Milanović ide na Bleiburg

Društvo, politika

Milanović ide na Bleiburg

Odlaskom na Bleiburg Milanović želi pokazati da smatra kako je svaki zločin uvijek zločin i da je zločince trebalo kazniti. Osim šefa SDP-a, u izaslanstvu će još biti Ostojić i Kotromanović.

Na put u Bleiburg početkom rujna s SDP-ovcima će krenuti i ugledni zagrebački intelektualac Slavko Goldstein, koji priprema knjigu o Bleiburgu. Moguće je da će s Milanovićem putovati i jedan od istaknutijih članova SDP-a srpske nacionalnosti, dok bi se Goldsteinu trebao pridružiti njegov sin, povjesničar dr. Ivo Goldstein.

U krugovima bliskim SDP-u Jutarnjem listu su rekli kako odlazak Zorana Milanovića na Bleiburg ima jasno simbolično i etičko značenje. "Želimo pokazati da je zločin uvijek zločin i da su žrtve uvijek žrtve", kažu u Socijaldemokratskoj partiji.

U vodstvu SDP-a također smatraju da se krivce za zločin na Bleiburgu moralo kazneno goniti, te da nema nema apsolutno nikakva opravdanja za ubijanje desetina tisuća ljudi na Bleiburgu, na okolnim statištima i križnom putu.

Milanovićev odlazak na Bleiburg ima veliku, ne samo simboličnu nego i realnu političku vrijednost. Riječ je o jednoj od onih magistralnih političkih gesta koje neposredno mogu popraviti trenutno prevladavajuću atmosferu u društvu.

U današnjoj Hrvatskoj koja je sve glasnije podijeljena između građana koji misle da je Thompson stvarni glas hrvatskog naroda i građana koji smatraju da bi Thompsonu i njemu sličnima valjalo zabraniti javno djelovanje, Milanovićev odlazak na Bleiburg iznimno je važan prinos prevladavanju ponora između takozvane crvene i takozvane crne Hrvatske; radi se, naravno, o suštinski umjetnoj podjeli koja je amplificirana u prošloj parlamentarnoj kampanji, ali koja nastavlja živjeti među dijelom građana, piše Jutarnji list.

Milanovićev posjet Bleiburgu najvažniji je, ali nije prvi takav akt istaknutih SDP-ovih političara. Milanka Opačić posjetila je Bleiburg još 1994. godine, a Ivica Račan je, također, došao na Bleiburg za vrijeme svog premijerskog mandata.

izvor: NET.HR
http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/08/14/0021006.html
Da i moš mislit, boli me briga za Milanovića i ostale SDP-ovce!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pa ja nemogu vjerovati,pa ovaj Milanović je totalno ispalio,pravi iste greške kao i Račan,žalosno...
justice

pa ja nemogu vjerovati,pa ovaj Milanović je totalno ispalio,pravi iste greške kao i Račan,žalosno...

po cemu je ovo greska ?
svaka mu cast na ovom potezu
tranquilize

justice

po cemu je ovo greska ?

šta on ima tamo raditi??? uvlačiti se ovima u crnim uniformama,svejedno će ga isprdati i izviždati
justice

tranquilize

justice

po cemu je ovo greska ?

šta on ima tamo raditi??? uvlačiti se ovima u crnim uniformama,svejedno će ga isprdati i izviždati

svodis sve na debilizam, tamo je poginulo puno nevinih ljudi, a svaka nevina zrtva je ista, pobogu 21 stoljece je vrijeme je da prestanu takve podjele, covjek je napravio prvi korak i treba to cjeniti
možda se zabunio, sigurno je htjeo ici s orunulim partizanima na komemoraciju kod druga Tita....
čovjek se poželio malo publiciteta a kako nema što pametno za reć ili izogovarat političku kliku eto zgode...vidjet ćemo što će kasnije bit
milanović je presitan da bi promjenio bilo što o bleiburgu.on služi samo kao paravan stvarnim moćnicima,a to su goldstein,puhovski,pusić,prodanović i da ne nabrajam dalje.

Re: Milanović ide na Bleiburg

znači li to da milanović počinje gledati povijest onakvom kakva je bila,a ne onakvom kako su tvrdili komunisti?

onaj tko pogleda link neka dobro provjeri sve činjenice koje su u njemu iznesene.

istinite su,i valjda zbog toga trn u oku jugoslavenima.
pa ti si @axe presmješan...
šteta što te nesmijem vrijeđati na ovom forumu
justice

pa ti si @axe presmješan...
šteta što te nesmijem vrijeđati na ovom forumu

vrijeđanje je znak nemoći i inferiornosti.

jesi li nemoćan i inferioran predamnom?
@axe da znaš nešto pametno reći kao ponekad @mali ivica još bi se s tobom i dalo malo prodiskutirati o nekim temama ali ti si zatupljena ........ tak da mi se s tobom uopće neda komunicirati
meni se čini da je tebi krivo što goldstein i milanović žele na bleiburg i tako rehabilitirati ustaše.

svaka sila za vremena,pa tako i partizanska.

na kraju uvijek pobjeđuje istina.
he he @axe pa ti si zbilja car,na ovo ću morati odgovoriti,
jesi išao ti u školu? jesi učio povijest,možda su ti trebali objasniti tko je pobijedio na području hrvatske u 2. svjetskom ratu,i još ti samo trebali napomenuti kojeg je naroda na području bivše juge bilo najviše u partizanima...
meni je fenomenalno što jedni smatraju i priznaju "pravom" hrvatskom povješću za vrijeme 2. svjetskog rata samo ono s partizanske strane, a drugi opet samo ono sa strane ndh.

sviđalo se to nekome ili ne, hrvatska je naslijedila i jedno i drugo! i treba se znati nositi s obje strane medalje. to sve je hrvatska povijest! nema prave i krive!
justice

he he @axe pa ti si zbilja car,na ovo ću morati odgovoriti,
jesi išao ti u školu? jesi učio povijest,možda su ti trebali objasniti tko je pobijedio na području hrvatske u 2. svjetskom ratu,i još ti samo trebali napomenuti kojeg je naroda na području bivše juge bilo najviše u partizanima...

kako da ne.
pobijedila je vojska jugoslavije.

naime,kralj petar i tito sklopili su sporazum na visu 1944.godine i zajedničkim snagama porazili hrvatsku vojsku.
dakle,pobjedili su kralj petar i tito.
DonQuijote

meni je fenomenalno što jedni smatraju i priznaju "pravom" hrvatskom povješću za vrijeme 2. svjetskog rata samo ono s partizanske strane, a drugi opet samo ono sa strane ndh.

sviđalo se to nekome ili ne, hrvatska je naslijedila i jedno i drugo! i treba se znati nositi s obje strane medalje. to sve je hrvatska povijest! nema prave i krive!

da,ali prava se tek treba utvrditi.

do sada je na djelu bila kriva,i nadam se da tu nema ništa diskutabilno.

valjda se u tome možemo složiti.
axe

DonQuijote

da,ali prava se tek treba utvrditi.

do sada je na djelu bila kriva,i nadam se da tu nema ništa diskutabilno.

valjda se u tome možemo složiti.

kao što rekoh,
DonQuijote

to sve je hrvatska povijest! nema prave i krive!

DonQuijote

[
kao što rekoh,

da utvrdimo gradivo:

do sada je na snazi bila laž i obmana a pravu istinu tek moramo otkriti.

postoje veliki otpori otkrivanju prave istine,ali pravda pobjeđuje,

Tagovi