Pasiflora incarnata

Društvo, politika

Pasiflora incarnata

Gdje se može nabaviti pasiflora?

Prilozi

• passionfruit_open_seeds_300.jpg
  • Passion fruit and cut fruit.psd.jpg
  • ae9104efbf52dac812c484d794bc9a46_content_large.jpg
  • passion.JPG
Ljetos je bilo u "Baumaxu" , u ločiću ,cca 30 cm visoke.

Re: Pasiflora incarnata

Čekaj, čekaj.. Pasiflora incarnata nije isto što i passionfruit, ako se ja dobro sjećam (a uvijek se dobro sjećam). To je Pasiflora edulis (čiji se listovi, btw, znaju koristiti za patvorenje droge :wink: )

Inače, obje ih možeš otići nabrati u Brazil ili Peru, tamo one rastu. A i kod nas u Istri, Dalmaciji, na otocima...

Zezam se. Ovisi šta ti treba. Pasiflora incarnata je srodnica te Pasiflore edulis, od koje se bere passionfruit. Ta prva, incarnata, je učinkovita u borbi protiv nesanice i tako... e sad, jel ti treba lijek, ulje, ukrasna biljka...

Ili ti ipak treba ova druga biljka, da joj obrađuješ listiće? :wink: Ili tražiš njen plod, passionfruit?

Sorry, ali stvarno mi treba više podataka da vidim mogu li ti pomoći. Postoji toliko vrsta Pasiflore. A razlika je treba li ti incarnata, edulis ili, na primjer caerula. Ova posljednja, recimo, sadrži cijanid pa se prije svakako pametno raspitati što ti zapravo treba.
Cvijeće Pasiflora, višegodišnje, prodajemo, mob. 091/795-0420»

doduše, oglas je iz srpnja,ali ...višegodišnja je biljka,možda još vrijedi :mrgreen:
wendy

Čekaj, čekaj.. Pasiflora incarnata nije isto što i passionfruit, ako se ja dobro sjećam (a uvijek se dobro sjećam). To je Pasiflora edulis (čiji se listovi, btw, znaju koristiti za patvorenje droge :wink: )

Inače, obje ih možeš otići nabrati u Brazil ili Peru, tamo one rastu. A i kod nas u Istri, Dalmaciji, na otocima...

Zezam se. Ovisi šta ti treba. Pasiflora incarnata je srodnica te Pasiflore edulis, od koje se bere passionfruit. Ta prva, incarnata, je učinkovita u borbi protiv nesanice i tako... e sad, jel ti treba lijek, ulje, ukrasna biljka...

Ili ti ipak treba ova druga biljka, da joj obrađuješ listiće? :wink: Ili tražiš njen plod, passionfruit?

Sorry, ali stvarno mi treba više podataka da vidim mogu li ti pomoći. Postoji toliko vrsta Pasiflore. A razlika je treba li ti incarnata, edulis ili, na primjer caerula. Ova posljednja, recimo, sadrži cijanid pa se prije svakako pametno raspitati što ti zapravo treba.

- trebao bih plod jer sam čuo da je snažan afrodizijak!
Marshall-T

wendy

jel ti nije malo rano za afrodizijake? :roll:
lufus

Marshall-T

wendy

Ova posljednja, recimo, sadrži cijanid pa se prije svakako pametno raspitati što ti zapravo treba.

jel ti nije malo rano za afrodizijake? :roll:

...poslje cajki je potreban svakojaki stimulans....8)
Hm. Ja to samo želim probati pobogu. Nije to ništa loše.
Marshall-T

Aaaa, otkad to više nije gola,zgodna ,napaljena žena najjači afrodizijak??? :shock: :shock:
sexyback

Ljetos je bilo u "Baumaxu" , u ločiću ,cca 30 cm visoke.

Uuuuh, što ovo bode oči!!!

Mo´š se sad ljutiti do mile volje, ali...nikad ne znaš, možda ti znanje leksika i znanje načina korištenja zareza nekad donese neki plus u životu...

:evil:
Marshall-T

trebao bih plod jer sam čuo da je snažan afrodizijak!

Dakle, želiš probati maracuju? Hm, pa ne znam hoćeš to u Osijeku naći, odi po većim dućanima s boljom ponudom voća, ali ne vjerujem. Ja sam ju na Hvaru našla na tržnici, a u Zg u Konzumu ili tako negdje, ne znam više. Osvježavajuće, ljepljivo i slatko.

Ipak, ako se nadaš ne znam kakvom afrodizijačkom učinku... ne trati vrijeme na to.
Od toliko sveprisutnih afrodizijaka u našem kraju, ti zapeo baš za suptropsko voće. I to samo zbog afrodizijačkog svojstva.

Čokolada... to ti je prava ljubavna bomba.

Ili, na primjer, oštrige. Samim svojim izgledom, okusom i mirisom potiču na grešne misli. Bogate su cinkom, koji je važan za proizvodnju testosterona. Bogate su i bjelančevinama, jodom... a i bile su glavna namirnica na tanjuru Casanove, pa si ti misli :lol:

Pa onda imaš artičoke, bademe i orahe u kombinaciji s medom, breskve pa čak i luk i češnjak...

Ili, na primjer, možeš hvatati svijetleće insekte pa ih samljeti u "čudesni prah". Još su Hipokrat i Plinije pisali o tome. Kantaridin. Španjolska mušica. Ne zvuči ukusno, ali... :)

Znam da ćeš sad reći da te to ne zanima, da si samo htio probati maracuju. Ali sutra ćeš ipak skoknuti po oštrige :wink:

Ipak, ako pronađeš maracuju u Osijeku ili ako netko zna gdje je ima, zabilježite to tu. Nije da potražujem afrodizijak, nego mi je to voće fiiino.
sexyback

Marshall-T

Aaaa, otkad to više nije gola,zgodna ,napaljena žena najjači afrodizijak??? :shock: :shock:

- evo ti kikiriki za ovo. Iako bi to samo probao zapravo kada bolje pogledaš totalno si u pravu.
Jel tko ima na kraju krajeva to ili ne?
od toliko sveprisutnih tema ti nađeš jednu koja je crkla tamo još 2008. godine. i to samo da ispucaš jedan post, stvarno evo ti :bravo:

Tagovi