Autor |
Poruka |
Mrky007 Ukupno postova: 490 Spol:  Nebitno
|
pa da!
to i kažem..
a samo je 106 ljudi glasalo protiv na anketi, a zamisli kolko ljudi ima net.. više nego fejs jel?
A oni uzeli tu anketu kao mjerodavnu za tekst, a ja sprdam sa fejsom na forumu - valdja je forum malo elastičniji od novinarskog teksta?? |
|
|
|
|
 |
PreacheR
Ukupno postova: 1076 Lokacija: Osijek, JUG II Spol:  Muško
|
pa da!
to i kažem..
a samo je 106 ljudi glasalo protiv na anketi, a zamisli kolko ljudi ima net.. više nego fejs jel?
A oni uzeli tu anketu kao mjerodavnu za tekst, a ja sprdam sa fejsom na forumu - valdja je forum malo elastičniji od novinarskog teksta??
|
Što si naporan brate s tim brojem 106, pa to je apsolutni broj. Valjda se gleda postotak. U prijevodu, 67% onih koji su sudjelovali u anketi je protiv ovakvog rješenja spomenika. Za takav spomenik je glasovalo 27% sudionika ankete. Ja bih ti to vrlo rado nacrtao da lakše shvatiš ali ovdje nema opcije za grafikon. |
|
|
|
|
 |
Mrky007 Ukupno postova: 490 Spol:  Nebitno
|
ma ne moraš ovdje crtati.
Ja sam čuo da se crtaju prekiženi fićo i tenk na zastave pa eto možeš i napisat i 106 ljudi kaže NE!
Vidimo se onda na otkrivanju spomenika..mašemo si  |
|
|
|
|
 |
Duminske Trake
Ukupno postova: 401 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Već sam se izjasnio oko ovoga ali izjasnit ću se opet,da su stavili možda neki natpis ili recimo samo fiću bilo bi možda i simpatično,ovako s tim ružnim tenkom kao da se žele vratiti sva ta ružna sjećanja. Iako sam imao samo 5 godina i 1 dan bio sam svjedok tog događaja jer sam tad živio na Drvljaniku...ali danas kada svaki dan to raskrižje prelazim bar 5 puta dnevno uopće ni ne želim razmišljati o tome što je bilo. Eto sada 20 godina poslije kada se već sve skoro i zaboravilo i neka nova djeca narasla koja se tog ni ne sjećaju,eto baš sada kao da žele da nas taj spomenik podsjeća na svo to zlo,a možda i raspiri staru mržnju. Zlo mi je više i od tih branitelja i njihovih praznika i obilježavanja i spomenika,jedva čekam da svi pocrkate u tim birtijetinama i da svi ostali mogu normalno nastaviti živjeti - bez mržnje. |
|
|
|
|
 |
inspektormaska Ukupno postova: 343 Spol:  Nebitno
|
stranke su tu da gube ili dobiju izbore... nema se potrebe pretjerivati nepotrebno, izbori će pokazati koliko građani vjeruj g Zubalu i generalu u zatvoru, to je legitimno pravo bivših HDZovaca da pokušaju prodati muda pod bubrege osječanima, igre su počele a sve je to ususret novih izbora, šaranje po zidovima članova HDssbe-ja, pa plač u muriji, kažnjavanje studenata kod kolodvora i nagrađivanje cinkaroša sa tisuću kuna u borbi Grada protiv Vandala u usponu... sve je to predizboran igra i priprema za izbore lol
ništa drukčije nije niti ovo manipuliranje sa tenkom i fićom ili ti "građansko" vraćanje grupe građana na trg, koji je u svojoj ideji i bio redizajniran minimalistički, sa što manje intervencija, al jebga ajmo natandrčit spomenike, tako da je nepotrebno se ložiti na to...da li je nešto kulturno u skladu, ili drugo mišljenje, savjet, dijalog njih ne zanima, stranke zanima vlast, a ne građanska opcija i moderan i uspješan grad i regija
dakle zasad oni imaju pravo podići taj i takav spomenik jer su na vlasti, a ostale stvari njima su manje vrijedne i nebitne |
|
|
|
|
 |
70rupies Ukupno postova: 68 Spol:  Nebitno
|
Sve čestitke desničarskoj kamarili, vjerna ste kopija Titinih drugova samo različitog ideološkog predznaka.
