvi maj poceti petog maja i trajati do 23 :twisted: ...
Neznam,možda radno
neznam, nekako osjecam da sam to prerasla nocenja i te gluposti, prosle god sam se smrzla jako tak da...kontam da ce ove godine biti nesto smirenije, mozda samo mali rostilj kod mene
ruana

neznam, nekako osjecam da sam to prerasla nocenja i te gluposti, prosle god sam se smrzla jako tak da...kontam da ce ove godine biti nesto smirenije, mozda samo mali rostilj kod mene

smrzla? ne sjećam se ja da je hladno bilo, čak dapače.
Ma jedva čekam 1 maj, ajme uživancija cjeli dan, roštilj, zajebancija i sve što ide uz to :)
nake_rado

ruana

smrzla? ne sjećam se ja da je hladno bilo, čak dapače.
Ma jedva čekam 1 maj, ajme uživancija cjeli dan, roštilj, zajebancija i sve što ide uz to :)

da je preko noci, pogotovo ak zaspes u satoru
Sve su to čari 1. maja, a kad je hladno zagriješ se malo.....
Planovi se još nisu posložili ali mislim da će biti isto kao i svake godine: dobra zajebancija, hrpa alkohola, ispečenih životinja, i ono što je najvažnije: odlična ekipa...
budem išao gdje i prošle godine... stara drava kod bilja...

Prošle godine bilo predobro... tako da nastavljam tradiciju...

A što se hladnoće tiče... hmmm... pa legneš pored vatre i spavaš... samo što mora netko biti pored tebe budan da se ne otkotrljaš u vatru... i naravno ko će održavati istu... :)
ma ja sam se prošle godine isto smrzo u šatoru...kad kreten ništa nisam ponio za staviti pod vreću, a od zemlje hladnooooo
meni nije bilo hladno...

Zaspao sam, a da nisam ni znao da spavam ( da... bio sam trijezan... LOL )... ležo pored vatre ( kao što je bila preporuka u mom posljednjem postu ), a dvojica lega me tu i tamo odgurivali da se ne zapalim...

Tako da nije bio problem prespavati cijelu noć... Doduše, ujutro nisam mogao izaći iz vreće... ipak me "malo" rashladila zemlja... al opet... sve su to čari 1. maja... kao što @ETI kaže... :)
Treba se lijepo smjestiti na pristojnu udaljenost od vatre da te lagano podgrijava izvana, a rakijom riješiti unutarnje grijanje i nema zime...
i da potvrđeno prvi maj akcija subotica od srijede do nedjelje kampovanje ,zajebancija ,glazbica, festival, ljudi.... nema boljega...
definitivno idemo gdje i prosle godine,znaci ona suma kod ekstrim staze,mjesto odlicno,kampira se,nosim gitaru da bude i pjesmica i fantasticno
tux

definitivno idemo gdje i prosle godine,znaci ona suma kod ekstrim staze,mjesto odlicno,kampira se,nosim gitaru da bude i pjesmica i fantasticno

al ne svoju gitaru, u slučaju da se pokida LOL
gaap

plakat

Pa jel' nije 1. u Orašju susret?
stara drava negdje...noćenje ak nebude kiše,lokanje,zezanje
bazooka_joe

gaap

plakat

Pa jel' nije 1. u Orašju susret?

je :D

oćemo so saje u orašje :)

on topic: ovo će bit the best prvi maj ikad kontam si nekako :D
nake_rado

tux

al ne svoju gitaru, u slučaju da se pokida LOL

ipak se nosi moja gitara..al onda moja gitara ostaje u mojim rukama..sve u svemu bit ce predobro
negdje uz staru dravu... ma nije da jedva čekam, ali eto idem, moram:D i nadam se da ne će biti hladno, komarci itd.
allegra

negdje uz staru dravu... ma nije da jedva čekam, ali eto idem, moram:D i nadam se da ne će biti hladno, komarci itd.

