Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HZJZ izdao upute ugostiteljima za ponovno otvaranje kafića i restorana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.04.2020. 10:21 
Naslov:  HZJZ izdao upute ugostiteljima za ponovno otvaranje kafića i restorana
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Voditelj HZJZ-a Krunoslav Capak gostovao je na HRT-u gdje je govorio o najavljenom popuštanju mjera i predstavio kako će po „novom normalnom“ izgledati odlazak u kafiće ili kod frizera.

HZJZ je jučer na svojoj službenoj stranici objavio 11 uputa za buduće funkcioniranje svih ugostiteljskih objekata, prema kojima se dopušta obavljanje rada ugostiteljskim objektima iz skupina: restorani, barovi (kavana, pivnica, buffet, krčma i klet) i catering objekti, ali uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja.

Te su upute dostavljene svim stožerima. Upute su objavljene ranije kako bi se kafići i restorani mogli na vrijeme pripremiti. Čim ugostitelji ispune propisane uvjete, nastavit će raditi dalje, dodao je Capak.

Neke od promjena u budućem radu kafića i restorana odnose se na to da gostima neće biti dopušteno sjediti jedan do drugoga. Ako je stol za četiri osobe, za njim će po novom moći sjediti jedna do dvije, a nakon odlaska gosta svaki stol morat će se dezinficirati.

Također, zabranjeno je usluživanje jela i pića u samom objektu. Treba postojati posebno mjesto gdje se napitak ili jelo plaćaju i gdje se preuzimaju. To može biti na jednom stolu koji nije na javnoj prometnici, na prozoru, na vratima ili odmah ispred ulaza. Trebaju biti dvije osobe, jedna koja predaje, a druga koja naplaćuje hranu i piće ili jedna osoba koja mora svaki put dezinficirati ruke i ostalo između naplate i izdavanja narudžbe.

Kad je riječ o odlasku kod frizera, i frizer i klijent će morati koristiti zaštitne mjere poput maski ili zaštitne barijere, uz strogu dezinfekciju svega što se koristi. Tako se, npr., neće moći koristiti iste škare ili mašina za više osoba, već se nakon svakog gosta mora dezinficirati.

Capak je najavio i skorašnje otvaranje javnog prijevoza ali također uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera, uključujući nošenje maski u vozilima javnog prijevoza.

Upute ugostitelsjkim objektima možete pronaći dolje u tekstu.







Tekst: Osijek031.com
Foto: Ilustracija

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: