Prvi maj
Društvo, politika
Re: Prvi maj
tuxnaslov sve govori..slazu li se planovi,gdje se ide za praznik rada..?
dal se tebi slaze plan za 2.maj =) u bastionu?
ruana
neznam, nekako osjecam da sam to prerasla nocenja i te gluposti, prosle god sam se smrzla jako tak da...kontam da ce ove godine biti nesto smirenije, mozda samo mali rostilj kod mene
smrzla? ne sjećam se ja da je hladno bilo, čak dapače.
Ma jedva čekam 1 maj, ajme uživancija cjeli dan, roštilj, zajebancija i sve što ide uz to
nake_rado
ruana
neznam, nekako osjecam da sam to prerasla nocenja i te gluposti, prosle god sam se smrzla jako tak da...kontam da ce ove godine biti nesto smirenije, mozda samo mali rostilj kod mene
smrzla? ne sjećam se ja da je hladno bilo, čak dapače.
Ma jedva čekam 1 maj, ajme uživancija cjeli dan, roštilj, zajebancija i sve što ide uz to![]()
da je preko noci, pogotovo ak zaspes u satoru
Prošle godine bilo predobro... tako da nastavljam tradiciju...
A što se hladnoće tiče... hmmm... pa legneš pored vatre i spavaš... samo što mora netko biti pored tebe budan da se ne otkotrljaš u vatru... i naravno ko će održavati istu...
Zaspao sam, a da nisam ni znao da spavam ( da... bio sam trijezan...
)... ležo pored vatre ( kao što je bila preporuka u mom posljednjem postu ), a dvojica lega me tu i tamo odgurivali da se ne zapalim...
Tako da nije bio problem prespavati cijelu noć... Doduše, ujutro nisam mogao izaći iz vreće... ipak me "malo" rashladila zemlja... al opet... sve su to čari 1. maja... kao što @ETI kaže...
tux
definitivno idemo gdje i prosle godine,znaci ona suma kod ekstrim staze,mjesto odlicno,kampira se,nosim gitaru da bude i pjesmica i fantasticno
al ne svoju gitaru, u slučaju da se pokida

nake_radoipak se nosi moja gitara..al onda moja gitara ostaje u mojim rukama..sve u svemu bit ce predobrotux
definitivno idemo gdje i prosle godine,znaci ona suma kod ekstrim staze,mjesto odlicno,kampira se,nosim gitaru da bude i pjesmica i fantasticno
al ne svoju gitaru, u slučaju da se pokida
allegranegdje uz staru dravu... ma nije da jedva čekam, ali eto idem, moram
i nadam se da ne će biti hladno, komarci itd.
To je duh prvog maja
Monstrum
on topic: ovo će bit the best prvi maj ikad kontam si nekako![]()
Au, jebemu, mora bit', ja već zaklo zeku (ukebo nuz tarabu), a pilići bi taman idući tjedan trebali biti prave kilaže - zaklat ću i toga u srijedu, pa to moš tak svježe odma na roštilj, ne treba ni čistit. I dobre šljoke uzmem i sve...
bazooka_joeMonstrum
on topic: ovo će bit the best prvi maj ikad kontam si nekako![]()
Au, jebemu, mora bit', ja već zaklo zeku (ukebo nuz tarabu), a pilići bi taman idući tjedan trebali biti prave kilaže - zaklat ću i toga u srijedu, pa to moš tak svježe odma na roštilj, ne treba ni čistit. I dobre šljoke uzmem i sve...
e nemoj zaboravit dobre šiše (domaće šljivovice molim lijepo) uzet, jać kontam si il nekih kilu ćelapa kod ravlića uzet, a možda uzmem i neke svinjske vratine pa upacat dan dva prije, al jebite se neć ja cijelo vrijeme bit za roštiljem, uzeću viski il burbon pa ponjet da nam se nađe
de mi reci oš ti ić kolima?
Monstrum
al jebite se neć ja cijelo vrijeme bit za roštiljem, uzeću viski il burbon pa ponjet da nam se nađe![]()
de mi reci oš ti ić kolima?