To je duh prvog maja :)

ak sve bude po planu islo,pampas,uzivancija,zajebancija,puno hrane i cuge,dobri ljudi ovo ono li la
:mrgreen:
Na BIRO
Monstrum

Au, jebemu, mora bit', ja već zaklo zeku (ukebo nuz tarabu), a pilići bi taman idući tjedan trebali biti prave kilaže - zaklat ću i toga u srijedu, pa to moš tak svježe odma na roštilj, ne treba ni čistit. I dobre šljoke uzmem i sve...
bazooka_joe

Monstrum

Au, jebemu, mora bit', ja već zaklo zeku (ukebo nuz tarabu), a pilići bi taman idući tjedan trebali biti prave kilaže - zaklat ću i toga u srijedu, pa to moš tak svježe odma na roštilj, ne treba ni čistit. I dobre šljoke uzmem i sve...

e nemoj zaboravit dobre šiše (domaće šljivovice molim lijepo) uzet, jać kontam si il nekih kilu ćelapa kod ravlića uzet, a možda uzmem i neke svinjske vratine pa upacat dan dva prije, al jebite se neć ja cijelo vrijeme bit za roštiljem, uzeću viski il burbon pa ponjet da nam se nađe :D
de mi reci oš ti ić kolima?
tako znači, organizirate picnic, a svoju staru drugaricu ne zovete...šmrc šmrc...idem se sklupčati u prvi kut i plakati...kmeee :cry:
:lol: :lol:
Monstrum

al jebite se neć ja cijelo vrijeme bit za roštiljem, uzeću viski il burbon pa ponjet da nam se nađe :D
de mi reci oš ti ić kolima?

Jać za roštiljem bit, uštirko sam podkošulju već...

vlale

tako znači, organizirate picnic, a svoju staru drugaricu ne zovete...šmrc šmrc...idem se sklupčati u prvi kut i plakati...kmeee :cry:
:lol: :lol:

A jebemu, pa dođi, a moram nekak' doć i do onog crnog Gileta, nejavlja se čojek...
jeaaa ne radim
bit će roštiljanja

kontam da ćemo na kopiku
kopika najvjerojatnije...........sam još moramo odredit datum........ :shifty:
nemam pojma, al smislit ću već neki pakleni plan :D
Po svoj prilici na Staroj Dravi u Miholjcu, nadam se samo da neće glupa kišurina padati i da mi nitko neće poremetit planove!
Janis

Po svoj prilici na Staroj Dravi u Miholjcu, nadam se samo da neće glupa kišurina padati i da mi nitko neće poremetit planove!

puj puj, jezik pregrizo, neće padat
ko još vjeruje meteorolozima pa ti ne bi znali predvidjet rezultat utakmice barcelona vs. hrvatski trećeligaš, i za danas su rekli divno krasno vrijeme bez oborina ali su nekako zaboravili na onaj prolom oblaka, budale
Monstrum

ko još vjeruje meteorolozima pa ti ne bi znali predvidjet rezultat utakmice barcelona vs. hrvatski trećeligaš, i za danas su rekli divno krasno vrijeme bez oborina ali su nekako zaboravili na onaj prolom oblaka, budale

ja sam jos u srijedu gledo na hrtu prognozu rekli su da ce biti sve dobro al u subotu popodne pljusak u slavoniji tako da su to pogodili
Predomišljam se da ove godine opet odem kod katakombi mahat čakijom i napit se ko krme...ali vidit ćemo
ja idem u zg (bar se nadam)
Ode kampirati na Papuku
Blanje Donji Miholjac bit ce dosta bendova a ekipa je zakon :)

sutra je taj dan, dan D u godini, ništa mi nije kao prvi maj, ni rođoši, ni nove godine, božići i uskrsi ništa mi nje ko prvi maj, u meni se probudi zvijer, zvijer koja može popit sve što se popit dadne i pojest sve što se na tacni donese, na roštilju/ražnju ispeče, a ako sam dovoljno pijan mogu i prijesno, cjelodnevno ludilo te parada mrtvih životinja, roštiljanog povrća i cuge svakojake, prvo se krene uvijek s rakijicom s "bog nam pomogo i doživli i sljedeću godinu" koja se gasi s pivom pa lagano druženje i pričica o poduhvatima, životu, državi, svemu dobrom i lošem što nas snađe, lagano se podijele lagani zadaci tipa čiščenje roštilja koji nije očišćen godinu dana, pripreme drvlja za potpalu vatre, rezanje istog, potpaljivanje vatre, pravljenje salatica i priprema mesa, onog koje nije pripremljeno (uvijek se netko nađe tko ne upaca meso prije ccc), i onda cjelopopodnevno roštiljanje kila i kila mesine i povrća kojekakog i napijanje nuz toplinu roštilja, i dok kažeš britva pijan ko pička, popijene su već 2-3 gajbe piva i litre vina te bar dvije litre šiše ( domaće šljivovice molim lijepo) i tu onda , što se kaže pukne tulum i dernek potraje do dugo u noć, ah volim prvi maj :)

