Franjevački samostan sv. Križa iz Osijeka ove godine četvrti puta organizira Festival kršćanske kulture i suvremene kršćanske glazbe pod nazivom Kristfest, a održat će se u danima od 22. do 25. svibnja 2008. godine.
Kristfest je namijenjen svim kršćanima, a posebno mladima. Promovira mnoge kršćanske sadržaje, a suvremenom kršćanskom glazbom mladima, na njima prihvatljiv i razumljiv način, želi približiti osobu Isusa Krista, za njega ih oduševiti i usmjeriti prema kršćanskim vrijednostima, što mogu osmisliti ljudski život. Tako je ovaj projekt ponajprije pastoralnog karaktera. Želi biti i ustuk porocima (različitim ovisnostima o drogi, alkoholu, cigaretama, nemoralu), kojima su mladi danas vrlo podložni, pa ima i preventivno značenje. Na mlade posebno impresivno djeluju izjave pojedinih glazbenika, koji daju svjedočanstvo o svom obraćenju i pravim životnim vrijednostima, odnosno o istinskome smislu života. Uz ta svjedočanstva glazbenika, važan pastoralni vid se ostvaruje kroz različite dobro pripremljene i osmišljene radionice. Navodim ovdje naslove nekih radionica: "Taizé duhovnost i ekumenski put"; Identitet Isusa Krista – tko je Isus; Slavljenje Boga kroz umjetnost (fotografija, glazba); Isus, član moje obitelji; i druge.
Kako su na našim prostorima još uvijek prisutne traume i duhovne rane nastale kao posljedice rata, Festivalom se nastoji i terapeutski djelovati pa želimo istaknuti i njegovu ekumensku dimenziju. Prijašnjih godina na festivalu su sudjelovali mladi iz Srbije te Bosne i Hercegovine, a ove godine želimo mladima s toga područja financijski pomoći kako bi mogli doći u većem broju.. Želju za dolaskom izrazili su i mladi Hrvati iz Mađarske. Očekujemo da će ove godine na Festivalu sudjelovati približno 1500 mladih svih uzrasta. Iz toga je vidljivo kako je riječ o manifestaciji međunarodnoga predznaka, što potvrđuju kako hrvatski tako i glazbenici iz drugih europskih zemalja.
Ovim je Festivalom Osijek dobio jedinstven kulturni događaj vjerskoga sadržaja u Hrvatskoj, a šire se smjestio i na popis sličnih događaja u Europi.
Zbog gore navedenih razloga, Festival kršćanske kulture i suvremene kršćanske glazbe ima veliku podršku Grada Osijeka, Županije osječko-baranjske, vjerskih zajednica te ustanova, koje skrbe o mladima. Zato vjerujemo kako ćete i vi učiniti ono što možete, primjerice na skupovima mladih što će biti na različitim mjestima održani prije Kristfesta, Festival u Osijeku najaviti i preporučiti, a mi ćemo vašem Uredu u dogledno vrijeme poslati i cjelovit festivalski program.
Za dodatne informacije dobro je posjetiti web stranicu: www.kristfest.com
Zahvaljujemo na suradnji i pozdravljamo franjevačkim pozdravom MIR I DOBRO.
U ime organizacijskog odbora
P. Željko Paurić
gvardijan franjevačkoga samostana u Osijeku
Kristfest 2008.
Osijek
Re: Kristfest 2008.
Krist

Circa
![]()
Isus je spasitelj.
dobra isprika za napiti se je uvijek zlata vrijedna
imao sam prilike prisustvovati tom eventu prošle godine i mogu reći samo da popadija rastura i organizaciji pristupa znanto profesionalnije nego neki drugi... možda je samo stvar do mentaliteta i klijentele koja se okupila ali zaista je sve odrađeno pedantno i besprijekorno. zvuk čist i odličan. dovukli su pomoćnu binu i razglas s prošlogodišnjeg exita...
štandovi sa cugom i hranom su bili bogati i s pristupačnom cijenom. jedino što nije bilo alkohola... ali baš za one kojima je to potreba i nužnost ima dosta okolnih birtija u tvrđi.
pušenje nije zabranjeno ali u onom ugođaju mnogima je bilo neugodno zapaliti pa su to radili postrani.
na stranu sa antagonizmom prema kristu/katoličanstvu i bla bla bla te ako se izuzmu domaći bendovi koji zaista nisu vrijedni spomena (jerbo baš i nisam poklonik ljudi koji u transu repetativno ponavljau stihove u maniri dječjih pjesmica tipa "krist je velik on je super i voli nas i bla" te tako unegodled), festival bi zadovoljio i brojne metalce i hardkoraše
ozbiljno vam kažem.
lastfm najava od prošle godine:
http://www.last.fm/event/197219
ovo je super dernek i po mnogočemu intrigantna fešta. šteta što to mnogi nisu znali ili nisu prepoznali. nadam se kako će ovaj put odaziv biti znatno veći.
štandovi sa cugom i hranom su bili bogati i s pristupačnom cijenom. jedino što nije bilo alkohola... ali baš za one kojima je to potreba i nužnost ima dosta okolnih birtija u tvrđi.
pušenje nije zabranjeno ali u onom ugođaju mnogima je bilo neugodno zapaliti pa su to radili postrani.
na stranu sa antagonizmom prema kristu/katoličanstvu i bla bla bla te ako se izuzmu domaći bendovi koji zaista nisu vrijedni spomena (jerbo baš i nisam poklonik ljudi koji u transu repetativno ponavljau stihove u maniri dječjih pjesmica tipa "krist je velik on je super i voli nas i bla" te tako unegodled), festival bi zadovoljio i brojne metalce i hardkoraše
ozbiljno vam kažem.
lastfm najava od prošle godine:
http://www.last.fm/event/197219
ovo je super dernek i po mnogočemu intrigantna fešta. šteta što to mnogi nisu znali ili nisu prepoznali. nadam se kako će ovaj put odaziv biti znatno veći.
Bila sam prve godine i bilo je super, oduševila me je jedna francuska grupa (mislim Tsefanyah ili sl.). Izdali su i nekoliko CD-a, koje nažalost, nije moguće nabaviti u Hrvatskoj. Nisu ni naše grupe bile loše.
Link na stranicu kristfest.com vam neće puno pomoći, 2008.g. je još u izradi. Malo kasne. 
ja sam bila prošle godine sam zbog kutlessa ... došli čak iz amerike likovi..bilo oke.... iako nisam baš u tom filmu jaoj isus ovo ono... tako da čist sumnjam da ćem ić ove godine..
Ja sam cuo da se tamo ljudi pomole prije svakog gutljaja piva...
Jedan moj prijatelj može sredit upad, pa ako nekog zanima...
Jedan moj prijatelj može sredit upad, pa ako nekog zanima...