Ćopavi maršal i krivousti usudnik bi zaista bili ponosni na vas. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
Ukupno postova: 6728 Lokacija: Priory of Semen Spol:  Nebitno
|
Agree. Taj fico je doista simbol prkosa i jedan od rijetkih trenutaka (pocetka) rata na kojih se Osjecani mogu sjetiti s ponosom (za razliku od garaza, selotejpa, ubijanja Reihl-Kira, rusenja mosta (predaje Baranje), neslanja pomoci i proboja do Vukovara ili one situacije kad su nasi vojnici izginuli u povlacenju iz Baranje jer nekome nije odgovaralo da Osijek vise ne bude u potpunom okruzenju (osovina Tudjman - Glavas).
Simptomaticno je da za spomenik nije bilo natjecaja i da se autor skriva iza gradske uprave (iako je i iz same ideje i realizacije razvidno o kome je rijec).
Vjerojatno su se bojali da im, kao sto je Djapicu ili na Trgu slobode, tamo neka struka ne izvali nesto sto njihovi priprosti umovi nece moci shvatiti [vidi stepenice na Trgu Ante Starcevica]
Citat:
Što se tiče generalisimusa, koliko vidim sele ga iz Zenice u Mostar. Jbg, sada će moroni morati voziti skoro 200 km dalje da bi otišli po mišljenje.
|
Ma kakva voznja. Sad ce opet ici spika s onim turistickim povezivanjem Osijeka i primorja, pa ce se onda zupanija i grad (odnosno porezni obveznici) subvencionirati te linije, koje ce puniti Stranacki Zasluznici i ostali zeljni blagoslova Velikog Vodje.
Nego... sudeci po komentarima i anketama, cini se da ljudi ne zele ovakav spomenik, a dobrim dijelom ni ekipu koja uspjesno poseljacuje, palanizira i militarizira Osijek.
Gospodo, tko onda takvima daje glas na izborima?! Gdje ste bili i hocete li izaci na sljedece izbore?! |
|
_________________ Omnium gadgetum mecum porto! |
|
|
 |
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol:  Muško
|
Gospodo, tko onda takvima daje glas na izborima?! Gdje ste bili i hocete li izaci na sljedece izbore?!
|
Hm, nisi li i ti isto glasao za vladajuće u gradu? Mislim na Vrdoljaka.
Ako sam krivo zapamtio moja isprika. |
|
|
|
|
 |
GrgaZlatoper
Ukupno postova: 206 Lokacija: iza čoška opali te Joška Spol:  Muško
|
To će biti u narednom periodu. Na kružnom toku će uz fiću i tenk biti postavljen i treći sudionik ovog nemilog događaja. Oklopni transporter. A ispred spomen-ploča s opisom događaja. I svake godine za taj datum ce osnovci iz svih škola u gradu dolaziti na sat povijesti. |
|
_________________ Ujo na n-tu kada n->∞ |
|
|
 |
Leteci mungos
|
Dobro si zapamtio. Glasao sam dok se predstavljao kao covjek s mudima, osoba koja ce nesto promijeniti. Tada su to bili izbori za hm, Gradsko i Zupanijsko vijece, ako se ne varam.
Nakon toga je odlucio koalirati s potrckom ratnog zlocinca (izbori za gradonacelnika, one koji predstavljaju stvarno "vladajuce u gradu"), a u medjuvermenu je pljunuo na sva obecanja koja je dao [parking i sl.]. Na kraju je u mojim ocima ispao Veliki opsjenar, Konvertit i Notorni slatkorjecivi beskicmenjak koji bi za sacicu vlasti prodao pet svojih obraza, a ja Naivna baba.
Jednom glasao i nikad vise! Vec sam rekao da je to bila najveca prevara i osobni promasaj u mojoj glasackoj karijeri. Ne znaci da se nisam razocarao i u mnoge druge za koje sam glasao, ali Vrdoljak ih je prejebao za nekoliko redova velicine.
No, vratimo se na tenkove, setnice i ostale pizdarije koje cine ovi neoSUBNOR-ovci. Dakle, osim boracke setnice, postavljanje tenkova po ulicama i videozidova koji ce nas svakodnevno podsjecati na uzase rata, mozemo li u skorijoj buducnosti ocekivati i da jedna od skola dobije naziv 106. brigade? Hajde, Kolobaricu, mozes ti to! |
|
|
|
 |
chaknoris
Ukupno postova: 591 Lokacija: L. A. Spol:  Muško
|
Misliš da je pametno davati im takve ideje?