događaj se zbio jednom za prvi maj, svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna jer su te stvarne osobe zakon :)
ja se odoh zagrijavat za 1 maj :)
eto napokon rješeno, krmačenje za prvi maj u voćnjaku na nepoznatoj lokaciji...pivo, vino, rakija, krv, znoj i suze, čakije i meso...
Monstrum

joooj što te voli vidjet u elementu!
evo upravo dosao sa kampiranja...bilo predobro..sada sam jedino umoran i tako..ali proci ce i to
wardriving i malo ćevapa i cuga

kasnije pogledat dobar film :D
ja bila kod sestre u obiteljskom okruzenju i stvarno mi je bilo lijepo
predobro bilo !
Evo kako je to bilo nekad...

s Dnevnik.hr

U emisiji '10 do 8' tema je bila proslava Praznika rada, popularnog 1. maja. Usporedili smo snimke iz 1961. godine i one današnje, a provedena je i analiza što se zapravo i kako promijenilo te u kojem su smjeru stvari za hrvatskog radnika u međuvremenu krenule.

Nedostupan povijesni medij

Nedostupan povijesni medij

Našoj umornoj

laku noć lijepa naša još jedan si dan proživjela, još jedan dan tako zvane slobode, još jedan dan tako zvanog napretka , još jedan dan lažnog boljitka , još jedan dan su ti zamazali oči kurvini sinovi sipajući potoke laži i obećanja da će biti bolje nama i našim potomcima, ali ti iako znaš da neće biti bolje sa smiješkom si popratila rijeke umornih radnika već smorenih od tuđih laži, otpratila si ih u san punih želudaca sirotinjske hrane i snova o bolje sutra sa mišlju da ne može do vijeka ovako, znam da sanjaš da će biti bolje, da će oni koji su te gradili i branili svojim životima doći do glasa da se ne može prodati i podijeliti ono što nam je tu, tu u srcu, duši i tijelu usađeno, onaj mali dio ove grude hrvatske, da ovo što se zbiva oko nas nije to što su mislili da će biti dok su svoju krv, znoj i godine ostavljali na svakom pedlju ove zemlje, da će jednom biti bolje, možda sutra, možda ne, prodali su nas, prodali su sve što nam je bilo sveto, sve ono što nam je osiguravalo bolje sutra, a naš se glas nije čuo, nije se čuo jer je bio zagušen lažnim obećanjima, no što je tu je, moramo podignute glave krenuti u budućnost mada nam nije svijetla, možda sutra bude bolje, možda ne, vidjet ćemo, možemo se samo nadati jer utjecati ne možemo, naš glas iako svi tvrde suprotno ne vrijedi ništa
sretan prvi maj, praznik rada i običnog radnika želi vam Monstrum

Ja sam je gledao u svitanje dana
U tihim nocima od zvjezdanog sna
Rumenim sutonima ona me ljubi
Zelenim poljima i beskrajem dna

Ja sam je gledao kroz kapljice kise
Ona je svjetlo sto me vodi kroz noc
Olujnim valovima ona me njise
Ona je ljubav koja ne moze proci

Ja bih ugledao sunce
Kad bih ugledao nju
Ja bih imao ljepotu
Da je pored mene tu

Ja sam znao da cu svoju ljubav pokloniti njoj
Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj
Ja sam znao da cu svoju ljubav pokloniti njoj
Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj
Monstrume, baš si se potrudio :)
nu, kikača! :D
uuuuu, najbolji maj dosada...posljedice su stravične...
Na maju prefantastično, ma nemam riječi koja bi mogla opsiat moje zadovoljstvo, definitivno najbolji maj ikada. Nadam se samo da će sljedeći biti još bolji :)
Samo mala primjedba za prijesno meso koje sam jeo u velikim količinama, al ajde nebi bio ni to problem da nije bilo prekriveno pepelom i drvećem LOL
da da lijepo je bilo...........sam da cura nije zapalila nogu i da mi nije sjekira pala na prst bilo bi još bolje.........
jebeno bilo u vinkulji kod lege u kući, divljanje od 10 ujutro do 11 navečer uz sve moguće društvene igre i naravno mesinu, pivo i brlju u potocima.

Tagovi