Gdje su najjeftiniji osnovni prehrambeni artikli u gradu Osijeku?
Počnimo sa kruhom:
Polubijeli 700 g. (papirnata vrećica) - 4,19 kn. - Kaufland
Polubijeli 700 g. (pvc folija) - 4,45 kn. - Lidl
Forum
PEGY
Ne radi se samo o pojmu "najjeftiniji" nego rekla bih "povoljno i kvalitetno". To su najčešće tzv. robne marke svake trgovine.
cane
Kontam ako tražiš kvalitetu u low cost proizvodima, odnosno robnim no name markama, onda je to svakako Lidl.
semir
... jer upravo to je uništilo naše gospodarstvo i naše DOMAČE trgovce,obrtnike i poljoprivrednike ne zato što smo mi imali visoke cijene ne upravo smo mi imali realne cijene ............
semir
ne upravo smo mi imali realne cijene
semir
strani trgovački lanci su došli sa svojom robnom markom koju neće nitko u njihovim državama i uz sve to njihove vlade podupiru izvoz tih proizvoda uz poticaje i tu još dodatno pojeftini proizvod a mi svi mulci trčimo za bofl robom............
semir
...kad u potpunosti unište naše gospodarstvo e onda čemo vidjet šta smo učinili a tad če biti kasno sve ostalo je suvišno za reč............
simo031
semir
... jer upravo to je uništilo naše gospodarstvo i naše DOMAČE trgovce,obrtnike i poljoprivrednike ne zato što smo mi imali visoke cijene ne upravo smo mi imali realne cijene ............
Za Kauflad kruh po gore navedenoj cijeni proizvodi domaći prizvođač ("Arbanas") i siguran sam pri tom ostvaruje profit. Lidl kruh također nabavlja od domaćeg proizvođača, no nisam siguran od koga. Znači u ovom konkretnom slučaju govorimo o domaćem proizvodu.
semir
nesviđa mi se ovakova zamisao o tome gdije,kako i zbog čega jer upravo to je uništilo naše gospodarstvo i naše DOMAČE trgovce,obrtnike i poljoprivrednike ne zato što smo mi imali visoke cijene ne upravo smo mi imali realne cijene a strani trgovački lanci su došli sa svojom robnom markom koju neće nitko u njihovim državama i uz sve to njihove vlade podupiru izvoz tih proizvoda uz poticaje i tu još dodatno pojeftini proizvod a mi svi mulci trčimo za bofl robom i bogatimo strane trgovačke lance koji taj novac izvoze van i pune svoje blagajne dok se naše prazne i kad u potpunosti unište naše gospodarstvo e onda čemo vidjet šta smo učinili a tad če biti kasno sve ostalo je suvišno za reč............
semir
iz prve ruke vam mogu reći kako to ide kupe po večoj cijeni i prodaju po nižoj samo da bi privukli kupce u svoju trgovinu a vi nečete doči tamo da bi kupili samo kruh ili če te doći možda u namjeri da uzmete samo jedan ili dva snižena proizvoda
semir
... tim potezom ste uništili jednu obitelj obrtnika ili proizvođača da se bavite tim poslom ja sam siguran da bih ste drukčije gledali sveukupnu situaciju
semir
e vidiš upravo to i govorim da nema trgovačkih lanaca večina njih i nebi kopali po kontainerima nego bi imali svoje poslove i živjeli bi donekle humano
semir
...školo le priča za sebe i nemoj ti i nitko drugi uopće trošit slova za njega
semir
... jedino žao što vam nemože doprijet ovaj naočigled sociološki problem koji je sve gori a ako tako nastavimo bit če i gore........!!!!!!!!!!!!!!!
PsychoSoldier
... u lidlu ne bi kupio ni psu da jede.
PEGY
Nikako mi nije jasno zašto su na tržnici proizvodi skuplji nego u npr. Lidlu,Kauflandu-nemoj mi samo reći da je zato što je domaće, jer i u tim trgovačkim lancima isto je domaće samo treba gledati na etiketu.
Eto znam da je prošli tjedan lidl imao i našu (mislim iz Baranje) i talijansku mrkvu u paketima od 1 kg, po istoj cijeni od nekih 7kn. U Metrou ima ponude voća i povrće iz cijelog svijeta, a najviše domaćeg samo treba izabrati tko što želi i opet povoljnije nego na tržnici. TO mi nije jasno!
-nella-
Mrkva u rinfuzi 4.49/kg
Brašno bijelo, 5kg 18,99
Jaja 10kom, 10,79 (bila je nedavno i akcija sa cijenom od 8,88kn)
Tjestenina raznih oblika, 500g, 2,99kn
U Kauflandu, naravno.
PEGYeto tako to rade pametne žene i onda trk preko u dajhman....i svi sretni
-nella-
Da, samo što ja ne skoknem u Deichman nego u Muller po veliku Milku za 20,90, koja je inače u drugim trgovinama 25kn+
PEGY
Nikako mi nije jasno zašto su na tržnici proizvodi skuplji nego u npr. Lidlu,Kauflandu-nemoj mi samo reći da je zato što je domaće, jer i u tim trgovačkim lancima isto je domaće samo treba gledati na etiketu.
Eto znam da je prošli tjedan lidl imao i našu (mislim iz Baranje) i talijansku mrkvu u paketima od 1 kg, po istoj cijeni od nekih 7kn. U Metrou ima ponude voća i povrće iz cijelog svijeta, a najviše domaćeg samo treba izabrati tko što želi i opet povoljnije nego na tržnici. TO mi nije jasno!
semir
PEGY
ja to nesmijem jer uz prodaju na tržnici prodajem i na veliko prekupcima i šta bi bilo da spustim cijenu to se sigurno i zna a to je da više nebi nitko kupio od mene na veliko jer spuštam cijene a da sam prodajem na klupi uz niske cijene nebih pola toga prodao a zarada bi bila nula zbog velikih izdataka u proizvodnji
simo031
PsychoSoldier
... u lidlu ne bi kupio ni psu da jede.
Zašto, ako se može znati ?
tamna stranada li je netko od upucenih u cijene probao napraviti usporedbu cijena u konzumu portanove i nekom drugom konzumu ?
znam da je sad u ovom novom konzumu puno akcijskih cijena koje baš nisu realne...
ali s obzirom da inace cijene ukonzumovim trgovinama nisu svugdje iste....zanima me da li ce i ovdje imanekih ocitih razlika.....