Gothic

Kultura, zabava, sport, hobby

Gothic

Gdje se može uletiti na neku dobru gothic svirku?
navedi neke dobre gothic bendove iz okolice....
u Osijeku nigdje, jedino ako dodje neki gothic bend u teatar, no u Osijeku trenutacno nema klasicnih gothic rock ili metal bendova...
Gothic scena kod nas uopće ne postoji! Niti znam više od troje ljudi koji slušaju gothic!

Što se bendova tiče kod nas, Phantasmagoriu si sigurno vidio mali milijun puta, i sigurno ti je muka od onog prepotentnog Tomija koji je na sceni od 88. Imaju Best of album,ali to im je jedini album (LOL).Isfuravaju se na sisterse,the mission i fields of the nephilim,znači klasičan goth rock 2. generacije.Jedino što im valja su obrade(Mizar,Joy Division, Abba...). Uglavnom,prosječno žalosno...

Bio je još bend, The Fiction, ali raspali su se. .... Denial of Existence također, izdali su možda 2-3 albuma, trebao sam dobiti album Alpha, ali nije dovršen jer je, eto, bend ošao u k**** jer nisu našli bubnjara. Ugl, svirali su goth/darkwave/experimental... 15 god na sceni....i ništa.=)

Ne znam koliko trenutno ima neafirmiranih goth & subgenre bendova u Hr....ali ako slučajno čuješ išta vjerojatno će bend biti iz Rijeke ili Zg.

Ne znam što da kažem u vezi gothica u Os. Žanr je prenabijen stereotipima, ljudi ne znaju, pa ni oni koji se nazivaju gotičarima nemaju pojma što je to. Gothic nije gothic metal ili šta se već sluša ovdje. To NIJE Nightwish, Him, Type O Negative, Sentenced, Tristnia, &69 Eyes i sl....)

Puno bi se o ovome moglo raspravljati,ipak ta subkultura postoji 30ak godina...
Najveća kvaliteta te subkulture je to što nije ograničena nikakvom ideologijom niti nekakvim striktnim zvukom benda. To je samo mračniji sound tih bendova post - punka. Volim tu glazbu, ali se ne volim nazivati gotičarem jer je takav pojam preuzak. Gothic je deathrock, goth rock, darkwave, batcave...pa i onda sve što ide usko s time ili iz toga: industrial, coldwave, ebm, dark electro, ethereal, idm, synth, minimal wave, dark cabaret, cybergoth, gothabilly, goth surf.... ma sve i svašta!! svakakve kombinacije! Sve ovisi o ukusu! Npr možeš slušati deathrock i darkwave što je gotovo nespojivo, dok se npr neki deathrockeri drže samo deathrocka i imaju svoj deathrock stil. Eto, toliko toga!!! Čak i pregršt stilova, a ne samo crnina kako ostali misle.

E sad sam se svačemu razmahao, baš bih mogao ovako satima tipkati heheh.
Svaka čast na raspisivanju. Mene ozbiljno zanima donja kombinacija:

Zodijak

goth surf....

:-s
Na šta to zvuči? Koje grupe da potražim i pokušam poslušati?
OOOOO, The Damned....ta pjesma je sa albuma Phantasmagoria? dadada....

Goth surf, iliti gothabilly ( mješavina surf rocka 50ih i goth rocka, jako zanimljivo) Bendovi tipa deadbolt, empress of fur, nekromantix, psychonauts, mr. badwrench, deep eynde, phantom cowboys, vampire beach babes, ghoultown.....
Zodijak

Ne znam što da kažem u vezi gothica u Os. Žanr je prenabijen stereotipima, ljudi ne znaju, pa ni oni koji se nazivaju gotičarima nemaju pojma što je to. Gothic nije gothic metal ili šta se već sluša ovdje. To NIJE Nightwish, Him, Type O Negative, Sentenced, Tristnia, &69 Eyes i sl....)

Svaka čast,lijepo i pametno rečeno.
Sere mi se kad neko uopće koristi izraz "gothic Metal" ,a još više kad u taj imaginarni glazbeni žanr trpa (osim nabrojanih) bendove tipa: My Dying Bride,Anathema,Tiamat,Paradise Lost...
BAUHAUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!!!!!!!!!!!!

