Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Biskvitna torta i kuglofići od mandarina

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 33334
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.01.2014. 10:01 
Naslov:  Biskvitna torta i kuglofići od mandarina
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mmmm….Ako ste ljubitelj mandarina ovaj kolač je pravi izbor za vas! Predivan, mandarinast, ukusan, sočannn, mirisan, eh da to je pravi opis ovoga kolača-torte-kuglofića, krenimo.

Biskvitna torta i kuglofići od mandarina:
Trajanje pripreme 1h

Potrebno:
Biskvit:

- 5 komada mandarina
- 120 g maslaca
- 200 g mekog brašna
- 3 jaja
- 200 šećera
- 10 dag kokosa
- 1 vrećica praška za pecivo

Preljev:
- 1 dcl cijeđenog sokića mandarine
- 10 dag šećera
- 1 vanilin šećer

Šećer u prahu za posipanje i kockica maslaca za kalupe.



Priprema:

Mandarine cijele, s korom operite i stavite ih u hladnu vodu, prokuhajte kad provru kuhajte ih 3 minute. Ocjedite vodu opet operite mandarine i ponovite postupak sa prokuhavanjem mandarina još jednom.

Kad ste ih opet prokuhali, sameljite ih da dobijete pulpu. Izmiksajte 3 jaja i šećer dok smjesa ne posvjetli dodajte im pulpu omekšani maslac, brašno, kokos i prašak za pecivo i još sve jednom promješajte ili miksajte 5 sekundica samo da se svi sastojci povežu.

Namastite kalupe sa maslacem i sipajte smjesu u njih. Pecite u namaštenim kalupima za kuglofiće(ako nemate ispecite maffine) i okruglom kalupu za pite ili tortu, na 180°C, oko 20 minuta, tj. Dok zabodena čačkalica ne izađe van čista.

Skuhajte preliv od soka i šećera s dodatkom vanilin šećera na laganoj vatri dok se šećer ne otopi. Kad se kuglofići i torta malo prohlade, izvadite ih iz kalupa, pa ih vratite u kalupe, I prelijte prelivom ,ohladite, ponovo izvadite iz kalupa i pospite šećerom u prahu.





Preostaje vam jedino uživati u mirisu i okusu ovoga biskvitnog kolačića!

Pozdrave vam šalje kuharica Nina

Tekst & foto: Nikolina Erić




Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: