Pitanje 2: zašto mi PC kad dođem kući ne označi teme koje sam pročitao na mobu pročitanima? Ne treba li server-side cookie voditi brigu o tome?
Samo toliko, fala
Osijek031.com rubrike
FrostU planu je razvoj pregleda vijesti i najava u obliku prilagodjenom za vecinu mobilnih uredjaja. Uredjaji dovoljno brzo evoluiraju da ce i takvo konzumiranje sadrzaja vrlo brzo zastarjeti [sjeca li se tko WAP-a?!], odnosno surfanje "normalnim" web stranicama ce postati uobicajeno. Vrijedi li trositi energiju i resurse za prilagodbu na "korak_unazad" tehnologiju?Pitanje 1: možemo li i kada očekivati mobilnu verziju osijek031 portala? Konkretno, meni i ova full verzija radi ok, ali scrollanje u sve strane s vremenom dosadi
pa me zanima ako možda ima štogod u planu..
Zato sto logiranje na svakom od uredjaja/racunala kreira novi cookie, odnosno novi session. Rad na racunalu kod kuce je vezan uz jedan session, onaj na mobitelu uz drugi session, a procitani postovi su vezani uz session_ideve. Jedna od mogucnosti bi mogla biti da u bazi postoji samo jedan session_id, vezan uz korisnika, ali to ima svoje mane.Pitanje 2: zašto mi PC kad dođem kući ne označi teme koje sam pročitao na mobu pročitanima? Ne treba li server-side cookie voditi brigu o tome?
LeonU planu je razvoj pregleda vijesti i najava u obliku prilagodjenom za vecinu mobilnih uredjaja. Uredjaji dovoljno brzo evoluiraju da ce i takvo konzumiranje sadrzaja vrlo brzo zastarjeti [sjeca li se tko WAP-a?!], odnosno surfanje "normalnim" web stranicama ce postati uobicajeno. Vrijedi li trositi energiju i resurse za prilagodbu na "korak_unazad" tehnologiju?
Zato sto logiranje na svakom od uredjaja/racunala kreira novi cookie, odnosno novi session. Rad na racunalu kod kuce je vezan uz jedan session, onaj na mobitelu uz drugi session, a procitani postovi su vezani uz session_ideve. Jedna od mogucnosti bi mogla biti da u bazi postoji samo jedan session_id, vezan uz korisnika, ali to ima svoje mane.
maniche
sad frost ima HTC-a i odmah bi gospodin mobilnu verziju![]()
![]()
manicheHm, ne znam gdje sam to napisao. ;-) Napisao sam da ce "out" biti sadasnje tehnologije "prilagodjavanja" velicini ekrana, bas kao sto je WAP otisao u povijest.@Leon ne bih se složio da će mobilni internet brzo OUT.
Hm, to je tema za raspravu.A kod njih postoji neki standard u veličini i klasične Web stranice će uvijek za njih biti prevelike.
A: Currently phpBB3 3.0.x, vBulletin 3.7.x/3.8.x/4.0.x, Invision Power Board (IP
3.0.x and Simple Machine Forum (SMF) 1.1.x/2.0.x are supported.