Na mjestu Bijele Lađe voljeli biste vidjeti...
Osijek031.com rubrike
Potencijal takvog spomenika je neslucenih razmjera.
Primjerice, djeca se vole igrat i pentrat po spomenicima, a ima li zgodnijeg spomenika od babinog kurca...
Vec vidim idilican prizor na zgaristu bijele ladje, mladi bracni par jede sladoled, sunce zalazi za zoo hotel, a klinic razdragano vise s kurca...
BABIN KURAC

OligofreniDikobrazoid
Ja se slažem sa Circom.... Bilo bi lijepo imati babin kurac tamo.... Da oživimo turizam hordama japanaca što će se abslikovati s kurcom od babe, trljajući pritom glavić kao sisu od julije tamo u italiji.....![]()
Napokon! Vizionar! Kao i ja...

">legica_os
...ili crkvu možda?">
kratko i jasno NOT
a bilo bi dobro da tamo jozo otvori stalan restoran, al ni ovaj babin kurac nije loš

Poppyneki kulturni sadržaj, s caffe barom, možda i restoranom...
Restoran/Bistro sa povišenom galerijom i pogledom na dravu, ili po mogućnosti nešto gdje se može u ovom tužnom gradu dobit nešto za jest poslije ponoći (a da nije burek) ...
MikroNekad davno dok je na tom mjestu bio samo pijesak tamo je dolazio lunapark i to je bilo lijpo.Bilo bi dobro kad bi tamo opet bio neki zabavni park za djecu.
Oćemo park...
DonQuijotejab tamo posadijo vočnjak!
jednaaa veeelika gredica mačuhica !!!!
Lugar
na tom mjestu treba spustit jedan izlaz s autoceste (koja je u izgradnji) da si odma u centru... a projekt autoceste treba prepraviti, podići ju na stupove pa nek ide od čepinske preko kružnog, županijskom preko trga i kod bijele lađe da prelazi dravu i dalje prema mađarskoj. Mislim da bi to bilo divno...
Hahahaha..
Al posto zivim na cepinskoj, brinula bi se da kad bi bila neka nesreca da mi nebi sletio neki auto u sobu s autoceste, pogotovo kad bude kisa i kad bude klizavo pa ono..
No.. Stagod da naprave tamo (ako naprave uopce) bit ce nesto sto nebi trebalo bit tamo, jer za neke pametne stvari nemaju mozga.
BumBaCicALugar
na tom mjestu treba spustit jedan izlaz s autoceste (koja je u izgradnji) da si odma u centru... a projekt autoceste treba prepraviti, podići ju na stupove pa nek ide od čepinske preko kružnog, županijskom preko trga i kod bijele lađe da prelazi dravu i dalje prema mađarskoj. Mislim da bi to bilo divno...
Hahahaha..
Al posto zivim na cepinskoj, brinula bi se da kad bi bila neka nesreca da mi nebi sletio neki auto u sobu s autoceste, pogotovo kad bude kisa i kad bude klizavo pa ono..
Bez brige, i na to sam mislio. Na toj dionici će biti postavljeni ležeći policajci četvrtastog oblika (nešto kao ivičnjak)... pa ti onda vozi brzo...
sto god sagrade nek se pokusaju sjetiti da u centru jebeno fali parkiralisnih mjesta i neka u podrumu te gradevine naprave podzemnu garazu s nekoliko katova i BESPLATNIM parkiralistem (ako je to moguce zbog blizine Drave)
PsychoSoldiersto god sagrade nek se pokusaju sjetiti da u centru jebeno fali parkiralisnih mjesta i neka u podrumu te gradevine naprave podzemnu garazu s nekoliko katova i BESPLATNIM parkiralistem (ako je to moguce zbog blizine Drave)
istina, parkinga nam dajte
Park i restoran su dobre ideje.. nešto sa što manje katova, u svakom slučaju.
Samo...lako je za očekivati da bi se ubrzo pretvorilo u još jedan narodnjački klub...pa onda možda najbolje neki restorančić i kaf s bilijarom
Uglavnom...totalno sam protiv da to bude stambeno...
Treba biti nešto baš ono vrijedno, a ne ko Esseker, napuhan a ništa
Stalna klijentela uključivala bi nesposobne i korumpirane političare, uništavače gradske imovine, fakultetske profesore koji prodaju svoje ispite, pohotne popove, privatizacijske heroje (a ne zločince), konobare koji ne vraćaju kusur, cajke-pevaljke koje urliču kao da ih okrećeš na ražnju....
A moze i od Circe "Baba", ono parkich za djecu i to u sredini...
No gradska vlast nema jaja, odnosno za jaja ju drže tipovi kao što su Tadić, Biloš ili Šapina (barem što se tiče ovog građevinskog dijela gradske vlasti). Stoga ne treba previše sumnjati da će Osijek Koteks ovdje dobro zaraditi, na ovaj ili onaj način. Najlakše stanovima.
Posljednji primjer sramote Debelog & friends primjećuje se u pokušaju reketarenja Avenue-a, sve da bi netko drugi svoj centar otvorio prije njih.
