To je smiješno tebi? Do sada si dokazao da pišeš gluposti, no ovo graniči s perverzijom.
Srušen je jedan od simbola Osijeka i tvoj komentar je kako se to može automobilom??? Svaka čast.
To je smiješno tebi? Do sada si dokazao da pišeš gluposti, no ovo graniči s perverzijom.
Srušen je jedan od simbola Osijeka i tvoj komentar je kako se to može automobilom??? Svaka čast.
Meni to nije nimalo smiješno, dapače, tužno je. Ja sam samo komentirao, što je poppy rekla da se nemože samo tako srušiti, a srušen je autom.
...vjerojatno se radi o ljudskoj gramzljivosti,lakoj zaradi i slično jer se Šetač može fino prodati kao sekundarna sirovina...u svakom slučaju trebalo bi, ako ih uhvate organizirati bičovanje na trgu...
ovakav vid vandalizma zaslužuje kaznu zatvora na najmanje 5 godina kao opomena svima drugima kojima će pasti takvo nešto na pamet plus naravno novčana kazna koju će otplaćivati do kraja života što dotični vandal, što bližnja rodbina
sramota za jedan grad da se u centru grada od 100 tisuća stanovnika može takvo nešto napraviti, i samo jedno pitanje gdje je bila policija, policije u centru grada po noći nema, griju se negdje u autima dok se spomenici ruše, i baš me zanima da li bi se takvo nešto moglo napraviti u centru zagreba, ili splita, možda rijeke, ne vjerujem baš
sramota
jesu ali u krivom smjeru...navodno samo gledaju na onaj spomenika 7 vrata ili kako mu je već ime...e to ja zovem promašenim slučajem...
btw.pitanje pravo je da li kamere uopće rade ili je to samo za plašenje i dobar putokaz kuda novci idu...
...koji smo mi gadovi...to već prelazi sve granice...uništavamo svoje...to je prestrašno...nadam se da će ih uhvatiti i primjereno kazniti...zakazala je i obitelj i škola i cijelo društvo...
bas jutros prolazim ulicom republike,gledam koji kurac murja tamo radi,kad ono setac zalego.
bogte mazo,di bas njega! bolje da su srusili onog freak s trga!
e nemoš vjerovat baš pišem bolje da su srušili onog mamlaza na trgu ili da je povuko 1 od radijatora na ostale pa srušio sve, al kud baš šetača
jedan od stvarno super spomenika u gradu koji su preživili sva sranja, po meni uz franju krežmu i pikasa na promenadi, jest da je šetač dobio geler u leđa za vrijeme rata al je preživio i to i onda se nađe objesni besposličar, bitanga i probisvjet i sruši spomenik, ma nabijem ga nakurac, ne bi mi 5 godina iz zatvora izašo mater mu jebem
OSIJEK - Zasad nepoznati vandal u noći sa subote na nedjelju srušio je popularnog osječkog "Šetača". Dva metra visok spomenik autora Stjepana Gračana posvećen književniku Augustu Cesarcu bio je postavljen u samom središtu grada - na Trgu slobode - i jedan je od rijetkih koji je uspio preživjeti Domovinski rat.
Kako nam javlja naš čitatelj iz Osijeka, njegovi sugrađani s nevjericom komentiraju oskvrnuće, a gradom kolaju priče da je spomenik netko srušio osobnim automobilom. Isti je čitatelj fotografirao srušenog "Šetača" te nam je snimke poslao putem "Vaših vijesti".
U policiji kažu da vrše očevid te da zasad nemaju nikakvih podataka o incidentu. Od velike bi im pomoći mogle biti sigurnosne kamere koje su postavljene u neposrednoj blizini spomenika.
ma nema tu bolje da su srusili nesto drugo..ne treba srusiti nista..zasto uopce potreba za rusenjem nekakvih simbola ovoga grada..sramota sramota i sramota
seljačine...kreteni...........debili.........
.......................
šta je slijedeće.....krežma...........starčević..........???
.............
koliki kreten moraš biti da takvo što napraviš....???
...
Prestrašno!!!
Ali, nažalost, koliko god ja voljela ovaj grad, činjenica je da je ovdje sve moguće!
Sjetite se samo onog busa na obnovljenom Trgu i fontane...I onda je bila neka spika o kamerama...hm...
Prestrašno!!!
Ali, nažalost, koliko god ja voljela ovaj grad, činjenica je da je ovdje sve moguće!
Sjetite se samo onog busa na obnovljenom Trgu i fontane...I onda je bila neka spika o kamerama...hm...
cekaj jesu li onda oni nasli tko je to napravio?..ma jako je lose to sve organizirano..
taman kad sam prolazio tamo autom,bila neka rasprava na slavonskom radiu.
i javi se neka baba kaze mozda ga je vjetar srusio!?!
drugi biser kaze: dosli CD-Romovi po njega
pa opet jedna baba: trebamo uvest dan vandalizma u hr.
jebote kad se sjetim kao klinjo tamo sam visio oko njega non stop
je*em ti i policiju koja "patrolira" po noći! guzice lijene se zavukle negdje! joooooooj, ovo stvarno NIJE NORMALNO. Osijek će biti poznat jedino po sranjima koja se događaju. aaaaaaaaaaaaa ljuta sam
recenica na radiu...ko zna sta su mislili i tjeli s njim...
nisu mislili u tom je i stvar..cccc....da je neko htio zaradit na njemu sigurno sad ne bi bio na trgu na podu
Subotom navečer cijel policijska uprava osijeka se nalazi u tvrđi.... tu i tamo se može vidjeti pokoje vozilo u ostatku grada... tako da komotno možeš "dići u zrak" pola grada da nitko ne primjeti...
Ovaj čin stvarno prelazi sve granice... nije bilo dosta vandalima razbijanje novih tramvaja i buseva... sada su prešli na simbole grada.... jednog će dana srušit pješački most...
Koliko se god ljudi trudili da grad bude lijep i uređen... ugodan za svakog posjetitelja.... uvijek će se naći neki debili koji će sve to razjebat....
ovo je stvarno sramota za grad koji je toliko toga prošao... Treba organizirati javno bičevanje tog počinitelja da svi ostali vandali vide što će im se dogoditi ako naprave takvo sranje... možda bi onda razmislili kada bi išli radit neko sranje...
i javi se neka baba kaze mozda ga je vjetar srusio!?!
Ne mogu vjerovati.... "vjetar ga je srušio"... kako netko može biti toliko GLUP da takvo šta kaže... Nisu ga srušile granate koje su za vrijeme rata padale oko njega i sad ga odjednom vjetar sruši.... mislim da tu babu skupa sa vandalom koji je to napravio treba bičevat na trgu.... zbog gluposti što je rekla...
ŠIŠLJAGIĆ OPTUŽIO HSP ZA RUŠENJE SPOMENIKA
Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a na izbornoj skupštini Udruge Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje optužio je HSP za rušenje Osječanima najdražeg spomenika na Trgu slobode.
- Imam informacije, doduše nepotvrđene, da su spomenik srušili oni koji su do jučer mjerili kukuruze, a sinoć su se svojim vozilom, puštajući Jasenovac i Gradiška Stara zaletjeli i na spomenik - rekao je Šišljagić.
U gradu desničara i glavaševaca ne može bolje. Nikome normalnom šetač nebi smeto osim stvarno nekoj budali zaluđenoj jer uz Cesarca u Osijeku postoji još samo jedan antifašistički spomenik, što prije pobjeć iz ove selendre u preriji, teško je ovdje ostati normalan. Sramota!!!!
Baš mi je žao! Imam sliku sa čikom Šetačem kako se zaljubljeno gledamo. Ne mogu vjerovati da je srušen. Nadam se brzom popravku jer će bez njega oni (bar meni) grozni "radijatori" potpuno uništiti ljepotu trga Slobode i ulice Republike...
Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave u 8.10 sati dojavljeno je da je nepoznati počinitelj srušio spomenik književniku Augustu Cesarcu, popularni Šetač, koji se nalazio na Trgu slobode u Osijeku. Nakon obavljenog očevida poduzete su sve mjere i radnje kako bi se utvrdio identitet počinitelja. U službene prostorije Prve policijske postaje u 12.35 sati pristupio je tridesetogodišnjak iz Tenje, koji je prijavio da je oko 5.30 sati osobnim automobilom osječkih registracijskih oznaka nenamjerno srušio spomenik. Pregledom video-zapisa s nadzornih kamera koje se nalaze na Trgu slobode, a u dogovoru s nadležnim Državnim odvjetništvom, nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, odnosno nije utvrđena namjera rušenja Šetača. Protiv tridesetogodišnjaka iz Tenje slijedi optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (kretanje suprotno postavljenom prometnom znaku - pješačka zona te vožnja unazad i napuštanje mjesta događaja promente nesreće), pojasnila je glasnogovornica PU osječko-baranjske Edira Roterbauer.
nisu utvrđeni elementi kaznenog djela, odnosno nije utvrđena namjera rušenja Šetača. Protiv tridesetogodišnjaka iz Tenje slijedi optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (kretanje suprotno postavljenom prometnom znaku - pješačka zona te vožnja unazad i napuštanje mjesta događaja promente nesreće), pojasnila je glasnogovornica PU osječko-baranjske Edira Roterbauer.
Ma jebemu mater. Kako se netko može nenamjerno vozati po Trgu i srušiti spomenik?
meni lega reko ja skoro pala sa kauča..koji je to kretenizam ja ne mogu vjerovat... idem kasnije do grada pa ću vidjet tu sramotu.. isee ma neam riječi za take poteze
hehehehe lik nije namjerno srusio setaca, nego se sasvim slucajno vozio po trgu...
sasvim slucajno je uletio u onaj mali prolaz pored radijatora i divljao po trgu... slucajno rofl... nije uopce imao tu namjeru uletiti i slucajno divljati
ha ha, koja drama! neka, neka, meni drago da ljudi postuju taj spomenik! to je radio moj profesor, jedva cekam da mu vidim facu! bit ce setac ok, a onog ko je to napravio treba dobro kaznit da nikad ne zaboravi to vece kad je setac zalego na zemlju! joj joj! seljacina!
On se malo "nenamjerno" vozikao po pješačkoj zoni pa slučajno zakačio spomenik..jednostavno nemogu vjerovati...
mene oderu zbog pojasa,mobitela,svjetala štogod..
jadnik je morao zaokružiti subotnji provod,što je slijedeće na redu???
idući vikend Starčević ili ?
Poppy nije stvar u tome dali se nešto može popraviti ili ne,bit je svega da je najblaže rečeno barbarski raditi ovakve stvari i nije mi jasan mentalni sklop osobe koja namjerno naprav štetu,jer niko me nemože uvjeriti da ovo nije namjerno napravljeno.
Jadno!
...Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave u 8.10 sati dojavljeno je da je nepoznati počinitelj srušio spomenik književniku Augustu Cesarcu, popularni Šetač.........
...U službene prostorije Prve policijske postaje u 12.35 sati pristupio je tridesetogodišnjak iz Tenje, koji je prijavio da je oko 5.30 sati osobnimautomobilom osječkih registracijskih oznaka nenamjerno srušio spomenik...
u 8.10 je javljeno, a on kaže da ga je srušio u 5.30. Pa jebemti, jel niko nije čuo i dojavio što se događa. Jel tamo tko živi? 2 ipo sata nitko nije ništa primjetio???
)))))))))))))))))))))))))
Presmješno
...nisu utvrđeni elementi kaznenog djela...
pa kazneno djelo je sama pojava auta u pješačkoj zoni.
eh...lagano autom srušit šetača...ae majstor neke se zaleti na starčevića tako...a ove kamere su sigurno bile od pomoći pri otkrivanju krivca...kad je onaj na trgu pokidao fontanu nije se znalo jel kamion ili autobus...
pa kazneno djelo je sama pojava auta u pješačkoj zoni.
nije kazneno djelo al to u cijeloj priči nije ni bitno. pa da još jednom spomenemo; koji je on kurac radio s autom na trgu slobode?!?! možda se radi o dostavnom vozilu, što je, vidio sam nekidan u glasu, nova fora za zavaravanje policije i izigravanje zakona. lijepo si gospoda natakare kartončić "dostavno vozilo" pod šajbu i parkiraju di oće. još jednom se potvrdilo da ništa nije jače od ljudske gluposti
@ela; ma no da ja njega opravdavam... mislim, ak neš mrzim onda je to divljanje u vožnji... niko sretniji od mene ak bude masno kažnjen
al... u početku je priča plasirana kao da je spomenik namjerno srušen, iz ideoloških ili kojih kod razloga... mislim, ja se nadam da omiljeni osječki spomenik ipak nije srušen namjerno... to bi mi bilo stvarno teško za razumjet... a ovo da se iskompleksirano djete sa sela išlo kurčit u tatinom autu (to sad nagađam), kolko god mi to bilo fuj i primitivno... čuj, ne bi bio prvi put da čujem za tako šta.
a ovo da se iskompleksirano djete sa sela išlo kurčit u tatinom autu (to sad nagađam), kolko god mi to bilo fuj i primitivno... čuj, ne bi bio prvi put da čujem za tako šta.
dijete sa sela od 30 godina???
pa i nije baš dijete...
imao je vremena momak naučiti voziti po gradu, koji mu je pod nosom i vjerojatno je svaki dan tu...
ennna
NIJE NORMALNO. Osijek će biti poznat jedino po sranjima koja se događaju. aaaaaaaaaaaaa ljuta sam
a ovo da se iskompleksirano djete sa sela išlo kurčit u tatinom autu (to sad nagađam), kolko god mi to bilo fuj i primitivno... čuj, ne bi bio prvi put da čujem za tako šta.
dijete sa sela od 30 godina???
pa i nije baš dijete...
imao je vremena momak naučiti voziti po gradu, koji mu je pod nosom i vjerojatno je svaki dan tu...
Nego, mene više muče ovdje ta neka dvostruka mjerila. Da su srušili Starčevića ili "radijatore" (e, to bi bio pos'o ) našlo bi se i pozitivnih komentara...
Mislim, ne kažem da drugu treba salutirati, ali ovaj cijeli topic je kao da komentare pišu babe s pijaca.
Šetač će preživjeti, čujem da su ga skinuli s aparata. Aj' ne kenjajte
Znaciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii WTF?!?!?!!? :O Jebote najlepshi spomenik u Osijeku!!!!
Ok, vratice ga nazad, hvala Bogu da ga nije moron skroz sjebo! Sta mu je Cesarec kriv koji moj Q!!!!!! E ljudi jebes mi mater nema smisla, jebem ti ja danashnje generacije!!!! Pukla sam!
Jebeni sistem vrednosti se skroz poremetio!!!AAAAAAAAAAAAGGGGGGGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRR!!!
a ko zna pod kakvim je opijatima covjek bio....ili je mozda jednostavno tolko aljkav da ni auto ne bi smio vozit....nije da ga opravdavam al bas treba bit budala da tak nest napravis....a i prije bi to napravio neki klinac koji ne zna sta ce sa sobom neg 30-godisnjak...al svatko ima svoju teoriju.......no u svakom slucaju dobro je da nije velika steta....vratit ce ga..
Inace, pocinitelj iza sebe vec ima 23 prometna prekrsaja i dobro je poznat policiji...
Ceka ga kazne od 300 kuna za nepostivanje prometnog znaka (ulazak u pjesacku zonu), 500 kuna za nedozvoljeni manevar vozilom i 1.000 kuna za bjezanje s mjesta nesrece...
Dakle, sramota!
a kako je prošao šofer autobusa koji se vozikao po glavnom trgu??
jedva čekam da snimka rušenja šetača osvane na netu... zanima me samo kako je badžo pogodio spomenik, tj. kakos e provukao između onih radijatora i semafora
Sta kako se provukao?
Pa tamo imas prilaz za dostavna vozila prema Trgu Slobode. Tim prolazom mogu proci i manji kamioni, nije se tesko provuc, samo trebas bit glup...
pa da
ali de molim te kako je mogao okinut u spomenik
dakle nije mogao biti manevar tipa proklizao. nego namjerno ušao jer nije štećen niti 1 semafor niti 1 radijator
a i pod kojim kutom je morao ući
dakle namjera je bila rušiti
Lik je evidentno sklon glupom ponasanju u prometu. Popeo se u pjesacku zonu i htio je proci pokraj DM-a. Kada je vidio da tim putem ne moze gore, krenuo se vracat u rikverc. Nije gledao, udario je spomenik i srusio ga te zbrisao... Alkotestiran je naknadno, dosta sati nakon svega i nije imao alkohola u krvi.
Nije izletio ili uletio ili sto vec zelis rec, popeo se autom na prilazu za dostavna vozila...
zvuči glupo da se htjeo vozikati kraj dm-a kad ima veliki prilaz pored šetača
Ne propitkuj razloge takvog ponašanja. Evidentno je da je slučajno ga srušio. No, bez obzira na to zaslužuje veliku kaznu. Uostalom, kada se utvrdi koliko je šteta na spomeniku, očekuje ga i taj račun na kućnu adresu.
zvuči glupo da se htjeo vozikati kraj dm-a kad ima veliki prilaz pored šetača
Iznimno je glupo sto je bio u pjesackoj zoni, glupo je sto ima 23 prekrsaja, glupo je sto je pobjegao, glupo je sto je srusio spomenik... Da je lik glup smo ustanovili, a nacin na koji funkcionira njegov mozak doista ne mogu dokucit...
Svako uništavanje komunalne opreme i spomenika je kažnjivo, ali je kazna koja je propisana Odlukom o komunalnom redu Grada Osijeka, a ova je temeljena na Zakonu o prekršaju, i za fizičke osobe iznosi 200 kuna, definitivno preniska. Potvrdio nam je to Ivica Šiškić, voditelj gradskog Odsjeka komunalnog redarstva, koji kaže da je Odlukom o kumunalnom redu propisano da se spomenici ne smiju šarati ni uništavati. Za ta (ne)djela Zakon o prekršaju, koji je bio na snazi do 31. prosinca prošle godine, dopušta jedinicama lokalne samouprave izricanje kazne fizičkim osobama u visini od 50 do maksimalno 200 kuna.
- Od 1. siječnja na snazi je novi prekršajni zakon, koji dopušta znatno veće kazne. Tako jedinica lokalne samouprave može za narušavanje komunalnog reda propisati kaznu fizičkoj osobi od 100 do 2.000 kuna, a pravnoj osobi od 500 do 10.000 kuna, objašnjava Šiškić. Da bi se odredbe novog zakona primjenjivale i u Osijeku, potrebno je donijeti novu Odluku o komunalnom redu, no nju donosi Gradsko vijeće, koje će se konstituirati tek nakon lokalnih izbora. (V.L.)
Svako uništavanje komunalne opreme i spomenika je kažnjivo, ali je kazna koja je propisana Odlukom o komunalnom redu Grada Osijeka, a ova je temeljena na Zakonu o prekršaju, i za fizičke osobe iznosi 200 kuna, definitivno preniska. Potvrdio nam je to Ivica Šiškić, voditelj gradskog Odsjeka komunalnog redarstva, koji kaže da je Odlukom o kumunalnom redu propisano da se spomenici ne smiju šarati ni uništavati. Za ta (ne)djela Zakon o prekršaju, koji je bio na snazi do 31. prosinca prošle godine, dopušta jedinicama lokalne samouprave izricanje kazne fizičkim osobama u visini od 50 do maksimalno 200 kuna.