....he enjoys feeling pain, he enjoys peeling slow,
Lagartija Nick, it's no dumb show, your name's on his whip....

Slažem se, BOGOVI!!!!

Re: Gothic

Evo jedan odličan gothabilly bend, Empress of Fur. Ženska je prejebozovna....ma prava Betty Page , hehehe. Pogledajte si spot na njihovom Mys.

Empress Of Fur - Johnny Voodoo

http://www.myspace.com/theempressoffur
zgodno, moram reć. malo mi daju na The Cramps
Eh da... crampse smatraju korijenom takvog žanra.

"Denial of existence" nije prestao sa svirkom, samo je malo promjenio smjer
i ime. Zove se "MAREBITO".
Website banda: www.marebito.tk
Evo nisam znao ovo za DOD, morat ću provjeriti!

Awwwww, Sistersiiiiiiiiii!!! Inaće nemam najdraži bend, ali oni su u onih top 5 meni najslušanijih!!

All time omiljena pjesma mi je Under The Gun!! Definitivno!

ke???šta???koncert???reci..
Kakav koncert!????
ma niš zaboravi....moja luda glava
=D
Dead Can Dance...mogu li se oni svrstati u Ghotic? Ima nekih elemenata ali ništa tako drastično kao Bauhaus ili sistersi..
Osobno, više su folk nego gothic.
Moji favoriti...ima elemanata, ali to sve ovisi od albuma do albuma, pjesme do pjesme...recimo Meni goth/darkwave prizvuk ima baš album DCD...

Osobno, njih ne volim nigdje trpati....ni u koji žanr, pa samo kažem da su experimental
meni su vanvremenski.
niti jedan album ne možeš žanrovski odrediti jer ubacuju utjecaje sa svih strana svijete i to je ono što im da je jedinstvenost i draž
morgan

meni su vanvremenski.
niti jedan album ne možeš žanrovski odrediti jer ubacuju utjecaje sa svih strana svijete i to je ono što im da je jedinstvenost i draž

u potpunosti se slažem!! Šteta je trpati ih negdje...

Jednostavno su predobri, glazba za dušu! Ako nekoga zanima, Lisa Gerrard ima solo albume, pa si poslušajte.

Ako ikada njih vidim uživo, vidio sam sve, i više ništa ne bih tražio!! hehe

Zodijak

Bio je još bend, The Fiction, ali raspali su se. .... Denial of Existence također, izdali su možda 2-3 albuma, trebao sam dobiti album Alpha, ali nije dovršen jer je, eto, bend ošao u k**** jer nisu našli bubnjara. Ugl, svirali su goth/darkwave/experimental... 15 god na sceni....i ništa.=)

U Os nemaš gothic benodva, al idem se stavit u kožu 14-godišnje wannabe gotičarke koja misli da je Nightwish gothic i preporučiti da odeš na Saturnaliu kad budu opet svirali...

Ne, nisu gothic, al 14-godišnje gotičarke se nebi složile.
Zaboravo si Leave's eyes, evanescence i after forever hahahahahaha

eh da, meni odlični, EBM pioniri, FRONT 242!!!!

One you lock the target,
Two you bait the line,
Three you slowly spread the net
And four you catch the man!

evo, ako nekoga zanima, Bauhaus su nakon 25 godina stanke izdali novi album "Go Away White"... očekivao sam užas, jer nikada ne vjerujem u to ponovno okupljanje, ali ovaj album je...uhmm....prepredobar!!!
Bauhaus izdali novi album???
Eo, odmah palim torrent!
spooky!
sad ćemo mi to iskopat pa preslušat. kako ja volim Peter Murphyjev vokal...I'm dead, dead...
murphyjev vokal....uh, za naježiti se!!!

iako album izlazi tek prekosutra već postiji link na rapidshare.evo ga da se ne ubijate tražeći
novi bauhaus

omot je doista krasan

iako album izlazi tek prekosutra već postiji link na rapidshare.evo ga da se ne ubijate tražeći
novi bauhaus

omot je doista krasan

evo,već slušam....vraća sjećanja...te gitare,vokal...krasno!

možda nađete nešto zanimljivo
Gothic
o super, našao sam Tiamat =D

Tagovi