Koji predmet vam je bio najomraženiji u školi?

Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni

Koji predmet vam je bio najomraženiji u školi?

......znači osnovna, srednja.......
da ne ulazimo u stručne predmete s faksa za one koji su studenti ili su odstudirali..... :wink:
Domaćinstvo! Bez konkurencije!
Allende

Domaćinstvo! Bez konkurencije!

U Končarici je domaćinstvo bilo super. Kuhali smo i jeli to što smo zbrljačili......

Meni tjelesni, definitivno.
Meni se sviđala ideja predmeta kao takvog, i Osječka Udarna je imala fenomenalan kabinet za Domaćinstvo, nije bila učionica, već kao velika potpuno opremljena kuhinja sa par stolova (ne klupa), samo mi je nastavnica bila tooooliko dosadna i bezlična, da mi je ubila sav entuzijazam i volju za istim. Jednom su nas snimali za školski program TV Zagreb, mi se svi obukli što smo šarenije mogli, a onda kad je emisija išla, skontali smo da je snimana black and white...
uuu...teško...sad kad si razmislim, ni jedan nije bio toliko loš.
ajde - filozofija!
Ma kad bolje razmislim, nisam bas volio ni jedan predmet.

A nekako mi je najgori bio glazbeni. Tjerali su me da pjevam, a ja ne mogu pjevat ako nisam pijan.

Re: Koji predmet vam je bio najomraženiji u školi?

definitivno kemija! u obje skole
Tjelesni, nikad nisam kužila smisao preskakanja naprava - bolje da su nas tjerali da idemo brat jabuke u školski voćnjak ko u doba socijalizma i radit profesorima u vrtu...

Druga po redu - matematika. Sve ostalo bilo je puno podnošljivije.

Ali najbolji:
1. hrvatski
2. povijest (i u srednjoj i u osnovnoj)
3. biologija
4. kemija
Nema toga predmeta koji je ruzan kad u razredu ima 42 ucenika. 41 curice i ja, eto to je raj.
Tjelesni, definitivno! Glupost je morati trčati dva kruga na srednješkolskom, i to prvog dana nastave, nakon ljeta, ljenčarenja i ostalog.

fatcat

Nema toga predmeta koji je ruzan kad u razredu ima 42 ucenika. 41 curice i ja, eto to je raj.

Fatcat, nije baš neka posebna uživancija imati 4 dječaka u razredu. I to još 4 bezveznjaka!
(Btw, ja sam išla u gimnaziju - ustvari, tad se zvao CUO, no nažalost omjer je bio takav) :)
ozana

Fatcat, nije baš neka posebna uživancija imati 4 dječaka u razredu. I to još 4 bezveznjaka!
(Btw, ja sam išla u gimnaziju - ustvari, tad se zvao CUO, no nažalost omjer je bio takav) :)

Zelis reci da curice nisu bezvezwhatever...
Meni je u jezičnoj od 5 jezika - fuj bio baš njemački. Mrzim ga i danas. Gramatika mi nikad nije sjela. :(
latinski! a i filozofija nije daleko!
Mada, latinski je strašno koristan, tek sad vidim koliko mi je bio potreban na faxu, praktički još uvijek dosta dobro prevodim. Žao mi je što nisam učila i starogrčki, cijela etimologija riječi koja proizlazi iz starogrčkog mi je nepoznata (dobro, gotovo cijela...)
Zemljopis!!!! Imali smo babu žgabu koja je samo dečke voljela, a ja nisam pošteno naučila ni koji sve Kašteli postoje! :cry:
Allende

Meni se sviđala ideja predmeta kao takvog, i Osječka Udarna

Mi smo vas zvali Udarena.......i Alkatraz.
ozana

Tjelesni, definitivno! Glupost je morati trčati dva kruga na srednješkolskom

zaista, definitivno tjelesni. i ne samo trčanje, pa kolut naprijed, pa nazad, pa pentranje uz uže..........sprave za mučenje.......
Mi koji smo nesto trenirali, bili smo postedjeni tjelesnog i svih tih tortura, poput trcanja, kolutova, sklekova, trbusnjaka, itd. Jos goru torturu sam imao na treningu (svaki dan po dva puta).
pa...meni je tjelesni bio relativno zabavan. kava u kafu kraj skole 2put tjedno.
puki

pa...meni je tjelesni bio relativno zabavan. kava u kafu kraj skole 2put tjedno.