- Od 1. siječnja na snazi je novi prekršajni zakon, koji dopušta znatno veće kazne. Tako jedinica lokalne samouprave može za narušavanje komunalnog reda propisati kaznu fizičkoj osobi od 100 do 2.000 kuna, a pravnoj osobi od 500 do 10.000 kuna, objašnjava Šiškić. Da bi se odredbe novog zakona primjenjivale i u Osijeku, potrebno je donijeti novu Odluku o komunalnom redu, no nju donosi Gradsko vijeće, koje će se konstituirati tek nakon lokalnih izbora. (V.L.)
jebem ti državu usranu, meni glavu razbiju palicom i dobijem kaznu 680kn a lik pijan u pješačkoj zoni sruši spomenik, pobjegne i dobije kaznu 200kn, pa ne znam jel bi plako il se smijo
ma odšatao je šetač...to je bilo samo pitanje vremena, a i sad znam zašto ga tak zovu hhah
bilo mu dosadno, a otišao u bolji svijet trbuhom za kruhom...
Osječki spomenik zvan Šetač u nedjelju ujutro srušio je Dominik Vuka (31), kako neslužbeno doznajemo. On je iz poznate osječke sportske obitelji. Otac Ivica bio je poznati nogometni sudac, a braća Ivica i Marijan poznati su nogometaši.
Jutros sam pročitala u Glasu, al jbg još nisu stavili na sajt... njega stvarno svi znaju hehe, neće mu bit lako =))
Osječki spomenik zvan Šetač u nedjelju ujutro srušio je Dominik Vuka (31), kako neslužbeno doznajemo. On je iz poznate osječke sportske obitelji. Otac Ivica bio je poznati nogometni sudac, a braća Ivica i Marijan poznati su nogometaši.
heheh u obitelji su mu svi neki poznati i to po nogometu, ovaj ce sad isto biti poznat po necemu... mozda je zato i naptavio taku glupost da i njega pamte po necemu
Načuo sam da tip radi u OBP-u, konobar...
Sad, kolko je istina...
I također, kako Psycho kaže, npogomet/birtija je tpi....
Prije je radio u DeModeu, sada u OBP.
Ali, zašto je to bitno uopće za priču?
Šetač je srušen, namjerno ili ne, nije bitno, jer je šteta počinjena.
No, istovremeno, on će se vratiti, počinitelj će (navodno) dobiti kaznu i to je to.
"Šetač" se sutra (nedjelja, 2. ožujka) vraća na Trg Slobode. Barem je tako najavio danas Miroslav Doležal, direktor Unikoma.
Uz postavljanje Šetača, koje će biti oko 20 sati, održat će se i prigodan glazbeni program, uz gudački kvartet, nastup grupe "Moses" (iako on još nije 100 posto siguran), a Velimir Čokljat, glumac osječkog HNK će recitirati Cesarćeve stihove.
Eto, nakon dva tjedna, vraća se Šetač na svoje mjesto.
Tijek događaja vezanih uz rušenje Šetača možete pratiti na forumu portala Osijek031.com u temi: Nema Šetača, gdje možete i sudjelovati u raspravi i ostaviti komentar na situaciju.
Naravno, drago mi je da se vratio tako brzo, samo me strašno zanima kada bi se vratio da nemamo izbore za tjedan dana...
Zbilja ne vidim smisao u trazenju razloga zasto je brzo vracen...
Da smo ga cekali mjesecima, gradjani bi popizdili.
Stigao je brzo, pa se mora kenjat.
Citam po netu kako je to sve igra jer su HSP-ovi ljudi na celu Unikoma, a ja na to kazem SRANJE...
Totalno mi je glupo traziti politicke razloge za sve ovo skupa. Pocinitelj je rekao kako je do rusenja doslo. On nije u nekoj stranci.
Ostecenja nisu bila velika i brz povratak je bio moguc pa mi stvarno nije jasno u cemu je problem???
Ostecenja nisu bila velika i brz povratak je bio moguc pa mi stvarno nije jasno u cemu je problem???
Problem je taj sto ljudi seru po svemu. Seru kad je brz popravak, seru kad je spor popravak, seru kad se gradi, seru kad se ne gradi, seru kad ima dogadjanja u gradu, seru kad ih nema, seru po onima na vlasti, a da sutra pobjedi njihov kandidat na izborima - preksutra bi srali po njemu..