Gothic
Kultura, zabava, sport, hobby
Što se bendova tiče kod nas, Phantasmagoriu si sigurno vidio mali milijun puta, i sigurno ti je muka od onog prepotentnog Tomija koji je na sceni od 88. Imaju Best of album,ali to im je jedini album (
).Isfuravaju se na sisterse,the mission i fields of the nephilim,znači klasičan goth rock 2. generacije.Jedino što im valja su obrade(Mizar,Joy Division, Abba...). Uglavnom,prosječno žalosno...
Bio je još bend, The Fiction, ali raspali su se. .... Denial of Existence također, izdali su možda 2-3 albuma, trebao sam dobiti album Alpha, ali nije dovršen jer je, eto, bend ošao u k**** jer nisu našli bubnjara. Ugl, svirali su goth/darkwave/experimental... 15 god na sceni....i ništa.=)
Ne znam koliko trenutno ima neafirmiranih goth & subgenre bendova u Hr....ali ako slučajno čuješ išta vjerojatno će bend biti iz Rijeke ili Zg.
Ne znam što da kažem u vezi gothica u Os. Žanr je prenabijen stereotipima, ljudi ne znaju, pa ni oni koji se nazivaju gotičarima nemaju pojma što je to. Gothic nije gothic metal ili šta se već sluša ovdje. To NIJE Nightwish, Him, Type O Negative, Sentenced, Tristnia, &69 Eyes i sl....)
Puno bi se o ovome moglo raspravljati,ipak ta subkultura postoji 30ak godina...
Najveća kvaliteta te subkulture je to što nije ograničena nikakvom ideologijom niti nekakvim striktnim zvukom benda. To je samo mračniji sound tih bendova post - punka. Volim tu glazbu, ali se ne volim nazivati gotičarem jer je takav pojam preuzak. Gothic je deathrock, goth rock, darkwave, batcave...pa i onda sve što ide usko s time ili iz toga: industrial, coldwave, ebm, dark electro, ethereal, idm, synth, minimal wave, dark cabaret, cybergoth, gothabilly, goth surf.... ma sve i svašta!! svakakve kombinacije! Sve ovisi o ukusu! Npr možeš slušati deathrock i darkwave što je gotovo nespojivo, dok se npr neki deathrockeri drže samo deathrocka i imaju svoj deathrock stil. Eto, toliko toga!!! Čak i pregršt stilova, a ne samo crnina kako ostali misle.
E sad sam se svačemu razmahao, baš bih mogao ovako satima tipkati heheh.
Evo meni dragih gothičara (The Damned - Shadow of Love):
Zodijakgoth surf....
:-s
Na šta to zvuči? Koje grupe da potražim i pokušam poslušati?
Goth surf, iliti gothabilly ( mješavina surf rocka 50ih i goth rocka, jako zanimljivo) Bendovi tipa deadbolt, empress of fur, nekromantix, psychonauts, mr. badwrench, deep eynde, phantom cowboys, vampire beach babes, ghoultown.....
Re: Gothic
ZodijakNe znam što da kažem u vezi gothica u Os. Žanr je prenabijen stereotipima, ljudi ne znaju, pa ni oni koji se nazivaju gotičarima nemaju pojma što je to. Gothic nije gothic metal ili šta se već sluša ovdje. To NIJE Nightwish, Him, Type O Negative, Sentenced, Tristnia, &69 Eyes i sl....)
Svaka čast,lijepo i pametno rečeno.
Sere mi se kad neko uopće koristi izraz "gothic Metal" ,a još više kad u taj imaginarni glazbeni žanr trpa (osim nabrojanih) bendove tipa: My Dying Bride,Anathema,Tiamat,Paradise Lost...
....he enjoys feeling pain, he enjoys peeling slow,
Lagartija Nick, it's no dumb show, your name's on his whip....
Slažem se, BOGOVI!!!!
Empress Of Fur - Johnny Voodoo
http://www.myspace.com/theempressoffur
i ime. Zove se "MAREBITO".
Website banda: www.marebito.tk
Awwwww, Sistersiiiiiiiiii!!! Inaće nemam najdraži bend, ali oni su u onih top 5 meni najslušanijih!!
All time omiljena pjesma mi je Under The Gun!! Definitivno!
Osobno, njih ne volim nigdje trpati....ni u koji žanr, pa samo kažem da su experimental
niti jedan album ne možeš žanrovski odrediti jer ubacuju utjecaje sa svih strana svijete i to je ono što im da je jedinstvenost i draž
morganmeni su vanvremenski.
niti jedan album ne možeš žanrovski odrediti jer ubacuju utjecaje sa svih strana svijete i to je ono što im da je jedinstvenost i draž
u potpunosti se slažem!! Šteta je trpati ih negdje...
Jednostavno su predobri, glazba za dušu! Ako nekoga zanima, Lisa Gerrard ima solo albume, pa si poslušajte.
Ako ikada njih vidim uživo, vidio sam sve, i više ništa ne bih tražio!! hehe
Zodijak
Bio je još bend, The Fiction, ali raspali su se. .... Denial of Existence također, izdali su možda 2-3 albuma, trebao sam dobiti album Alpha, ali nije dovršen jer je, eto, bend ošao u k**** jer nisu našli bubnjara. Ugl, svirali su goth/darkwave/experimental... 15 god na sceni....i ništa.=)
Ne, nisu gothic, al 14-godišnje gotičarke se nebi složile.
eh da, meni odlični, EBM pioniri, FRONT 242!!!!
One you lock the target,
Two you bait the line,
Three you slowly spread the net
And four you catch the man!
Eo, odmah palim torrent!
sad ćemo mi to iskopat pa preslušat. kako ja volim Peter Murphyjev vokal...I'm dead, dead...
novi bauhaus
omot je doista krasan
novi bauhaus
omot je doista krasan
evo,već slušam....vraća sjećanja...te gitare,vokal...krasno!
pa uživajte