Windows start up

Računala, znanost, tehnologija

Windows start up

Eh, sad sam stvarno ljut. Ajd' možda netko zna izlaz.
Tražim gdje u kompu se nalazi ono što smo u DOS-u nazivali Config.sys. Odnosno file u kojem su upisane naredbe koje izvršava stroj kod pokretanja. Jedino što sam saznao je kako neke od start up fileova blokirati i obrisati ali meni treba mogućnost da uđem u config ili nešt' slično, promijenim neke od parametara naredbe i snimim ga sad spremnog za izvršavanje.

Tko zna dobro puno bi mi pomogao jer bih izbjegao formatiranje. I poostoji li nešto kao autoexec.bat u Windowsima, kako se zove i gdje se nalazi?
nalaziti se u root-u c: diska ali su skriveni pa odi na Tools->Folder Options->View i tamo klikni na Show Hidden Files
Windowsi nemaju jedno mjesto gdje se nalaze stvari koje pokrecu kod startanja (ovisi o userima, blabla).

No, najosnovniji pregled mozes dobiti:
Start -> Run... -> msconfig -> Startup

Tamo ces dobiti popis svih programa koji se startaju kod bootanja. Mozes ukljuciti, iskljuciti, provjeriti i sl.

Drugi nacin je da si skines Sysinternalsov Autoruns. Besplatni mali util koji sve to prikazuje puno detaljnije.

Re: Windows start up

Hvala Mungi. To je pomoglo, iako moram priznati da me taj MS sve više živcira. To je neslaganje od prvog dana. Nadam se da će Linux pobijediti.

Tagovi