dakle nedavno moji kupili renault clio mašina 1.2 benzinac
i sada tako računali mi i kola troše oko 9 litara pa se pitam zašto to tako?
jel ima neko kakvu ideju
potrošnja
Kultura, zabava, sport, hobby
pa slab je motor ... i ti da bi veći teret povukao s njime trebaš više goriva ... zato se više isplati uzeti veći auto jer na manjim okretajima (manje troši) veću silu svlada ...
potrošnja ovisi kako voziš odnosno u kojoj brzini si na kojim okretajima
potrošnja ovisi kako voziš odnosno u kojoj brzini si na kojim okretajima
Ne može Vam toliko trošiti ako pravilno vozite...
Vidim 19 god.. jel ti voziš tog clia?
Vidim 19 god.. jel ti voziš tog clia?
vozim tog clia i ne divljam s njim trudim se da okretaji budu na 2500 i još dost vozim u leru i ta sranja....
saba
vozim tog clia i ne divljam s njim trudim se da okretaji budu na 2500 i još dost vozim u leru i ta sranja....
voziš u leru ? aj dobro
a čuj za tu mašinu i 2500 okretaja je puno ... pogotovo u nižim brzinama
ja imam 1.4 75 ks i naj manje troši 4. brzina 2000 RPM 60 KM/h
ili u 5. brzini 2500 RPM odnosno 90 KM/h
a probat ću tak nešta viditi izvest jer svi mi rekli kao puno to troši ovo ono a ja se u aute niš ne kontam 
saba
a probat ću tak nešta viditi izvest jer svi mi rekli kao puno to troši ovo ono a ja se u aute niš ne kontam![]()
pa to tako krene ... kad imaš doticaja s autom onda se počneš i zanimati ... ja isto nisam imao pojma do nabavka istog ...
@saba... ja imam clia iz 2001. god..također 1.2 benzinac... sad sam išla provjeriti potrošnju novog clia na renaultovim stranicama radi usporedbe sa svojim...
Potrošnja je ista..prema tome ne može biti da Vam toliko troši ako normalno vozite...
Inače ja nekada znam (po)divljati (kad sam sama u autu) i sa takvom vožnjom ne potrošim više od 8..
Potrošnja je ista..prema tome ne može biti da Vam toliko troši ako normalno vozite...
Inače ja nekada znam (po)divljati (kad sam sama u autu) i sa takvom vožnjom ne potrošim više od 8..
@saba....nisi ti to nešto dobro izracunao....u vezi potrošnje....
...ja imam astru 1.2 motor....i meni potrošnja nikad nije potrošnja prešla 7 L/100km ciste gradske vožnje.........a ja svoj auto baš i ne štedim....
...ja imam astru 1.2 motor....i meni potrošnja nikad nije potrošnja prešla 7 L/100km ciste gradske vožnje.........a ja svoj auto baš i ne štedim....
@saba..evo možemo @tamna strana i ja s tobom u vožnjicu , pa da vidimo potrošnju tvog ljubimca.. i naravno tvoj način vožnje

@saba...ajd ti probaj ovako izracunati potrošnju goriva....(možda si tako i racunao no nek i ostali vide kako se izracunava potrošnja ako ih zanima)....
..dakle....natociš pun spremnik goriva.....(resetiraš onu dnevnu kilometražu na nulu).... i voziš se do rezerve.....te ponovno natociš pun spremnik goriva....
i onda sljedi racunanje....
na natocenu kolicinu goriva dodaš 2 nule te to podjeliš s prijeđenim kilometrima od zadnjeg tenkiranja...ili evo jedan primjer
natocio si 42 litre goriva a prešao si 620 km
na 42 litre dodaš 2 nule....znaci 4200 podjeliš sa 620km i rezultat je 6;77 litara na 100 km....
..dakle....natociš pun spremnik goriva.....(resetiraš onu dnevnu kilometražu na nulu).... i voziš se do rezerve.....te ponovno natociš pun spremnik goriva....
i onda sljedi racunanje....
na natocenu kolicinu goriva dodaš 2 nule te to podjeliš s prijeđenim kilometrima od zadnjeg tenkiranja...ili evo jedan primjer
natocio si 42 litre goriva a prešao si 620 km
na 42 litre dodaš 2 nule....znaci 4200 podjeliš sa 620km i rezultat je 6;77 litara na 100 km....
ili podjeliš prijeđene kilometre s litrama pa pomnožiš s 100 ...
hmmm to sam i bio radio.... znaći natenkirao sam 45 litara od rezerve do vrha i sa time prešao oko 550km i jebiga heheh a nemam pojma vidit ćemo
a što se tiće vožnje samnom sve dogovorimo 
45 litara i 550km ...pa to ti je malo preko 8 litara.. znači divljaš kao i ja 
al ne divljam u tom je stvar al nema veze heheh
probat ću vozit kak je tamni reko pa ću viditi
probat ću vozit kak je tamni reko pa ću viditi
Re: potrošnja
ja imam isto clio 1.2, 2000 godište, i troši mi oko 6 litara, 6.5 max, po zimi nešto više, al nikad preko 7, skonto sam da mu je optimalna potrošnja na 2800 okretaja, i stalno ga pokušavam držat na 2800-3000 okretaja, i bez beda se šiba, vožnja se uglavnom temelji na điranje po gradu i ne kontam kak ti može gutat tolko, probaj ga držat na 2800-3000 paš vidit 
moj je 1.2, 2004 godište...
po pitanju potrosnje, provjeri si stanje karburatora, odnosno nek ti mehanicar provjeri postavke smjese. to se nekada zna pomjerit pa onda auto stane gutat ko lud. također stanje filtera zraka zna dodatno zezat. doduse ako si nedavno bila na tehnickom onda nije to jer bi vjerojatno pala na tome....
ja sma muško
u glavnom kad smo ga kupili otfurali smo ga na pregled baš tamo kod lozića i sve je kao kul ....
u glavnom kad smo ga kupili otfurali smo ga na pregled baš tamo kod lozića i sve je kao kul ....
sabaja sma muško
![]()
To "kod Lozića" - zaboravi!!!
Osnovno je pri kupovini auta(polovnog), odvesti ga i PROMIJENITI sve filtere, svo remenje, ulje-obavezno!
Još ako možeš i svjećice i akumulator - super!
Eee, tad krećeš od nule(novog).
A ono što ti kažu mulci u servisu - okači mačku o rep!
I.., da - izbelji im se! Belj,belj!!
Nakon toga provjeriš karburator - i mjeriš!!!... potrošnju
btw. majmuni kod lozica su meni smrdali karburator tako sto su izgubili onaj sarafcic za namjestanje smjese i tada umjesto da mi stave drugi saraf, oni su mi sipali SILIKON.
mos mislit kak je to radilo kad se motor ugrijao i poceo topit taj isti silikon.
Najbolje ti odi kod mehanicara kojeg poznajes i koji ima dobre preporuke i nek ga pregleda
mos mislit kak je to radilo kad se motor ugrijao i poceo topit taj isti silikon.
Najbolje ti odi kod mehanicara kojeg poznajes i koji ima dobre preporuke i nek ga pregleda
Kod njih se ide samo dok ti jamstvo vrijedi..kasnije bjeeeežiiii....
ma sredio sam bio remenje, ulje i filtere to je okej... al eto sad sam skonto da jedan lik kojeg znam je neki kao zastupnik za renault šta ja znam pa ću viditi sa njim ak neš budem trebo