A di to? Nije valjda u staroj Gimbi (Tvrdja)?
ma vinkovacka gimnazija, nisam ti ja odavden...doticni kafic (pokoj mu dusi...<sigh>) se zvao glamour i imao je najbolju kavu ikad! al sad ga vise nema jer je doticni lega dosao u vk, preuzeo nadzor nad doticnom zgradom u kojoj se nalazio kafic i istjerao vlasnicu lisivsi gomilu malih nesretnih gimnazijalaca mjesta za kave pod malim te velikim odmorom.
plus sto se smjelo vikendom unijeti svoju cugu, ako se znalo vlasnicu, tak da smo imali veselo odrastanje bez problema sa kisom i slicnim smecima koja otezavaju kvalitetno pijanstvo o normalnom trosku...no ovo je vec offtopic...sori..
ne, nisam isao u tvrdju....:)
definitivno fizika

al ne samo zbog predmeta, nego zbog blesave budističke koze koa mi je predavala...užas! ccc
(to je srednja)

a u osnovnoj nisam baš voljela povijest...opet zbog nastavnice koa je smatrala da su svi koima prezime završava na VIĆ, srbi-pravoslavci i tako. smiješno
Lugar

Mi koji smo nesto trenirali, bili smo postedjeni tjelesnog i svih tih tortura, poput trcanja, kolutova, sklekova, trbusnjaka, itd. Jos goru torturu sam imao na treningu (svaki dan po dva puta).

Blago vama kad vam je tjelesni bio jedini problem...:-D

@lugar, torturu???
Koliko se sjecam nije tad nikom ni bilo do "poštedjivanja", nego do kolektivizma, zdravog tijela i zdravog duha :-D
Nikad mi nije bilo bad ići na trening u koje god doba bio, igrati tekmu za vikend i onda u ponedjeljak slomljena igrat tjelesni i pratit nastavu...a da ne govorim kad ti tri dana u tjednu stave onaj pancirni prsluk pa ti trči kondicioni trening po stepenicama na tribinama na Zrinjevcu gore-dolje...bemti...to se zvala energija... :-)

@ehej, goose, sta fali budizmu?? ;-)
ne fali ništa....al kad ga profesorica forsira i još uz to predaje fuj predmet...ma ono...nema bolje kombinacije :D
Gemi

Nikad mi nije bilo bad ići na trening u koje god doba bio, igrati tekmu za vikend i onda u ponedjeljak slomljena igrat tjelesni i pratit nastavu...a da ne govorim kad ti tri dana u tjednu stave onaj pancirni prsluk pa ti trči kondicioni trening po stepenicama na tribinama na Zrinjevcu gore-dolje...bemti...to se zvala energija... :-)

Tako je Gemi....sanjao sam taj jebeni prsluk godinama...ali nitko nije imao energiju na tim stepenicama kao Duško Alempić, sjećaš se? Kako smo ga gledali, šatro proglašavali ludim, a duboko u sebi mu zavidili na snazi i kondiciji u tim godinama, kad zaronda tisuću krugova po stepenicama, a onda, da se "odmori", uzme onaj okrugli teg od 25 kg, stavi ga za vrat i uradi 150-200 trbušnjaka....
Nemam pojma o pancirnom prsluku.
Nisam imao treninge ni u kojoj dvorani, a kamoli na Zrinjevcu.
Pod torturu smatram dva puta dnevno trening, ujutro i predvece, a izmedju toga samo cekas krevet jer si mrtav. Ako ides ujutro u skolu (svojevremeno) onda imas trening oko pola sest prije skole. A prava tortura su bili "zablji skokovi" oko mostova.
Treninzi su prosjecno (za vrijeme sezone) trajali oko 3 sata. Vjeruj mi, nije ti do nicega.
Lugar

Pod torturu smatram dva puta dnevno trening, ujutro i predvece, a izmedju toga samo cekas krevet jer si mrtav. Ako ides ujutro u skolu (svojevremeno) onda imas trening oko pola sest prije skole. A prava tortura su bili "zablji skokovi" oko mostova.
Treninzi su prosjecno (za vrijeme sezone) trajali oko 3 sata. Vjeruj mi, nije ti do nicega.

Ipak nekako mislim da ti su ti mostovi bili draži i lakši za podnijeti nego kad te Štajner ili Ižak natjeraju u Tvrđavicu...
Allende

Lugar

Ipak nekako mislim da ti su ti mostovi bili draži i lakši za podnijeti nego kad te Štajner ili Ižak natjeraju u Tvrđavicu...