No jedna je stvar pozitivna u ovoj priči, a to je spominjanje međunarodnog natječaja (iako se radi o Tadićevom blefu). Da ova gradska vlast ima jaja, a Osijek Koteks novaca (bolje reći, da je spreman uložiti) zaista bi se raspisao međunarodni natječaj, ali ne sa nagradnim fondom od 100-tinjak tisuća kuna, jer se na takav smiješan natječaj mogu prijaviti samo lokalni nazovi-arhitekti i par gastarbajtera preko štele. Ova lokacija zaslužuje nešto bolje od betonsko-staklene kocke, neovisno o sadržaju.
snaša
MikroNekad davno dok je na tom mjestu bio samo pijesak tamo je dolazio lunapark i to je bilo lijpo.Bilo bi dobro kad bi tamo opet bio neki zabavni park za djecu.
Oćemo park...
i ja bi park.. neki urbani park, sa nekom cool fontanom i rasvjetom...
cybeJa mislim da bi bilo fora napraviti po cijeloj dužini livade moderno zdanje nalik na brodove koji kao da tonu ili izviru iz zemlje,a u jednom od tog kompleksa,tamo negdje gdje je sada bijela lađa,napraviti nacionalni restoran koji bi se recimo,zvao NOVA LAĐA.Zatim uz te brodove,koji bi se uklopili u projekt grada na rijeci,napraviti prostor za odmor,sa drvoredom i dugačkim uskim bazenom tipa reiki,a u nastavku ribarske ulice novi viseći pješački most,koji bi dao novu vizuru,i toliko traženi BRAND.Pa na mjestu "jezika" napraviti šetalište u sklopu projekta obnove zimske luke,na čijem bi se kraju moglo spustiti uz rijeku,i popiti kavu nasred rijeke,kao npr.u Grazu.Samo to.
...moze...svidja mi se,,,evo to cemo napraviti,,,,
Dylanha pa bijela lađa se neće rušiti ili renovirati sigurno dok je ove vlasti
Ili bilo koje druge.
Dok se imovinsko-pravni odnosi ne riješe nema rušenja. Udio u vlasništvu spomenitog zdanja vjerojatno ima jedno 35.556 ljudi i jedna baba...
lenyJa se isto pridružujem za đamiju. Da bude lijepo u centru - em će biti vjernicima praktičnije 3 puta dnevno dolaziti em će ostali građani moći uživati u lijepom zdanju i vidjeti što se tamo događa.
"> ....ovo je sala zar ne?parkova ima
svega ima
ali kluba pristojnog-nema..ili jedino ja primjecujem da tako sta u ovom gradu nedostaje...
...
nesto tipa klub mladih,di mozes visit cijeli dan,di imas za pojest i popit i navecer slusat dobru mjuzu..
npr.http://www.klub-orlando.com/
2. stambeno-poslovni objekat modernističkog izgleda
3. birtiju
4. izbetonirani komad s fontanom u sredini
anakonda
...ajmo sad ozbiljno: lijepo uredjenu travnato-cvjetnu površinu s Grupom gradjana u sredini...
...ZA sam...
mizma
napokon nešto pameto!
na što misliš? tratinčice i različke??'''''''''''' i makove, poljske...?????
AnaiTo bi bilo idealno mjesto za izlaske gdje bi puštali domaći i strani rock..a uz to i sve vrste metala...
Samo...lako je za očekivati da bi se ubrzo pretvorilo u još jedan narodnjački klub...pa onda možda najbolje neki restorančić i kaf s bilijarom![]()
Uglavnom...totalno sam protiv da to bude stambeno...
Treba biti nešto baš ono vrijedno, a ne ko Esseker, napuhan a ništa
BumBaCicA
Lugar
Hahahaha..
No.. Stagod da naprave tamo (ako naprave uopce) bit ce nesto sto nebi trebalo bit tamo, jer za neke pametne stvari nemaju mozga.
KosturMeni ona ideja o gradskoj citaonici s pogledom na travu i udobnim foteljama na terasi OK. Mislim da bi poceo citati knjige tako a takav "kafic-dnevna soba" bi sigurno bio popunjen do zadnjeg mjesta
ovo mi se sviđa! a pored do Drave može biti i omanji parkić s Grupom građana... korisno a i jeftinije od rušenja. Rušenjem ovog prostora dobit ćemo situaciju kakava je dugo bila u "rupi" pored Stuca gdje je srušen Radnjak a evo sada vidimo da nam i tamo ipak treba jedan multifunkcionalni objekt.
Ima maštovitih ljudi, nema šta..

Re: Na mjestu Bijele Lađe voljeli biste vidjeti...
"Osijek-Koteks d.d. poziva sve građane i prijatelje grada Osijeka da iznesu svoje prijedloge i ideje kako što kvalitetnije i sadržejnije ispuniti prostor uz Dravu, prostor koji adje sliku ovome gradu.
Želja tvrke Osijek-Koteks d.d. je grad Osijek učiniti gradom po mjeri čovjeka. Uzimajući u obzir da je sadašnji prostor, na kojemu je smještena Bijela lađa, dio vizure i brenda grada Osijeka, želimo ga uz pomoć svojih građana prilagoditi njihovim potrebama i potrebama generacija koje slijede.
Svaki grad je specifičan položajem, običajima, arhitekturom, ljudima... I promenada čini Osijek posebnim gradom.
Učinimo ga još ljepšim!"
Vaše ideje možete slati na [email protected]
izvor :
http://www.osijek-koteks.hr/natjecaji_oglas.html
...razapetog isusa...