Jać za roštiljem bit, uštirko sam podkošulju već...
vlale
tako znači, organizirate picnic, a svoju staru drugaricu ne zovete...šmrc šmrc...idem se sklupčati u prvi kut i plakati...kmeee![]()
![]()
![]()
A jebemu, pa dođi, a moram nekak' doć i do onog crnog Gileta, nejavlja se čojek...
bit će roštiljanja
kontam da ćemo na kopiku

Janis
Po svoj prilici na Staroj Dravi u Miholjcu, nadam se samo da neće glupa kišurina padati i da mi nitko neće poremetit planove!
puj puj, jezik pregrizo, neće padat
dobro vrijeme 1
dobro vrijeme 2
Monstrumja sam jos u srijedu gledo na hrtu prognozu rekli su da ce biti sve dobro al u subotu popodne pljusak u slavoniji tako da su to pogodili
ko još vjeruje meteorolozima pa ti ne bi znali predvidjet rezultat utakmice barcelona vs. hrvatski trećeligaš, i za danas su rekli divno krasno vrijeme bez oborina ali su nekako zaboravili na onaj prolom oblaka, budale
događaj se zbio jednom za prvi maj, svaka sličnost sa stvarnim osobama nije slučajna jer su te stvarne osobe zakon
Monstrum
![]()
joooj što te voli vidjet u elementu!
kasnije pogledat dobar film
s Dnevnik.hr
U emisiji '10 do 8' tema je bila proslava Praznika rada, popularnog 1. maja. Usporedili smo snimke iz 1961. godine i one današnje, a provedena je i analiza što se zapravo i kako promijenilo te u kojem su smjeru stvari za hrvatskog radnika u međuvremenu krenule.
Nedostupan povijesni medij
Nedostupan povijesni medij
laku noć lijepa naša još jedan si dan proživjela, još jedan dan tako zvane slobode, još jedan dan tako zvanog napretka , još jedan dan lažnog boljitka , još jedan dan su ti zamazali oči kurvini sinovi sipajući potoke laži i obećanja da će biti bolje nama i našim potomcima, ali ti iako znaš da neće biti bolje sa smiješkom si popratila rijeke umornih radnika već smorenih od tuđih laži, otpratila si ih u san punih želudaca sirotinjske hrane i snova o bolje sutra sa mišlju da ne može do vijeka ovako, znam da sanjaš da će biti bolje, da će oni koji su te gradili i branili svojim životima doći do glasa da se ne može prodati i podijeliti ono što nam je tu, tu u srcu, duši i tijelu usađeno, onaj mali dio ove grude hrvatske, da ovo što se zbiva oko nas nije to što su mislili da će biti dok su svoju krv, znoj i godine ostavljali na svakom pedlju ove zemlje, da će jednom biti bolje, možda sutra, možda ne, prodali su nas, prodali su sve što nam je bilo sveto, sve ono što nam je osiguravalo bolje sutra, a naš se glas nije čuo, nije se čuo jer je bio zagušen lažnim obećanjima, no što je tu je, moramo podignute glave krenuti u budućnost mada nam nije svijetla, možda sutra bude bolje, možda ne, vidjet ćemo, možemo se samo nadati jer utjecati ne možemo, naš glas iako svi tvrde suprotno ne vrijedi ništa
sretan prvi maj, praznik rada i običnog radnika želi vam Monstrum
Ja sam je gledao u svitanje dana
U tihim nocima od zvjezdanog sna
Rumenim sutonima ona me ljubi
Zelenim poljima i beskrajem dna
Ja sam je gledao kroz kapljice kise
Ona je svjetlo sto me vodi kroz noc
Olujnim valovima ona me njise
Ona je ljubav koja ne moze proci
Ja bih ugledao sunce
Kad bih ugledao nju
Ja bih imao ljepotu
Da je pored mene tu
Ja sam znao da cu svoju ljubav pokloniti njoj
Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj
Ja sam znao da cu svoju ljubav pokloniti njoj
Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj
nu, kikača!
Samo mala primjedba za prijesno meso koje sam jeo u velikim količinama, al ajde nebi bio ni to problem da nije bilo prekriveno pepelom i drvećem