NAJBOLJE STO NOVAC MOZE KUPITI

Društvo, politika

je: sloboda, u smislu neopterećenog življenja.

Ustati se ujutro kad se sam probudiš, razvlačiti kavu do pola 11( kao nedjeljom).Imati isključen mobitel, a da te ne peče savjest.(bdw. oba mobitela)

...i još nekoliko godina raditi za novac, a zatim pustiti da novac radi za tebe (jeeees, po mojim proračunima još pet godina), a nakon toga: :fly: :fishing: :drive: :scooter:
s novcem možeš ugodno živjeti, riješiti se dugova, kredita, putovati :P neopterećeno,kupiti klincima sve, ispunjavati želje...ali ako to ode u sebično ispunjavanje hirova, snobizam, zatvaranje očiju na tuđu nesreću i bijedu... :cry:
LOVA JE ISTO ŠTO I VATRA: DOBAR SLUGA, LOŠ GOSPODAR!!!! :idea:
...ovdje gdje sam sad, shvatila ja da kad covjek zaradjuje vrlo dobar novac, brzo postane ovisan o njemu...90% ljudi koji su ovdje dosli na godinu dana, odradjuju vec 3. ili 4., neki vec i po 6.-7. godinu....jer kad skontas da godisnje mozes ostaviti sa strane 50-60 tisuca $, nikako ti se ne vraca kuci....i koliko god zaradjivao, nikada ti nece biti dosta....
e jebiga ,kriv je monopol stampanja ,,,uvijek u istim rukama
anakonda

...ovdje gdje sam sad, shvatila ja da kad covjek zaradjuje vrlo dobar novac, brzo postane ovisan o njemu...90% ljudi koji su ovdje dosli na godinu dana, odradjuju vec 3. ili 4., neki vec i po 6.-7. godinu....jer kad skontas da godisnje mozes ostaviti sa strane 50-60 tisuca $, nikako ti se ne vraca kuci....i koliko god zaradjivao, nikada ti nece biti dosta....

lova je kó slana voda .. što je više piješ - žedniji si..
ali, treba imati mjeru,slažem se s tobom
anakonda

Zbog toga smatram sve ovo piskaranje kantautora beznacajno, kapitalizam nije problem nego nas mentalitet...
Ne misliš da je naš mentalitet proizvod društva (kapitalizma)?
DanicaV

Ne misliš da je naš mentalitet proizvod društva (kapitalizma)?

Ne... nas mentalitet je vrlo selektivan sto se tice mnogo drugih stvari/proizvoda drustva. Lijepo je imati nesto (u ovom slucaju kapitalizam) sto mozemo kriviti za sve.
Prije toga smo imali socijalizam, koji je još uvijek kriv za sve, sad smo samo još dodali i kapitalizam.
Da mentalitet jeste selektivan, samo što smo mi od kapitalizma selektivno preuzeli samo najgore stvari.
Para vrti di burgija neće
Kapitalizam-odraz ludskog razmišljanja(ja i moje).
Ljudsko razmišljanje je odraz kapitalizma (privatni biznis- mogu zaraditi na drugima).
I tako u krug jer smo mi ljudi sebični(svako bi da ima više)

Tagovi