Možda i zaista preimenuju koju školu, vrtić, trg, nešto...
Vidiš da i Grga to već piše. (Hm, koje gljive on uzima? ) |
|
|
|
|
 |
|
@Leteći mungos
Ne moramo se vraćati na ostale svinjarije dok ne zaključimo da je ova prozivka "sami ste krivi, što niste glasali" jest promašaj što se vidi zorno iz tvog osobnog primjera. Trendovi se ne mijenjaju na izborima već kada se stvori kritična masa, a to će potrajati. Titinim drugovima je trebalo 50 godina da odjebu, a njihovoj novoj inkarnaciji u vidu profesionalnih domoljuba vlastitog džepa će isto tu negdje...
A dotle spektakl, kokice i uživaj. |
|
|
|
|
 |
Leteci mungos
|
Jedan od uzroka dolaska ovakvih na vlast upravo lezi u pasivnosti [kokice i gledanje spektakla] koju zagovaras.
Da ne bude da pricam gluposti...
Djapic je gradonacelnikom postao (tada je jos uvijek Gradsko vijece biralo gradonacelnika) tako sto je vijecnik HSU-a [Jakobljevic, prica se da je dobio neke novce za to] presao na stranu HDSSB-a i HSP-a. Dakle, jedan jedini glas u Gradskom vijecu [ima ih 25, neka je 60 000 glasaca, to ti je manje od 3000 glasova ukupno, odnosno mozda 1000-1500 onih koji su izasli na izbore].
Dakle, par godina jasenja HDSSB-a i Djapica (raspali su se zbog podjele plijena pri gradnji dvorane). Onda ono silovanje izborima, gdje prevagu nitko nije mogao dobiti jer je na izbore izlazilo malo glasaca.
Sada Osijekom i zupanijom jase HDSSB sa svojim jatacima i janjicarima - HNS-om i svim sljamom s dna kace koji su uspjeli privuci iz drugih stranaka [lako dijeliti kad gradjani pune kesu].
Kristicna masa postoji, ali na dan izbora sjedi kod kuce i cvili kako im nitko ne odgovara. Ni meni nitko nikada nije apsolutno odgovarao (ok, najblize tome je bio Gotovac), ali ne zelim svojim neizlaskom na izbore omoguciti da oni losiji dodju na vlast.
I eto... danas imamo i formalizirano djelovanje neoSUBNOR-a. Jel' taj Kolobaric u penziji?! Kako u penziji, a covjek radno sposoban, vidi ga - postavlja tenkove, spomenike, preimenuje ulice, setnice, trgove...
Btw. za one koji su preskocili, bit ce i trgova - Trg slobode se lomi na dva dijela, od kojih ce jedan nositi ime Najveceg od svih Sinova [ne, nije Filip ovaj put] - Franje Tudjmanina. |
|
|
|
 |
|
@Leteći Mungos
Pa tvoja akcija je dovela Vrdoljaka na vlast, a ne moja pasivnost (neš' ti obmanulo me, pa nemam tlinaest godina da me obmane). Uzgred budi rečeno, ta pasivnost i nije baš pasivna, ako se uopće smije uzeti u obzir da postoje i drugi vidovi aktivnosti osim izlaženja na izbore...
No, kako god, živi bili i vidjeli, 2050-te mi plaćaš ručak ili ja tebi - ovisno tko je bio u pravu. Još jednom ću ponoviti, kako bi opklada bila formalizirana - onima je trebalo 50 godina da odjebu, ovima će isto toliko pa ti glaso, ne glaso sto puta, do promjena će doći tek tada... |
|
|
|
|
 |
mali_ivica
Ukupno postova: 2703 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
Spomenik je baš cool, gledam sada baš ove sve slike koje je netko stavio različitih tih spomenika tenkova, topova i ostaloga iz drugih zemalja pa si onda kontam kako mi nismo na to navikli stoga onda takve reakcije.
Ali sve u svemu logičniji mi je jer kao takav točno predstavlja ključni događaj početka rata u ovom gradu i simbol obrane, za razliku od onog željeza na trgu slobode.
Doduše razumljivo je da Srbima to malo više smeta.  |
|
|
|
|
 |
 |
|