„
Imaju odličnog golmana Sladoljeva kojeg su reaktivirali nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu, on im daje dodatnu sigurnost, ali što bi se reklo – mislim da i mi imamo svoje konje za utrku“, najavio je Osijekov trener
Frano Veraja susret protiv
Dubrave.
Zahtjevne su pripreme odradili
rukometaši Osijeka ne bi li spremni dočekali
nastavak sezone i velike izazove koji slijede. Pred Verajinim je igračima zadatak osigurati
ostanak u Paket24 Premijer ligi, no prije ligaških susreta ih očekuje i jedan u
Kupu Hrvatske. U subotu će tako na Zrinjevcu u sklopu osmine finala dočekati momčad Dubrave. Utakmica je na rasporedu u
subotu, 10. veljače 2024., s početkom u
18 sati, a ulaz je
besplatan.
U nešto izmijenjenom kadru su rukometaši Osijeka odradili ove
zimske pripreme. Bijelo-plave redove napustili su
Martin Lukac, Filip Orlović, Mario Goluža i Roko Mandarić. Osječka se svlačionica i pojačala, pa su se u klub vratili
Domagoj Nedić i Tomislav Babić, a pridružili su se i
Lovro Frajhaut te
Rok Kekez. Tijekom pripremnih susreta pokazali su se u
dobrom svjetlu, no preostaje vidjeti kako će izgledati pod reflektorima Premijer lige.
Pred momčadi su zahtjevna tri mjeseca, no cilj je jasan – osigurati premijerligaški status i za narednu sezonu. Iako je naglasak na ligaškom natjecanju, želja je pokazati
dobre igre i u Kupu Hrvatske. Nova prepreka ovdje su rukometaši Dubrave u osmini finala. Oni će također, usporedbe radi, u nastavku prvenstva igrati u Ligi za ostanak. Tamo su nešto bolje pozicionirani nego Verajini izabranici, ali Osječani ipak igraju na domaćem parketu na kojem budu posebno motivirani pred vlastitom publikom.
„
Mislim da će nam Dubrava biti dobra priprema za ono što slijedi. Mlada su ekipa puna juniorskih i kadetskih reprezentativaca koji su već dugo na okupu. Igraju atipičnu 5-1 i 3-3 obranu s prepokrivanjem. Dosta smo videa pogledali i pripremali se, nadamo se da će to sutra dobro izgledati. Mislim da nemaju toliko kila da se s nama bore fizički, ali ako uđemo u neka nerezonska rješenja, mogli bi imati problema u napadu. Imaju odličnog golmana Sladoljeva kojeg su reaktivirali nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu, on im svakako daje dodatnu sigurnost, ali što bi se reklo – mislim da i mi imamo svoje konje za utrku. Vjerujem da će, u najmanju ruku, biti zanimljiva utakmica, a nadam se i s pozitivnim ishodom za nas“, biranim je riječima trener
Frano Veraja najavio novog protivnika.
Protiv Dubrave prilika je da se predstave novi igrači, a među njima i spomenuti čuvar mreže,
Lovro Frajhaut.
„
Odmah ću iskoristiti priliku da pozovem sve gledatelje da dođu i upoznaju novu, malo izmijenjenu ekipu Osijeka. Što se tiče Dubrave, oni se nalaze pri vrhu tablice Lige za ostanak. Pojačani su s iskusnim Bunetom i par rekovalenscenata. Najavljujemo dobru utakmicu i pravu borbu te možemo garantirati da ćemo za svaku loptu poginuti i dati sve na terenu. Eventualna pobjeda značila bi još pozitivniju atmosferu i sve ono što sportaše čini zadovoljnijim, posebice u idućem tjednu koji nam je jako bitan za pripremu za Metković“, istaknuo je mladi vratar koji je stigao iz Slatine.
Da ponovimo gradivo – Osječani se u subotu
bore za prolazak u četvrtfinale Kupa Hrvatske. Protivnik je mlada i dinamična momčad Dubrave, pa nas u hramu osječkog rukometa očekuje zanimljiv susret. Početak je u 18 sati, a ulaz za gledatelje je besplatan.
Tekst i foto: RK Osijek