Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Pileće rolice u pršutu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 33435
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.11.2013. 22:15 
Naslov:  Pileće rolice u pršutu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Rolice su moja specijalnost. Obožavam raditi te male sočne paketiće iznenađenja. Često ih radim sa mesom piletine, baš kao i ovaj put. Uz rolice koje plijene pogled na tanjuru dodajte neki jednostavan prilog. Može to biti lagana riža, njoke, kuhani krumpir, krumpir pire… Rolice su jednostavne za napraviti, a obitelj ili pozvani gosti biti će zadivljeni.

Sastojci:
rolice
- piletina - 3 polovine pilećih prsa (3 filea)
- 100g pršuta
- 15 dkg sira (gauda ili sl.)
- čačkalice
- sol

riža
- 250 g integralne riže
- mala žlica maslaca
- dvije velike žlice pecorino ribanog sira
- 15 listića bosiljka
- 1 češnjak
- sol

umak
- grčki tip jogurta
- crna sol
- biber
- žlica bučinog ulja
- 2 lista mladog luka



Priprema:
rolice
Pileća prsa proprati, tanko nasjeći na šnicle. Istući da budu što tanje. Šniclu malo posoliti s unutarnje strane, staviti listić sira, urolati prsa tako da sir ostaje unutra. Izvana na već urolanu rolicu motamo list tako rezanog pršuta i na kraju stavljamo čačkalicu da se pršut ne razmotava (ja sam čačkalicu prepolovila da mogu rolice peći sa svih strana). Rolice peći na laganoj vatri sa svake strane cca.5 min., vidjet ćete po boji pršuta (škicni sliku)

Prije konzumacije izvadite čačkalice. Smile




riža
Skuhajte integralnu rižu (posoljenu), pred kraj (2 minute prije samog završetka) umješajte sitno sjeckani češnjak, bosiljak, maslac, pecorino sir, stavite u kalup, ako nemate kalup možete ga napraviti od alufolije ili rižu jednostavno servirajte žlicom

umak
grčki tip jogurta izmiješajte sa crnom soli(može i obična), bućinim uljem, biberom i gore stavite kolutiće mladog luka



Uživajte, oduševite sebe i druge!

Pozdrav od Eveline iz Kuhinje ispod duge

Tekst & foto: Evelina Klajn




Kao malena sam maštala o svojoj obitelji, djeci, kuhanju ručka, pečenim mirisnim kolačićima, igram. Majka sam dragoj djeci Lorni i Lucianu, žena svom najboljem prijatelju Klaudiu, gazdarica maloj gospođici Mrvici, prijateljica najboljim prijateljicama/ma svijeta, sanjar ostvarivih snova sa vagonom novoprimljenih ideja…

Volim djecu, ljude, igru, sunce, kišu, snijeg…volim ljubav, život… VOLIM…..kuhanje i serviranje….
Iz ljubavi sam zatrpala laptop i mobitel fotkama pripreme hrane i serviranim jelima. Moram to negdje pohraniti, a onda pomislih da to sve podijelim s vama. Vođena ljubavlju, bojama, okusima i mirisima pokrenula sam blog http://kuhinjaispodduge.wordpress.com/
Blogić služi onima koji obožavaju kuhati, razmjenjivati recepte i onima koji će to tek zavoljeti. Pomoći će onima koji se žele hraniti na zdrav način ili isprobati nešto novo, originalno, možda napraviti neki stari recept, još od moje bake ili kušati slavonske specijalitete.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: