Autor |
Poruka |
rejkjevik Ukupno postova: 20 Spol: Nebitno
|
Cini mi se da neki bas nisu shvatili bit teksta!!!!!!
Ovo je prvenstveno namjenjeno nezaposlenima, koji imaju zavrseno zanimanje s kojim nikada nece niti dobiti posao. Tako naprimjer netko tko je zavrsio Gimnaziju, s kojom ne moze raditi bas nista, moze u roku od godinu dana dobiti zanimanje kuhara ili slasticara.Nitko nije rekao da ce odmah dobiti 15.000 kuna, jer je to placa za vrhunske kuhare, ali ako se potrudi i postane kvalitetan u ovom zanimanju moze jako lijepo zivjeti.
Sto se tice da konobar moze biti svatko, pa i onaj bez skole---to je istina, ali u dobrom hotelu nitko nece zapliti konobara koji nije KV konobar...stoga milsim da ovo "slovo" nije namjenjeno za one koji misle da su to smrdljiva zanimanja, koja moze raditi svatko....vec za one koji vide kako bi se ovim doskolovanjem mogla stvoriti jos jedna prilika za zaradu...posebno u ovo vrijeme kada posla nema previse....
I da ...a tko je rekao da zavrsen fakultet donosi dobru placu...mislim da su dobre frizerke, poznati automehaničari i kamiondžije uvijek zarađivali puno više od npr. jedne profesorice engleskog u osnovnoj školi.... |
|
|
|
|
|
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol: Muško
|
Sve to stoji, no jedina je tragedija da kuhar u Osijeku ne može zaraditi 15.000 kn, jer u Osijeku naprosto NEMA vrhunskih restorana koji bi mogli platiti vrhunskog šefa. Iz prosječnosti se mogu izdvojiti tek Waldinger, Bijelo plavi i eventualno Plavi podrum...
Neš mi reć da lik što okreće krmenadle i ćevape u eminentnoj osječkoj Karaki dobije 15 mikica!? |
|
_________________ Prijete mi noću, u moju sobu krišom uđu. Nađu me budnog gdje slušam otkucaje sata. Priđu mi tiho dok imam kamen 'mjesto srca i lagano sklope prste oko moga vrata. |
|
|
|
audiworld
Ukupno postova: 2078 Spol: Nebitno
|
baš zato što kamiondžije toliko zarađuju i više ih se cijeni od profesora, imamo takvu državu |
|
_________________ .... alergičan na seljačine, primitivce, podobne i ine..... volim i ocvale studente.. alergičan na marijuanu... tu travu treba tretirat pesticidima |
|
|
|
W.M. Felt Ukupno postova: 2158 Spol: Nebitno
|
PreacheR je napisao/la: ›
Sve to stoji, no jedina je tragedija da kuhar u Osijeku ne može zaraditi 15.000 kn, jer u Osijeku naprosto NEMA vrhunskih restorana koji bi mogli platiti vrhunskog šefa.
|
U Osijeku nema vrhunskih restorana, jer ljudi ne jedu u restoranima. Skupo im je, i stignu svaki dan kuhati ručak (jer ogroman broj ljudi ne radi, u mirovini je ili na birou, a oni koji rade najčešće su već u 2 kod kuće).
A plaću od 15.000 kuna zasigurno neće imati kuhar koji je naobrazbu stekao prekvalifikacijom u osječkoj ugostiteljskoj školi, pa se prvi put zapošljava. Takvu bi plaću teško dobio i kuhar koji se prekvalificirao u nekakvom londonskom gastronomskom institutu, pa je godinama radio kao šegrt u tamošnjim cijenjenim restoranima. Osim toga, ideja da se u hrvatskoj treba usmjeravati u tom fahu zbog turizma ozbiljan je promašaj - hrvatski turizam traje dva mjeseca, a ljudi bi ipak trebali imati posao malo dulje u godini. |
|
|
|
|
|
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol: Muško
|
W.M. Felt je napisao/la ( Pogledaj post): ›
PreacheR je napisao/la: ›
Sve to stoji, no jedina je tragedija da kuhar u Osijeku ne može zaraditi 15.000 kn, jer u Osijeku naprosto NEMA vrhunskih restorana koji bi mogli platiti vrhunskog šefa.
|
U Osijeku nema vrhunskih restorana, jer ljudi ne jedu u restoranima. Skupo im je, i stignu svaki dan kuhati ručak (jer ogroman broj ljudi ne radi, u mirovini je ili na birou, a oni koji rade najčešće su već u 2 kod kuće).
A plaću od 15.000 kuna zasigurno neće imati kuhar koji je naobrazbu stekao prekvalifikacijom u osječkoj ugostiteljskoj školi, pa se prvi put zapošljava. Takvu bi plaću teško dobio i kuhar koji se prekvalificirao u nekakvom londonskom gastronomskom institutu, pa je godinama radio kao šegrt u tamošnjim cijenjenim restoranima. Osim toga, ideja da se u hrvatskoj treba usmjeravati u tom fahu zbog turizma ozbiljan je promašaj - hrvatski turizam traje dva mjeseca, a ljudi bi ipak trebali imati posao malo dulje u godini.
|
Zahvaljujem na iscrpnoj raščlambi. Ja htjedoh samo ukazati na činjenicu o siromašnoj osječkoj gastro ponudi te o neprimjerenom naslovu ovoga posta koji sugerira da (svi) kuhari dobro zarađuju.