Hahaha, da, da...kad je spomenuo žablje skokove, odmah me podsjetio na veslače i onu zlatnu generaciju (Ižaković, Tembel, Klarić, Betlehem, Srb, Krajnović, mali Žuža, Horak, Saraga je onda bio početnik, Kolčić....) iz koje vučem potonjeg kao uspomenu na prvu veeeeeliku ljubav...ahh žaboskakači :-D odvukoše me u offtopic...aaaaaaaaa
Gemi

Allende

Lugar

Hahaha, da, da...kad je spomenuo žablje skokove, odmah me podsjetio na veslače i onu zlatnu generaciju (Ižaković, Tembel, Klarić, Betlehem, Srb, Krajnović, mali Žuža, Horak, Saraga je onda bio početnik, Kolčić....) iz koje vučem potonjeg kao uspomenu na prvu veeeeeliku ljubav...ahh žaboskakači :-D odvukoše me u offtopic...aaaaaaaaa

a Barač? He he, meni je ipak bliža ona generacija koja je došla poslije...Gal, Crnomarković, Ambruš, Vrkić, Nestorović, Rajačić, Ivana Sili, Snježana Stojković, braća Slanovic,

Re: Koji predmet vam je bio najomraženiji u školi?

kemija.

ni dan danas je ne volem. :twisted:
Allende

Upravo su me oni i tjerali na tako nesto. "Zablji skokovi" su bili samo jedan od mnogobrojnih produkata njihove osebujne maste (Stajnerova ideja). A o ostalim oblicima ubijanja ne zelim ni zapocinjat...
ajme, pitam što vam je bilo najomraženije a vi se raspilavili za nekakvim trčanjem, skakanjem......
skoro sam se dva puta ugušila na Srednjoškolskom kad smo morali trčati ne znam koliko krugova. onda su mi objašnjavali da se kao krv nakupi u jetri........koja panika.
očito nisam "un tip sportif".
sjetio sam se i marksizma. mrzio sam taj predmet samo zbog glupače koja je mislila da ga predaje.
jedina utjeha mi je bila da i ona mene mrzi jednakom mjerom i da je i njoj svaki sat marksizma na kom sam bio prisjeo...
mi smo imali sreću s profesorom marksizma.
čovjek je predavao čistu filozofiju.
roguljićka je mislila da zna...doduše samo marksizam, ali i samo je umislila da ga zna....
Ja sam imala super profa iz marksizma...bio je pravi filozof i jedini nas je učio razmišljati u hrpi ekonomskih (stručnih :) predmeta
...daktilografija i stenografija=Lukićka sa ravnalom u ruci i opleti svakog po prstima tko gleda u tastaturu dok piše...
roca

Ja sam imala super profa iz marksizma...bio je pravi filozof i jedini nas je učio razmišljati u hrpi ekonomskih (stručnih :) predmeta

da nije profesor Popović. čovjek je legenda!
...malo offtopic, ali bas jucer, prekjucer vidjeh jednog od brace slanovic...ne djeluje mi baš kao da bi mogao više i potrčati...ali duh je ostao isti...:-)...
anakonda

...daktilografija i stenografija=Lukićka sa ravnalom u ruci i opleti svakog po prstima tko gleda u tastaturu dok piše...

Sjećam se koliko smo žalili vas koji ste prolazili Tamarinu torturu, dok smo mi kod Stojana uživali u istom predmetu....
Allende

Sjećam se koliko smo žalili vas koji ste prolazili Tamarinu torturu, dok smo mi kod Stojana uživali u istom predmetu....

nije ni meni predavala, ali su se promijenile tri profesorice (Grgić-Vučemilović, Špišić - ako sam dobro zapamtila prezime, i šećer na kraju, Vukosavljevićka kod koje smo svaki dan morali za dz napisati stranicu gusto kucanog teksta, bez farbanja i ispravljanja grešaka; pregovarali smo za nedjelju, da li 6 ili 7 stranica tjedno, a ona nam fino objasnila da kad je vještina u pitanju, nema nedjelje, svetka ni petka)
prepisala sam cijelu Nušićevu Autobiografiju (nije smio biti tekst s puno dijaloga, molit ću lijepo!), Povijest civilizacija.......
Sjetila sam se još jednog: TEHNIČKI! Mislim da osim toga nisam imala beskorisniji predmet.
i ja sam se sjetio još jednog: njemački.
a, onda je stigla bomba koja se zvala dijana...zavoleo sam taj predmet...
Meni su najgori bili fizika, zemljopis... sad računovodstvo
A dobri matematika, statistika, sociologija
i statistika na faksu, koma od predmeta...(i profesorke)
gazda777

i statistika na faksu, koma od predmeta...(i profesorke)

meni je statistika bila super i u srednjoj i na faksu.
profesor Miki /srednja/ bio je čuven po svojim provalama.....
Miki je bio zakon...

