NAJBOLJE STO NOVAC MOZE KUPITI
Društvo, politika
Ustati se ujutro kad se sam probudiš, razvlačiti kavu do pola 11( kao nedjeljom).Imati isključen mobitel, a da te ne peče savjest.(bdw. oba mobitela)
...i još nekoliko godina raditi za novac, a zatim pustiti da novac radi za tebe (jeeees, po mojim proračunima još pet godina), a nakon toga:

LOVA JE ISTO ŠTO I VATRA: DOBAR SLUGA, LOŠ GOSPODAR!!!!
anakondalova je kó slana voda .. što je više piješ - žedniji si..
...ovdje gdje sam sad, shvatila ja da kad covjek zaradjuje vrlo dobar novac, brzo postane ovisan o njemu...90% ljudi koji su ovdje dosli na godinu dana, odradjuju vec 3. ili 4., neki vec i po 6.-7. godinu....jer kad skontas da godisnje mozes ostaviti sa strane 50-60 tisuca $, nikako ti se ne vraca kuci....i koliko god zaradjivao, nikada ti nece biti dosta....
ali, treba imati mjeru,slažem se s tobom
anakondaZbog toga smatram sve ovo piskaranje kantautora beznacajno, kapitalizam nije problem nego nas mentalitet...
...ovdje gdje sam sad, shvatila ja da kad covjek zaradjuje vrlo dobar novac, brzo postane ovisan o njemu...90% ljudi koji su ovdje dosli na godinu dana, odradjuju vec 3. ili 4., neki vec i po 6.-7. godinu....jer kad skontas da godisnje mozes ostaviti sa strane 50-60 tisuca $, nikako ti se ne vraca kuci....i koliko god zaradjivao, nikada ti nece biti dosta....
DanicaVNe misliš da je naš mentalitet proizvod društva (kapitalizma)?
Ne... nas mentalitet je vrlo selektivan sto se tice mnogo drugih stvari/proizvoda drustva. Lijepo je imati nesto (u ovom slucaju kapitalizam) sto mozemo kriviti za sve.
Da mentalitet jeste selektivan, samo što smo mi od kapitalizma selektivno preuzeli samo najgore stvari.
Ljudsko razmišljanje je odraz kapitalizma (privatni biznis- mogu zaraditi na drugima).
I tako u krug jer smo mi ljudi sebični(svako bi da ima više)