Vodice i sira okolica - dalmatinski restorani/konobe

Društvo, politika

Vodice i sira okolica - dalmatinski restorani/konobe

sam naslov sve kaze :)
idemo ove godine u vodice, bas jako dugo nisam pojeo neku pravu veceru u dalmatinskom restoranu, a obozavam dalmatinski kuhinju.

udaljenost nije problem, idemo autima, a za dobru hranu se isplati prevalit put. :D

ima li tko kakvih iskustava? ne zanimaju restorani sa fensi-smensi interijerom i takve gluposti, nego jedino i iskljucivo kvalitetna dalmatinska vecera.

prema gastronautu, jedini restoran koji je u zadnjih 15ak godina redovito u top 100 je zlatna ribica u brodarici. rekoh, za dobru hranu put nije problem... :D

pa eto... iskustva? prijedlozi? misljenja? :)
za zlatnu ribicu sam čuo i ja, čak sam se mislio prošle godine i uputiti tamo, ali nisam... za neke druge pouzdano kvalitetne u tomk kraju ne znam (i da je kuhar, po mogućnosti, dalmatinac, a ne slavonac). bio jesam u nekima, alil uglavnom po jednom, tako da ne mogu ocijeniti.
U uvali Čigrađa ima jedan super restoran na plazi. Mislim da se zove Lanterna ili tako nesto.
Otidji do Tribunja, malo ribarsko selo, nekih 5 km od Vodica. Ima odlicnih restorana.
I samo mjesto je divno. :-)
Anait

Otidji do Tribunja, malo ribarsko selo, nekih 5 km od Vodica. Ima odlicnih restorana.
I samo mjesto je divno. :-)

Tamo kupujem ribu od ribara za rostilj. :D

Re: Vodice i sira okolica - dalmatinski restorani/konobe

hvala. budemo nasli neku konobu vec, ali sam mislio ako znate bas konkretno neko mjesto gdje je vrhunska dalmatinska kuhinja (osim caneta ), da ne bi slucajno failali kad sjednemo negdje... :)

nego, jel se moze napravit edit na topic? ne bi bilo lose neki napravit neki gastro-kutak koji bi obuhvatio cijelu lijepu nasu (pa i sire).

Tagovi