"Allende, o čemu šutiš?"
"Hajde Allenda da pokažemo ljudima kako se pada godina"
"Dobro je, vidim da si učio, ovo je bilo dovoljno za jedinicu, hoćemo li dalje?"
Allende

Miki je bio zakon...

"Allende, o čemu šutiš?"
"Dobro je, vidim da si učio, ovo je bilo dovoljno za jedinicu, hoćemo li dalje?"

Zvuči poznato!
E, i ono "mali, pričaj šta najbolje znaš....."

mali je problem što mi je statistika išla i onda je sljedeće godine upao u razred, naime predavao nam je ekonomiku ex-YU i rekao mi, "mali, dolazi u prvu klupu, sjedi, evo ti knjiga i diktiraj im što misliš da trebaju znati". i tako cijelu školsku godinu. na kraju sam im morala sastaviti maturalna pitanja.
u svakom slučaju, činjenica je da nisam volio predmete isključivo zbog loših nastavnika.
@Allende,

baš si našao koga ćeš bojkotirati.....Mikija?????

dobro, tko ti je bio najbolji profesor?
Biserka Dusparić (engleski) u osnovnoj i Dragan Podgornik (povijest) u srednjoj.
DanicaV

Allende

Miki je bio zakon...

"Allende, o čemu šutiš?"

Zvuči poznato!
E, i ono "mali, pričaj šta najbolje znaš....."

mali je problem što mi je statistika išla i onda je sljedeće godine upao u razred, naime predavao nam je ekonomiku ex-YU i rekao mi, "mali, dolazi u prvu klupu, sjedi, evo ti knjiga i diktiraj im što misliš da trebaju znati". i tako cijelu školsku godinu. na kraju sam im morala sastaviti maturalna pitanja.

takve smo zvali "štreberi"...
Allende

Biserka Dusparić (engleski) u osnovnoj i Dragan Podgornik (povijest) u srednjoj.

nismo išli u istu osnovnu, ali što se tiče srednje, nije loš izbor. jeste nam čovjek predavao povijest, ali omiljena izreka bila mu je "glupan pamti, pametan zapisuje".
@Gazda,

učila sam njemački ali ga nisam naučila. nastavnica nije baš bila od onih koji prenose znanje, ali nam je objasnila da se ne vrijeđamo ako nam netko kaže da smo štreberi, jer to u originalu znači osoba koja ima cilj, nečemu stremi...... uostalom, ti bolje znaš njemački.

s ove vremenske distance, mogu priznati da nisam puno vremena potrošila na učenje, više na čitanje knjiga koje su mi se sviđale i gledanje dokumentaraca. zato sam neki dan napisala da sam voljela ići poslije podne u školu. radiš što hoćeš......
"streben"...stremiti, usmjeriti se ka cilju...

nisam vrijeđao, samo iznio činjenicu da smo takve, aktivne, tako zvali...
gazda777

"streben"...stremiti, usmjeriti se ka cilju...

nisam vrijeđao, samo iznio činjenicu da smo takve, aktivne, tako zvali...

nisam ti ja to ni shvatila kao vrijeđanje. :P
vidiš da znaš što znači riječ.
mislim da me nitko nije doživljavao kao štrebera.
osim toga, kad te Mihajla (povijest, Končarica) izrešeta podpitanjima pred svima, a ne zbuniš se, onda definitivno nisi štreber u pogrdnom smislu riječi.

a i moram priznati da sam na faksu učila samo pred ispit. samo što nas je Mihajla naučila učiti. pozdrav njoj negdje u bijelom svijetu......... mislim da trenutno živi u Australiji ili tamo negdje.....
ajd, uputit ću i ja pozdrav jednoj...tamo negdje...ma gdje bila...
gazda777

ajd, uputit ću i ja pozdrav jednoj...tamo negdje...ma gdje bila...

za ovo ja častim kavom!!!!!!!!!!!!
žena je LEGENDA!!!!!!!!!! ZAKON!!!!!
ehhh???

pretpostavljam da ne mislimo na istu ženu...
objasni seljaku na koga si mislio......... umorna sam, a ujutro se radi.
ne znaš je.
nije ti poznata.
Fizika

Tagovi