Draude
....
Ajde ovo sažmi u nekoliko rečenica...
Forum
Draude
....
tonya
#%&/(=/($%&#?=/)(?=*?=?==*?=(/&(%#%#&
Leon
Ha cuj... ;-)
Ajd' sad ozbiljno...
Zar bi rasprava razvila u ovako (usudim se reci) kvalitetnu, da su se prvo svi iscudili da je netko napisao stranicu teksta?! Prvo one dvije poruke, pa onda jos jedna u kojoj netko napise "hahahaha, looool, hahaha, loooool", pa onda jos netko drugi dodje i kaze "ja sam jednom volio dvije osobe", pa onda "ja sam jos premal da bih volio dvije osobe", pa onda "nemam dvije osobe", pa "ne, ne mislim" i sl...
Usporedite takav zamisljeni tijek s trenutnim:
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=12319
Zatim zamislite da citate jednu i drugu raspravu. Koju biste radije citali?
tonyaNesto slicno i postoji. Za netematsko chatanje, zezanje i slicno postoje Cavrljanja i chat.Onda napravi još kategorija na forumu za nekvalitetne postove, postove koji su donekle vezani uz temu, a onda za postove koji su temu pogodili "u sridu".
Leon
Ako mislis da postoji more fair rjesenje, volio bih ga cuti.
remington
Baš mi je žao, šmrc. Pa moraju kusati što su zakuhali, ko ih jebe nek idu na Kosovo tamo ih čekaju raširenih ruku.
tonyaNe radi to admin, ali da - nisu samo offtopic postovi nesto sto narusava kvalitetu rasprave.Postoji, dosljednost. Jedno je offtopic, a jedno je kvaliteta postova. Nisam znala da admin odlučuje koji su postovi kvalitetni, a koji ne i zbog toga ih prebacuje u offtopic.
http://www.blagi.net/bbs/pc-chip2.html
Prilog: 10 ZLATNIH PRAVILA BBSinga
1. Držite se teme konferencije. Nemojte pisati o modemima u konferenciji o ljubavi (pa čak i ako osjećate jaku ljubav prema modemima). Učestalo skretanje s teme konferencije može vas koštati nekoliko opomena pa i isključenja.
2. Privatne poruke, zahvale, kratki komentari (npr. "Bravo, stari! Baš si faca!") su zanimljivi samo za primaoca poruke pa takve poruke šaljite netmailom. Primjedbe na rad nekog moderatora šaljite mu također netmailom, a ne u konferenciju.
3. Pišite književno i pravilno da svi mogu čitati vaše poruke s lakoćom i razumijevanjem. Croatianet je državna mreža i netko iz udaljenog kraja zemlje možda neće razumijeti vašu poruku napisanu na dijalektu. Isto vrijedi za poruke napisane bez velikih slova, interpunkcijskih znakova, itd. jer su takve poruke zamorne za čitanje.
4. Za pisanje hrvatskih slova koristite CROSCII standard (7-bitni standard) ili nemojte uopće koristiti hrvatska slova. CP852 (DOS) i CP1250 (Win) se ne smiju koristiti jer konferencije ne prate samo korisnici Microsoftovih operativnih sustava, već i vlasnici Macintosha, Amiga, Atarija... U osobnim imenima koja stoje u From: i To: polju ne smiju se uopće koristiti hrvatska slova.
5. Citirajte poruke na koje odgovarate, ali nemojte niti pretjerivati. Citirajte samo onaj dio poruke koji je potreban da bi primaoc shvatio o čemu pričate. Nemojte citirati 2 ekrana prethodne poruke, a onda na dnu samo napisati "Slažem se". Nepotrebni citati (quote) predstavljaju teret za mrežu.
6. Ne pretjerujte s duljinom potpisa i tagova. Ne preporučaju se potpisi dulji od 2-3 linije, kao ni tagovi duži od jedne linije. Izbjegavajte razne "high-ASCII" crteže u svojim porukama jer opet, nemaju svi iste kodne rasporede kao i vi, i vaš umjetnički potpis nekome može predstavljati samo mrlju na ekranu.
7. Ne vrijeđajte druge korisnike u konferencijama. Izbjegavajte psovke (poželjna je i mala doza autocenzure ako je baš psovka nužna) jer one samo stvaraju negativnu sliku o vama. Bezobrazne odgovore koje vam netko uputi ignorirajte. Ako vam netko na postavljeno pitanje ponudi odgovor koji ste već znali, nemojte odgovarati u stilu "Misliš li da to već ne znam ?" već mu se uljudno zahvalite.
8. Nemojte voditi "svete ratove" na neku već istrošenu temu. Pod "svetim ratovima" se obično podrazumijevaju diskusije tipa Netscape vs. Explorer, PC vs. Mac, Blue Wave vs. OLX i sl. jer takve diskusije obično završe neargumentiranim prepucavanjem. Takve diskusije su se vodile davno prije nego li ste se vi počeli baviti BBSingom pa njihovim ponovnim iniciranjem nećete ništa postići.
9. Nemojte pozivati druge korisnike na nezakonite djelatnosti. Nije poželjno pozivati korisnike da vam pošalju najnoviji crack za vaš omiljeni shareware program, kao ni objavljivati šifre za razne programe.
10. U svim konferencijama Croatianeta (i općenito Fidoneta) je zabranjeno objavljivanje UUE kodiranih datoteka! Kodiranu binarnu datoteku smijete objaviti samo u dogovoru s moderatorom konferencije, ako se radi o kratkoj datoteci. Inače se objavljivanje UUE kodirane datoteke najčešće kažnjava izbacivanjem iz konferencije.
Više o BBS kulturi možete saznati iz BBS Kultura FAQ-a kojeg možete naći na večini BBS-ova. Autor je Dalibor Kezele
Hm, ne znam koliko je to bilo opravdano. Ako imas primjedbu na rad modera, provjeri prvo krsi li tvoja poruka neko od pravila orenavedenog bontona, a onda meni posalji PM. ;-)Osobno (najčešće, bilo je par slučajeva
) ne radim namjerno offtopice i uvijek se neugodno iznenadim kad mi se prebace tamo.
Ok, to sam ja prebacivao, jerbo je moder na odmoru, stoga ti mogu i odgovoriti na pitanje.Kao da je netko bacio moje razmišljanje u smeće. U ovom slučaju nisam napisala ništa od onoga što si naveo (ja sam volio dvije osobe i slično), nego sam se samo iznenadila sadržajem teme jer je naslov, prema meni, upućivao na nešto drugo.
tonyaDobru si temu i korisnika izabrala za dosljednost. Naime, kako su upozorenja korisnicima privatna (radi zastite digniteta samih korisnika, sve do trnutka dok sam korisnik ne pozeli javno objasnjenje), kao i razlozi zbog kojih su dobili zute kartone, ostali korisnici najcesce ni ne znaju zasto se pored necijeg imena pojavi zuti kvadratic, niti imaju pojma kad netko dobije opomenu ili da je netko napisao nesto sto je uklonjeno.I kad već govorim o dosljednosti - ako se već miču nekvalitetni postovi, zašto se, na primjer, ne makne ovaj iz teme "Kamenom na Prosvjetu"?
No, not evil. Receno je rjecnikom koji ukazuje kakva se osoba krije iza nicka autora, ali to sto je napisano je misljenje autora te poruke.remingtonEvil?
Baš mi je žao, šmrc. Pa moraju kusati što su zakuhali, ko ih jebe nek idu na Kosovo tamo ih čekaju raširenih ruku.
remington
IngoPa u biti imaš pravo! Nitko nama nije kriv što to nismo obavili metkom u čelo kad je trebalo!remingtonBaš mi je žao, šmrc. Pa moraju kusati što su zakuhali, ko ih jebe nek idu na Kosovo tamo ih čekaju raširenih ruku.
a sto su to oni 'zakuhali' molim te lijepo ??
....
Leon
Postoje korisnici koji to redovito cine i oni mogu posvjedociti da je takav sistem poprilicno ucinkovitiji od zazivanja moderatora ili admina u replyu na takvu poruku, ili cviljenja o nedosljednosti.
aethur
Leon
Postoje korisnici koji to redovito cine i oni mogu posvjedociti da je takav sistem poprilicno ucinkovitiji od zazivanja moderatora ili admina u replyu na takvu poruku, ili cviljenja o nedosljednosti.
Redovito prijavljujem tonyu kada god ona nešto napiše.
I circu.
I misstake.
Ma sve prijavljujem.
I sebe čak.
Evo, sada ću se prijaviti da radim offtopic.
MissTake
ti si jadan
prijavljujem ja tebe
MissTake
prste ću mu lomit pa neeć više tipkati gluposti
tonya
aethur
Leon
Redovito prijavljujem tonyu kada god ona nešto napiše.
I circu.
I misstake.
Ma sve prijavljujem.
I sebe čak.
Evo, sada ću se prijaviti da radim offtopic.
Tužibaba Reza.
aethurštapovi za vaterpolo
šta?
MissTake
e athur
jesi ti to mene prijavio pa sam žuti dobila???
kičmu ću ti zubima čupat!!!!!!!!!!!!!!
1step2far
Već vidim Stivna Spilbrga kako snima novi veliki hit, ne Goonies, nego "YELLOW FELLOWSHIP", "YELLOWS" ili nešt slično. Glavne uloge Mr. Nejk and Miss Mistejk. It rhymes, yeah!