Isto tako, činjenica da obični ljudi ne jedu u restoranima ne umanjuje potrebu za vrhunskim restoranom u našem gradu, u prvom redu zbog popriličnog broja poslovnih ljudi, sportaša, pa i turista koji u velikom broju posjećuju Osijek, a koji možda imaju malo suptilnije gastronomske afinitete koji se ne svode na roštilj, čobanac, fiš i zagrebački odrezak. |
|
|
|
|
|
Miha001 Ukupno postova: 1 Spol: Nebitno
|
MA KAKVA PLAĆA OD 15000 KN ZA KUHARA NA JADRANU JESTE LI VI LJUDI NORMALNI!!!!Ja sam završio srednju za kuhara i živim na jadranu pa neznam niti jedan restoran ili pizzeriu koja daje plaču od 15000 kn ili kuhara kojiima toliku plaću!!!! Dali su ti ljudi koji su pisali ovaj članak malo istraživali ili imali ikakvo obrazovanje kada pišu ovakva SRANJA!!!! Svaki poslodavac će obećati tu plaću a vi kada dođete raditi biti ćete sretni ako dobijete i 2000 kn i to za 8. mjesec. SERE MI SE I MUKA MI JE KADA PROČITAM OVAKVA SRANJA!!!! LJUEDI MOJI AKO ĆETE POŠLUŠATI MOJ SAVIJET ODITE ČIM DALJE OD UGOSTITELJSTVA JER ČETE ZARADITI SAMO ZA PUT DO PSIHIJATRA!!!!!!!!!!!! JEDAN JAKO BIJESAN KUHAR |
|
|
|
|
|
snaša
Ukupno postova: 820 Lokacija: 7 km od centra Spol: Žensko
|
Nitko nije spomenuo da je prekvalifikacija preko HZZ-a besplatna..jest istina da je slabije kvalitete ali u osječkim učilištima se možeš prekvalificirati za konobara,kuhara,sobaricu a još ti i plate 1600 kn + prjevoz. |
|
_________________ Niti jedan dokaz ne podupire tezu da je život ozbiljan. |
|
|
|
bazooka_joe
Ukupno postova: 3237 Spol: Nebitno
|
rejkjevik je napisao/la: ›
Cini mi se da neki bas nisu shvatili bit teksta!!!!!!
Ovo je prvenstveno namjenjeno nezaposlenima, koji imaju zavrseno zanimanje s kojim nikada nece niti dobiti posao. Tako naprimjer netko tko je zavrsio Gimnaziju, s kojom ne moze raditi bas nista, moze u roku od godinu dana dobiti zanimanje kuhara ili slasticara.Nitko nije rekao da ce odmah dobiti 15.000 kuna, jer je to placa za vrhunske kuhare, ali ako se potrudi i postane kvalitetan u ovom zanimanju moze jako lijepo zivjeti.
Sto se tice da konobar moze biti svatko, pa i onaj bez skole---to je istina, ali u dobrom hotelu nitko nece zapliti konobara koji nije KV konobar...stoga milsim da ovo "slovo" nije namjenjeno za one koji misle da su to smrdljiva zanimanja, koja moze raditi svatko....vec za one koji vide kako bi se ovim doskolovanjem mogla stvoriti jos jedna prilika za zaradu...posebno u ovo vrijeme kada posla nema previse....
I da ...a tko je rekao da zavrsen fakultet donosi dobru placu...mislim da su dobre frizerke, poznati automehaničari i kamiondžije uvijek zarađivali puno više od npr. jedne profesorice engleskog u osnovnoj školi....
|
"Poznati kamiondzije" lol
Pa da,majstori kamiondzije uvijek su brze stizali do cilja od klinca od 19 godina iz Doboja. Daj molim te!
Ovo o automehanicarima su isto floskule; danas ti zapravo treba dobra dijagnostika i netko "pametan" tko zna odsarafiti pokvareni dio i zasarafiti ispravni. Dijelovi su dizajnirani sa nepopravljivoscu na umu danas.
Tvoj primjer sa frizerima cak i stoji,no i tu postoje doskolovljavanja, certificiranja, izlozbe, ukratko, gomila posla i ucenja ako bas zelish naplatiti sisanje 200-300 kn.
Btw,znam jednog gimnazijalca koji je odlican frizer obrtnik i sebi i nekolicini svojih zaposlenika moze priustiti odlicne place. S time sto on VOLI svoj posao i radi ga za sebe.
To je zapravo tajna svih ljudi koji briljiraju u svome poslu: vole ga raditi. Zajebite ljudi hzz i prekvalifikacije, trgajte se za posao kojeg volite i tocka! |
|
_________________ "We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan |
|
|
|
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol: Nebitno
|
bazooka_joe je napisao/la: ›
To je zapravo tajna svih ljudi koji briljiraju u svome poslu: vole ga raditi. Zajebite ljudi hzz i prekvalifikacije, trgajte se za posao kojeg volite i tocka!
|
|
|
|
|
|
|
pumpkin
Ukupno postova: 978 Lokacija: od ćoška na pol puta Spol: Žensko
|
..."Prekvalifikacija stoji 4.000 kuna, a moguće ju je platiti na rate. Ovako slabim interesom za ugostiteljska zanimanja iznenađeni su i na Zavodu za zapošljavanje, gdje napominju kako tijekom godine u ugostiteljstvu zaposle čak 1.500 osoba i to najviše na Jadranu."
Oni su iznenađeni!? Da li su se oni ikada zapitali odakle nezaposlenoj osobi 4.000 kuna, pa makar bilo i na rate? Svašta... |
|
|
|
|
|
d_grassa
Ukupno postova: 239 Lokacija: Osijek Spol: Žensko
|
|
|
|
|
|