ofčpic

Forum

ofčpic

nekoć davno u zemlji iza sedam gora i dola i mora...
živješe mali patuljci skromna imena juzer
radiše oni skladno i pomno, voljevši svoju zemlju i slušajući zvuke harmonika i flauta
ponekad i zaplesaše, pa se napiše pa padoše
nisu oni mnogo pili, samo unc jedan ili dva
bješe tada se sto godina navršilo od kada je stari juzer čipko pronašao u dubinama juzer planine stari mač
mač bješe to koji je mogao da sjeće juzerske ruke i tako skrati ih za njihovo pravo
naime, juzeri su voljeli slobodu iznad svega, te da im misli neprestano teku onako kako je to u skladu s juzerskom tradicijom
no stari juzer poki, jedan od iskusnijih, no previše konzervativan upotrijebiše mač kako bi isjekao juzerske ruke
nekoliko juzera pobjegoše, spasiše se od mača kletog, no završiše u tamnicama planine juzer
tamo ih staviše na muke da cijeli dan kopaju kanale i čiste staje, a sve zato što bijahu slobodnog duha
no, u dubini planine se skrivao drugi mač koji je mogao pobiti kletvu kletog mača i spasit juzere od smrti
znadoše to samo mladi car zvan ofčpic
on tada odlučiše da mora spasiti svoje juzere od kletve kletog mača
posavjetovaše se on s čipkom, juzerom koji je pronaša kleti mač kletve kako da stigne do mača pravde i slobode
rekoše on ofčpicu da je put dug i bolan ali vodi prema svijetlu dana u kojemu će svi juzeri biti slobodni
mladi car ofćpic tada uzme u ruke gajbu unca, u kecelji ponese čevapa i luka i janjetine i krene na put s ničim osim dobrom voljom, slobodom u srcu i jednim malim nožićem za rezbariti drva
na svom putu sretoše on prijatelje stare i mlade, juzere koji pobjegoše iz zemlje juzera i koji bez ruku hodaše zemljom juzera
kako priča završava? hoće li mladi car ofćpic spasiti juzere? to nije na nama da zabilježimo...
točka di end
eto. to je meni baba jubo ispričo prije spavanja pa ja podijelih s vama

sve sličnosti sa stvarnim likovima (kao recimo ofćpic da sam ja, ili čipka da je netko tko je izbačen ili onaj s kletim mačem da je...jelte... su slučajne)
ti to sam sa sobom

mmmmm ... a da posjetiš KBO
MissTake

ti to sam sa sobom

mmmmm ... a da posjetiš KBO

Ali čudi me da nitko nije komentirao. I onda ti nešto napišeš. To me ne čudi.

Tagovi