Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kolač s jabukama

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 33435
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.01.2014. 8:32 
Naslov:  Kolač s jabukama
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jednostavan, fin, mirisan kolač od jabuka u kombinaciji sa cimetom, bademima, slatkim vrhnjem, vanilin šećerom…već sam vam sada dočarala mirise, zar ne?.



Kolač s jabukama
Trajanje pripreme; 90 minuta

Potrebno:

Tijesto:
- 500 g mekoga brašna
- 1 jaje
- 1 kvasac+ žličica šećera
- Prstohvat soli
- 10 dkg otopljenoga margarina za kolače
- 2 dcl mlijeka
- 4 žlice šećera
- 1 vanilin šećer

Nadjev:
- 750 g-1 kg očišćenih jabuka
- 2 vanilin šećera+40 g šećera
- 1 žličica cimeta u prahu

Posip:
- 100 g šećera
- 2 dcl slatkoga vrhnja za šlag
- 1 šaka listića badema ili samljevenih badema(ako želite)

Priprema:


Kvasac razmrvite u 1 dcl toploga mlijeka i 1 žlice šećera i neka se diže.Kada se kvasac podigao zamjesite tijesto od brašna,1 jajeta,otopljenoga margarina,ostatka mlijeka,kvasa,prstohvat soli i šećer.Tijesto ostavite na toplome da se udvostruči volumen oko 3o minuta.

Za to vrijeme dok se tijesto odmara očistite jabuke i nasjeckajte ih na ploške ili kockice.

Podignuto tijesto nemojte mijesiti više samo ga podjelite na 2 jednaka dijela,i razvucite na veličinu pleha u kojem se peče.Prvi razvučeni dio tijesta stavite na pleh obložen papirom za pečenje na njega poslažite jabuke,po jabukama pospite 2 vanilin šećera + 40 g šećera i 1 žličicom cimeta.Preklopite jabuke sa drugim dijelom razvučenoga tijesta.

Tijesto malo izbodite vilicom te posipajte sa 100 g šećera,zalijte sa 2 dcl slatkoga vrhnja za šlag i šakom badema. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 C -30minuta dok ne dobije lijepu boju.

Pečeni kolač ostavite da se prohladi i možete ga poslužiti.

Pozdrav od Eveline iz Kuhinje ispod duge

Tekst & foto: Evelina Klajn


Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: