Kada ste u
Ventidue, samo se prepustite i otputujte barem nakratko u
Italiju. S
talijanskim pjenušcem zaintrigirajte svoje nepce koje će se odlično sljubiti s
pizzom po izboru. Neizbježno je probati i
talijanske deserte, a nakon toga završiti sve
najfinijom talijanskom illy kavom. Zvuči odlično, zar ne?
Prije nekoliko mjeseci, u Osijeku je otvoreno
novo mjesto na gastronomskoj karti Osijeka –
Pizza Napoletana & Bar Ventidue. Vlasnik restorana je
Darko Bojanić, osječki ugostitelj koji već pet godina uspješno vodi, svima dobro poznatu,
Pivnicu Merlon.
Ventidue kroz svaki detalj odiše Italijom. Naziv na talijanskome znači broj „
22“ koji predstavlja lokaciju na kojoj se restoran nalazi –
Stjepana Radića 22. Kako bi se dodatno prikazala ljepota regije
Kampanija kroz vizualni identitet, koristi se
svijetlo ružičasta boja, ali i
cvijet bugenvilije, tipičnog za tu regiju.
Ventidue na gastronomsku scenu donosi Napoletanu. Za razliku od romane, napolitana se
nikada ne prodaje na komad, mora biti
sočna, sa
puno više umaka od drugih pizza. Njena standardna veličina je
od 26 do 30 cm. Peče se oko
90 sekundi na temperaturi od otprilike
450 stupnjeva celzijusa – vrlo je važno da se zadrži
izvorni okus namirnice. Namirnice uvoze izravno iz Italije, od dobavljača
Mainardi, kako bi doveli originalne okuse upravo u Osijek.
Kada ste u Ventidue, samo se prepustite i otputujte barem nakratko u Italiju. S talijanskim pjenušcem zaintrigirajte svoje nepce koje će se odlično sljubiti s pizzom po izboru. Neizbježno je probati i talijanske deserte, a nakon toga završiti sve najfinijom talijanskom illy kavom. Zvuči odlično, zar ne?
U ponudi se trenutno nalazi 13 pizza,
Focaccia Bianca, dvije talijanske salate
Prosciutto e Pera i Capri Burrata te deserti
Choco Nocciola i Cannolo Siciliano. Također, pizze mogu biti pripremljene i s
bezglutenskim tijestom. Uskoro će se ponuda proširiti i na
sendviče te nove salate, ali i
slatku pizzu.
S obzirom na koncept i
barski dio, u ponudi se nalaze i vrhunski kokteli:
Bellini, Tom Collins, Negroni, Moscow Mule, Whiskey Sour… A o
d četvrtka do subote,
od 16:00 do 19:00 sati, održava se i
Happy Hour, kada se može uživati u koktelima po
-20% nižoj cijeni.
Buon Appetito!
[Sponzorirani članak]