Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Talijanska priča u srcu Osijeka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 51680
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 10.09.2020. 21:00 
Naslov:  Talijanska priča u srcu Osijeka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kada ste u Ventidue, samo se prepustite i otputujte barem nakratko u Italiju. S talijanskim pjenušcem zaintrigirajte svoje nepce koje će se odlično sljubiti s pizzom po izboru. Neizbježno je probati i talijanske deserte, a nakon toga završiti sve najfinijom talijanskom illy kavom. Zvuči odlično, zar ne?

Prije nekoliko mjeseci, u Osijeku je otvoreno novo mjesto na gastronomskoj karti Osijeka – Pizza Napoletana & Bar Ventidue. Vlasnik restorana je Darko Bojanić, osječki ugostitelj koji već pet godina uspješno vodi, svima dobro poznatu, Pivnicu Merlon.



Ventidue kroz svaki detalj odiše Italijom. Naziv na talijanskome znači broj „22“ koji predstavlja lokaciju na kojoj se restoran nalazi – Stjepana Radića 22. Kako bi se dodatno prikazala ljepota regije Kampanija kroz vizualni identitet, koristi se svijetlo ružičasta boja, ali i cvijet bugenvilije, tipičnog za tu regiju.





Ventidue na gastronomsku scenu donosi Napoletanu. Za razliku od romane, napolitana se nikada ne prodaje na komad, mora biti sočna, sa puno više umaka od drugih pizza. Njena standardna veličina je od 26 do 30 cm. Peče se oko 90 sekundi na temperaturi od otprilike 450 stupnjeva celzijusa – vrlo je važno da se zadrži izvorni okus namirnice. Namirnice uvoze izravno iz Italije, od dobavljača Mainardi, kako bi doveli originalne okuse upravo u Osijek.



Kada ste u Ventidue, samo se prepustite i otputujte barem nakratko u Italiju. S talijanskim pjenušcem zaintrigirajte svoje nepce koje će se odlično sljubiti s pizzom po izboru. Neizbježno je probati i talijanske deserte, a nakon toga završiti sve najfinijom talijanskom illy kavom. Zvuči odlično, zar ne?

U ponudi se trenutno nalazi 13 pizza, Focaccia Bianca, dvije talijanske salate Prosciutto e Pera i Capri Burrata te deserti Choco Nocciola i Cannolo Siciliano. Također, pizze mogu biti pripremljene i s bezglutenskim tijestom. Uskoro će se ponuda proširiti i na sendviče te nove salate, ali i slatku pizzu.



S obzirom na koncept i barski dio, u ponudi se nalaze i vrhunski kokteli: Bellini, Tom Collins, Negroni, Moscow Mule, Whiskey Sour… A od četvrtka do subote, od 16:00 do 19:00 sati, održava se i Happy Hour, kada se može uživati u koktelima po -20% nižoj cijeni.

Buon Appetito!

[Sponzorirani članak]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: